Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@gabika84 🙂 na nakupy uz len sama! mozem sa motkat a hlavne vymyslat!
Muza by tam trafil slak a asi by som pod tlakom nic nekupila. Takto som mala pohodicku.
Vzdy som ratala ako bude krpana velka v ktorom mesiaci, co vynosime a co nie...
Napr. som kupila riflicky za 2,50...na stitku je napisana velkost 68, ale zda sa mi to akurat pre novorodenca...
Nevadi, presne ako ste viacere napisali metoda pokus/omyl to isti 🙂 Ale som na seba hrda, lebo okrem jednych letnych ruzovych gatiek som sa ruzovej uspesne vyhla 😎 zato moja mamulka mi vcera ukazovala, co vsetko uz pre
krpanu nakupila....vsetko ruzove, sama Hello Kitty, kvetinky, maslicky. K babke budeme chodit v ruzovom 😀
baby, poradim vam, kde sme my kupovali bodynka na zapinanie vpredu a s dlhym rukavom.... v lindexe, poslala som babku na nakupy do ziliny... ale urcite maju aj v inych mestach...len treba pozistovat 🙂
a mikiny a svetriky v nedohladne aj pre nas.... jedine cez net objednat 😒
@krhlicka ty tiez nemas rada ruzovu, maslicky a kvetinky ako ja? 😀DD Ja som na to strasne alergicka, taketo barbinkovske veci.... gycove... fakt nemusim.... (ak je stylovo pouzita - pasiky, vzory, cisty dizajn, tak sa to da prezit ale inak vobec nemusim....) Chvalabohu ze moja mama to dobre vie, 😅 , a co uz kupila par veci tak su pekne neutralne 🙂, ja som jej aj vravela ze v ramci pouzitia, ak by bol niekedy chlapec, tak by to nemohol nosit... 😀DD TAkze ja len zlte, zelene, biele, kremove, hnede, tyrkysove kupujem vsetko 🙂 co sa tyka potrieb a latok do postielky atd.....🙂, a oblecenie (straaaasne vela) zdedime od svagrovcov, a manzelovej tety, ktore teda nemaju problem s ruzovou, takze nakoniec mi vela zostane ruzoveho, no budem to musiet nejako prehltnut.... su tam oblecka aj po chlapcovi, tak verim ze tam najdem vela neutralneho pre malu..... 🙂..... a obcas si nieco kupim aj ja pre malu, nech ma aj nieco vkusne 🙂.....
Mne sa strasne pacia take tie skandinavske - svedske, norske ....tam zo severu stylovo oblecene deticky - maju farebne tricka, nohavice ale bez blbych napisov, masliciek atd... cisto len 1 farebne, alebo nejaky vzor - pasiky, gulicky... podkolienky pasikave 🙂)) ..... atd to milujem 🙂))
a potom sa mi strasne paci dospelacke oblecenie na detoch - nefarebne - cierne, sede....ale stylove 🙂)) pre uz take vacsie deti..... to je uplne skvele ked obcas vidim 🙂..... nuz ale to su vsetko drahe veci.... ak sa nenaucim byt krajcirkou 🙂)), co asi tazko..... tak si vela takych veci dovolit moct nebudeme.... ked tak skutocne len prilezitostne....
@krhlicka
@krhlicka
@mishusha ahojte svetríky nájdete už teraz v kik majú tam peknučké biele ajs s pásikmy akurát v sobotu som pozerala lebo tam zvyknú mať v zime letné veci a v lete už zimné 😵 a v tescu šanca zatiaľ nie je kúpiť teplejšie možno len minuloročnú kolekciu ale aj to len ked je nejaký výpredaj 😔
@katarina6 diky za stranku, keby si mala takych viac, sem s nimi 😉 ale mozem ti povedat, ze tie ceny su naozaj vysoke ☹ plus cca 20 dolarov za obycajne postovne (do usa), to je naozaj dost. v amerika sa daju zohnat vecicky za nizsie ceny... ja som napriklad nase najkrajsie kupovala tu: http://www.comfykid.com/cgi-bin/ck-shop.cgi?fun... velmi sa mi paci tato znacka. (mame ich aj v albume- zutano) nie su to takisto gycove veci. drahsie, ale v porovnani s tymi skandinavskymi aj tak cca o 5-10 dolarov lacnejsie (kus).
ahojky mamičky dnes soom hrozne sklamaná :( konečne som sa chcela objednať na 3D a sestrička v telefone ma velmi nepotešila povedala,že 3D sa robí do 30týž.a ja som zajtra v 31t,,,mám sa v piatok zastavit ale,že nezaručuje,že to bude vidno :( ja som nevedala,že 3D sa robí len do 30t :(
@gabika84 Gabi, to som nedala nejake cielene linky 😀DDD, tam ani nenakupujem ani nikdy nebudem 😀DDD, to som len tak pre ilustraciu nasla na nete nejake obrazky, aby sa vedelo ako to myslim 🙂)).... ale ja take drahe skutocne nebudem kupovat, ale teda ten link co si hodila, to je uplna slast!!! Wauuu!!!! :-O Nadherneeee vecicky! No takisto si take nieco nebudeme moct dovolit, a hlavne deti rychlo rastu, to by ani nevynosila, mozno raz za rok kupime nieco take fakt drahsie a krasne 🙂.... A toto je obchod v USA? Dodavaju aj do Europy ci len USA? nevidim tam vobec adresu obchodu kde sidlia? a kolko je postovne ak dodavaju aj do Europy? Ale fakt nadhera!!! 🙂))
@katarina6 ahaaa, tak neva. hej to je stranka z usa. neviem ci posielaju aj do eu, asi nie, resp. by sa to kvoli clu ani neoplatilo. ja mam vsak moznost objednavat aj z usa (malej tato to potom preposiela na SVK), takze preto pozeram obcas aj zahranicne stranky. len sa mi ich nechce hladat, tak kazdy dobry link ocenim 😉
@katarina6 moc pekne vecicky, taketo nieco sa paci aj mne. Len keby neboli
tie vecicky tak hrozne drahe ☹ Ale par takych kuskov urcite nakupim neskor, ked bude malicka
vacsia a ja ziskam prax v obliekani 🙂Ach jaj, ja mozem darmo frflat na ruzovu, vsetci naokolo maju
zafixovane,ze dievcatko je v ruzovom a chlapcek v modrom...skoda 🙄
Kočky, keď som hľadala pre baby nejaký belčov alebo kolísku - skrátka niečo do obyvky aby bolo baby stále s nami - pri prvom sme mali starý kočík bez strechy, ktorý som si pekne obšila volánikmi - trčali len kolieska- a bolo to super. Niet nad to, keď si môžeš na dieťa stále dohliadať osobne - žiadnym baby vysielačkám neverím.
no a ako som tak hľadala tak som v UK a USA narazila na super vec: belčov, ohrádka na hranie a cestovná postieľka v jednom. no super nápad - nie je to síca taká romantika ako kolíska lebo kočík ale zasa sa to dá využiť aj neskôr - belčov je len do nejakých 4-5 mesiacov. No som z toho výrobku unesená - sú ich desiatky - aj s príručnými prebaľovacími pultíkmi, s kolotočom, vibráciami, muzičkou, svetielkom alebo jednoduchšie. Navyše kedykoľvek zbalíš a ideš na víkend s babine alebo na dovolenku ..... paráda
Je to niečo na spôsob: Graco Pack 'n Play Element Playard 1761378 Nolan
alebo
Bright Starts - InGenuity Playard, Bellavista
alebo
Baby Trend - Playard, Dakota
No skrátka dá sa toho nájsť dosť, len musím nejako vyšpekulovať ako to dopravím z UK na slovač - ale som odhodlaná kúpiť to - potom to tu určite ľahko predám, lebo nič podobné som tu zatiaľ nevidela.
ahojte mamičky,aj vám sa stáva,že máte zvýšený tep?mne to nejako hapruje už asi týždeň,,,tlak v norme len ten pulz je vyšší,,,115 :( neviete čo to znamená ??????
@jankaamartin V tehotenstve je zvýšený tep normány telo sa pripravuje na pôrod zvyšovaním objemu krvi. Najaký dr. na nete písal že normál môže byť až 115 a nie je to nič vážne. Máš to konštantne alebo ti to prichádza v nejakých návaloch ? ak by to bolo návalové treba to radšej povedať lekárovi.
Mne zasa pri poslednom odbere zistili mierne znížený hemoglobín - slabú anémiu - vraj to má 90% tehotných. tak teraz šrotím špenát, sušené marhule a žihľavu. pri prvom som to mala po pôrode - ale to mali asi všetky - z pôrodnice sme si niesli recepty na železo v tabletkách a čo viem - žiadna žena to potom nebrala.... hrôra - tie tablety strašne zapekajú - a po pôrode.... zašitá .... no skús potlačiť..... otras - každá to vzdá a pomôže si radšej prírodnými zdrojmi - ono sa to potom upraví.....
@jankaamartin ano neboj, mavam to aj ja. citim sa tak stale (hlavne ked je taketo pocasie), ale niekedy to prichadza z nicoho nic v navale. aj ked napr. lezim, citam, citim sa zrelaxovana a zrazu len tep vyskoci 😕 ale mne sa uz vseobecne velmi zle dycha, aj ked mam vcelku brusko male... dnes som bola opat na masazi (po tom co som tam minule v polohe lezmo takmer odpadla) a zvladla som to celkom dobre. vravim maserke, ze prve nech mi vymasiruje siju a plecia. no a paradoxne mi prislo zle po sediacky 😕 tak som si lahla na chrbat, zacala s lymfodrenazou noh a tentokrat mi pri tom vobec zle nebolo (45 minut na chrbte). potom som si sadla, ze teda dorobme ten chrbat 😀 no proste strasne, hlavne to zadychavanie.. 😒
@katka121 pozerala som tie ohradky, vyzeraju naozaj velmi prakticky. u nas som sa stretla iba s takymito "cestovnymi postielkami".
co sa tyka zeleza, mne ho v nemocke nabalili uz v 5tom mesiaci. nepovedali mi ale dokedy ho mam brat. potom som sa pytala jednej zdrav. sestry a ona ze az do konca tehu 😒 je pravda ze tieto tablety zapekaju (aj ked s tym nastastie ja probem zatial nemam- klo klop), ja ich preto beriem nie kazdy den, ale raz za dva dni 😝 ved ovocia, zeleninky a pod. papam vela, tak co...
co som ale ja nove na sebe "vypozorovala" 🙂, ze od minuleho tyzdna ma to tak dolu pobolieva. objavilo sa to po cviceni (cele triesla a dokonca venusim pahorok 😕 ), som si myslela, ze mam proste svalovicu po cviceni, ale trvalo to cca 4 dni, potom sa to zlepsilo (ked som viac odpocivala), uvidime co to spravi zajtra, ked pojdem znovu cvicit. mam pocit, ze to s natiahnutymi slabinami nema moc spolocne, skor uz sa ozyvaju lonove kosti (ktore sa roztahuju a pripravuju na porod) len sa mi zda, ze nejak skoro, alebo..? mate s tym niekto skusenost? podbrusko zatial obcas pobolieva, ale minimalne.
@gabika84 Mňa triesla bolia už dlho, a bolesti v podbrušku mávam iba keď sa dlhšie nehýbem - napríklad keď viac ako hodinu sedím. Aj v práci si dávam pozor aby som sa stále hýbala. Keď som to povedela Dr. tak mi to potvrdil - po dlhom nehybnom sedí sa môžeš začať aj otvárať, Vraj sú to také bolesti ako pri menštruácii...
No a s cvicenim to neprehanaj - alebo skus vypozorovat ktory cvik ti nerobi dobre a radšej ho vynechaj - nie všetko čo je dobré pre iných musí byť aj pre Teba - každý je iný. 🙂 Lonová kost sa už pripravuje - možno aj aby brusko malo kde klesnut pred pôrodom
@gabika84 no aj mne to začne najprv s dýchaním a hned beriem tlakomer kde mi naskočí puls 115 :( nepríjemné
@katka121 hej aj ja som si už našla toho lekára,,,len je to dost nepríjemné,,,mávam to aj v noci,,,,
@katka121 tie postielky su velmi pekne, len sa mi zda, ze je to zhruba to iste ako cestovna postielka,
iba maju nad sebou striesku ako kocik 🙂 vyzera to estetickejsie, ale hlavne je,aby splnala ucel 😀
@gabika84 mna lonove kosti bolia uz od nejakeho 6 mesiaca, najma rano po spani.
Sa mi paci, ze pekne cvicis a aj si uzijes masaz. Skoda,ze ja na masaze nie som, nejak mi nikdy nerobili dobre.
Vzdy som bola cela nervna a nemohla som sa dockat, kedy masaz skonci. A ze relax! pre mna hotove utrpenie
☹
Dychavicnost ani nespominajte kocky, niekedy mam pocit, ze lapam dych ako po maratone
@katka121 a ja ze aky objav s tymi trieslami 😀 hned som kludnejsia, ked viem, ze nie som jedina "divna" (rozumej tehotna) 😉 presne tak, boli to hlavne po dlhsom sedeni/lezani, vzdy to musim rozhybat. cviky niektore uz vynechavam, hlavne tie co sa cvicia na chrbte (plus sialenosti akoze "bicyklujeme vo vzduchu" a pod. 😕
@krhlicka ze cakat na to, kedy konecne skonci masaz, no umrem z teba 😀 ja som predtym chodila na dvojhodinovky a po hodine tam takmer zaspala...ale na nieco je to asi dobre (myslim tu rucnu lymfodrenaz noh). naozaj som odtial odchadzala s nozkami lahsimi. aj mi to potvrdila, ze je vidiet, ze uz trochu puchnu a zadrziavaju vodu... osmy mesiac je osmy mesiac..
Dobre rano maminky 🙂 Jeden den idem do prace neskor a aj to ma zobudi kurier, ze
nesie zasielku 😀 Ale sa tesim, budu hracky pre nasu krasnu neterku k prvemu rociku 🙂
Babatko v brusku cvici gymnastiku, ved ked mamka necvici, aspon babulka si potrenuje.
Aj vase babatka cvicia po jedle?nasa krpana neskutocne, asi jej dobijam baterky.
Niektore kopance su uz vsak bolestive...au au, hlavne smerom do boku, ako ma ulozene nozky.
tak vam zelam krasny den a spokojne tehlukovanie 🙂
Ahojte baby. Tak konečne po nejakom čase som tu zase. Práve som si dočítala všetky zaostalé stránky, a som rada, že ste spomínali tému obliekanie našich deťúreniec, lebo z toho mám nervičky aj ja 🙂 aby nebolo málo, alebo aby som to neprehnala. 🙂 čo sa týka tej kozmetiky, myslím, že na začiatku aspoň tie prvé týždne to bude skôr iba čistá voda plus olivový olej na telíčko po kúpaní, a až neskôr k tomu pridružíme nejakú tú kozmetiku. Včera sme konečne všetko doupratovali, domaľovali, poskladali postielku... 🙂 je to taký krásny pocit, keď ju už takto vidím, normálne som sa na ňu tak zapozerala, že o chvíľu tam už bude náš pokladík... 🙂 čo sa týka tých triesel, tak ja som to už minule tu písala, len som nevedela presne, ako sa to volá. Sú to hrozné bolesti, aspoň u mňa. Ale darmo, už sa nám to kráti. Prajem vám krásny horúci deň 🙂
dobre ranko prajeme aj my (treochu oneskorene heh). @vanilashot gratulujem k dorabke, uz by si si mohla dat pauzu teraz 🙂 @krhlicka ano aj moja vyvadza po jedle, este castejsie po sladkom 🙂 no co, je to baba bude cokoholicka po mame 😀 nech ziju kurieri!!!!! mam tychto panov neskutocne rada 😝 je pravda, ze ma vacsinou zobudia, ale ja im to vzdy prepacim. 🙂 dnes mi doniesli este jednu plienocku a vcera zase nove vecicky (uz mame aj foto v albume). este cakam na babysatku, nejaku prirodnu kozmetiku, postielku s celym prislusenstvom a mame pre krpanu vsetko nachystane 😀 tesime sa!!.. (oops a kocik este nemam, som zabudla- take nepodstatne 😕 no co, ked nestihne prist, bude satka, tak sa budem hrat na "indiansku babicku" 😀

@krhlicka to mi pripomina seba ked som v obchode bola schopna stravit 30 minut rozhodovanim ci kupit to body 56ku alebo 62ku. preto chodim nakupovat sama 🙂 ale vsimla som si, ze v obchodoch nemaju moc na vyber body s dlhym rukavom, takisto nemozem zohnat ziadne kabatiky/svetriky, akoby ich nemali, ze vsak je leto. neviem ci si neuvedomuju, ze male babatka ich potrebuju nezavisle od sezony. tazko ju necham v kratkom rukove pri vecernej prechadzke. 😒