Zoberú trojročného syna do škôlky v Bratislave?
Ahojte, syn bude mat zaciatkom februara 3 roky. Sme v Ruzinove v BA. Nevie mi niekto poradit ci mi ho zoberu do skolky a kedy. Nema niekto skusenost? Podavame prihlasku uz teraz v maji a netusim ani ci tam napisat ze od septembra alebo od februara. Ja by som ho dala aj od septembra ale to nebude mat ani 3. Podla mna mi ho od septembra nezoberu. Dakujem za rady
Pozri, čo je spravodlivé? Niekto má postihnuté dieťa a nedostane sa do roboty celý život alebo rieši opatrovanie. Niekto má zas celiatika a kupuje drahé bezlepkové potraviny. Ty máš zdravé dieťa narodené v januári. Tragédia 🤦♀️ A to, že zarábaš minimálku je koho chyba?? Štät sa už staral dosť.
A teraz je už situácia so škôlkami oveľa lepšia. Veď ešte nedávno sa bežne ani januárové deti nedostali, tak to by si platila súkromnú ešte o rok dlhšie, nie iba 8 mesiacov. 😂
Ja som platila synovi sukromnu skolku 510 eur 10 rokov dozadu a to boli ine ceny. Cena je ok. Co nie je ok, je to plat. Na Bratislavu strasne nizky, najdi si lepsie plateny job
@miruska_m1 len 3 roky on nebude mat do 31.8.takze ten predĺžený rodicak sa jej týkať nebude. Tak ju tu zbytocne neplet.
@belllinka odkial vies ze je zdrave? Narodil sa 4 mesiace skor nez mal. Neboj sa zazili sme si dost, aj sme dost platili... minimalka je 740 v hrubom nie 800 v cistom.. iste lebo zrazu tu raz vsetky zeny zarabaju 2000 a vsetko co si kto zmysli s radostou platia lebo ved trend.. o tom je presne tato stranka, clovek sa spyta kto ma aku skusenost s prijatim dietata pocas roka a namiesto odpovedi sa riesi moj plat, cela moja rodina, moja povaha a nase vydaje a vsetko mozne len nie otazka
@miruska_m1 dávaš zle info, ona na platený rodicak nárok mať nebude
Autorka, je veľká pravdepodobnosť, že ti ho nevezmu. V Ružinove takmer určite. Čize mas na výber, bud nastúpis do prace alebo budeš doma. To, čo je pre teba lepšie si musíš zvážiť ty sama. Mimochodom mas este kopec času to začať riešiť. Nemusíš hneď zháňať súkr.skolku za 500€, dá sa nájsť aj napr.mamina co je este doma, sa a nou dohodneš ze co ja viem za 300€ ti ho proste postrazi. Teba to nezruinuje a ona si tiež privyrobi. Riešenia existujú, len treba chcieť ich hľadať.
Ono ak je deti viac ako miest v škôlkach, tak nemusia zobrať ani troj ročne dieťa. Prioritne sa berú predskolaci a potom 4 roční, trojrocni….
My máme deti nar.v októbri a decembri, nehrozilo aby ich zobrali. Takže sme pekne dlho platili takéto šialene sumy. Ale keď si chcem udržať prácu, tak značnú časť príjmu na škôlku obetujem. A kedysi sme s mužom sedeli a počítali, koľko asi riaditeľke ostane, keď z tých šialených súm zaplatí ľudí, vybavenie, pranie bielizne, priestory a pod. Veľké číslo nevyšlo, to sa neboj.. proste to stojí strasne veľa, nájsť a zaplatit spoľahlivých ľudí k deťom.
Autirka mne este napadlo, kedze je extremne nedonosene predcasniatko (pises ze 4m pred terminom narodene, predpokladam 23tt-24tt) a pises ze nie je uplne ok, skusit si vybavit predlzeny rodicak, mne ho sice pri 29tt neschvalili (ale moj bol relativne fit az na stredne tazku hypotoniu) moj je tiez februarovy, isla som normalne do prace v jeho troch rokoch a do septembra som platila sukromnu uz vtedy bola 500€ len platy boli este nizsie 🥲😆🥹
@kikushaa dakujem za radu.

Niektoré ceny nemôžeš takto počítať. Sú to služby a za služby sa platí. Pred 10 rokmi boli aké ceny a aké platy a súkromná škôlka toľko stala už vtedy. Keby tieto ceny išli hore ako ostatné, súkromná by stála už 800€. Buď dáš dieťa za 500 do škôlky, alebo si nájdi opatrovateľku, babku, sestru, švagrinú, susedu, kamarátku..alebo nech je doma manžel.. keď človek naozaj niečo chce, zariadi sa