icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

vanilashot
6. júl 2011

Ahojte mamičky. Ako tehulkujete? Všetko ok? mňa čaká v piatok poradňa, už sa tak veľmi teším...Zároveň som zvedavá, či sa krpaňa otočila, alebo nie. Ja by som už aj išla rodiť, bolí ma celé telo, hlavne chrbát a rebrá 😒 Ale dá sa to celkom vydržať 🙂 Na budúci týždeň v piatok ideme po kočík, tak sa už neviem dočkať...budem nacvičovať po izbe prechádzky 🙂 Prajem pekný zvyšok dňa 🙂

gabika84
6. júl 2011

@vanilashot ahoj 🙂 si sa dlhsie neozvala... dufam ze vsetko v poriadku 😉 mne mamina dnes hovorila, ze "neboj ten mesiac ti tak rychlo utecie". ja si skor myslim, ze tento posledny mesiac bude trvat veeeelmi dlho. ked uz vies, ze sa ide do finale a si rada, ze sa postavis z postele, vtedy dni zacnu nejak velmi pomaly ubiehat. no co uz, bude to chciet poriadnu davku trpezlivosti...
pred 2 tyzdnami som sa tu stazovala, ze necitim pohyby, 2 dni som o malej ani nevedela, tak dnes mi to vynahradza. uz od noci kope, cele rano aj poobedie, nejak sa tam prevaluje, brucho sa mi neprestajne vlni 😕 akurat sa chystam na tehu cvicenie, pravdepodobne posledne, tak som zvedava, co zacne stvarat tam 🙂

krhlicka
6. júl 2011

@gabika84 este cvicis?super, ja som cvicila 3 tyzdne dozadu na poslednej joge.
Doma sa mi nejako neda a hlavne mam co robit. Od rana som ako raketa, nakupit, navarit...potom zbehnut s kamoskou do parku s malym. Rozlucka na pol ceste, navsteva u kamosov s krpanou 😀 domov som dosla o 22:00.
Ale som rada, lebo neknedlim doma, to mi vobec neprospieva. Takto mi den ubehol sup sup.
Zajtra by som rada vybavila pediatricku pre krpanu🙂ofukovala mojho muza do 25 rokov, snad si ho pamata.
A v piatok poradna v porodnici, som zvedava, kto z lekarov bude k mani, kedze su dovolenky.
@vanilashot nic si z toho nerob, ja som na tom podobne. Mam pocit, ze tento mesiac som sa nafukla o dalsiu konfekcnu velkost. Brusko sa zvacsuje neuveritelnou rychlostou. Vydrzat v jednej polohe je problem....a o pohybe ani nehovorim. Ale vydrzime a ked budeme drzat nase pokladiky v rukach....vsetko prejde 😀

gabika84
6. júl 2011

@krhlicka no cvicim ako cvicim. raz tyzdenne, doma sa tiez neviem donutit. ☹ dnes som preistotu (kvoli mojej tehotenskej "demencii") zabudla, ze cvicenie tento tyzden presunuli o pol hodinu skor. som prisla vysmiata jak rajcina o 5tej a oni uz pol hodku cvicili! dufam, ze do porodu nezabudnem ako sa volam 🙂 ale aj tak som aspon 45 minut cvicenia stihla. skoncili sme pred 6tou a potom sme sa "trosku" s holkami vonku zakecali. domov som prisla o stvrt na 10!!! 3 a pol hodiny sme stali vonku s karimatkami a kecali. takze ak budem mat zajtra svalovicu, tak jedine ust 😀

jankaamartin
7. júl 2011

@vanilashot aj u nás je to tak,,,najradšej by som to už mala za sebou ...mňa zvykne bolieť len bruško,,,sem tam,,,ale aj tak by som moju malinku už chcela mať pri sebe 🙂

jankaamartin
7. júl 2011

@gabika84 u nas to je tak,že ak prší tak cítim pohyby veľmi málo,,,asi sa jej dobre spinká 🙂

jankaamartin
7. júl 2011

@jankaamartin Baby a smiem sa spýtať to prečo už máte po niektoré ďalšiu návštevu v porodnici?to každá musí?ja nechcemmmmmmm .(

mima1311
7. júl 2011

@vanilashot Ja by som uz tiez isla rodit , hlavne nech je to stastne za mnou ....len uz drzat krpceka krasneho a zdraveho v naruci :O) len zas este by bolo dobre keby vydrzal , sa akurat stahujeme tak neviem ani kde mam moju pobalenu tasku a veci pre neho ...tiez ma boli cely clovek , strasneeeeeee nieco 😀
@gabika84 ja citim teraz menej pohybov , skor sa mi prevaluje v brusku , ale uz to nieje take intenzivne , ako prv ...
@jankaamartin aku navstevu porodnice myslis ? necitala som vsetko zameskane ....ja idem v utorok na druhe pasy na porodnicu , som sa toho desila , ako vydrzim lezat na chrbte , ale dalo sa to zvladnut , aj ked som potom vstavala ako zbity pes 😀

Ak vam mozem poradit , ked pojdete na pasy , dajte si nieco sladke pred tym , hlavne aby ste neboli hladne , mi to poradila sestricka , lebo sa mi moc dobre natocit zaznam nedal ☹ ...vraj babo dostane energiu a bude ,, akcnejsie,, 😉 ten moj spinkal a sestricka ho zbytocne prevalovala v brusku hore dole , kazala mi kaslat do bruska , moc to nepomahalo , celu dobu stala pri mne , lebo ten moj huncut jej ., utekal ,, a miesal sa tlkot srdiecka s mojim , alebo pocula len moj ....tak som aj dost teraz vyplasena , lebo vravela ze zrejme ma este vela miesta , ked sa mu dari schovavat , tak ci nebude malicky ☹ v utorok mam dalsiu poradnu aj CTG tak poprosim gyn , ci by mi nespavila este ultrazvuk , kedze ona ho nema , musela by ma poslat do nemocnice , bojim sa ci dost malicky rastie ...
Ja som priberala kazdy mesiac 3 kila a za minuly mesiac co som bola aj na ultrazvuku som schudla kilo ....nie zeby ma to netesilo , ale radsej by som bola ista ze je vsetko OK ...

majjka1985
7. júl 2011

@susanq Neviem ako je to v inych nemocniciach, ale u nas V Presove (stara porodnica), to funguje tak, ze pre babo treba priniest pampersy, vlhcene utierky, kremik na zadocek, vatove tycinky, moze byt aj telove mliecko alebo olejcek a to je tak asi vsetko. Oblecenie pre babo je nemocnicne a az ked ta prepustaju domov, tak Ti z domu prinesu oblecenie pre malinke. Ty sa kde chystas rodit? Na novu ci staru porodnicu?

susanq
7. júl 2011

kocky, ja by som ani nepovedala, ze o cca mesiac rodim. Sakris, ved mne nic nie je :D Az na to, ze v noci chodim cikat, ze ma bolia klby od toho 8 mesacneho spania na lavom boku, tak som uplne v pohode :D Minuly tyzden ma akurat trosku bolelo brucho, ale na to bol clovek zvyknuty dlhe roky pri menzese, takze to ako keby nic :D Cakam este na nabytok, ktory sme objednavali pred mesiacom a stale este neprisiel, takze nemam poprane, ozehlene, vytriedenie, ani pobalene :( Tak snad ma neprekvapi nejaka nahla zrada :D

vy sa uz citite tak akoze "predporodne"? Ja idem zajtra na poslednu pordnu k svojej doktorke, bude kultivacia na streptokoka a asi ju poziadam, nech mi urobi aj ultrazvuk, lebo za cele tehu mi nevravela, aki sme velki a aku mame cca vahu. Vzdy len povie, ze vsetko je ok, ze sme zhruba o tyzden a pol vacsi, ako zodpoveda realne tehotenstvo. Ale co to znamena v praxi a ci budem alebo nebudem mat vacsie babatko, tak to ani srnka netusi. Tak reku, nech mi to radsej zajtra povie, hoci s tou vahou je to asi diskutabilne, no.

susanq
7. júl 2011

@majjka1985 : do kelu, neviem preco som si myslela, ze si z BA :D asi som uz vazne slepa! tak nic, v tom pripade ta asi nevyuzijem na protekciu :D alebo zeby som prisla rodit do Presova? 😝 Ale je super vediet, ze ako sestricka to mas vsetko pod palcom a hned budes vediet, ako sa o svojho drobceka postarat! to je obrovka deviza. Nemas pre nas nejake mudre rady do buducna? 😅

majjka1985
7. júl 2011

Inak baby, dnes som bola v poradni ☹ Ziadna slava ☹ Naposledy som mala ten vytok, tak mi brala vyter na kultivaciu a dala mi tablety Macmiror. Dnes mi do preukazu napisala, ze tam mam vsetko mozne... Stredne masivne ent. faecalis, Coryn. sp., Strept. sp., Lactobac. sp. :-/ Dala mi dalsie vag. tablety, o ktorych som sa docitala, ze sa v tehu nemaju brat :-/ Vraj mam stale masivny vytok, ktory ja velmi nepozorujem. No uz mam hlavu v smutku ☹ Tak som sadla na net a citam, ze ta cela ZOO, co ja tam dole mam, vraj to je bezna flora, ze tie bakterie su neskodne... Tak ja uz tomu nerozumiem, snad moja Dr. vie, co robi. Dnes mi brala dalsiu kultivaciu a tiez vyter na zlateho streptokoka, tak dufam, ze sa mi nepotvrdi, lebo to budem musiet pred porodom brat ATB, a to uz by som nechcela ☹ Takze dnes som nepochodila Bohvieako, a aj tak vyzera moja nalada :-/ Aspon, ze uz vyslo slnko 😎 Prajem Vam krasny dnik 🙂

majjka1985
7. júl 2011

@susanq No vidis, ja som hned pozerala na Tvoj profil, ci nenajdem odkial si 🙂 Mas pravdu som v takej malej vyhode, ale aj v nevyhode, lebo vela toho viem, a Bohuzial toho zleho, co sa moze stat a tak uz zacinam chytat depky, ze co ak to, alebo ono... Mudre rady,,, Ale ohladom coho??? snad najmudrejsie je NESTRESOVAT a vsetko bude dobre. Viem, sa mi to hovori, a ja sama stresujem :-/

majjka1985
7. júl 2011

Zienky, barla niektora z Vas vag. tablety POLYGYNAX??? Lebo mne ich dnes predpisala moja Dr. a ja sa na nete docitam, ze tehotne mozu vsetky mozne vag. tablety, len nie Polygynax... A ak mate cas, tak si toto precitajte... Ja som zhrozena, ja mam tiez toho lactobacilla. Nemam slov ☹

http://www.mamaaja.sk/Activeweb/Poradne/Otazka/...

susanq
7. júl 2011

@majjka1985 : fiha, tak to je zaujimave... no mna to caka zajtra, som zvedava, co mi objavia. kazdopadne by som to nebrala, zavolaj svoje dokine, ze co to ma znamenat, ze ci sa nepomylila a pripadne to konzultuj s lekarnikom.

jankaamartin
7. júl 2011

@mima1311 ahoj tak že mamičky tuna píšu že idu na poradňu do porodnice,,,a aké pásy spominaš?

susanq
7. júl 2011

@jankaamartin: no u nas v Bratislave je to tak, ze mas svojho gynekologa, ktory zvycajne nie je porodnik, a preto zacinas chodit priamo do nemocnice, ktoru si vyberies, od 36.tyzdna na poradnu tam. Cize este mas chvilku casu, ale mozno je to u vas na vychode inak, ako u nas 🙂 neboj, ak mas nejake otazky, opytaj sa svojho gynekologa. No a pasy su to, ked ti na brusko daju monitor, tzv.CTG, a tym sa monitoruju ozvy babatka, ci je vsetko v poriadku, ci bije srdiecko tak, ako ma.

mima1311
7. júl 2011

@jankaamartin od 36 tt sa chodi do nemocnice - porodnice na CTG ...ludovo na ,, pasy ,,tam si lahnes na postel a pripevnia ti take popruhy na brusko ...dva , a pod popruh ti daju take koliesko , ktore ti sleduje ako babo dycha , tep srdiecka a ci nemas kontrakcie ....nad tebou je monitor a tam ti vrchne cislo ukazuje tlkot -tep srdiecka babatka a druhe cislo pod nim ti ukazuje ,, silu , stahov - kontrakcii ...vraj ked su uz porodne kontrakcie tak to druhe ciselko je az do 100-vky ...ja som mala okolo 14, tak este sa nic nedeje 🙂 len babo by malo byt vtedy hore a nie spinkat , ukazuje to vlastne jeho aktivitu , tak preto sa mame najest aby bolo aktivne , najlepsie nieco sladke ...

katka121
7. júl 2011

@susanq Ja sa cítim tak ako Ty - že mi nič nie je - cítim sa super - niekedy aj zabudnem že som v tom ..... až keď ma kopne tak si spomeniem.... 🙂 Od nedele som na materskej, ale pracujem ďalej až do 18.7. - kolegyne šli na dovolenku - tak ja ešte potiahnem - keď sa dobre cítim tak je to v poho - a navyše tu máme klímu - príjemných 20 stupňov takže paráááda. Tiež sa vôbec necítim predpôrodne - sa mi zdá že nič nestíham - rodina, prázdniny - výlety, a nemám ani kedy prať vecičky..... No a kolegyne sa ma neustále pýtajú jednu otázku - či sa už bojím... divné. Načo sa vopred stresovať - aj tak nevieš ako nakoniec dopadneš - ja som pri prvom chodila poctivo na predpôrodnu prípravu a tiež som sa cítila úplne perfekte a malý bol nakoniec narýchlo cisárskym v 8 mesiaci kôli katastrofálnym prietokom.

vanilashot
7. júl 2011

@gabika84
@krhlicka
@jankaamartin
@mima1311 čaute baby....No ja som si ešte pred pôrodom zaumienila, že si odchodím aspoň dva týždne praxe z povinnej šesťtýždňovej. Takže od pondelku zarezávam v jednom akreditačnom laboratóriu na potraviny tu v NZ. Všetci sú ku mne neskutočne milý, pozorní, chodia okolo mňa ako v bavlnke 🙂 Nerobím žiadnu namáhavú prácu, sem tam niečo vytriedim, som na senzorike. Takže pohoda. Aspoň mi prejde rýchlejšie čas, a nemusím sa doma nudiť. Zajtra ma čaká spomínaná poradňa, a v pondelok by som mala už ísť aj ja na pásy. Tak som zvedavá, čo mi povie moja doktorka. Aj mňa začal trápiť výtok, dosť ma to štve, bruško na pravej strane mávam ako kameň, takže fakt som zvedavá, čo mi doktorka zajtra zistí a povie. Trošku mám aj obavy. Dokonca dnes sme sa s kolegyňou smiali, že si k nim do labáku už budem nosiť aj tašku, pre prípad, že by ma to chytilo tam 🙂 Inak na druhej strane, aj mi je ľúto, že nám už toto bruškaté obdobie končí 🙂 Neskutočne rýchlo to prešlo...

gabika84
7. júl 2011

@majjka1985 no to asi moc nepotesi (citala som ten odkaz). niekedy je z toho clovek jelen, na jednej strane si vravi, ze vsak doktori vedia, co robia, na druhej tomu nie vzdy veris ☹ ja by som jej na tvojom mieste zavolala, na liecbu coho ti to vlastne predpisala a ze si si citala kontraindikacie v tehu... musi existovat aj nejaka nahrada..
@jankaamartin prehliadky v nemocnici funguju ako kde. mozem potvrdit, ze to nie je pravidlo. u nas v TN bolo tiez zvykom chodit do nemocnice od 36. tt, ale uz to zrusili. takze ja chodim len k svojmu gynekologovi. posledny mesiac by si vraj mala chodit na prehliadku kazdych 7-10 dni. ja som bola dnes (takisto okrem klasickej prehliadky robil ster na streptokoka) a objednal ma na buduci piatok. co je horsie, od 18teho ma moj doktor dovolenku 2 tyzdne, tak neviem. ☹ bude ho urcite musiet zastupovat niekto iny, ale moc sa mi k inemu dr. do ambulancie nechce chodit 😒 rozmyslam, ze ak mi nic nebude, tak pojdem na prehliadku az ked sa vrati z dovolenky (ak sa dovtedy nerosypem 🙂 ) ak by sa mi nieco nezdalo, tak pojdem rovno do nemocnice. mam to kusok a ked budem mat nejake problemy, tak ma vysetrit predsa musia...
18teho som este aj tak objednana na sono na biometriu, kvoli tomu ze mala je nejaka mensia. dnes mi ale dr. vravel, ze on tie merania (hmotnost baba) moc v uvahu neberie, vraj su velmi nepresne...

jankaamartin
7. júl 2011

@susanq NO U NAS TO JE TAK žE JA MáM SVOJU GYN.AJ AKO PORODNIčKU a ona tam má niejaký stroj čo tam mamičky ľahajú pred porodom a počuť tlkot tak to bude asi to?

gabika84
7. júl 2011

@jankaamartin ano, to bude CTG 🙂

krhlicka
7. júl 2011

Ahoj

krhlicka
7. júl 2011

Tak 10 min opravujem preklepy a zmeny sa neulozia!
Ahojte baby, citam, ze tiez aktualne riesite kultivaciu 🙂
Tiez sa obavam, co za divocinu mi zistia, kedze mam cele tehu vytoky a o
opakovanych kvasinkach ani nehovorim.
Zajtra by som mala mat vysledky, tak som zvedava.
@majjka1985 ale ved lactobacilus je priam ziadany, kvoli zdravej flore 😀 ja som
si kupovala este aj vitaminy s nim pre zlepsenie vytoku. Dobre,ze si si precitala kontraindikacie, nemam slov.
@gabika84 si nieco pisala o tehotenskej demencii? 🙂 ja mam demenciu urcite (to bolo aj pred tehu), teraz je to
v horsej forme. Dohadujem si vsetko mozne aj nemozne a nakoniec mi svitne,ze ved mam poradnu v porodnici, ci dohodnute 3 veci naraz 😝
teda okrem toho,ze som dementna ine neduhy nemam....klasiky ako cikanie, bolest krizov, tvrdnutie bruska nepocitam, tie su proste sucastou normalneho tehu 😀 hovorim si stale, ked len toto, tak je dobre dievca 😎

krhlicka
7. júl 2011

@vanilashot tak to ta obdivujem, ja mam tiez velmi v pohode pracu, ale uz ma obtazovalo chodit tam
a nieto este nieco riesit 🙂 drzte sa s babulkou a nech ta len pekne ofukuju!

krhlicka
7. júl 2011

@susanq ahoj, kde si sa nakoniec rozhodla rodit?ak na Antolskej, tak sa mozno stretneme 🙂
planujes zazmluvnit, ci nie?

gabika84
7. júl 2011

@krhlicka ja to uz musim riesit vsetko diarom, som nie ako nezamestnana na materskej, ale ako nejaky top-manazer 😀 co nedam do diara, to si nepamatam 😅

susanq
8. júl 2011

@krhlicka : dobre ranko : ano, na antolskej. Peniaze na zazmluvnenie mame odlozene, takze asi zazmluvnim, nech mam istotu, ze ma nebude rodit nejaky medik alebo nejaky zelenac, ktory nerozozna jednu dierku od druhej :D horsie je, ze este neviem koho. mam uz par mien, ktore mi odporucila nasa buduca pediatricka a porodna asistentka, tak sa rozhodujem. Bude zalezat asi aj od toho, ci ma zoberu, ci nebudu mat dovolenky a podobne 🙂 velmi neverim, ze sa stretneme, lebo v nasej rodine je zvykom prenasat, takze ja to vidim tak, ze krpec sa vypyta von niekedy po termine... jedine, ze by si na nas pockala :D:D ale inak, zo vsetkych stran pocuvam, ze Antolska je jedina nemocnica, kde nie je citit rozdiel medzi zazmluvnenou pacientkou a nezazmluvnenou. Ze to je proste blbost davat peniaze niekomu, koho vidis prvykrat v 36.tyzdni. keby som isla rodit do Ruzinova, ako som povodne chcela, tak tam by som dala asi aj milion a este by som sa dala poistit :D

vanilashot
8. júl 2011

Dobré ránko babulky 🙂
Držte nám dnes palčeky, čaká nás o jedenástej poradňa. Potom sa ozveme s bližšími informáciami... 🙂