Život v Bratislave s priemerným príjmom
Ahojte, chcela by som vediet ako sa vam zije v BA a okoli s detmi ak mate obycajnu pracu a nezarabate vyssi nadpriemer?
Muz robi vo fabrike, nie je priebojny sa nejako posuvat, vyplata na BA slabsia. Ja tiez nie som ambiciozna ale mam lepsie platenu pracu, spolu mame mozno taky priemer. Tym ze sme spravili kompromisy pri byvani hypo mame celkom nízku. Vyzijeme bez problemov aj usetrim ale zas si nejako nevyskakujeme. Tuzim po druhom dietati ale bojim sa ze po materiálnej stránke ich nebudeme vediet tak zabezpecit ako budu vidiet u ostatnych deti. V okoli mame len same pary kde hlavne muzi financne potiahnu ten rodinny rozpocet a ja nas dost porovnavam..
My mame momentalne tiez mensi prijem, kedze som uz stvrty rok doma na rodicaku. Ale zatial to nijak nepocitujem, deti su male.
Neviem co myslis, ci oblecebie, ci auta, ci co si budu zavidiet, ale kym dorastu do toho veku, aj vy mozte zarabat viac. A hlavne sa in snazit vstepovat ine hodnoty
Záleží aký príjem ty považuješ na ba priemerný možné je to že ho máte aj dosť vyšší ako si myslite a dá sa šetriť na rôznych veciach a vermi dá sa aj s nízkym príjmom vyžiť
Tak neporovnávaj. Ži svoj život. Možno tí druhí majú väčší byt, auto, viac dovoleniek, viac všetkého, ale neznamená to ani zďaleka, že je ich život lepší ako ten váš.
Prerataj si výdavky, pozri si ceny napr plienok mlieka, pridaj k tomu ešte cca +150€ (keďže všetko dražie) a uvidíš, či stále vyžijete. Ak áno, tak smelo do druhého dieťaťa 🙂. Je super, že premýšľaš takto a zas deťom všetko naservírovať fakt netreba, určite je fajn, ak sa budú trošku musieť pretĺcť životom sami.
Len ty vies ako vam to vychadza a ci si mozes dovolit sediet 3 roky doma. To, co budu vidiet u druhych deti a zavidiet alebo citit sa zle, je vec vychovy. Len preto, ze nieco nemas nemusis byt obet … okrem toho vsetko sa da kupit z druhej ruky, ked sa niekto ide po …. Zo znackovych haraburd a na dovolenku mozes ist s Low budget, ked vies ako. Ono je to o nastaveni … inak, ked chlapa prejde auto 🤷🏻♀️ tak je po potiahnuti a ostane …. Neporobnavaj, ale pouzivaj rozum, aby tebe dobre bolo
@olimuc druhé dieťa predsa neznamená sedieť doma tri roky 🙄 a paradoxne, keď som bola na materskej, rodičovskej, ušetrili sme najviac. Mala som čas variť od základu, piekla som i pečivo, venovala sa záhradke, dojčila, prala látkové plienky ( nie, nemyslím biele štvorce). Výlety, dovolenky malo dieťa vstup zadarmo, ubytovanie tiež, neskôr prístelku pár €. Z rezervy sme neminuli nič, ešte splatili jeden uver čo sme mali. Po návrate do prace už čas nebol, takže príjem stúpol ale stúpli I výdavky a pribudli výdavky za škôlku, teraz školu.. zatiaľ značkové veci riešiť nemusíme, ale i keby, dávame prednosť kvalite, nie značke, snáď to bude chápať i dieťa, až príde na toto čas..

Len ty vies ako vam to vychadza a ci si mozes dovolit sediet 3 roky doma. To, co budu vidiet u druhych deti a zavidiet alebo citit sa zle, je vec vychovy. Len preto, ze nieco nemas nemusis byt obet … okrem toho vsetko sa da kupit z druhej ruky, ked sa niekto ide po …. Zo znackovych haraburd a na dovolenku mozes ist s Low budget, ked vies ako. Ono je to o nastaveni … inak, ked chlapa prejde auto 🤷🏻♀️ tak je po potiahnuti a ostane …. Neporobnavaj, ale pouzivaj rozum, aby tebe dobre bolo