icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

susanq
30. jún 2011

@edita84: ja som svojej volala, ked mu krce zacali a jednoznacne povedala, kupte si Magne B6, ten je aj proti tvrdnutiu bruska, aj proti krcom a celkovo podporuje vyzivu pupocnika atd. Aspon tak mi povedala.

edita84
30. jún 2011

@susanq dakujem 🙂

edita84
30. jún 2011

tak som mu volala a mám brať Magnerop 2x alebo 1x za deň

susanq
30. jún 2011

@edita84 : tak vidis, kazdy lekar je iny 🙂

katka121
30. jún 2011
vanilashot
30. jún 2011

Ahojte maminky 🙂
Tak mne to moje vracanie nedalo, a keď to neprechádzalo, tak som behla k mojej doktorke, že čo sa deje, či je to ok, a ona sa len usmiala, vraj je to úplne normálne, niektoré mamičky vracajú až do samotného pôrodu. No veľmi ma tým potešila 🙂 Odporučila mi jesť tak, aby mi bruško netlačilo žalúdok, a keď chcem, tak si mám kúpiť MAALOX, že to je proti tomu. Našťastie to teraz trošku ustúpilo, tak som rada 🙂 A vy ako???? Všetko ok??? Dúfam, že hej....Včera sme boli na promóciách bratrancovi, a tam si ma každý doberal, že či sa lekár nezmýlil, a či je v brušku určite iba jedno baby....Normálne som sa urazila... 😒 A to som pribrala len 12 kg. Milujem takéto reči.... 😠

edita84
30. jún 2011

@vanilashot wau vracanie až do pôrodu to by som nechcela, netráp sa tými narážkami na mňa hovoria že už mám rodiť každú chvíľku hm a podla mňa nemám veľké brucho 🙂

gabika84
30. jún 2011

@edita84 magnerot je to iste co magneB6. v druhom je iba pridany vitamin B6, ktory podporuje lepsie vstrebavanie magnezia. ja uzivam magneB6 od nejakeho 5 mesiaca, ale iba jednu denne. krce v lytkach zatial nemavam. nezabudni potom Edit magnezium tak 2 tyzdne pred porodom vysadit 😉

ja som bola dnes konecne u zubara na preventivnej prehliadke. nasiel mi dva kazy ☹ vravel ze su to iba sekundarne kazy pod kuskom odstiepenej plomby. ked som mu povedala ze som v 8. mesiaci, povedal, ze to nechame tak, ze mam prist az po porode 😒 zubky ma inak nebolia, tak pojdem asi az v septembri... vy ste na to ako so zubkami? boli ste u zubara pocas tehu?

susanq
30. jún 2011

@gabika84: ja som bola, uz dvakrat, pretoze v tehu ma mamicka narok na dve preventivne prehliadky 🙂 zubky su podla mna svinstvo riadne a ked som sa docitala, ze v tehu mozu narobit sarapatu, tak som zbehla hned v 3.mesiaci a zrovna som bola na druhej prehliadke vcera. Nastastie v poriadku, uz par rokov som nemala ziaden kaz, tak ma pochvalila, zazelala nam vsetko dobre a ze sa mam ukazat az za rok na dalsej preventivke 🙂

majjka1985
30. jún 2011

@gabika84 ahoj 🙂 ja som pri zubarke bola myslim v 3 ci v 4 mesiaci, uz ani neviem, ale dopadli sme dobre bez kazov, a kazala mi prist v decembri, kedze mame narok na dve prehliadky. No a medzitym uz som bola aj pri dentalnej hygienicke na vycistenie zubkov 🙂 Odporucila mi raz do tyzdna pouzivat Elmex gel, aby som predisla kazom, kedze babatko si odomna berie vapnik aj floridy.
@edita84 ja som tiez mavala krce v lytkach, bravala som Magnerot 1x denne, no odkedy mi tvrdne brusko, tak ho beriem 3x denne-
@vanilashot Ja som pocas celeho tehu nezvracala ani raz, ani mi vobec nebolo zle, no teraz sa mi obcas stava, ze sa mi vsetky stavy dostanu az do hrdla a mam pocit, ze budem zvracat :-/ Ale vacsinou je to vtedy ked nieco zjem, alebo sa napijem vody a hned lahnem. A inak tie reci typu, "ci uz idem rodit", to mavaju aj ludia v mojom okoli, a ked mi povedia, ake mas uz obrovske bruchoooooo... 😠 no radsej pomlcim, a len sa usmejem a mam vas na haku 😀 Pribrala som sice 15 kg, ale vsetko je v bruchu a trosku v bokoch, ale ja kaslem na vahu, aj na ludi, ktori si myslia, ze som veeeelmi pribrala, hlavne je, ze ja a malinke sme v poriadku. A po porode pojde vsetko krasne dolu 😉

mimikett
30. jún 2011

Ahojte mamicky 🙂 Musim povedat, ze aj ja sa chystam pravdepodobne buduci tyzden kadernicke, nech vyzeram dobre a sik 😉 Myslim, ze po porode urcitu dobu taketo veci nebudeme riesit.... A k tomu sa chceme ist dat s priatelom odfotit nech mame peknu spomienku 🙂

Co sa tyka zubkov, ja som ta smolna osoba, ktorej sa zuby kazia uz od detstva non-stop a musim povedat, ze doteraz som si nezvykla na pani zubarku, hoci je to hrozne mila osoba, vzdy tam idem so strachom a noc predtym nesim 😒 Tak ako Gabika mam dva kazy, ale odstranit si ich dam az po porode v septembri, bo nechcem aby to babo zazivalo so mnou, a aby som nahodou od strachu neporodila na zubarskom kresle 😀 😀 😀 . To by ma potom este odvisielali v televiznych novinach ako kuriozitu dna....

mimikett
30. jún 2011

@majjka1985, @vanilashot Ja som nastastie tiez nemala problemy s nevolnostami, vracala som asi len dva-krat na zaciaku tehu, ale k tomu mi napomohlo umyvanie zubov... A teraz ku koncu mavam aj ja pocit, ze uz to mam az v hrdle. Stava sa to ked sa najem, napijem a potom sa nahodou zohnem alebo inak si trosku zmagnem brusko. Nastastie zatial to nevyslo 😉
A z reci typu ze ake mam uz brusko, ze rastiem zo dna na den a podobne si nic nerobim. To ludia len podpichuju. Ja sa vzdy len usmejem a poviem si spolu s babatkom, ze hlavne ze nam dvom je dobre 😵 😵

gabika84
30. jún 2011

@majjka1985 aj ja chodim na dentalnu pravidelne. minule to ale skor vyzeralo ako masaker, tolko krvi som vypluvala, ked mi davala kamen dole. ☹ ja som vzdy trpela na zvysenu krvacavost dasien, teraz pocas tehu su ale prekrvene este viac... na zaver mi este spravila fluoridaciu (ako malemu decku, este aj ta pasta v nasadkach bola jahodkova 😀 ) este ze som bola uz v tretom mesiaci, v prvom by som sa s tymi nasadkami v ustach asi povracala 😅

edita84
30. jún 2011

@gabika84 to prečo treba vysadiť? ja sa priznám že som nebola ale 18.7 idem s malou lebo jej od antibiotík zčerneli zúbky tak si dám pozrieť aj svoje ked už tam budem 🙂
@majjka1985 fu super že to pomôže zatial mi bruško netvrdne takže bude stačiť 1x denne , s tým zvracaním či nezvracaním som tak isto hned po jedle si nemôžem lahnúť lebo mi je potom zle a tak isto je mi hned zle ked si po jedle zoberiem vitámíny

gabika84
30. jún 2011

@edita84 tak to budete mat 2 v 1, aspon sa mala nebude bat ked pojde aj mamina k zubarovi 🙂
magnezium zabranuje krcom, podava sa vlastne aj proti predcasnemu otvaraniu, resp. na zastavenie predcasnych kontrakcii. pred porodom ho treba vysadit, pretoze by potlacalo kontrakcie skutocne, na ktore sa uz isto vsetky tesime 😀 takze telo sa musi nadmerneho magnezia zbavit, aby sa maternica mohla (napr. pomocou "poslickov") pripravit na porod.

edita84
30. jún 2011

@gabika84 no hej bejka sa nebojí lebo ona už bola raz minulé leto na preventívke ale hej bude to 2v1 🙂 aha to som nevedela :D

dadulajda
30. jún 2011

Baby citam ze riesite zubky..ja som bola u zubara ale neskoro ma napadlo, ci o tom nema byt zaznam aj v tehu.knizke. Tam som ziadnu kolonku nato nenasla, ale pocula som, ze to vraj kontroluju. Ja som si skor myslela ze to je na rozhodnuti mamicky a nie povinnost. Vy ste si to davali zapisovat niekam do knizky? 🙂

krhlicka
30. jún 2011

Ahojte baby, presne ste tu rozobrali moje aktualne temy = magnezko a zuby.
Brusko mi tvrdne coraz castejsie, aj v noci sa budim a je tvrde ☹ Moj doktor mi povedal, ze si mam kupit sumive magnezko bez cukru a bolo vybavene...
Pijem jednu tabletu 250 denne, ak nezabudnem ovsem. Na zubnej prehliadke som zatial nebola, mam zubara pri mori.
@edita84 aj ja mavam v noci krce v lytkach, je to neprijemne ☹ pomaha rychlo rozmasirovat lytko a pohybat prstami chodidla hore dolu. Vacsinou je to pol minutova zalezitost.
@gabika84 na krvacanie dasien mi zabrali medzizubne kefky, nic ine, len kazdy den poctivo cistit a cistit. Ziadne ,,zazracne pasty ani gely". A aku vymozenost mas, ze kojacia skupina 😀
@vanilashot sme na tom podobne, na mna kazdy cuci, ci zajtra rodim, ze som cela velka. Kaslat na to, hlavne, ze sme s babatkom zdrave. Mam pocit, ze uz sa aj dost zavodnujem. Po porode to pojde dole a hotovo, teraz kaslem na to 😝

edita84
30. jún 2011

@krhlicka hej hej pomáha ale nie vždy :/ tak ale manželík mi doniesol tem magnerop tak dúfam že to bude ok

gabika84
30. jún 2011

@dadulajda do knizky ee
@krhlicka boooze, jak keby som pocula moju zubarku 😀 😝 medzizubne kefky kazdy den na zadne zubky, na predne dentalnu nit!!.. mas 100% pravdu, len ked ja som na to lenivaaaa 😅

krhlicka
30. jún 2011

@gabika84 na nit sa vykasli, medzizubne stacia na vsetky zubky, treba len rozne velkosti 🙂
mne to trvalo rok, kym sa krvacanie upravilo a mam pokoj a aj menej zubneho kamena.
Takze sup sup na nakup medzizubnych kefiek, oplati sa 😀

jankaamartin
30. jún 2011

@gabika84 ahojky ja som bola len raz a to mi odporučal nerobiť nič z zubami a pritom ich mám hozné lebo sa bojím zubárov,,,lebo ak by mi vytiahol a dostala by som zápal,tak by mi to nemohol liečiť,,,ale inak ma boleli asi 3x počas tehu ale to len s prievanu,,,dúfam,že ešte vydržia 🙂

krhlicka
30. jún 2011

@edita84 no ved manzelik moze masirovat aj nozky 🙂 tak uz snad ziadne krce nebudu 😀

edita84
30. jún 2011

@krhlicka no hej akurát dnes som mu pripomenula že pri malej mi zvykolmasírovať hehe asi ho zas využijem 🙂

timka156
1. júl 2011

ahojte...chcem sa opytat, moč ste mali stale v poriadku? Ja som si bola dnes po výsledky a mam zvysene leukocity v moci.

susanq
1. júl 2011

@timka156 : a co ti na to povedal lekar/lekarka? V ktorom tyzdni ti brali moc na rozbor? Bol k tomu nejaky dovod? Mne teda vzdy iba pri kazdej poradni daju taky speci papierik a ten namocime do prineseneho mocu. U mna bolo zatial vzdy vsetko v poriadku.

timka156
1. júl 2011

@susanq Som v 32 tt, moc mi vzala v utorok a posielali na rozbory (spolu s krvou). Az dnes..som si bola pre vysledky a s nimi idem na interné. Doteraz mi moc riesila vzdy len takto cez papieriky ako u Teba. Práveze doktor mi na to nic nepovedal..zobrala som si vysledky, a isla domov. Az doma som na to prisla..ked do nich pozeram.

susanq
1. júl 2011

@timka156 : tak osobne si myslim, ze keby nieco nesedelo na vysledkoch, tak by ta na to upozornil, pripadne nieco povedal. asi by som sa nebala, pretoze ty si jeho zodpovednost a urcite by to nezanedbal. teda aspon dufam 🙂 a mas tie hodnoty nejako rapidne zvysene alebo mierne? ale ak chces mat pokoj na dusi, tak sa mu ozvi, ze ci je to v poriadku. je povinny ta informovat.

timka156
1. júl 2011

@susanq Praveze neviem, mam tam, ze leukocity +, ostatné negativne. Neviem, možno je to fakt v pohode. Dr. ide od pondelka na dovolenku. Takze zrejme budem v neistote nadalej. Jedine, ze sa este opytam..obvodného.

gabika84
1. júl 2011

@timka156 mne tiez zatial kontroluju moc iba v ambulancii, na rozbor ho zatial nikdy nedavali. pritomnost leukocytov v moci upozornuje na mozny prebiehajuci zapal/infekciu mocovych ciest. ak su hladiny vyssie, riesi sa to uzivanim antibiotik. tak uvidis, co ti na to este povedia.