icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

jankaamartin
23. jún 2011

@gabika84 tak možno to tak u vás chodí,,,u nás nie :( kto nedá,,,bude rodiť dlhoooooo :(

jankaamartin
23. jún 2011

@edita84 ja ich dám pred porodom :/

edita84
23. jún 2011

@jankaamartin ja neviem ale pred by som určite nedávala ale to je len môj názor 🙂

jankaamartin
23. jún 2011

@edita84 ťa po porode mu už načo?nech vidi že som si zaplatila,,,možno budu milší :/

edita84
23. jún 2011

@jankaamartin lebo ked niečo kupuješ tak nezaplatíš ešte ked si to v podstate nezažila nie? a ked nebudeš s ním spokojná čo spravíš vypýtaš naspeť peniaze?

jankaamartin
23. jún 2011

@edita84 vieš ono to je zložité,neviem presne ako to u nas chodí,,,,este sa budem inforomovať,ale viem,že eniaze dávajú,a ja viem koho si vyberám,mám už zahovorenú,a rodili pri nej veľa mojich známich,,,ja by som len chcela vedieť o akej sume to vlastne pojde :/

dadulajda
23. jún 2011

@vanilashot ahoj, to mas ake perfektne takto cez plot dojednat porodnika 😉 a este keby platis miskou malin, mas to dokonale 🙂 😝

gabika84
23. jún 2011

@katka121 ale v TN sa naozaj neda zazmluvnit lekar. je to zvlastne, pretoze v dnesnej dobe si vo vacsine nemocnic mozes vybrat, kto ta bude rodit, u nas nie. mozno vedia preco to robia. pred tym to slo, ale pocula som aj pribehy, ked bol lekar dohodnuty a nestihol prist, pripadne mal dovolenku a pod... u nas na porodnici som sa stretla so vsetkymi doktormi a ziadny z nich na mna nespravil zly dojem, takze mne je v podstate jedno, ktory z nich mi bude pri porode... v TN vsetci porodnici vyzeraju ako z Ruzovej zahrady a su mili 😀
@jankaamartin podla mna ak uz, tak daj peniaze az po. pamatam si z nemocky, ze jedna baba z nasej izby dlho rodila (resp. dlho cakala na spustenie porodu po odteceni vody), potom zacala rodit, zial primar aj so sluzbukonajucim doktorom boli zrovna velmi zaneprazdneni 2 dalsimi rozbehnutymi porodmi. na nu jaksi neostaval cas. cely cas boli pri nej iba sestry. zarevala na svojho manzela, nech okamzite uteka po doktora, ked uz citila hlavicku (bala sa ze ju mala uplne dotrha). doktor prisiel na poslednu chvilu. manzel mu chcel dat obalku, ale ta holka mu povedala, nech ho to ani nenapadne, ze ved za co...

susanq
23. jún 2011

to je hrozne, co tu citam! to nase zdravotnictvo je v takom stave, ze ked nezaplatime, tak vas nechaju umriet alebo vase dieta? ja by som to vyriesila salamunsky, kto mate moznost si zazmluvnit lekara alebo mate znameho, kto vas odrodi, tomu dajte peniaze, je na vas, akym sposobom. V niektorych nemocniciach je to oficialne, niektori lekari, najma teda znami alebo ked vam ho niekto odporuci, mozete aj cez obalku. Kazdopadne by som INEMU lekarovi, ktoreho nepoznam, NIC nedavala, odrodit ma je jeho povinnost. A ked uz si teda niekoho zazmluvnit, ja by som isla oficialnou formou cez nemocnice. Kazda mate nejaku skusenost, ale gabika ma svatu pravdu, korupciu nepodporujem. jedine, co urobim je, ze ked pridem na prijem, dam sestrickam darcekovy kos, kde bude kava, sladkosti, caje, proste somariny. Ja potrebujem starostlivost hlavne po porode, kedy budem chciet pomoct s malym, chcem ustretovy pristup laktacnej poradkyne a podobne. Mozno si poviete, ved to je to iste, ja to tak nevnimam. Ja sice patrim k tym, ktore si chcu lekara zazmluvnit, uz mam aj predstavu, ale rozhodne oficialnou cestou, nikomu nic do obalky davat nebudem.

susanq
23. jún 2011

a zase som sa len dobre nas*rala :D:D

jankaamartin
23. jún 2011

@gabika84 tak to je teda ale škaredý príbeh,,,ja poznám jeden príbeh a to jedna baba ma dve deti,pri prvom bábatku,dala obálku,,,teda manžel dal,pri druhom sa s manželom pohadali a manžel odyšiel preč pochádzal s daleka ona odyšla tiež k svojej mame a peniaze ona nemala lebo bola ako slobodná matka,nikdy nerobila,tak dr nezaplatila a ani si ju nevšímali pokial jej hlavička nestrčala s ...čiže tuna to musiš zaplatit :( bohužial každý dačo čaká,,,len vobec netuším o akej sume to ide 100,200eur?nevim

jankaamartin
23. jún 2011

@susanq možno si tuna s tým nemala este zlé skusenosti no ja poznám len takéto skusenosti,,,peniaze dám určite je to len na dr či ich prijime alebo nie,ale za všetko sa platí,,,ja som mala zo začiatku inú dr preto som ju aj zrušila,brala peniaze za všetko ja som za prvuporadňu zaplatila asi tak okolo 20e,,,a začo?za ultrazvuk 6 eur,za obejdnanie 5 eur a pritom som šla na poradňu nie na vyšetrenie at´d,,,,a to ešte chcela za kartu 15 eur,ktoré som jeje nedala,poslala som žiadosť ktorú mi dala terajšia dr,,,je super a hototvo,,,ale si predstav,že koza este aj tak brala do nedávna za mňa peniaze s poisťovni,,,musela som podpisovat papier,že chodím len k terajšej,,,a aj tak sa teraz moja dr s ňou súdi,,,tak vidíš aký je východ na peniaze?

linda40
23. jún 2011

@jankaamartin môj lekár, pôrodník nechce dopredu nič. On povie, ak budete potom spokojní, je to na vás. Samozrejme zoberie, ale aj keby sme nedali tak čo už môže.

mimikett
23. jún 2011

@dadulajda Tak to pekne malicky podrastol 🙂 My ideme k panovi doktorovi v pondelok, tak verim, ze bude vsetko v poriadku tak ako doteraz. Inak som si vsimla, ze mame rovnaky termin porodu spolu aj s gabikou84 😉

gabika84
23. jún 2011

@mimikett ano ano. 8.8. je nas tu viac 🙂 jezisikriste, az teraz som si vsimla ze uz sme v 34. tt!!! (obcas mi to nedochadza 😅

susanq
23. jún 2011

@gabika84: tak tak, za chvilku sa nam tu zacnu rozbiehat spravy typu: "Ahojte kocky, v utorok sa nam narodil/a, vaha, miery su... " Atd :D

majjka1985
23. jún 2011

Ja som toho nazoru, ze ked pojdem rodit, tak chcem mat svojho porodnika, za ktorym uz budem chodit do nemocnice od 36 tt. Akurat vcera som bola za jednym lekarom, s ktorym sme sa dohodli na najblizsej poradni uz v nemocnici, a uz on ma bude riesit. A kedze som s nim uz teraz spokojna, tak nevidim dovod, preco by som sa mu nezavdacila. Moj nazor 🙂

gabika84
23. jún 2011

@jankaamartin jani este som sa ta chcela opytat, co je to pre teba "rodit dlho"? resp. aku to ma u vas spojitost, ze ked nezaplatis, budes dlho rodit? ako to moze doktor ovplyvnit, resp. skratit cas? co ked po odteceni vody nenastupia kontrakcie a pod.? mna napadaju tak 2 sposoby ako urychlit dlhy porod: ukoncit ho sekciou, alebo oxytocinom, cize dat vyvolavacku.. ja teda osobne netuzim ani pojednom 😒

krhlicka
23. jún 2011

@gabika84 🙂 dakujem za povzbudenie, ale nie som taka hrdinka. Rano ziadna slava, horsie ako po opici.
Nozky ma bolia cely den 😒 Este soferujes? Aj ja by som, ale mam zakazane od mm. A vy ako babulky, bola si na stretku?
@jankaamartin uz asi mesiac zvazujem, ci si zazmluvnim lekara alebo nie. Nastastie v Ba porodniciach...mame ich ,,az" 3 statne plus 1 sukromnu Kocha je zazmluvnenie mozne. Stale vsak vaham, muz tvrdi, ze ved ma musi odrodit aj lekar, ktory bude mat sluzbu a ktovie, mozno bude paradny. Tiez su pre mna dolezite tety sestricky, kedze odvadzaju naozaj mravenciu robotu a su s rodickami najviac. Dufam, ze budu zhovievave 😎 Ale ak by to neslo oficialnou cestou, ziadnu obalku by som nedavala.
@susang pekne si to napisala, plne suhlasim 🙂

Dnes sa zabavam, lebo balim mm na vikendovy splav...hlavne mu nabalim sumive magnezko na opicu a tiez aby mu netvrdlo brucho🙂 A samozrejme som nasmazila kopu reznov, pretoze u nas najviac chuti rezen s prilohou dalsi rezen 😀 Cez vikend sa chystam k rodicom, dufam, ze sa pocasie umudri, nech sa mozem vyvalovat na zahrade so psikmi.

gabika84
23. jún 2011

@krhlicka hej, este soferujem a este asi par tyzdnov budem.. ale nie nejake dlhe trasy, iba po meste. inak ja som mala po mojej party tiez pocit ako po opici 😕 a to som pila iba dzusiky a detske sampanske... ale od rana som behala, chystala, malo spala... potom som prisla domov a spala 5 hodin poobede 🙂
s tymi sestrickami mas pravdu. pocas celej tej doby sa o teba staraju hlavne sestry. doktor obcas pride iba na to samotne "vytiahnutie" babatka.
mimochodom- dnes mi prisla baby satka 🙂 je pekna, to vies, ze som ju uz skusala s plysovym medvedom 😀
a prislo mi tiez Epi-no (neviem ci poznate), som sa rozhodla vyskusat trenovat na porod...
este zajtra cakam postielku a mame vsetko 🙂 (teda okrem malickosti-babatka 😀 )

bambulkaj1
23. jún 2011

Pokiaľ viem, ani u nás v RK sa zatiaľ nedá zazmluvniť pôrodník, ako píše Gabika, odrodí ten, kto má službu.Hoci, ak sa s niektorým poznáte, nie je to problém. Aj ja som tak bola pred 4,5 rokmi s jedným dr. dohodnutá, len akosi nestihol prísť..keď sa ma službukonajúci dr. opýtal, že teda, či ho ideme čakať alebo rodiť, vybrala som si druhú možnosť..pán dr. bol zlatý a napokon predsa len prišiel, hoci mi bol pri rozbehnutom pôrode už viac - menej len psychickou oporou 🙂
Keby chodil ku pôrodom môj gynekológ, bolo by to super, ale čo už... Inak ja som tiež vždy vedela, kedy malá mení polohu, lebo to vlnobitie v brušku stálo za to, ale dnes v poradni na začiatku sona bola dolu hlavičkou a za necelých 5 min už bola dole nôžkami a to bez aléhokoľvek náznaku na brušku 😉 zato teraz má svoju 2 hodinovku, takže to vzdávam a utekám zmeniť polohu 🙂

Gabi, čo je to Epi - no?
dobrú noc...

gabika84
23. jún 2011

@bambulkaj1 to je taka pomocka, na pripravu hradze pred porodom. teda aby si sa nedotrhala. cvici sa s tym cca 3 tyzdne pred porodom, je to taky balonik, ktory si vsunies do seba a potom nafukujes. viem, pre niekoho to moze zniet uchylne, ale su na to dobre odozvy. ked zvlasnes nafuknut balonik do porodu na priemer 10 cm, zodpoveda to obvodu hlavicky 30 cm, coz je priemer u babatiek. takze pomocou tohoto pristroja vlastne simulujes vytlacenie hlavicky. vela bab to nakoniec zvladlo bez nastrihu, ziadne sitie= rychle hojenie, vraj pocit, ze si mozes po porode bezbolestne sadnut za to stoji, tak uvidime... je tu inak o tom cela tema na MK. 😉

linda40
24. jún 2011

@majjka1985 ja za mojim pôrodníkom chodím už 2 mesiace 😉

linda40
24. jún 2011

@gabika84 s vyvolávačkou je to super, ale neviem či sa dáva pri prvom pôrode. Myslím, že nie. Ja som prišla ráno o 8 hod. do pôrodnice, lekár mi dal vyvolávačku ( potajomky, ani mi nepovedal ). Urobili mi prípravu na pôrod ( vyholenie, klistír ), potom mi lekár pustil plododú vodu a začali kontrakcie. O 11:50 hod. bola malá vonku. Manžel bol celý čas pri mne, masíroval mi kríže - super to pomáha. 🙂

mishusha
24. jún 2011

@bambulkaj1 tu je odkaz do epi-no temy
https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/epi-no-balonik-2/

a ak sa smiem spytat, pri kom si rodila???

jankaamartin
24. jún 2011

@linda40 no veď,ale vidíš,že to pomaly každý dá,,,a ko'lko chcete dať?

jankaamartin
24. jún 2011

@gabika84 ja neviem len viem podľa skúsenostiach nezaplatíš nemáš :(

jankaamartin
24. jún 2011

@krhlicka no tak to tam máte na výber ale čo my?v michalovciach?

jankaamartin
24. jún 2011

@majjka1985 no taký mám aj ja názor plne súhlasím,,,ja už chodím k mojej porodničke od začiatku asi tak od 3 mesiaca 🙂

bambulkaj1
24. jún 2011

Gabi, Mishusha - dík za info, pozriem si to...ja som rodila u dr. Javorku ml., kto ho pozná, vie, že je s ním kopec srandy, aj keď vtedy som to až tak "veselo" nevidela 🙂 teraz sú tam vlastne všetci vpohode, možno len jedného by som tam nechcela stretnúť, tak dúfam, že to tak aj vyjde...