Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@gabika84 ahoj, sak aj ja si hovorim ze mozem byt stastna, ze uz doteraz vydrzal u mna, ked sa tolko trapime od toho 7.mesiaca. A kedze vaha vyzera byt v poriadku, nech si ide krpec maly 🙂 inak mne cely den prespi, len ked sa ja trochu prechadzam, tak sa zobudi a je hore so mnou. je to zlate ze nato reaguje.a v noci nastastie spi pokial viem stale. 😉 Moje kamosky este deti nemaju, takze ja som tiez natom tak, ze sa tu akurat vystazujem, lebo oni by to aj tak nepochopili 😖 a mamine ked hovorim o malom, ta sa tak aktivuje, akoby to bolo jej dieta. So vsetkym chce pomahat, pracovnu dobu si upravovat a vobec take nepotrebujem. Joj niekedy ju uz neviem ani odbit ze proste nemusi sa tak snazit sak ja som predsa mama. 😅 ja nemozem na otvaranie a urychlenie porodu ani ten caj, tak som zvedava kolko hodin budem mrncat 😝 ale minuly vikend som bola uplne celu sobotu v krcoch, tak si hovorim horsie ako toto to nebude 😀 a drziim vam palceky, nech ste v poriadku a zdravi 😉
@krhlicka ahooj, no mala by si prist dohovorit malemu Patovi, lebo mna asi nepocuva 😀 klasika...rodicia predsa pravdu nemaju 😉 ale tak ja by som aj brala keby je skor, v nejakom 37.-38. lebo prenasanie by som uz asi psychicky nezvladla.po tolkom natahovani. a teraz tiez stale lezim, lebo ked sa postavim koniec. kontrakcie a tvrdnutie bruska ze az!! takze si hovorim ze ked ma to omrzi lezat, zabehnem 20m.a maleho vyplujem a bude 😝 😝
Ahojte kočky pekný deň čítam že ste dnes nejaké unavené 🙂 no u mňa je to nejak naopak dnes sme boli vonku opekať a bolo super malá si to užívala je stvorená do prírody 🙂 aj malému sa to páčilo spokojne si pokopkával počasie bolo síce také o ničom sem tam aj sprchlo ale nedali sme sa rušiť :D
@dadulajda wau to už sa chystáš rodiť v kolkatom si tt? ale ako som pozerala váhu je to v pohode a tak trocha ti aj závidím ale môj prcek nech ešte zostane vnútri pár tt :D
@edita84 ahoj, tak ja zajtra zacinam 36.tt. ale maly sa chysta von uz strasne dlho..no tento tyzden co som si s nim uzila, neskutocne! ☹ uz som ulezana z kazdej strany 😖 a nastastie posledny mesiac maly aspon pribral, tak uz sa tak nedesim toho predcasneho. lebo ten mi hrozi od 7.mes. ale kukam ze aj tebe sa mala narodila trosku mensia..isla skorej?
@dadulajda no to verím že nie je dobré toľko ležať ale pre chrústika sa to oplatí ale v 36 to už nie je až tak rizikové. Malá sa tiež narodila v 36 tt s váhou 1500 g a 41 cm ale pri nej som mala zinfarktovanú placentu takže ona mi v brušku chudla dokonca za týždeň 40g tak preto musela skôr von :( preto teraz veľmi doki sleduje koľko malý priberá lebo ked bude vo mne chudnúť tak hned musí von ale zatial je to v pohode doki hovoril že od 35 tt to bude viac smerodajné uvidíme 🙂
@dadulajda lebo mi od 34 tt robili prietoky a stále bola tá istá dokina a ako tak sledovala malú tak sa jej nezdala váha až po 3 prietokoch ma dali do nemocky že mi budú dávať nejaké infúzky aby malá priberala no ale v ten istý deň to tak tá dokina nenechala a ešte s jedným lekárom mi znova spravili sono a vtedy mi povedala že malá schudla 40g a že musí rýchlo von to bolo okolo 3 a o pol piatej ma brali na vzdycháreň a spravili mi cisársky a môj pôrodník ktorého som si dala zavolať hovoril že keby sme počkali hodinu malá by už mohla zomrieť lebo vodu som už mala zelenú ale inak nechápem ako môže byť v 36 tt voda prezrelá hm ale týmto ťa nechcem vystrašiť lebo všetko dobre dopadlo malú hodinu na to ako sa narodila zobrali do NZ a tam bola asi mesiac kým pribrala a teraz je z nej krásna slečna 🙂
@dadulajda jáj zabudla som že som s ňou pribrala len 7 kíl ale v tom to nie je lebo s malým som zatial pribrala 5 kíl ale už v 30 tt bol väčší ako Bejka ked sa narodila mal 1830 g tak dúfam že aj nadalej bude krásne priberať lebo doki hovoril že pri pôrode som mala malú maternicu :/
@gabika84 Gabi ty si tusim z Trencina vsak, mate tam moc pekne🙂
naposledy sme tam boli, ked sme kupovali obrucky na svadbu a svadobny oblek,
veruze sme si povedali, ze je to take akurat mestecko pre nas a terasky tam
mate paradne 😀 Skoda pocasia dnes a tej zmrzky...
Hehe na mna platia obe teorie o spanku babatka, kedze chodim spavat hala bala.
Tento tyzden veruze so sliepkami, ale dnes to nevidim nadejne, kedze som pospala poriadne.
Baby inak vobec nie je iste, ci ti nasi chrusti v noci spia, pozerala som take videjko, kedy mamka
spala a brucho sa hybalo, vlnilo jedna radost 🙂
ale tiez si nahovaram, ze nasa mala je dobre babatko a v noci pekne spinka a budi sa az spolu so mnou 😀
@dadulajda ty si cislo, ze zbehnem 20m a maleho vyplujem 😀
Obdivujem ta ako to vsetko zvladas, ale uz ste pekne daleko, 2 - 3 tyzdne este potiahnete ako kinderko 🙂
Este aj skolu si zvladla, velky klobuk dolu 😉 Ste si s drobcekom ,,uzili".
pohladkaj brusko a nech v nom Patulo pekne cuci!
Detska postielka:baby dajte rady, ake matrace ste pokupili pre babatka?
Budem objednavat z netu a musi to byt matrac vhodny k monitoru dychu.
A mate aj nejaku ochranu na matrac, taku tu nepremokavu?
my este doma postielku nemame, zabudla som sa spytat na jej rozmer,
ale vacsinou som si vsimla vnutorny rozmer 120x60cm.
@gabika84 presne to je takisto s mojou babikou🙂
@ka3n no veď práve aj mne sa páči viac Karin,,,no asi mám blbí kalendár musím pozriet aj do iných dám vedieť
@krhlicka no prosim ta, to musite chodit z blavy do trencina kupovat obrucky?? 😀 😀 ani obleky v ba nemate?? ale nie, robim si srandu. je to divne, pretoze ja nie som zrovna "domased", resp. byvala som a zila kade tade (na svk i v zahranici), ale Trencin je proste stale moja srdcovka. nie preto, ze som sa tu narodila, ale je to skutocne pekne mesto: ani velke, ani male, vsade blizko, v podstate nic mi tu nechyba, idealne na kocikovanie, tie terasky, ako si spominala, nad tebou paradny hrad, z jednej strany mesta les/lesopark... cize ked chces, mas tu historicke jadro s teraskami, ak mas chut za 10 minut si v lese, alebo vymenis tenisky za lodicky a ides sa producirovat do shopping centier... 😎
co sa tyka matraca, ja mam 120x60, kombinacia pohanka-molitan-kokos. zaroven mam na tom nepremokavu plachtu. druhu plachtu mam obyc., pod tu budem davat asi len taku nepremokavu podlozku.
@dadulajda preco ti zmizlo info v pase? teda ja viem, v kolko si tt., pretoze mame rovnaky termin 😀 ale pytam sa len tak, zo zvedavosti... a nejak sa ponahlas s tym porodom. nezabudaj, ze potom prehras stavku 😀 alebo vyhras???
@gabika84 😀 sme si nevedeli vybrat v Ba, nuz sme zavitali do TN.
Kamarati maju v Soblahove chalupu a tiez v TN nakupili spominane veci, tak sme si urobili vylet a veru dobre sme urobili.
Inak doplnam si plienkovu vybavu, uz pol hodinu premyslam nad dvoma plienkami, jednu
musim proste vyhodit. Poslem ti IP, omrkni. Uz nech mam tie plienky uzavrete aspon do porodu.
Aj ked verim tomu, ze si toho este naobjednavam az az 😝
@krhlicka no teda. ved ked budes nabuduce v tn, dojdi na kavicku 😉 mame aj doma aj v kaviarnach nealkoholicku (ako som si minule v jednom cafe objednala, namiesto bezkofeinovej 😀 ) a veru objednavaj, nezabudaj, ze niekedy cakas na tovar aj 2-3 tyzdne, pokial nieco nemaju na sklade. niezeby som ta chcela strasit 😀 sama este nemam doma kocik napr. a ani tak skoro mat asi nebudem 😒 mozno si malu domov z porodnice ponesiem v satke 😀
@gabika84 na terase v TN jedine nealko kavicku, velmi rada dakujem🙂Ak budes mat nejake pochodzky v Ba, daj vediet, aj tu mame nealko kavicky😀 ja som minule zadala do PC v robote namiesto hesla PORADNAii, PORODNICAii a rozculovala som sa, co ten crep nereaguje. Kolegovia mali zabavku 😀
A neboj, kocik pride, coby neprisiel!BabyMarket sa mi zda docela spolahlivy.
baby, aj vy mávate počas dňa niečo ako "menštruačné bolesti" ?mam to považovať za posličkov? bruško mi však pri tých bolestiach netvrdne a kríže ma tiež nebolia....
@gabika84,@jankaamartin ja som ta maminka co chodi spavat skoro, do 10-tej som vacsinou tuha, potom uz je so mna len taka matoha 😀 Ale moja bambulka uplne naopak,chyta dych okolo deviatej vecer a zaspava tak o jedenastej, takze si pomalicky zvykam na jej rezim. Cely tatinko 😀 A v noci si pekne cucka a rano sa zobudza okolo deviatej. Ak to bude takto aj ked uz bude z bruska vonku, budem rada 🙂 Tak si drzme palce...
@majush ahoj ja ich mám stále keď je chladnejšie,,, :/
@timka156 ahoj, nebola som tu od piatka, a pozeram, ze okolo Tvojho problemu sa tu rozvirila pekna diskusia 🙂 Leukocyty v moci mozu byt na jeden az tri kriziky, kedze Ty ich tam mas len na jeden krizik, tak by som z toho vedu nerobila 😉 Mozes byt kludna 🙂 JA ich mam zase vela v krvi, norma je do 10 a ja ich mam 16, a v tehu je to v pohode, horsie by bolo keby ich bolo malo.
@edita84 ahoj, tak to potom fakt ze super sa o teba postarali. Ja co mam dokiho na sone, ten to tak preleti vzdy, lebo mava toho vela. Sama sa ho musim pytat kolko meria a vazi lebo by mi ani nepovedal, len mi ho pomeria a povie mozte ist. ☹ Tak uz som si riadne pusu zacala otvarat, lebo by som sa nic nedozvedela. 😒 A teraz v stredu idem na poradnu, tak jedine to ma zaujima, ci sa dalej neotvaram. Svojho dokiho mam skveleho, az ma mrzi ze uz nechodi ku porodom.On ma taky pristup akoby som bola jeho vnucka alebo co 😝 totiz ked ma vysetruje a ja rozvalena na koze, on ma pozrie, potom si polozi ruky na moje kolena a kludne sa so mnou rozprava, ze ako je maly otoceny a kde co ma, akoby som normalne sedela oproti nemu oblecena. 😀 niekedy sa zmozem len na ehm..hm...a uz by som rada dole 😅
@krhlicka joj, dakujem ty kinderko! 😀 😀 a maleho stale hladkam a prehovaram. Dneska to vyzera zatial dobre, este som nestala, asi zato. 😉 a s tou postielkou...ja som kupila molitanovy madrac, lebo v zavinovacke mam kokos a nepaci sa mi to.je to pritvrde, tak nech mu to netlaci hlavicku. A vraj volakedy len deku dali a neriesil sa ziaden madrac pre taketo malinke babatka. a ked budes davat monitor, oskusaj, ci reaguje.ja som ho najskor zapla pod madracom a snima aj tak, tak ho tam necham.aj v navode je pisane ze pod madrac ho davat.teda neviem aky monitor mas, ja mam tu podlozku. 😉
@gabika84 lebo ja som si zmenila nastavenia, ze len priatelia mi mozu vidiet do pasu. a uz ani ja neviem ako sme sa to dohodli.budem musiet kuk.historiu 😀 to bude nadlho asi 😝
Ahojte baby,
@dadulajda tusim uz je lepsie 🙂citam pozitivne infosky, som rada 😀
Este nemam objednany matrac, kedze neviem rozmery postielky, ktoru budem mat az 11.7. alebo ktovie kedy.
Akurat upratujem miestecko, kde ma byt postielka. Zvlakujem veci zo spalne do obyvky a co dalej s nimi netusim.
Pred chvilou mi prisla hrba oblecka od kolegynky, muz bol pre ne. Cakala som skromnu tasku a bum....3 vrecia.
Musim to ale prebrat, lebo je to mix aj starsich veciciek po jej dcerke, ktora uz ma 6. Bolo mi to treba?bolo 😝
Bala som sa, ze nebudem mat do coho obliect babo a nakoniec si musim este preberat 😀
Baby aj vas pobolieva pod rebrami?ja neviem, co to je, uz druhy den ☹ zeby mi tam babatko tak tlacilo, az to boli?
a o krizoch ani nehovorim radsej 😎
dufam, ze ste v pohode a ziadne neduhy vas netrapia, krasny den zelam
@majjka1985 Tak už som kľudnejsia... 🙂 Bála som sa, či nemám nejaký zápal, alebo čo...ale nemám nijaké "sprievodné prejavy", tak to asi nebude ono.
@dadulajda no veru mala som šťastie, inak aj môj doki je taký ruku na moju nohu a kecá tak sa mu vždy ozvem že mi je to nepríjemné a potom sa idem obliecť :D
kočky ked môžem poradiť monitor zo začiatku nedávajte pod matrac ale pod plachtu lebo dieťatko nebude ešte také ťažké aby ho monitor vždy snímal skúsenosť :/ takže prvých pár mesiacov v pohode pod plachtičku ved babatká aj tak budú v perinke.
@majush: no mne prave asi tak hodinku dozadu zacali take bolesti v podbrusku, docela je to neprijemne. Su to vyslovene take ako keby silnejsie menstruacne bolesti a do toho krize. Fuuu, a to som este dnes na stretnuti u nasej buducej pediatricky tvrdila ako mi je dobre... Asi som to zakrikla :D dufam, ze to prejde, lebo uz tu zacinam pomaly chytat paniku stres :D

@jankaamartin ahoj ja si farbím, teda farbí mi káderníčka a mýslim, že v klude možeš žiadne obavy..
A ešte som na teba myslela, lebo sme boli u našich a pozerala som kalendár tak v ich kalendári je na dátum 2.január písane meno Alexandra, Karin, Karina..tieto tri mená...tak som pozerala ako blbá a Karin zatiaľ u nás vedie 🙂