Nárok na predĺžený rodičovský príspevok pri oneskorenom prijatí do škôlky
Ahojte, riešim teraz otázku ako to je keď moje dieta bude mať 3 roky až vo februári 2027. Teraz keď podáme prihlášku ho v septembri nevezmu keďže nebude mať 3 roky. Teda tu v našej obecnej škôlke to bude aj kvôli kapacite ze ho nevezmu ani potom trebárs v septembri alebo vo februári. Reálne az potom v septembri 2027 a aj to je otázne ci kvôli kapacitam bude prijatý. Co s obdobím od februára 2027 do augusta 2027 budem mat nárok na predĺžený rodičovský príspevok? Dávať už teraz prihlášku do škôlky? Je tu niekto s podobným prípadom?
Ďakujem
Skúste si podať prihlášky do 5 škôlok vo vašich okolitých dedinách. A ak vám ho nevezmú ani do jednej škôlky,nárok na predĺžený rodičovský mate. Len to teda musíte dokladovať na úrade že vám ho nikde nevzali. Skúste si to vygooglit alebo sa poinformovat.
Skúste si podať prihlášky do 5 škôlok vo vašich okolitých dedinách. A ak vám ho nevezmú ani do jednej škôlky,nárok na predĺžený rodičovský mate. Len to teda musíte dokladovať na úrade že vám ho nikde nevzali. Skúste si to vygooglit alebo sa poinformovat.
@tereza888 Nie je narok. Dieta musi mat do 31.8. 3 roky. Narok by vznikol ked tak az od 09/27, ak by ani vtedy dieta nebolo prijate. Teda za predpokladu, ze to nezrusia.
@tereza888 Nedavaj informacie, ked nevies odpovedat. Zavadzas autorku. Jej dieta nebude mat do augusta 2026 tri roky, nema narok na nic.
@tereza888 neraď , keď nevieš, jasné, že nebude mať nárok. Ak, tak až od septembra 2027.A i tak sa to bude rušiť som počula
@tereza888 to nie je pravda
Ženy aké ste len všetky múdre. Ja som napísala nech skúsi nie že to tak bude.
@tereza888 Napisala si, ze ak nevezmu, narok mat bude. Radsej ten nezmysel vymaz. A ak chces radit, najprv si nastuduj ako to funguje. Aj tu to mas napisane, ak navies ako to funguje.
@tereza888 to ako keby si jej radila, nech si napriklad poda ziadost o pridavky na dieta, ktore este nema, ale ho planuje porodit. Ved nech skusi. Rovnaka blbost. Ked raz nesplna podmienky, bude to robit zbytocne.
Moja bude mat 3 roky v aprili 2027 na zapis pojdeme uz teraz do poznamky s nastupom januar 2027 poslala som prihlasky do mesta aj na dedinu.dedinske skolky skor vezmu aj mladsie deticky lebo nie su tak preplnene.al to nevide v tej vasej skus aj okolitr mensie dediny prihlasok mozes podat aj 10.bohuzial na tieto jarne deti sa nejak zabudlo a system je tak nastaveny ze narok nemas na nic.jedine ostat s dietatom doma zadarmo alebo riesit sukromnu skolku do casu kym ho nevezmu do nejakej statnej.
@tereza888 Jedna vec je poradit, nech skusi dat prihlasky do viacerych skolok. To bolo ok. Ale jasne si napisala, ze ak dieta nevezmu, tak bude mat narok na plateny rodicak. Tak toto uz ok nie je. Lepsie je si ptiznat chybu, ako prskat okolo.
Nebudeš mať nárok. Elektronickú prihlášku je najlepšie poslať do čo najviac štátnych škôlok, aj do škôlok v okolí s nástupom od januára. A keď nič, tak jedine súkromná škôlka.
@anonym_747f01 pani dokonalá 🤣🤣
@tereza888 Ja som nepisala, ze som dokonala. Ale naozaj radit, ked o tom nevies by si nemala. Lebo cita to tu viacej ludi, precitaju si tvoj nezmysel, a budu si mysliet ze to je tak. Ale je tu nastastie viac krat uz napisane, ako to funguje naozaj.
@tereza888 Ja som nepisala, ze som dokonala. Ale naozaj radit, ked o tom nevies by si nemala. Lebo cita to tu viacej ludi, precitaju si tvoj nezmysel, a budu si mysliet ze to je tak. Ale je tu nastastie viac krat uz napisane, ako to funguje naozaj.
@anonym_747f01 v poriadku.

@bluubluu Nebudes mat narok na nic. Narok maju len matky, ktorych dieta ma do augusta 2026 tri roky a nevezmu ho do skolky. Kedze tvoje dieta bude mat do agusta 2026 stale 2 roky nedostanes nic.