icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

vanilashot
28. jún 2011

@ka3n ahoj 🙂 no ja mám veci nachystané už v postieľke, ale neviem koľko kusov z čoho si pobrať...nechcem tam zbytočne trepať plno vecí, radšej mi potom prinesú. 🙂

edita84
28. jún 2011

@jankaamartin @krhlicka držím palce 🙂
@ka3n pre malého mám všetko hotovo ale pre seba do nemocky nič 😕

linda40
28. jún 2011

@susanq tie plienky z Tesca mám aj ja odskúšané. Neviem síce, či sa za 9 rokov nezmenila kvalita, ale bývali dobré. Čo som sa najviac popálila, keď boli nejaké akcie. Hlavne, že 2 balíky za cenu jedného. Tak to boli kazové a nikde nebolo na to upozornenie.

linda40
28. jún 2011

@ka3n ja som dnes posledný krát v práci a už začnem aj ja chystať.

linda40
28. jún 2011

@krhlicka a u vás sa už potom nechodí k ženskému, ale do pôrodnice? U nás sa chodí na gyndu až do pôrodu.

linda40
28. jún 2011

@katka121 ja som mala v pláne látkovať pri prvom, ale 2 týždne sme boli v nemocnici, samozrejme na jednorázových plienkach a už sa nám nepodarilo prejsť na látkové. Vždy keď už konečne zaspával, tak mu trošku cvrklo a už bol hore. Pri druhej by som nestíhala prať plienky, obaja naraz boli na jednorázových a celá materská išla na plienky. ☹ Teraz o látkových ani neuvažujem.

katka121
28. jún 2011

@susanq tento rok ako prváčika sme sa rozhodli spočiatku ho moc nezaťažiť a tak sme ho v prvom polroku dali iba do jedného krúžku - šikovné rúčky - také tvorivé dielne - aby sa v škole zorientoval a podľa toho ako mu to pôjde ...... zvykol si hneď škola mu šla dobre takže v druhom polroku sme pridali 2 x do týždňa pozemný hokej - moc ho to baví - takže bude pokračovať aj cez prázdniny a v septembri už budeme chodiť na zápasy ..... a v druhom ročníku už môžu deti v škole chodiť na atletiku - tak tam sa tiež teší. Rád si spieva a tancuje, ale popravde spev je desný a tancuje ak o medveď - na toto vlohy nemá tak ho v tom zatiaľ nepodporujeme - ale ak by moc chcel môže ..... aj keď.... radšej nie....... 😅

janulienka89
28. jún 2011

@ka3n ahoj, ja uz som pomaly zbalena este mi chyba par veci, a pre babo mam uz tiez poprane a po zehlene oblecko 😉

mimikett
28. jún 2011

@ka3n Ahoj, ja uz mam poprane a pozehlene vecicky pre babatko. Este zopar drobnosti chyba, ale to uz su len take detaily. Vzdy ako mi nieco nove pride sa z toho vytesujem. Vcera mi prisli napriklad osusky pre babatko a su neskutocne milene 😵 😵 Veci pre seba do porodnice uz mam nachystane, ale do tasky som ich este nezabalila. Ale vsetko robim tak postupne, som na materskej uz dva tyzdne, takze pekne pomalicky sa chystam.

majjka1985
28. jún 2011

Ahojte mamicky 🙂 No vidim, ze ste sikulky ako ja 😀 Ja uz mam asi mesiac vsetko poprane, vyzehlene a poskladane v komode pre nasu malu babiku. Veci do porodnice mam uz poukladane na jednej kopke v satniku, ale tasku este nemam zbalenu. Ale uz ju niekedy pobalim, nech som pripravena na vsetko 😉 A co sa tyka plienok, tak ja budem pouzivat Pampers alebo Huggies. Z mojej praxe na novorodeneckom odd. sa mi zdaju byt najlepsie. Zatial mame kupene Pampers. A kozmtiku vsetko od Johnsons Baby.

gabika84
28. jún 2011

@ka3n ano ano, ja mam tiez uz vsetko nachystane a kufor zbaleny. a po precitani prispevkov od ostatnych kociek som rada, ze nie som jedina "trhla" 😀 bo par ludi z okolia nadomnou kruti hlavou, ze naco tak skoro 🙄 ja si nemyslim ze je to skoro, take nazory, ze az ked sa to narodi a pod. su podla mna blbost (tazko budeme mat potom na to cas behat po obchodoch a pod.), alebo to mam vsetko robit na konci tehu? ved uz teraz som obcas rada, ze chodim a este ako tak vladzem nieco porobit...
@krhlicka @jankaamartin no ako ste dnes dopadli u dokiho? dufam, ze vsetko v poriadku 😉

jankaamartin
28. jún 2011

ahojte dopadli sme celkom ok len malá je dosť nízko :/ neviem či je to dobré či zlé ale talčí ma na močový mechúr na budúcu poradňu už ideme pre materskú 12.7 🙂

ka3n
28. jún 2011

@gabika84 n ovie niekto vravi skoro niekto neskoro a co ked sa stane ze budes rodit skor, kto ti to potom tak pekne a dokladne a hlavne vsetko zbali ako my samy...
Pri malom som rodila o 3t skor tak som rada, ze som to mala nachystane, teraz sice este tasku do nemocky nachystanu nemam, ale veci oprane a schovane uz ano..hoci ja si do nemocky pre babo neberiem nic.

ka3n
28. jún 2011

n oa co sa týka plienok tak my sme odsúsali vsetky, ale to iba zo zvedavosti, ani v jednych nemal zaparenu ritku, ale to je tiez vec nazoru sto ludi sto chuti...kvalitou sa mi asi najviac pacili pampers a nadotyk som vobec necitila vlhkos thoci na tesco ano..aj Dm sme pouzivali ale spokojnost bola vsade asi rovnaka

ka3n
28. jún 2011

@jankaamartin tak aj ja mam poradnu 12.7 tiez ma da asi na matersku, hoci som na RD 🙂)

katka121
28. jún 2011

No aj my sme boli na poradni - včera. Na matersku idem of 3.7. ale v práci budem až do polovice júla - na dohodu. No a výsledok poradne bol, že ak sa budem dobre otvárať a všetko bude ukážkové tak možno ma pustí normálne rodiť, ale on si myslí že to tak nebude a povedal že na 90% bude cisársky.... Tak sa radšej na nič nepripravujem - čo príde to bude. Cisársky už som raz peržila tak hádam aj druhý krát to nejako dobojujeme.

katka121
28. jún 2011

@krhlicka
@gabika84 Tie hniezda sú naozaj krááásne. Ja sa ale priznám, že som ho po krátkom čase dala preč . aj keď to bolo esteticky pekné vadilo mi, že na malého v noci s postele nevidím (Keď sme naňho chceli mrknúť tak sme sa museli postaviť k postieľke....) a mal tendenciu schovávať si hlavičku do kútika a bála som sa že sa mu bude zle dýchať takže nakoniec som to z praktických aj bezpečnostných dôvodov dala preč.... 😒 ´- hoci nerada.

krhlicka
28. jún 2011

@ka3n do porodnice okrem odsavacky a vloziek do podprdy nic, na prani vybavicky pre malu sa pracuje priebezne 😉

krhlicka
28. jún 2011

@edita84 Vdaka Editka 🙂 ej zavidim tu nachystanu vybavu pre maleho princa, uz aj by som mala rada plnu komodu vonavych miniveciciek. Praci maratom ma caka na etapy, mam co robit do porodu 😀

krhlicka
28. jún 2011

@linda40 ahoj, dnesna poradna bola u mojho MUdr posledna. Od buduceho tyzdna chodim na poradnu do porodnice.

edita84
28. jún 2011

@krhlicka joj nezávid kráska bude mať isto veľa krásnych vecičiek ale inak nie pranie je najhoršie ale to žehlenie takže sa dobre priprav 😎

krhlicka
28. jún 2011

@katka121 jaj tie hniezda, za vikend sme dostali 3 v pozicanej vybavicke + jedno do daru, takze mame 4 kusy🙂celkom ine, ake by som si kupila ja ,ale uz to neriesim. V celku mi zacalo byt jedno ako to vsetko zladim, kupim jednu macikovu zavinovacku a ladime jak slak😀

krhlicka
28. jún 2011

@edita84 😀 trafila si klinec po hlavicke, zehlenie z duse neznasam!
nezehlim ani sebe ani muzovi, jedine ak kosele do obleku, ked treba, nastastie nie casto.
Vesiam a skladam tak, aby sa veci vyrovnavali v skrini.
Jedine nasej kraske sa bude zehlit......panca male 😎

lulka78
28. jún 2011

ahojte,mozem sa pridat? pozeram ze ste uz sice na 112 strane 🙂 tak dufam,ze nevadi.
pozeram,ze vy uz balite...ja sa uz strasne moc chystam chystam a chystam...tak som rada ze som sem mrkla aspon ma to nabudilo ist na povalu a zobrat vrece plne vakuovych obalov po chlapcoch a zacat prat a zehlit....

krhlicka
28. jún 2011

Nasa dnesna poradna dopadla na jednotku. Pri hmatani brucha sa ma doki pytal, kde citim kopanie. Tak som povedala, ze je stale rovnako KP. On na to:,,myslite?" Nuz podme skontrolvoat na UTZ.
Potvora doktorska, uz vedel, ze je mala dolu hlavou, len ma nechal na vazkach.
Velmi sa tesim 🙂 Prietoky su ok, krcok drzi, aj ked sa malicko skracuje, ale vraj je to normal v tomto tyzdni. Zobral mi kultivaciu, buduci tyzden mam ist po vysledky a s nimi na poradnu do porodnice.
Vaha 2100g, dlzku neviem. Uz som bola taka stastna, ze som ani nepocuvala.
Mala som chut ich vyobimat za tolko dobrych sprav. A teraz v praci kukackujem uz len nasu temu, potom porodnikov na Antolskej, na pracu mi nezostava cas 😀

baby, dufam, ze sa citite tak dobre ako ja, ba este lepsie a ste spokojne, velmi nam to vsetkym prajem 🙂

krhlicka
28. jún 2011

@lulka78 vitaj medzi nami 🙂 ja sa tiez len chystam a furt nevidim vysledok 😝
tak snad to stihneme
pekne tehulkovanie zelam

katka121
28. jún 2011

@krhlicka Inak ja mám so zavinovačkami iba dobré skúsenosti. Čím pevnejšie v nej bol stiahnutý tým lepšie sa asi cítil. Keď bol navoľno kopal nohami a rozhadzoval rukami aj sa mi poškriabal na tváričke ale akonáhle som ho stiahla do zavinovačky tak sa ukľudnil a do toho naša pesnička - červené jabĺčko a do dvoch minút spal. 🙂 Je asi pravda že deti sa v zavinovačke cítia stiesnene podobne ako v brušku a preto sa tam dobre cítia........

krhlicka
28. jún 2011

@jankaamartin super baby, to som rada, ze je vsetko ok!aj moja krpana mi tlaci riadne na mechur,
len nech sa nam drzia v bruskach aspon do terminu 😀

krhlicka
28. jún 2011

@katka121 ja som tiez fanusik zaviniek, urcite si kupim aspon 2, nech mam na striedacku 🙂

lulka78
28. jún 2011

tiez suhlasim so zavinovackami,ja mam dve, maju aj suchy zips ale aj stuhu,aby som si mohla prisposobit podla velkosti babetka,druhy bol malilinky,a z tej ,kde bol len suchy zips sa mi doslova vysmykol.
krhlicka,dakujem, myslim ze stihneme 🙂 ja sa fakt dnes chystam na tu povalu 🙂