icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

jankaamartin
11. júl 2011

mamičky pijete kávu?ja si dám jednu dve na deň,,,

linda40
11. júl 2011

@krhlicka tuším som to doplietla, myslela som, že aj ty si z Topoľčian 😀 😀 😀

ka3n
11. júl 2011

@jankaamartin ja pijem hlavu tu bylikovu CARO, ale tak 2-3 salky do tyzdna pijem aj klasicku Nescu s mlieckom u sestry alebo niekde vonku v podniku ladovu kavu...a kazdy druhy -treti den mam pohar kofoly z krcmicky a v poslednej dobe som si dost oblubila to citronkove pivko radler, tak si do tyzdna jednu-dve plechovky dovolim 🙂

Od zajtra idem na MD 🙂)

Baby je tu niektora co rodi v TRNAVE????

edita84
11. júl 2011

@jankaamartin ahoj no ja csfe nepijem lebo mi nechutí ani nikdy nechutilo ale za to kofolku alebo colu pijem skoro každý deň ale to mám náhradu za tú cafe :D doki hovoril že je to v pohode a tak isto si doprajem citronkoveho bažantíka za pohárik ale to len niekedy ;)

mimikett
11. júl 2011

@dadulajda No ja som si chcela zazmluvnit lekara, preto som isla do nemocnice a rovno mi spravil CTG. Neboj sa urcite ta tam doktor posle. Mne napriklad este vobec nerobil vytery, az tento piatok a ako tak pozeram vy uz to mate tusim vsetky za sebou 😅

krhlicka
11. júl 2011

@ka3n 🙂 mam podobny napojovy listok, teda okrem kofeinovej kavy, ale
nejaku slabotinu si obcas dam. Zvlastne, ze pred tehu mi kava nic nehovorila, nepila som ju vobec. Ale od tehu v podnikoch drankam bezkofeinove late jedna radsot.
A Radler je bozsky v tomto nechutnom teple 😀

krhlicka
11. júl 2011

@linda40 😉 by som to mala trosku dalej a este k tomu je primar na dovolenke sakra! 😀

krhlicka
11. júl 2011

@jankaamartin 🙂 ja len na teraskach dobre late alebo ladovu kavu, doma mi nejde na chut.
ale za colu by som v prvom trimestry aj zivot dala. Ked kolegynka spominala, ze ju
liala do umyvadla kvoli vodnemu kamenu, az mi luto doslo 😀

mimikett
11. júl 2011

@ka3n , @jankaamartin ja si dam tiez tak jednu kavicku vacsinou doobeda a obcas aj kofolku. Myslim, ze babatku to neprekaza a ani nepocitujem nejaku hyperaktivitu 😝
Ja budem rodit v TT.

krhlicka
11. júl 2011

@gabika84 caute kocky, ako sa mate?musim sa pochvalit,ze uz 4 den som bez cokolady 😎
a to ich mam v chladnicke az az, vcera mi prisli zasoby od sesterky zo Svajciarska.
Tak len odolavam a zajtra ich pekne krasne rozdam na stretku kamoskam, nech sa im
potopia v kabelkach 😀

linda40
11. júl 2011

@krhlicka no mne už trošku to teplo udiera na mozog 😵

katka121
11. júl 2011

@jankaamartin Ja dve kávy denne - a tlak mám stále 120/80 - minule som dokonca čítala nejakú štúdiu že 2-3 kávičky tehotným viac prospejú ako uškodia - vraj káva je surper antioxidant... tak neviem .... ale na tlak 1-2 kávy denne nemajú žiaden efekt.

linda40
11. júl 2011

ja nepijem kávu vôbec a nikdy som nepila a s tlakom mám problémy. Takže tým to asi nebude. Pijem tak jedno Capucino denne, ale len keď mi ho uvarí manžel.

gabika84
11. júl 2011

@krhlicka mame sa dobre, dakujeme. musim sa pochvalit, ze uz 4 dni cistim zuby medzizubnymi kefkami 😀 len mam taky divny pocit, kedze viem ze mam 2 kazy a doktor mi ich nechcel spravit ☹ snad sa to nezhorsi a vydrzi to bez bolesti do septembra. kultivacia neviem ako dopadla, vysledky sa dozviem v piatok na poradni. ma napadlo, uzivas na tie kvasinky nejake probiotika? tie by mali byt pre babo ok 😎 a nezavidim, ked citam aku ostaru mate kocky s tymi doktormi teraz v BA...
inak sa doma pomaly roztapam, nozky mam tazke uz ked rano vstavam. brusko tvrdne kazdu chvilu, ale inak sa citim fajn. zajtra sa chystam kuknut s kamoskami z cvicenia do laktacnej poradne, ma prehovorili, ze to vobec nie je divne okukovat ine maminy ako koja, tak idem. vraj radsej raz vidiet, ako 100krat pocut.
dnes zaciname 37.TT. obvod brusina- 98 cm. hmotnost- 70,3 kg. za posledny tyzden som pribrala takmer 1kg (!) neskutocne.... ale myslim, ze to zadrziavanie vody tomu tiez dost pomaha. 😒 9. mesiac teda zacinam s vahou +7 kg...
inak v tychto horkach objednavam zimne bundicky a overaly pre mimi (som nasla zlavy v Columbia outlete, mi to nedalo) a nas tato stale, ze ved posli posli, co chces kupit- no nevyuzi to 😀 cca po dvoch dnoch, co som mu poslala link na vecicky mi odpisal, ze uz to je, prilozil dodaci list... sikovny. skoda len, ze objednal zlu velkost a farbu 😕 ale snaha sa ceni 🙂
a zacala som s masazami hradze a cvicenim s Epi-nom (takze nafukujem a vytlacam balonik), ma to navodit rovnaky pocit ako ked sa pretlaca hlavicka babatka, poviem vam, ziadna sranda 😕 ale tak preto som si to kupila, aby som sa na to pripravila 🙂
@jankaamartin kafe pijem cele tehu, okrem 1.trimestra, ked mi kava nechutila 😕 davam si ale iba jednu denne, ak mam chut na dalsiu, potom uz len bezkofeinovu Nescafe.

vanilashot
11. júl 2011

@susanq úprimnú sústrasť...je to fakt riadne ťažké vyrovnať sa so smrťou tak blízkeho človeka.... ☹ Prajem ti hlavne, aby si to zvládla, a aby bábo nepocítilo tvoj žiaľ.... 😔

vanilashot
11. júl 2011

Ahojte baby...toto teplo je na nevydržanie.....ovievam sa tu ako nejaká balerína 😀 ventilátor na plné obrátky, melón mi mm nestačí kupovať a chladiť....strašné niečo...k tomu všetkému do obeda prax v labáku... som rada, že tento týždeň tam už končím....a potom už len spokojné dotehuľkovanie...dnes manžel pral ešte detské vecičky, takže celý byt rozvoniava bábätkom 🙂 juj, už len to naozajstné živé chýba....zajtra ma čaká vyšetrenie u pôrodníka, ako je malinká otočená, či nebude nutné vykonať cisársky už skôr, nakoľko mi v poslednej dobe začalo dosť tvrdnúť bruško...takže som veľmi zvedavá, s akým výsledkom zajtra prídeme domov 🙂

krhlicka
11. júl 2011

@gabika84 to som rada, ze sa mate dobre😉 zuby nebudu boliet, vsak maju aku exluzivnu masaz!
probiotika mam, len sa mi to bije so zelezom, na ktore zabudam ☹ dnes mierne tocaky hlavy, inak pohodicka.
Doki mi predpisal Gyno pevaryl vkladacie tablety. V ,,navode" je uvedene, ze sa mozu od II. trimestra. Tak skusim, co to urobi. Su to najnizsie davky a k nim budem papat probiotika.
Zimne vecicky najlepsie nakupovat v lete, super ceny a mas to pekne doma, ked treba🙂A ake pancata, tato objedna, kurier prinesie...sa mate kocky😎
Ja cakam zasielku latkoviek a preistotu som si objednala hned dva susaky na pradlo 😀
uz ich mam doma, mozem vesat do aleluja 🙂
omrkni to kojenie poriadne, potom si budem pytat rady, ked uz budes mat info z prvej ruky 😝
ja som sice pri kamoskach, ktore koja, vzdy mi to prislo pekne a prirodzene,ale ani raz som sa nic nepytala....lama.

krhlicka
11. júl 2011

@vanilashot 🙂 vidis, dobry napad, niekde mam strceny vejar, musim pohladat.
Ja ta obdivujem, ze sa este namahas vobec chodit niekam pracovat v tomto teple!
mna uz vsetko obtazuje. A tiez mi castejsie tvrdne brusko, aj take mierne bolesti v podbrusku sa uz objavili.
Nuz trenujeme na porod...
manzelik aky zlaty, ze popral detske vecicky! aj my sme prali a este aj budeme...
Ked som videla tie minivecicky a hlavne miniponozky, tututu, uz len babatko chyba 🙂
tak drzim palce na poradnu, nech je babatko otocene ako treba a vsetko je v poriadku,
daj potom vediet 😉

vanilashot
11. júl 2011

@krhlicka tiež už mám problémy sama so sebou, ale musím sa premôcť, lebo inak by bola so mňa strašná mrochta.... 😀 manželík síce popral, ale na mňa čaká to horšie - žehlenie 😠 v tomto teple je to priam ideálna činnosť 😀 zajtra dám vedieť, čo mi povedali.... 🙂 prajem ešte pekný zvyšok dňa 🙂

sonika1901
11. júl 2011

@vanilashot tak zajtra ti držim palčeky,nech ti všetko dobre dopadne.ja tiež ešte neviem,ci pojdem cisarskym alebo normalne,mam problem s tou porodnicou.a aku avivaž si kupila,ked ti to tak rozvoniava,lebo ja mam silan a moc mi pradlo po nom nevonalo

vanilashot
11. júl 2011

@sonika1901 ďakujem, určite sa zajtra ozvem.... 🙂 aviváž používam Batole, a prášok Lovelu....je to fakt krásna vôňa...vrelo odporúčam 🙂

sonika1901
11. júl 2011

@vanilashot no asi to vyskušam,prašok mam aj ja Lovelu,ale s avivažou nie som moc spokojna.

gabika84
11. júl 2011

@vanilashot som ti akurat chcela napisat, ze manzel bude este uzasnejsi, ked v tomto teple aj ozehli 😀 mne tiez teraz tvrde brusko takmer non stop, neboj nic, mala este dlho vydrzi v domceku 😉
@krhlicka kludne sa na kojenie pytaj, ja som este sice ani take male dieta nazivo nevidela, ale teoretik som dobry 😀 teda studujem co sa da... uvidime aka bude prax, ale kojit chcem a snad mi to nikto a nic neprekazi. je mi z toho trochu smutno, ked citam ine temy, ako to maminy po par tyzdnoch vzdavaju (lebo malo mlieka, lebo slabe mlieko a pod...), prikrmuju, po krmeni z prsnika hned flasa s nutrilonom... ☹ ved jasne, z flasky tecie vsetko hned a bez namahy a tak babo uprednostni flasu. za par tyzdnov si uz z prsa nevytiahne ani kvapku a maminy budu hovorit- ja som zial nemala mlieko/malo mlieka....
ked to nepojde, tak mam v plane sa obratit na laktacnu poradkynu, tie zenusky pomozu tak 90% maminam podla mna. len sa ich netreba bat, zdvihnut telefon a zavolat. pridu trebars aj k tebe domov, vacsina to robi bez naroku na honorar, co mi pride v dnesnej dobe divne, mne by nevadilo takej poradkyni zaplatit, pokial by mi naozaj poradila, pomohla...

krhlicka
11. júl 2011

@gabika84 tiez chcem kojit, ved je to to najlepsie pre babatko a najpohodlnejsie ,,varenie" pre mna 🙂
laktacnu poradkynu mam z kurzu priprava na porod, je velmi zlata. Tiez jej mozno zavolat a pride mrknut
v com je chyba. No ja pevne verim, ze mala sa pekne pricucne uz v porodke, aby mi nechudla.

Pred chvilou mi padli oci na dni, ktore mi zostavaju do porodu 31 🙂 nejak sa mi to blizi...
Vcera mi moja mama hovori ,,co ju chces nosit este dalsi rok, raz musi ist von" 😀
Mam pocit,ze to velmi rychlo ubehlo. Ved este len pred chvilou som sa stresovala z prveho skriningu,ktory
som nestihla. Potom z druheho a uz to islo sup sup a mame tu leto 🙂
baby tiez mate taky pocit, ze je to vsetko dako rychlo?

gabika84
11. júl 2011

@krhlicka veru ubehlo to rychlo. pozeram, ze ja som sa registrovala vo februari 2011 a vtedy ked som videla, ze je nejaka holka uz v 36. tt, tak som jej zavidela 🙂 no a mame to tu... a ked vidis temu marec 2012, tak sa len pousmejes. ktovie ako to bude v marci vyzerat u nas. to uz bude mat mala hadam aj vybaveny pas a za sebou prvu dovolenku v Karibiku 😀
clovek si to tak uvedomi, ked ma mesiac do, ze? asi ako ked si ty dnes zistila, ze je 11teho 🙂

mj30
11. júl 2011

@gabika84
@krhlicka no koceny 😀 uteka to veru tak, ale nech to do toho porodu uteka este viac 😉

katka_grac
11. júl 2011

@jankaamartin ja si dam kavu hned rano a potom podla chuti, niekedy aj 3 😕, ale teraz uz ma z nej pali zaha tak sa snazim menej nech potom netrpim... 😅

dadulajda
11. júl 2011

@krhlicka
@gabika84 ahojte baby, tu laktacnu ste ako nasli? lebo my sme na kurze mali len porodnu asistentku a ona nerobi uz s mamickami, len s tehulkami...alebo je nejaky zoznam kde by som ich vedela najst? dikes 🙂

Inak to teplo zabija uz aj mna, ledva fucim. 😉 este ze mam ten bazenik na balkone a som v nom nalozena skoro cely den...bude to inac perfektne v auguste ked sa vyzleciem...nozky hnede, krasne opalene...a brusino biele ako z vapenky! 😀 😀 ale neska tu nastastie sprchlo tak narychlo tak sa trosicku schladilo. A inak uz som od nudy oprala druhykrat baldachyn a hniezdo a dokonca ho aj ozehlila. 😎 ale co je vacsi vykon ze som si zasila jedny leginy a tricko!!! to uz je aka zufalost ked ja zasivam. 😅 😝 😀
A dala som si zavazok, ze sa do porodu naucim taliancinu. Tak som si pozicala knizku "po taliansky za 4 tyzdne" na kazdy den je tam kus gramatiky...takze takto my tehulkujeme a tesime sa v stredu do poradne, hadam ma aj tento tyzden ujo dr. potesi vetou "tento tyzden to este nebude" 😉 😉

gabika84
11. júl 2011

@dadulajda napr. tuna zlatko: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... celkovo odporucam celu stranku mamila.sk . pokial si doma a nudis sa, tak stoji za precitanie. 😉 s tou taliancinou si teda optimista. ja mam taku istu knihu na anglictinu- no neviem 😒 ale tak radsej namahat mozgove zavity trochu ako vobec 😉

dadulajda
11. júl 2011

@gabika84 eee...kueeeem....uz citam 🙂 🙂 pocuj ty mas na setko odpoved to je aka pecka cokolvek sa baby potrebuju dozvediet, vies kam sa obratit. ja som normalne rada ze ta tu mame! 😀
a nerob si prcu, ty sa ides ucit ang?? 😀 😀 😀 😀 si ma rozosmiala. no ja milujem taliancinu a Taliansko ( a Talianov) takze ked chceme otecka taliana, musim sa naucit aspon frazy.heh 🙂