Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@jankaamartin DAKUJEM 🙂 za kociarik 🙂 Ja tiez pohyby citim az az, malinke koppe ako za ligu 😀 Tak ja neviem, mam aj taky vytok taky zlto-zeleny. Ja uz neviem, co je dobre a co zle a nechcem so somarinou ist k lekarke.
Ahojte baby, zelam vam krasny den 🙂
Zase vytiahnem temu spanie - nespanie, lebo nie som si ista, ci robim dobre...
Na chrbate nemozem spat ...placenta vzadu, dusim sa.
Tak mi zostavaju dve moznosti, lavy a pravy bok.
Babulku mam otocenu zatial KP - nozky ma nalavo, hlavicku vpravo.
Ked lezim nalavo je spokojna, ked napravo, kope ostosest. Akonahle sa otocim nalavo je klud.
Mozem jej nejak ublizit tym lezanim napravo, tlacit na hlavicku, alebo je nespojna, lebo ju mam
dolu hlavkou? uz som z toho spania na lavom boku mierne na nervy a asi mi odchadza lavy klb ☹
Ake mate skusenosti, tiez vam davaju drobci najavo aka poloha sa im vobec nepaci a kopkanim si pytaju zmenu?
@majjka1985 krasny kociarik mate. Taky vytok som mala aj ja pri kvasinkovej infekcii ☹
smolu mam, ze sa mi to stale opakuje. Urcite to spomen lekarovi, nech odoberie kultivaciu.
pekny den zelam a spokojne tehulkovanie 🙂
@majjka1985 a neskušala si hladať na nete?ja výtok nemám,,,
@krhlicka ahojky ja spím vačšinou na pravom boku tam mi je najlepšie,a malinkej t nevadí či ľavý alebo pravý bok,dr mi povedala,že nemám spať na chrbte prečo?neviem tak spim na bokochzatial mi to neprekáža
@krhlicka Dakujem, za kociarik 🙂 Ja som tiez mala vytok, dala mi vaginalne tbl. a to bolo vsetko. Mala som pokoj a od vcera zase sa to opakuje, tak ja neviem.
Co sa tyka Tvojho spanku, tak nase male je tiez KP (zatial), a moju polohu si vynucuje riadnymi kopancami. Mne sa dobre lezi aj na chrbate, no ked zacne kopat, tak sa otocim na lavy bok, ale tam dlho nevydrzim, lebo ma boli klb, tak sa prevalim na pravy bok, kym sa napolohujem, zase kope, tak sa opat otacam na chrbat a tak dookola, kym sa male neukludni.
@jankaamartin ale hladala som, vsade pisu inak... Najlepsie asi bude, ked zajdem ku Dr. a budem mat istotu 🙂
ajoooj moja 🙂 jaj dlho som tu nebola, bo sa mi dlho nedalo sem prihlásiť neviem prečo 😒 a potom sme boli s priateľom na ,,dovolenke" si trošku oddýchnuť v tatrách ešte naposledy predtým než sa narodí ten štupel.. ako sa máte?? my celkom dobre 🙂, malý poriadne rastie už má skoro dve kilá 😀 valibuk 😀.. a čo máte nové?? prezrad 😉 ozaj meno ste už definitívne vybrali?? my ešte nie 😒 ale už máme dosť zúžený okruh 😀.. a ináč aj my sme Bc. 😀 zvládli sme to naštastie, dokonca na A 😎
@krhlicka Pri spaní skús odľahčiť kĺbom - takto to robím ja: Momentálne spím s dvoma perinami - Jednu - hrubú - mám stočenú akoby do veľkej cigarety a mám ju pozdĺžne vedľa tela a spím na nej na boku obrkočmo - akoby napoly na boku ale ešte trocha viac stočená smerom na brucho.... keďže mám jednu nohu podopretú perinou odľahčujem kĺbom a netlačím na brucho ale neležím ani celou váhou na boku. časť tejto periny mám aj pod hlavou - dosť sa to podobá na stablizovanú polohu - len nohy sú opačne - spodnú mám skoro rovno a hornú skrčenú a ležím si hlavou na ruke. No a druhou letnou prinou som zakrytá a keď sa "gúľam" na druhý bok a tak aj s tou zmotanou perinou v náručí sa presne tak uložím na druhý bok. Inak aj moje malé kope keď som na pravom boku - no však nech si zacvičí 😉 - po chvíľke sa uloží...... Komplikovaný opis - ale ja sa takto komfortne vyspím... urob večer experiment s manželovou perinou - uvidíš či ti to bude vyhovovať.
mamičky nemáte niejaké dobré skusenosti s nákupom cez interet?potrebujem nočnú košeľu na gombíky našla som mnoho stránok ale ked to poštovné sa nevyplatí :(
@majjka1985 prosím ta kde si kupila kočiarik?a za kolko?
@majjka1985: no moze to byt, ze sa ti mala/maly proste otaca a vrti... ale pokial mas pocit, ze to nie je v poriadku, radsej zavolaj lekarke alebo tam chod. Netreba podcenovat svoj instinkt. prinajhorsom ti povie, ze ste sa zbytocne vystrasili, mamicka, a posle ta domov s nejakym racionalnym vysvetlenim 🙂 mna tlaci pod rebrami odkedy sa maly otocil hlavickou dole, co su uz 3 tyzdne a pravidelne ma tam okopava :D
@jankaamartin: ja povacsinou len cez net, pretoze na mna v beznych kamennych obchodoch nemaju. A uz vobec sa mi nechce behat po obchodoch, hlavne, ked po hodine ma uz chytaju krce kade tade po celom tele 🙂 radsej dam postovne, ako minat na benzin, pride mi to rovnako :D a mam vyborne skusenosti, vzdy mi vsetko sedelo, ved aj ja som si objednavala nocne kosele a podprdu cez net.
@jankaamartin ja zvyknem kupovat cez bazariky, predavajuce ponukaju aj nove veci a postovne vacsinou vyjde na cca 1,40 eura 🙂
@krhlicka: mojko, mna maly v noci nekope, ani nevystraja, dufam, ze taky zostane aj po narodeni :D je slusny, kopka iba cez den a o deviatej vecer, haji buvi :D no ale moj spanok, to je kapitola sama o sebe. Na chrbte nespavam, citala som, ze to uz v nasom stadiu nie je celkom okay, takze spavam na bokoch. Ked spim na lavom boku, co spavam najradsej aj ako "netehotna", tak mam tiez pocit, ze sa mi triestia klby. Normalne stehenna kost boli tak, ze mi to vyraza do panvy a do kolena. Budim sa pravidelne, ze sa musim postavit alebo rozhybat nohu, ale ta bolest, kym sa tak stane! vidim hviezdicky. Uz sa mi to nezda normalne, fakt zvazujem, ze pojdem k ortopedovi. No a dnes som napriklad hore od pol stvrtej, ani za boha spat. Uz ani nepamatam, kedy som spala dlhsie ako do pol siestej :(
@jankaamartin tak to ti zavidim v dobrom 🙂 ze mozes v pohode spinkat.
ja by som tak rada prespala aspon 2 hodiny v kuse, kazdu hodku som hore a to nepocitam
tocenie z boka na bok pocas kazdej hodiny aspon 2krat.
@susnq to je dobre babatko! ja hned ako si lahnem, tak krpana zacne kopkat, ale po chvilocke sa ulozi a chrni spolu so mnou. Len poloha jej musi vyhovovat, inak ma riadne dokope. S klbami a kostami to nie je sranda, uz je vsetko pre mna narocnejsie - ci v lahu, sede, o chodzi po schodoch ani nehovorim radsej.
@katka121 🙂 dakujem za navod, vyskusam tvoj patent. My mame jednu velku spolocnu perinu, tak musim vypatrat, kde sme schovali solopaplonhy a ide sa experimentovat. Najprv vychytam muchy a potom dam vediet ako sa mi darilo. Teraz uz je ten spanok coraz komplikovanejsi, hlavne, ked kazdu chvilu vstavam na WCko. Najlepsie sa mi spi nad ranom, ale to vstavam do prace. Uz sa velmi tesim, ked budem na MD, aspon si vzdy rano pospim 😀
ahojte baby,aj ja by som sa chcela pridat s par pismenami. ja som sa uz asi dva tyzdne poriadne nevyspala v noci 😒 lebo ma strasne krize bolia. chvilu je dobre na pravom boku, chvilu na lavom boku a potom chvilu na chrbte, ale vacsinou po dvoch hodinach som hore a prechadzam sa medzi spalnou a obyvackou a potom tam aj zakotvim na gauci. skusala som vankus medzi kolena a tenkym vankusikom podopierat brucho, ale moc mi to nepomahalo. uz sa tesim na nase malinke, aj ked sa asi v noci potom tiez nevyspim, ale dufam, ze uz budem moct normalne a pohodlne lezat. inak kocik mame aj my uz kupeny, nasla som ho na nete a bol presne taky aky sme hladali a za dobru cenu a tiez novy.
@krhlicka Ahoj, naposledy mi na poradni povedali, aby som spavala hlavne na lavom boku, ze tak je to pre babatko najlepsie. A rovnako ako pise jankaamartin mi bolo povedane ze na chrbate by som spavat vobec nemala. Vacsinu novci aj prespim na lavom boku, ale pretacam sa aj na pravy bok - jednak ma uz pobolieva rameno ked som stale na jednej strane a potom sa musim obcas pritulit k mojmu muzickovi 😀 😀 😀
@majjka1985 uz teraz s nami tocia babatka nase a to su este len v brusku 😕
rozmyslam, ze sa budem ukladat tak, aby som sa dobre vyspala a mala nech si protestuje,
nepaci sa jej byt dolu hlavickou, ale potrebuje trenovat. Dufam, ze sa otoci dolu hlavkou, tak nech si zvyka 🙂
@majjka1985 Myslim, ze by si mala zajst lekarovi ked mas zlto-zeleny vytok. Neboj sa doktor ta urcite neposle prec 🙂 Ja som mala taky vytok zhruba v polke tehu, dostala som cipky a za tyzden bolo po probleme 🙂
@jankaamartin kociarik sme kupovali v Prešove na sidlisku Švaby. Maju aj stranku na nete primakociky.sk. Predajna je v rodinnom dome, a predavajuca je strasne prijemna pani, poradi, vsetko vysvetli a este aj zlavu da 🙂 Nas kociarik vysiel so zlavou za 230 Eur, a to je kombinovany. My sme veeeeeeeeeeeeelmi spokojni 🙂
@majjka1985 nechcem ťa vystrašiť, len ti poviem svoju skusenosť, mne sa biely výtok zmenil na žlto-zelený a povedala som o tom doktorovi, ten mi spravil odber a zistil mi streptokoka, na čo mi predpísal antibiotika, ktoré mi zničili floru a tak som potom ešte musela brať tabletky na odstránenie mykozy a vybudovanie novej flory v pošve 😖 bolo to nejako po 20. týždni...
@eni11 🙂 tak to sme na tom podobne. stale si vsak hovorim, ze to nie je take zle.
Hlavne,ze je babatko v poriadku a ja tiez. Nespanok je pre mna neprijemny najma z dovodu,
ze potom som cez den ako zombie. Napr. dnes v praci cierno cierna tma....spomalene reakcie,
cely den sa mi nic nechcelo a to mam ako na potvoru najviac roboty pred materskou.
A potom kolotoc doma.....nieco navar dievca, uprac. Hrozna nechut a v kuse zivam. Uz by som si teraz sla
lahnut, ale ako sa poznam, okolo druhej v noci by som kukackovala do steny 😎
ahojte mamicky 🙂 tak my sme boli v poradni dnes, brali mi zase aj krv kvoli protilatkam (kedze som RH neg.), prehliadka dopadla dobre a doktora som poprosila, ci by mi vedel zistit ako je mala otocena. sa len usmial, ze: "vam to stale neda spavat, vsak?" uz ma pozna, bo ho s tym otravujem zakazdym, ked ho vidim 😝 tak mi spravil sono (ma ale len to take male- vnutorne- da sa ale pouzit aj zvonku) a povedal (ja som teda z tej obrazovky nic nevycitala..), ze krpana si predsa len dala povedat a uz je hlavickou dolu 😀 sikovnica moja. 4.7. som objednana na velke sono na prietoky, tak tam mi to este snad potvrdia. ale je pravda, ze citim vacsi tlak na branicu, resp. pohyby tesne pod zaludkom, co som predtym nemala. a ked chodim, tak sa mi chce cikat asi kazdych prejdenych 300m 😒 dufam, ze je to teda sposobene zvacsenym tlakom hlavicky. tesime sa z toho, teraz sa uz mozem psychicky pripravovat na porod 🙂
@krhlicka aj ja posledne noci nejak zle spim ☹ klby ma nebolia, ale stale sa len prehadzujem z boka na bok. a najcastejsie sa aj tak zobudim na chrbte (hlavne ze ked tak lezim cez den, je mi z toho nevolno) "najlepsie" je ak sa cela podlozis paplonom, zaujmes supis polohu a nasledne zistis, ze ti aj tak treba na WC a musis vstat 🙂
@jankaamartin ahoj janulka. ja mam s nakupovanim cez net len dobre skusenosti, vlastne 99% mojej vybavy bola kupovanej cez net 😉
@gabika84 🙂 sikovna babulka, to je super!!!ja dufam, ze aj mna doktor potesi 28.6. na sone, ze mam v brusku netopierika. Tiez sa mi chce na kazdom kroku cikat, ale necitim nijaku zmenu v kopkani. Stale mam pocit, ze
asi nejako ucitim, ked sa krpana pretoci. Citila si nieco, ci sa otocila nenapadko mala agentka?
@jankaamartin: suhlasim s Gabi, pre mna je nakup cez net najpohodlnejsi a tiez je spolahlivy.
Nechcelo by sa mi vsetky veci vybehavat v kamennych obchodoch, a hlavne je nakup cez net cenovo vyhodnejsi 😉
@krhlicka praveze som nic zvlastne necitila 😕 ale ked som citila, ze sa tak intenzivne mrvi, tak som sa obcas dala preistotu "na styri" do predklonu a do podobnych odporucanych poloh. ale to nie casto. povedala som si, ze intenzivne zacnem "cvicit" az ked bude v KP este v 36.tt. dufam, ze sa doktor nezmylil a ze krpana tak vydrzi... ale co sa tyka tych pohybov- stale nechapem ako je tam naskladana, lebo "kope" naozaj vsade, do vsetkych svetovych stran 😕
@katka121 aha na co som narazila: http://www.perinbaba.sk/postielka-daily-plus-ca... taketo nieco si zhanala?

@majjka1985 nie nebola,lebo pohyby cítim tak sa už nechcem prestrašovať,..už mi je to trápne sa len sťažovať,,,možno to bolo počasím,,,