Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ahojte baby...mozem sa pridat?? Ja mam termin 24.8 ale asi bude cisar tak to bude skor....je tu niektora tehulka. Co sa jej skracuje krcok maternice a babo ma nizko polozene?
Ano budeme mat chlapceka....mam doma trojrocnu princeznu Nelku tak bude zmena...moja ruzova vybavicka putuje do skrine a robim modru ediciu....inak aj ja som mala Nelku cisarom ale to vraj nevadi... Teraz mi hrozi cisar koli placente praevia :-/ aky mas rozdiel medzi detmi? A kde budes rodit...ja na Kramaroch ..
@zuzanoska jéj tak to sme rovnako len moja malá má už 4 roky no veru ja som všetko málo nosené ružové porozdávala alebo predala 3 dieťatko už neplánujeme :D ja budem rodiť v Komárne 🙂 mne doki hovoril že nebudeme riskovať normálnym pôrodom hm nevadí aspoň viem do čoho idem tak sa ani trocha nebojím 🙂
No ja sa toho cisara nebojim ale teda nebolo to nic moc tri dni po tom som bola uplne mimo a bolesti strasne...inak sranda ze tvoj lekar ihned bude robit cisara aby sa vyhol riziku a moj doktor sa tvari ze to nie je problem ta hroziaca ruptura maternice-ja sa toho teda bojim kamoska tiez chcela prirodzene po sekcii a ruplo jej to- no som zvedava co so mnou bude 🙂
@zuzanoska bola si uspávaná alebo si mala spinálku? ja som mala spinálku a bolo to v pohode na 3 deň som sedela v tureckom sede :D no doki neriskuje a tomu sa teším aj ked som ho nahovárala na normálny pôrod on bol neoblomný ale nevadí takto to bude najlepšie .
juj ruplo? no to by som nerada zažila
@edita84
@zuzanoska Aj ja sa pridávam do klubu cisárskych - cisárskym som rodila pred 7 rokmi a teraz mi lekár povedal že naplánujeme ďalší - ale dalo sa to prežiť - postavila som sa po 7 hodinách od zákroku - šla som si umyť zuby. 🙂 a na druhý deň ráno som už cupkala do sprchy - dúfam že aj teraz to pôjde takto dobre.....
Ja som tiež chcela normálny - ale dám na radu lekára - nebudem špekulovať najmä teraz, keď mi na sone povedal, že malá je veľká a bude mať okolo 4 kg... ..
@susanq 🙂 ahoj, tak vas malicky je uz netopierik dolu hlavkou, to je super!
Dufam, ze aj mna doktor potesi rovnakou spravou 28.6. na UTZ 🙂
Zatial mame malu hadicu, ktora netusim ako je ulozena. Ale kedze mi nedovoli spat inak
ako na lavom boku, pocitam, ze na pravo ma hlavicku. Ak lezim na pravom boku, tak ju na nu akurat tlacim a
to protestuje az az vytrznicka 😀
Ja budem rodit na Antolskej. Dovody: odrodili mi tam za posledny rok 2 kamosky. Ale kazda ma velmi individualne nazory. Jedna si lekara zazmluvnila, chodila k nemu i na pravidelne prehliadky posledny mesiac tehu a bola spokojna. S personalom bola spokojna, sestricky uplne v pohode (rodila v oktobry 2010). Druha rodila teraz nedavno v aprili. Mala tazkosti s kojenim, ale zial nikoho sa na to nespytala (co si myslim, ze bola jej chyba). Stazovala si na niektore sestricky, ze nic jej nepovedali, neporadili. Takze prva bola velmi spokojna a druha bola spokojna so vsetkym, okrem sestriciek. Tak si vyber 😀
Druhy dovod: moj gynekolog tam bol porodnik, takze pozna lekarov a zhruba vie fungovanie. Ked sa ma spytal, kde chcem rodit, tak som odpovedala, ze premyslam nad Antolskou. Okomentoval to iba tym, ze je to dobra volba. Nic ine. Tak 28.6. sa mozem popytat blizsie a potom ti dam vediet, co som sa dozvedela.
Zatial totiz zvazujem, ci si zazmluvnim lekara alebo nie.
A inak do kazdej porodnice sa myslim da prist pozriet, tak mozes sa mrknut ako vyzeraju izby a popytat sa na podmienky.
O inych nemockach vela toho neviem. Mam sice k bydlisku blizsie Ruzinov, ale nejak mi nie je sympaticka ta nemocnica. Aj tam rodili kamosky, ale kazda mala zazmluvneneho lekara alebo znamost.
A o Kramaroch viem, ze su spickovo vybaveni pre pripad, ze novorodenca traba ihned zoperovat, tak taketo babatka sa prevazaju iba tam.
A Sanatorium Koch ma byt vraj otvorene teraz od juna. Jedna kocka z predporodnej pripravy sa tam chysta rodit v juli. Nic ine neviem.
Ale ved omrkni si diskusie tu na MK, porodnice su tu rozoberane z kazdej strany.
drzim palceky a zelam spokojne tehulkovanie 🙂
@zuzanoska ahojky tak ja som mala tento problém približne pred mesiacom,ale už je lepšie,a aj ja mám termín ale 23.8
@jankaamartin aj mna to bude cakat viackrat mozno neskorsie🙂 ale nevadi, vydrzim vsak sa ten den D blizi kazdym dnom🙂
Dievcata,
a ake kociky kupujete? Nie je tu niektora co kupuje Baby Jogger City Select (americka znacka)?
Som sa donho zamilovala 🙂, ja som taky praktik - takze som hlavne sledovala aby mal terenne kolesa na zimu a lad, aby mal co najmensie skladacie rozmery aby v aute nezaberal vela (tento je ako placka, ked sa odoberu aj kolesa), a vaha ja tiez super 11kg (stredna cesta), tie najlacnejsie kociky maju okolo 15kg, a ten najdrahsi a najlahsi kocik Bugaboo Cameleon ma len 9 kg 😉 - no je prilis drahy.
Tento ma ale super funkciu, ak by boli deti narodene hned po sebe resp. aj 2 r. rozdiel, obe sa mozu viest na kociku, dokupi sa taky nadstavec, pridavne sedadlo a je to....
Je sice drahy, no nie najdrahsi, na ram kocika je dozivotna zaruka, a dufam, ze mi vydrzi na vsetky deti 😀, aj keby sme mali styri... 🙂))). Ja teda odmietam kupovat kazdemu dietatu co sa mi narodi novy kocik, preferujem jeden - poriadny a na stalo.
Dve veci co sa mi nepacia - nevyrabaju v roznych peknych farbach, ale teraz je uz aj hnedy k dispozicii tak to je super a zdvihanie prednych kolies na chodnik - zatlacenie tych zadnych dost zaberie - tam mali dorobit nejake perovanie - na to si stazovalo viac mamiciek.... No aj tak je pre mna fakt naj! 🙂
@1katkas no veru je to beh o "život" hehe
@katarina6 wau to je kočík len mne sa na ňom jedna vec nepáči tá športová časť že sa nedá dať úplne do lahu to má väčšina moderných kočíkov :/ ja som kúpila peg perego pilko3 s pod ruky nám bude stačiť do kufra sa športiak v pohode zmestí a s vaničkou veľmi cestovať nebudeme ked tak sa dá vajíčko dať na konštrukciu 🙂
@edita84 no do lahu sa da dat uplne do vodorovnej polohy sportak - ty skor myslis ze tam bude mat dieta vylozene nohy, ze nebude telo vystrete asi ze? Je tam taka jamka na zadok, ta sa neda zrovnat, to mas pravdu.... ale tak myslim ze to nie je take nutne....
pozeram to peg perego pilko3 - tak mne sa zasa tam nepaci> hlavne kolesa - ako s tym budes chodit po lade a snehu v zime? Ved tie kolesa nemaju ziadny dezen - vrubkovanie, to sa bude strasne smykat, s tym by som sa bala ist, a material kolies? nie su plastove? A konstrukcia je prilis zlozita to ked sa zlozi to musi byt hrube strasne, a golfove uchytenie rucky to tiez sa mi nepaci, predsa len ked je cela rucka tak sa to lepsie chyta.....
No urcite je lahucky, to su take tie vychadzkove buginky na leto, to si viem predstavit len na leto a keby uz mala sedela, tak taky by bol ok, no takto na zimu si to neviem predstavit, nehovorim ze do hor a na polmetra snehu 😀DD to treba, to by ani ten moj kocik nezvladol 😀DD, ale take bezne zasnezene a odhrnute chodniky, zladovatele..... to by som neriskovala.... ☹
@katarina6 nie to sa do lahu dať nedá to len nakloníš celú sedačku ale dieťa ti v tom bude sedieť, známa mala podobný športiak a ja neviem mne sa to nepozdávalo. no PP ide v pohode aj v snehu aj s malými kolesami mala som podobn športiak u dcéry a v snehu pohoda, dezén? na čo ved s tým nebudeš jazdiť jak divá 😀
https://www.youtube.com/watch?v=2LKY9cC2Lfcmiery zloženého športiaka 🙂
@edita84 no dezen na to aby sa otacali kolesa na lade 😀DD, preto.... si to neviem predstavit tieto mini koliecka ako sa otacaju, ked su take plastove asi, a este aj bez dezenu, sa to len smyka na lade nie? Ale zase ak to mas odskusane, tak ti verim 😉.
Skladatelny je strasne hruby 1 m je vela, ale teda zasa je uzucky, ze sa ten sportak na sirku stlaci....
AHOJTE MAMIčKY AKO SA MáTE? 😀
tvrdlo vám už niekedy bruško?ako to zistím?už mám zo všetkého strach :(
@jankaamartin ja som sa na to pýtala v poradnia porodna asist. mi povedala, že bruško stvrdne komplet celé ako ked si chytíš špičku nosa. Trvá to niekolko minut. ak ti tvrdne 5x za den je to v pohode.
ja zase naopak, strach nemám vobec..neviem prečo 😕
@fomarik ja som sa dnes narobila,upratovala som a polievala záhradku,a neviem prečo mam dnes taký čudný pocit ale len občas,manžel mi bruško chytá a hovorí že je také ako vždy,že si už namýšľam,,,tak neviem,,,už čítam aj na nete,,,asi mi už šibe
@jankaamartin baby, brusko tvrdne s nadchadzajucim terminom porodu castejsie, to sa maternica pripravuje a trenuje.... je to normalne, len ak je to pricasto a tvrdnutie je dlhsie, navyse ak sa niektorej skracuje alebo makne krcok, vtedy to treba riesit. to moze byt nebezpecne, este mame predsa do porodu casu dost.... mne na to dr. predpisala 3x denne magnezium a kludovy rezim... lebo mne sa skracuje krcok a mavala som kontrakcie dost casto...
@krhlicka : ahoj moja... no ja som mala povodne rodit v Ruzinove, ale poviem ti, ze po dokladnom prestudovani vsetkych parametrov, individualnych nazorov a diskusii som sa tiez rozhodla radsej pre antolsku. Mam to sice najdalej, kedze som z Dubravky, ale vyslo mi to ako najshodnejsia moznost. Pre mna je najdolezitejsi pristup personalu a hygiena... to znamena, ze Ruzinov = spolocne zachody pre celu chodbu, Antolska = 2 bunky a k tomu jedno socialne zariadenie. Vzdy lepsie ako v Ruzinove, kde som teda citala len same negativa aj ohladom akoze "baby friendly" prostredia. Podpora dojcenia tiez nula bodov, takze idem na Antolsku a uz sa nebudem vzrusovat, lebo sa zbytocne stresujem :D uz som uvazovala aj nad Kochom, prachy by na to boli, ale zase, doverovat sukromnej nemocnici v takom dolezitom momente? Ak by sa drobcovi nedajboze nieco stalo, tak ho musia prevazat a tomu sa chcem vyhnut, hoci komfortne by to pre mamicku bolo asi najlepsie... takze uvidime 🙂
Aj ja tebe prajem prijemne tehulkovanie a nech to mame vsetky zdarne za sebou!
@gabika84 : je skvele, ze mas na vsetko taky triezvy nazor a ze sa do nicoho nezenies len preto, ze ved som otehotnela... hlavne teda ohladom svojho zivota na SK versus Kanada plus partnerstvo/manzelstvo. Dolezite je, ze tatko "nezdupkal" a ze vam bude pomahat aspon takto. Tak drzim palceky, nech ti to v sukromi vsetko vyjde uz len podla tvojich predstav a nech si najdes skveleho chlapa, ktory vas bude lubit obidve, a hlavne ktoreho bude lubit aj ty...
a daj potom teda vediet, ked budes mat cas, ze kolko stala vybavicky, docela ma ta suma zaujima :D
@katarina6: my budeme mat tuto trojkombosku http://www.kocarkydavidek.cz/detail.php?zbozi=2... : fungl novy sportiak, vajicko a navettu zdedenu po sesternici... Po jej dvoch detoch vyzera vanicka a vajco ako totalne nove, nepouzivane, a pritom to vyuzivala denno denne. Sportiak este pouzivala, takze ten sme si kupili novy, ved planujeme dve, mozno tri deticky, takze aby aj nieco vydrzal 🙂
kocky, mam otazku... kedze budeme mat augustove deticky, ake oblecko ste kupovali, pripadne ako spravne obliekat nase babatka, kedze noci v auguste su uz chladne a dni relativne teple? Alebo sa opytam takto uz mamiciek, ktore maju skusenosti. Ako obliekat novorodenca? Cez den, v noci, kolko vrstiev a podobne 🙂 Ono diskusii je strasne vela, ale kedze sme si ako rodina, tak sa pytam vas :D Budete chodit s detickami hned von? Ak ano, kedy? Iba rano alebo na vecer? Ked bude teplo, tak cez den asi nie, v tom najvacsom paraku, vsak? Ako casto je dobre kupkat dietatko? beriete kupanie iba ako ritual, ze po kupkani sa ide buvat, kedze male babo sa nepotrebuje kupat kazdy den? A este jedna otazocka, aku kozmetiku pre babatko?
@susanq ahoj ja zatiaľ mám len dupky a polodupky ale aj tenké overaliky ale ešte chcem kúpiť dvoje troje opalovačiek ale ako ho budem obliekať netuším ale aj tak budú mať na začiatku perinku 🙂 ja som malú obliekala tak ako seba + 1 vrstva 🙂 jasneže bruško bude treba zakrívať tenkou dekou aby neprechladlo,
@susanq ja mám tiež hlavne dupačky a polodupačky...a drobcovi budem dávať toľko vrstiev koľko sebe, max jednu naviac podľa uváženia. Ak bude pekne, tak s drobcom hned vonku, väčšinou je tam príjemnejšie ako doma. ale nie na najväčšie slniečko 🙂 No a kupkanie beriem ako rituál pred spaním, ale kupkať budem asi podľa potreby. Kozmetikou som sa hodne zaoberala a pýtala som sa kamarátiek, čo sa osvedčilo im. No a bola som prekvapená, že väčšina nakupuje babylove - to je myslím značka z DM, tak som kúpila tiež, mám aj nejaký Hipp - šampon a mydielko. A minule som dostala hodne vzoriek Nivei, tak vyskúšam aj to. Myslím, že kozmetika je len o skúšaní, komu čo sadne. 🙂
@gmartina s tými vychádzkami máš veru pravdu 🙂
jáj ja budem používať asi johnson&johnson mne sa pri malej osvedčil alebo potom z dm Babylove aj tie sú veľmi dobré výrobky 🙂 kúpať som zvykla zo začiatku každý deň lebo malá sa mi veľmi potila a hlavne v lete ale už v zime len prdelku každý deň a celkovo kaťdý druhý 🙂
jáj kočky čo máte doma chlapcov alebo čakáte chlapcov čo viete o sťahovaní predkožky? lebo ja čítam na jednom mieste že nesťahovať a raz že sťahovať už sa v tom naozaj nevyznám aj suseda čo má chlapca nesťahuje 😕

@susanq neni zac, vidis, vsetko je tak jak ma byt. 😉 za chvilu budeme mat nase babatka pri nas, juchuu. uz aby to bolo. aj som som povodne rozmyslala nad PP takym istym 🙂 myslim, ze s nim budes spokojna.
ja budem mat teda celu vybavicku fungl novu, nemame nikoho v rodine ani ziadne kamosky od ktorych by som mohla pozicat/kupit. ceny su neskutocne, to mas pravdu. u nas to nastastie vsetko hradi tato. ale ako to robia ine slobodne mamicky, pokial este nemaju ani ziadny prijem, to fakt nechapem 😕 ked budem mat vsetko doma, dam si tu namahu a spocitam, kolko ma taka vybava vlastne vysla. uz teraz mi je jasne, ze to bude neskutocna suma 😒