Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@jankaamartin oprať je to najmenej 🙂 ja mám akurát len tie obrovitánske vložky aj tie som dostala od kamošky čo nedávno rodila a vložky do podprdy heh to je asi všetko :D nevadí v obchodoch majú tak načo stresovať ved ked idú rodiť romky tiež nič nemajú a problémy si z toho nerobia hehe 😀
@edita84 tak tak len korunky treba a je tam všetko,,,este chcem dokupit monitor dychu a odsavačku,,,vobec netuším ako odsavačka vyzerá,,,
@jankaamartin no presne korunky tie chýbajú aj mne. monitor my našťastie máme po malej tak to nemusím kupovať a odsávačka mi včera prišla ja som objednávala túto http://www.kojenecke-potreby.sk/kojenecky-tovar... zatial sa mi páči hlavne kvôli tomu že do toho lievika sa zmestí veľká časť prsa ( ja ich nemám extra veľké) 🙂 no ale uvidíme aká bude v praxi a na tejto stránke aj cena je v pohode 🙂
@edita84 neviem ale mám niejaký blbý pocit strachu kupovať odsavačku :/ neviem prečo,,,,
@jankaamartin odsávačku? hm ale ved to inak nemusíš kupovať dopredu, stačí ak ju kúpiš po pôrode ak ju budeš potrebovať. ja som ju chcela dopredu lebo ked som porodila malú tak som si musela odsávať mliečko a nosiť malej a nemala som kúpenú tak som poslala mangela a ten mi doniesol tú najlacnejšiu balonikovú no hrôza je pravda že perfektne odsala čo trebalo ale tá bolesť v ruke kým som skončila hrôza 🙂 takže to teraz nenechám na mangela
@jankaamartin
@edita84
Baby co stresujete, ved vy mate terminy az od polky a koncom augusta... vy mate predsa este cas.....
No my mame s Gabi uz zac. augusta, tak ono sa to viac blizi k tomu.....
Inak kocik ja tiez este nemam kupeny 😀, a postielka nie je este zlozena.....
Akurat tu tasku mam nachystanu tak na 90%, fakt pre pripad nudze.... takze take tie urgentne veci najskor riesim, a potom tie dalsie.....
@jankaamartin 😀 zbalena nie som, este ani nakupene nemam. Kocik a postielka k nam docestuju
buduci tyzden. A o bordeli v byte ani nehovorim...Dnes som muzovi naordinovala upratovanie veci do skrine, vysavanie a ine pre domacnost prospesne cinnosti. Vsak co by nie, ked uz je ten statny sviatok 😀
@katarina6 @edita 84 ja som vas mix 🙂Baby vsetko postihame!
a co nie, dokupime za chodu. Odsavacka aj monitor dychu su ulozene v skrini, zatial nemam tusa o pouzivani. Precitam navody, ked sa budem nudit. U mna je momentalne pracia a upratovacia mania.
Keby som len tak vladala ako v este v 7. mesiaci a nie teraz, ked fucim ako lokomotiva...
Ale hlasim prvu opratu varku miniveciciek🙂)))tak to tu krasne vonia a ked sa pozriem na tie male dupky a ponozticky.
tesim sa velmi na nasu krpanu 😀
@krhlicka jasne ze postihame vsetko! 😀DD a ked nie tak musime potom nejako.... 😀
Inak tamtie veci ze odsavacka a monitor dychu, take vobec nemam ani neplanujem kupovat, lebo z monitoru dychu by som asi prisla o nervy..... keby mi to zacalo pipat ako plany poplach, co sa stava.... to by ma proste uplne vynervovalo a urcite aj malu....
Takisto sa zaoberam tak neprofesionalne feng-shuej, ak vam to nieco hovori, a jednoducho elektricke veci v blizkosti cloveka pri spani nemaju co robit, v spalni nema byt TV, a hlava nikdy nie pri zasuvke, vsetko to vyzaruje elektromagneticke vibracie, o mobiloch ani nehovorim - treba vypinat na noc, a dat daleko od tela min. 1,2m, vsetko to sposobuje len rakoviny.....
Jasne ze lampicka na nocnom stoliku musi byt, no tiez zasuvka by mala byt nie pri hlave ale dole a dalej od hlavy.....
A davat pod take malicke telicko nejaky elektricky pristroj, tak to fakt nechcem.....
Zena musi skutocne v sebe viac vybudovat intuiciu, ktoru potlaca ta dnesna technika, verit ze bude vsetko v poriadku, a nerobit si tolko zbytocnych stresov..... Ja viem ze vas tie monitory dychu viac ukludnia, no mna by viac stresovali.....
a odsavacku si kupim ked budem potrebovat, zo zaciatku predsa len je mliecka v prsnikoch menej, takze kym sa rozkojim, a zistim, ci mala nahodou nestiha, tak dovtedy este casu dost..... Vela mamiciek odsavacku ani nepouzije vraj, a zasa je ich viac druhov, ani neviem ktoru budem potrebovat, to je tazko takto kupovat......
Tak sa drzte baby! a hlavne bruska nech sa drzia! 😎
ahojte...suhlasim s katarina6...mama ma taku intuiciu..uvidite zo skusenosti viem, ze babo sa len pomrvilo a uz som bola hore a sledovala co sa deje...monitor dychu som nemala ani pri jednom....spavali vpostielke, ale pre moje vacsie pohodlie vzdy skoncili s nami v posteli..nevladala som v noci stale prenasats postielky k sebe a spat..ked som ich kojila..bolo mi jednoduchsie mat babo pri sebe a ked sa pomrvilo otocila som sa k nemu, ono sa prisalo a spali sme obaja dalej, ani neviem kedy prestalo pit..dokonca sa mi stavalo, ze si babo same naslo co chcelo... 😅 ...no jedno riziko to ma..musela som davat pozor aby ho ocko neprilahol, co sa mu pri kazdom podarilo...okrem poslednej...ale babo som vzdy zachranila a prezilo ockov natlak... 😅 😉 ...takze monitor dychu je najlepsia mama....ale ot je moja skusenost, niekto moze mat inu a je spokojny s monitorom...
@katarina6 ja chcem ten monitor len koli tomu,že mám veľa alergií,a od začiatku tehu bereim spreje a sa bojím či to bábo bude ok,
@krhlicka daj pokoj my robime spálňu,manžel je už zo mňa hotový,,,chudáčik a ja mu nijako nemožem pomoct no hroza,,,skončené to bude tak počitam na druhý týždeň :(
@katarina6 no len keď ma dr straší aby sme to vydržali aspoň do 34 týž...
@edita84 kámoška mi vravela,že ak bola v nemocnici tak mamičky každá jedna to potrebovala,že ona bez toho nepojde ani do nemocnice
@krhlicka to treba manžela naučiť. S drobcom nebudeš mať čas behať po nákupoch. Môj už skoro 3 tri roky chodí aj do potravín na nákupy a už si zvykol sledovať, čo doma chýba, len mi zavolá z obchodu, či ešte niečo nepotrebujem. Bez problémov kúpi aj vložky, čo by asi môj otec v živote nezvládol. 😀 Problém je len to, že vždy okrem toho, čo treba nakúpi aj kopec somarín.
@gabika84 3 kg bábo fakt stačí. Mne sa 2 deti narodili 2 týždne pred termínom a mali 3650 g a 3700 g a bolo to až až. Pred druhým pôrodom ma lekár radšej oklamal a povedal mi, že malá bude mať o kilo menej, aby som sa nebála. Aj to je jeden z dôvodov prečo chcem teraz cisársky, každé ďalšie bábo býva zvyčajne väčšie a ešte keby som nedajbože prenášala, tak porodím slonicu. 😀
@linda40 ty uz mas doma vyssi level 🙂 u nas robi velke nakupy manzel, ale
potrebuje podrobny zoznam. Napr. 1xcukyna- najdes medzi zeleninou, pozor podoba
sa na uhorku!!!a co mi domov prinesie - no predsa uhorku 😀
a tiez nakupi aj to co netreba, ale niekedy som prekvapena ako dobre, lebo ja mam tendenciu nakupovat rovnake veci. On takto objavuje nove moznosti, takze je to aj vyhoda 😉
2 tyzdne pred terminom, nestras, ja by som rada vydrzala do terminu...11.8. 2011 sa mi celkom paci 😎
@krhlicka zoznamy na nákupy robím aj ja, keď toho treba viac. A to ešte musím napísať s takom poradí akú má on trasu po obchode, aby sa nemusel vracať späť, lebo prečítať si niečo dopredu je problém. Tiež rád skúša všeličo nové, vadí mi len to, že on nakúpi to, čo sa za chvíľu zje. Ja nakupujem na varenie na niekoľko dní dopredu. No on má obchod po ceste domov a chodí autom, takže to aj odvezie. Mne sa to v rukách nosiť nechce. 😀
Ja budem aj teraz rodiť skôr, lebo bude cisársky, teda ak to vyjde a to sa musí trochu skôr. Ale to je v pohode, ten termín je orientačný, +- 2 týždne. A lepšie je to mať skôr za sebou. Dnes už aj manžel zahlásil, že už by si chcel malú popestovať a deti ani nehovorím, tie sa stále na ňu vypytujú.
co sa tyka monitoru a odsavacky, ja som ich povodne takisto neplanovala. ich cena mi pride dost vysoka 😒 odsavacku naozaj staci kupit ak zistis, ze ju potrebujes. to moze manzel kupit v kazdej lekarni po ceste do porodnice. ja sice obe tieto veci mam, ale naozaj iba kvoli tomu, ze som ich neplatila ja a v usa boli o minimalne 50% lacnejsie ako tu. takze ak napr. moju elektricku aventku aj nepouzijem, tak ju este vyhodne mozem na bazariku predat.
@krhlicka o tych nakupoch sme sa uz kedysi bavili 🙂 ja som minule mojmu otcovi vysvetlovala, ze kurkuma skutocne nie je to iste co kuskus 😀
@jankaamartin jani, ale ved ty uz predsa si v 34.tt a neboj, este potiahnete...
@katarina6 ako som ho porodila,teda ako ho vybrali bol vraj uplne v poriadku, ale ze po takej polhodke ostal uplne vyplaseny a zle teda moc rychlo mu bilo srdiecko, ale je pravda, ze som ho ani nevidela vobec po porode, lebo v TT mamickam po cisarskom babo neukazu a hned ide prec a potom az na druhy den ho donesu, co je podla mna dost zly pristup, ale na druhej strane, by som asi po cisarskom nevladala ho ani na ruky zobrat.
baby s tou odsavackou...ja keby som ju nemala pri prvej, tak mi prasknu prsia po porode, mala som mlieko uz na druhy den a to som bola po sekcii a keby mi mama nedoniesla hned tu odsavacku tak by ma asi piclo 😖 odstriekat sa mi nedalo, lebo to velmi bolelo. takze ja uz mam odsavacku zbalenu v taske 🙂
Baby, čítam, že píšete o našich "skvelých" rómkach... Ako som už spomínala, pracujem na novorodeneckom oddelení, kde okrem iného patrí k našej práci aj prepúšťanie bábätiek domov. A neverili by ste, aké otrasné vecičky na oblečenie dokážu priniesť ☹ FUJ!!! Hnusné, špinavé, ofajčené... 😖 Česť výnimkám!!! To sú tie, ktoré prinesú veci ešte z cenovkou 😉 Týmto som Vám len chcela povedať, aby sme to nepreháňali s tým všetkým nakupovaním a prípravami 🙂 Prajem Vám krásny dník 😉
@majjka1985: maji, takze odporucas nic nebrat do nemocky pre babo? vsetko nam tam daju? alebo pre istotu nieco, keby bol velky naval babatiek? a mozem sa opytat, v ktorej nemocke pracujes? ak to nie je tajomstvo... By som tam rada prisla a povedala: majjka1985 je tiez augustovka :D:D
@mishusha je sice pravda,ze som si o to nepoziadala, lebo som iba lezala a cakala co bude, vsetko som nechala na dr. a pravdupovediac ma vobec nenapadlo, ze by mi ho mali dat...ale mozno aj preto ze po polhodke sa jeho stav skomplikoval a musel ist od inkubatora...ale aj som citala, ze v TT po cisarskom dieta neprikladaju, ale ktovie co je teda pravda
Dnes som bola u dr. brala mi krv, ale spravil mi aj poradnu, sme v 32tt a 5, babo je stale KP, ale vsetko je ok, aj plodovej vody mam dobre, uz ma vypisal na MD od 12.7.
No je najväčšia sranda, tak mo povedal, že babo je už dost velké, že môžem kedykolvek rodit..a ja reku este nemam zbalene veci, ale nasi iisli na dovcu tak cakam na taskua potom rychlo balim 🙂

@edita84 ja by som mala byť v 33týž.podľa dr,,,mám niejaké vecičky ale este nepopraté,plienky,a kupila som si poporodné nohavičky...