icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

majjka1985
4. júl 2011

@krhlicka mna tiez boli pod rebrami, hlavne na pravej strane, niekedy je to az taka paliva bolest, tiez mam pocit, ze babo ma tam tlaci 🙂

gabika84
4. júl 2011

@krhlicka si sa bala, ze sa mala neotoci, tak vidis, mas co si chcela 😀 mna to zatial neboli, iba obcas tak pod rebrami neprijemne zatlaci...

inak som rada, ze ste zacali tuto temu, akurat som sa chcela na tie bolesti v podbrusku opytat. ja ich mavam posledne 3-4 dni, hlavne vecer, ked lezim na posteli opreta o bok. nie je to zatial nejak bolestive, iba take slabe krce v podbrusku, potom obcas aj brusko stvrdne a veru u mna to citim aj v krizoch. aj som si myslela, ze uz ide o poslickov.. no co, aspon vieme, ze ide pomaly do tuheho a telo sa zacina pripravovat 😉

co sa tyka monitoru, ja mam ten moj pod matracom (tak pisali v navode). pre jeho pouzitim je urcite potrebne urobit s babatkom skusku na neostro, ci reaguje. ja som zatial skusala iba s mojou dlanou a pipal hned ako som ju odtiahla. a to ho ani nemam nastaveny na maximalnu citlivost.

kedze dnes zacinam 36. tt bola som znovu na sone, na merani prietokov. doktor potvrdil, ze je uz dole hlavickou, prietoky v poriadku, ked som sa pytala na hmotnost, tvrdil, ze mala je mensia. namiesto 35+0 mu to podla biometrie vychadzalo iba 33+3. na druhej strane tvrdil, ze tieto merania su uz dost nepresne, povolena odchylka je vraj plus minus 2 tyzdne. bambulka ma cca 2200 g. ale vravel, ze to je v poriadku, ze kazda mamina nemusi porodit 4 kilove babo. aby som pravdu povedala, mna to vcelku aj potesilo. ved mame pred sebou este nieco cez mesiac, babo vraj priberie cca 1 kg ten posledny mesiac. a pokial je zdrava a v poriadku, mne by veru nevadilo mat 3 kilove babatko 😅 pretoze celkovo sa mi zda, ze v dnesnej dobe sa tie babatka rodia naozaj velke (tym myslim 4kg, aj prvorodickam) aspon vyuzijem aj tie mensie dupacky 😀 ale tieto merania su naozaj orientacne, kto vie ako to bude v skutocnosti. jedine co viem je, ze mala je naozaj asi iba mala, ze termin nie je o 2 tyzdne neskor (zle vypocitany), pretoze 2 tyzdne po poslednej ms som uz bola bez partnera a znovu sme sa videli az o 3 tyzdne a to som uz bola v 6 tt. 😀

jankaamartin
4. júl 2011

JE TO NORMÁLNE BOLEST HLAVY UŽ DVA DNI?

susanq
4. júl 2011

@jankaamartin : pri tomto pocasi ano :D ale lutujem ta, ja som bola liecena pred tehu aj na neurologii kvoli migrenam, takze bolesti hlavy mi nie su cudzie, ale odkedy som tehu a beriem magne B6, musim si zaklopat, ze sa mi dost vyhybaju 🙂 drzim palce, aby to preslo!

lji
4. júl 2011

ahojte.sa vám sem zamiešam trochu lebo som si chcela máličko priblížiť ako som sa ja cítila pred rokom 😅 držím vám všetkým silno päste a užívajte si to naplno 🙂

@gabika84 čo sa týka velkosti bábätka tak ti napíšem moju skúsenosť. s jednou babenkou som sa na prietokoch zoznámila a tak sme to nenormálne čakanie tam spolu prežívali a jej povedali že babo sa im zdá byť maličké ale ved to nevadí. mne naopak povedali že bábatko je väčšie ako by malo byť. môžeš tri krát hádať ako to bolo. ja som porodila 3490g slečnu čiže tak akurát a tá kočka ked sme si spolu písali ešte po pôrode mala chlapčeka vyše 4kilového 😉 takže skutočne nemusíš na to velmi brať ohlady. inak píšeš že sa rodia dosť velke deti - ked kupali moju malu tak sestrička nezabudla poznamenať že jeje jaká velikánska. totižto v čase ked som bola v nemocnici som mala ja asi druhe najväčšie dieťa.všetky ostatné boli pod 2kg 😕 to len také postrehy aby ste vedeli ako to bolo pred rokom 🙂 a ešte k monitoru dychu. mne sa zapol asi dva tri krát,bolo to hrozné,ten stres neprajem nikomu zažiť.prvý krát mala akoby slabučko dýchala ale ani s ami nezobudila ked som s nou mykala ale dýchala a druhý krát som reálne videla ako odfukuje a alarm sa spustil takže keby sa vám stane že začne pípať tak netreba hned robiť paniku 😉

jankaamartin
4. júl 2011

@susanq aj ja beriem ale magnorit to je to iste?neviem,,a s toho sa mi krúti v hlave keď si ľahám,,,,

susanq
4. júl 2011

@jankaamartin: je to prakticky to iste 🙂 ak sa ti kruti hlava, mala by si to prebrat s lekarom, nech ti da nieco ine, alebo to moze byt aj nizkym tlakom. Merias si doma tlak? Pri nizkom tlaku by sa malo magnezium brat s mierou, lebo moze zapricinit aj pokles tlaku. Ale nie som lekar, nechcem zbytocne pisat nezmysly 🙂 ak ta ta hlavka boli, ze hrozne, daj si kludne paralen, ten v nasom stadiu uz mozes. lepsie paralen, ako stres a bolest, to na babatko vplyva horsie...

katarina6
4. júl 2011

Ahojte,
no ja som dnes tiez bola na kontrole, ja som Gabika myslim ze tiez ten isty termin ako ty 8.8., ja som na zac. 35.tt., este nie som v 9.mes. teh., mala ma 2,65kg 🙂, vzdy ma o nieco viac, nez je priemer, ale ako vravis hlavne tieto posledne merania nie su velmi presne.... takze vsetko je to velmi orientacne, dolezite je aby boli dobre vyvinute vsetky organy, a ja teda tiez netuzim po 4kg babatku 😀DD...... to by fakt bolelo.... mne tiez kludne staci aj 3kg 🙂), no kedze mam este mesiac pred sebou, tak to vyzera, ze mala este asi to 1kg da 😀D.... ale teda uz vyzeram ako balon teraz, neviem kde sa to dalsie kilo vopcha 😀DD......
Normalna vaha narodenych deti podla kniziek, atd, je tych 3.3kg, ale samozrejme je to len priemer, to je jedno kolko bude mat tvoje, dolezite je spravne vyvinutie organov, aby bolo babatko silne a zdrave!

Mne sa uz strasne tlaci dole, 3 dni mam problemy aj v noci s otacanim sa, a aj s chodenim, uplna pohroma, ako stara babka, klby ma bolia, brucho strasne tazi a taha dole..... vcera sa mi zasa roztieklo kolostrum z prsnika 😀.... su to kvapocky, ale tak vcera toho bolo viac... 😀.....
a mala som uz viackrat take strasne pichanie do vaginy, hlavne ked som stala, to su asi tie pred-kontrakcie.... takze telo sa pripravuje...... doslovne do "tuheho".......

krhlicka
4. júl 2011

@katarina6 zdielam babickovske pocity, citim sa podobne🙂 chodza ala tucniak a to fucanie ani nehovorim.
Niekedy ma riadne pichne v bodbrusku ako menstruacne bolesti,nuz trenujeme na den D 😀

krhlicka
4. júl 2011

@gabika84 🙂 veru chcela, som rada, uz som si citala nejake temy tu na koniku, ze je to bezne
v tomto tyzdni,ba niekedy aj skor.Nech si tam krpana dupka 😀

Vy ste sa boli merat kocky 😎 som rada, ze je vsetko v poriadku.Dobre je,ze nerobis z vahy vedu. Hlavne,ze je krpana zdrava!Mna caka poradna v porodnici, este ani neviem, kedy pojdem... Musim mrknut sluzby lekarov v ambulanciach a rozhodnem sa, ktoreho/ktoru MUDr. opacim. A este musim skocit za nasou nadejnou pediatrickou, ci nas zoberie. Ked tak premyslam, celkom mame nabity program 😀

ka3n
4. júl 2011

ked tak vas tu citam a pozeram tie terminy, tak vazne to mate niektore za pár, ked ja som rodila prvého v 37tt takze to je už coby-dup 🙂

gabika84
4. júl 2011

@ka3n fiiha, tak to si neviem predstavit, ze uz buduci tyzden by som mala rodit 😲 a kolko maly vazil, ked sa narodil?
@lji no ved ja to zatial beriem vsetko tak "sportovo". nestresujem, ale kto vie, co bude o par tyzdnov 😝 vy uz budete mat 1. rocik, to je super, urcite ti minule leto prijde "akoby to bolo vcera". 🙂

gabika84
4. júl 2011

@katarina6 ano, my sme tiez narovnako 🙂 som zvedava, ci sa niektorym podari naozaj aj trafit do terminu. ja si tiez neviem moc predstavit, ako je tam mala "naskladana" a uz vobec nie, ze budem este priberat 😕

dadulajda
5. júl 2011

@krhlicka ahoj, tak to mas super ja som tiez dostala taku davku veci od sestry. Jej hovorim ze sak maly ta bude mat radsej ako vlastnu mamu. lebo ja som mu kupila asi najmenej toho! 😀 Aspon mu mozes pokupit hracky 😉 a pod rebrami boli ked male kope do zaludka alebo branice. Ja si tam niekedy dam ruku, aby sa nedostal az hore, tiez ma to bolieva dost.

@edita84 ale sranda je to ako si uz zvykol proste ze zena je v takej polohe. 😀 ale on je mily, potom mi poda aj ruku aby som mohla zliezt, lebo by som bola ako velryba na suchu 😉

dadulajda
5. júl 2011

@katarina6 ahoj, presne to co popisujes mam uz vyse tyzdna. tiez absolutne nemozem chodit a ked vstanem, vsetko ma to akoby dole taha. Uz som mala take silne krce, ze som dr.volala a povedal, ze to sa uz vazne maly hrabe von, tak ze do 2 tyzdnov mozem ratat s tym, ze ho uvidim. 🙂 ze do terminu urcite nevydrzime. Ale ja som aj strasne chuducka a maly je mi asi tazky.Lebo aj krize ma bolie a ked kope maly, tak ho citim az v krku 😀

katarina6
5. júl 2011

@dadulajda no ja som tiez praveze strasne chuda 😀DDD, vysoka 173cm, vaha pred tt: 53kg 🙂, potom som este schudla na 50 kg po tych zvracaniach.... a teraz mam 62kg.......
No krize ma este nebolia (3x klop na drevo), mne mala strasne tlaci na vajecniky, ked sa mam postavit zo sedu, musim straaaasne pomaly, a pri otacani na posteli tiez pomaly do lahu, a aj otacat sa tarbavo.....
Tvoj doktor teda potesil, ze do 2 tyzd. ho uvidis 😲 , to dufam, ze este nie, hlavne u mna teda by som nerada tak skoro rodila, mam este kopec prace dokoncit......
Co sa teda odporuca aby sme tomu padaniu bruska trochu zabranili? polosed a nohy hore stale? ci ako?
ja som inak dnes mala otrasnu noc... o 3h. v noci som nemohla spat, mala si robila zur, a aj hladna bola, tak som musela ist zjest jogurt aspon, potom som pozerala TV, o 5h. isla znovu spat..... a o 12h. uz znovu kopala a moj zaludok hlasil hlad..... 😒 , medzitym samozrejme este pochody na WC - asi 5x, a potom sa aj napit od smadu....

Fuuuha....ja este nechcem rodit..... este 3 tyzd. nech mi mala vydrzi.... ☹......

gabika84
5. júl 2011

@katarina6 "Co sa teda odporuca aby sme tomu padaniu bruska trochu zabranili?"- Napadla ma stojka na hlave 😀 😀 😀

ka3n
5. júl 2011

@gabika84 vazil praveze uplne normalne mal 3100gramov.

katarina6
5. júl 2011

@gabika84 😀DDDDDDDD..... stojku nezvladam! 😀DDD Asi treba vela oddychovat byt v polosede, pololeze s vylozenymi nohami..... Najat sluhov.... 😀DDD..... a je to!

ka3n
5. júl 2011

@katarina6 odtekania plodovej vody sa bojim aj ja, lebo ked som bola naposledy u Dr. tak mi povedal, ze sa mu zda, ze mam menej plodovej vody ,ale povedal, ze to je v poriadku, ale mne to stale neda, stale sa kontrolujem a myslim na to..

Baby mam otazocku..pre babatka si beriete do porodnice svoje veci, dupacky, kosielky, perinku a tak alebo davate nemocnicne??
Ja som minule pri malom davala nemocnicne, ja som bola spokojna, len teraz neviem-neviem ako spravim.

ka3n
5. júl 2011

@katarina6 no ty uz by si o tyzden najskor dva mohla aj rodit 🙂 zbalena si??

gabika84
5. júl 2011

@ka3n tak to mal peknu hmotnost 🙂 v takom pripade by mi nevadilo o tyzdne rodit 😀 a po zdravotnej stranke bol tiez v poriadku? myslim zltacku a pod...
do nemocnice neberiem pre babatko nic na oblecenie, iba to, v com pojdeme domov. 😉

katarina6
5. júl 2011

@ka3n no ja mam dostatok plodovej vody, to mi kontroloval vsetko, to by malo byt ok.....
A ty co ma uz posielat rodit? :-O Neblazni! ani o tyzden, ani o dva nechcem....
to tak vyzera zle so mnou? ci podla tej vahy si myslela? 😀DD ze mala ma uz dost, ze tie 3kg uz bude mat za tyzden za dva? 😀DD.....
No zbalena som, este par veci chyba...
Pre babatko si oblecko neber do nemocnice, aby ti ho nestratili (ak ti budu malu prezliekat, lahko sa oblecko zapatrosi), vraj sa to tak stava mamickam... takze radsej az ku koncu ked budes odchadzat, ti manzel donesie na malu tasku so vsetkym.....

ka3n
5. júl 2011

@gabika84 zltacku nemal vobec, po zdr. stranke ok, ale bol v inkubatore 3dni co bolo pre mna strasne, lebo ako bol rychli cisarsky tak mi povedali, ze je nejaky vyplaseny a museli ho upokojovat, mal trosku problemy so srdieckom, ale bol to strach neuveritelne velky, ked raz dobre, potom zle, potom zase dobre..

ka3n
5. júl 2011

@katarina6 ale nie nie to ja iba zo srandy, ze v 37tt som ja uz rodila 🙂..ale neboj vydrzis do konca.

gabika84
5. júl 2011

@ka3n chudiatko malinke ☹ ale hlavne ze to vsetko dobre dopadlo 😉 ja z celeho srdca dufam, ze sa cisarskemu vyhnem. ty budes teraz rodit prirodzene? alebo co ti povedal doktor?

ka3n
5. júl 2011

@gabika84 ja rodim isto cisarskym aj teraz, kvoli astihmatizmu na ociach a dieta je este KP,a le ja sa tesim, normalny si neviem ani predstavit.

katarina6
5. júl 2011

@ka3n 😀DD ze zo srandy! 😀DD to su teda srandicky!
Ach inkubator! lebo bol vystraseny! jasne ze bol vystraseny, ked nepocul tlkot srdiecka maminy..... mali ti ho polozit kazdy den radsej na prsia k srdcu a vyplaseny by nebol do 10min..... to su tie lekarske praktiky..... roboti bez emocii.... nechapu ze emocie ovladaju vsetko, maly by sa upokojil skor keby citil maminu......
by som chcela vidiet to ich upokojovanie...... napchanie kopec drog no malickeho telicka..... bleeee......
Ako strasne potlacaju ti lekari zenske materske instinkty......

jankaamartin
5. júl 2011

vidím,že už ste po niektoré aj zbalené do porodnice,ja este nie,dokonca este nemám ani kočiar,ani postielku este vobec nič,spálna sa mi dorába, :/

edita84
5. júl 2011

@jankaamartin netráp sa ani ja ešte nie som zbalená síce ja som len v 32 tt ale aj tak ale dúfam že po výplate pôdem kúpiť všetko čo potrebujem do nemocnice 🙂