icon

ZŠ Mierová 46

18. júl 2023

Chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti s touto školou (Mierová 46,Bratislava )a šikanou na nej , zaujíma ma koľko ľudí malo podobný problém s neriešenou šikanou na tejto škole .

nelca0510
•
18. júl 2023

Milý anonym,je šikana potvrdená alebo je toto len ohováranie ?

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
18. júl 2023

@nelca0510 Internet je plný takýchto recenzií od odlišných ľudí v iné roky ,na tú školu tak sa pýtam 😭 ešte som nepočula toľko ľudí sa sťažovať na jednu školu 😭😭😭😭😭

nelca0510
•
18. júl 2023

Táto je 4 roky dozadu. Z jednej recenzie človek nevydedukuje,či je pravdivá.

cosmic_origin
•
18. júl 2023

Ja som na tú školu pred 8 rokmi chodila. Neviem či tam sú stále tí istí učitelia a vedenie, ak áno tak sa negatívnym recenziami nečudujem. Triedna niekoľko rokov neriešila šikanu, dokonca ju podporovala, riaditeľka tiež nič, moji rodičia k nej chodili ako na klavír sťažovať sa, že sa nič nerieši.
Neviem či sa odvtedy niečo zmenilo, ale nebola by som prekvapená ak nie.

andreakovacikova
•
8. sep 2026

@anonym_autor
Ako rodič som so ZŠ Mierová 46 v Bratislave veľmi nespokojný/nespokojná. Mám pocit, že sa na škole dostatočne nerieši šikana medzi žiakmi a problémy sa často skôr prehliadajú, než skutočne riešia. Ešte väčší problém vidím v tom, že podľa skúseností, ktoré máme, sa nevhodne môžu správať aj niektorí učitelia. Veľmi zle vnímam aj rozdielne zaobchádzanie so žiakmi a nadržiavanie obľúbencom. Medzi žiakmi navyše vznikajú vážne podozrenia týkajúce sa úplatkov a zvýhodňovania niektorých tried alebo žiakov, čo by podľa mňa malo byť riadne preverené. Za absolútne najväčší problém však považujem telesnú výchovu a prístup niektorých telocvikárov. Je podľa mňa neprijateľné, aby sa deti báli chodiť na hodiny telesnej výchovy. Situácia je podľa mňa natoľko vážna, že niektorým deťom býva po telesnej fyzicky zle a objavili sa aj prípady zvracania. Telesná výchova má podporovať pohyb a zdravie, nie vytvárať v deťoch strach a obrovský stres. Prístup niektorých telocvikárov považujem za vec, ktorú by malo vedenie školy veľmi vážne preveriť. Rovnako ma znepokojuje celková bezpečnosť detí v škole, pretože dieťa by sa podľa mňa nemalo báť ozvať, keď má problém. Veľkým mínusom sú aj hygienické podmienky a celková čistota niektorých priestorov. Za úplný základ považujem aj funkčné zámky na školských WC, aby mali deti pri používaní toaliet súkromie. Niektoré situácie týkajúce sa správania dospelých voči deťom považujem tiež za nevhodné, najmä ak ide o narážky alebo pohľady, ktoré prekračujú hranice slušného správania v školskom prostredí. Takéto veci by sa podľa mňa nemali ignorovať a mali by sa riadne preverovať. Ďalším problémom je podľa mňa prílišný tlak na žiakov a náročnosť učiva v niektorých predmetoch. Niektoré požiadavky mi prídu neprimerané a mám pocit, že žiaci sú často pod zbytočným stresom. Výsledkom potom môžu byť aj známky 3 alebo 4 napriek tomu, že sa deti snažia a učivu venujú veľa času. Negatívne vnímam aj konflikty medzi niektorými učiteľmi, ktoré podľa mňa vytvárajú nepríjemnú atmosféru. Od školy očakávam hlavne bezpečné a rešpektujúce prostredie, kde sa bude s každým dieťaťom zaobchádzať rovnako. Bohužiaľ, moja skúsenosť je taká, že v tejto škole je viacero vecí, ktoré by si zaslúžili zásadné zlepšenie. Najmä situácie okolo telesnej výchovy považujem za veľmi vážne a myslím si, že by sa im malo vedenie školy venovať oveľa viac. Ako rodič chcem mať istotu, že moje dieťa ide do školy bez strachu a že ak sa vyskytne problém, škola ho bude reálne riešiť.