icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

edita84
12. júl 2011

@vanilashot áno mala a aj teraz bude cisársky nie rozdiel podla mňa nie je vložky treba tak isto a aj všetko ostatné veľa kočiek si neberie len obyčajné spodné prádlo ja som mala tie popôrodné nohavičky a boli super lebo netlačili na ranu. a dáš sa uspať alebo ti budú pichať spinálku?

krhlicka
12. júl 2011

@janulienka89 dnes bola na poradni jeho pacientka a vravela, ze ma dovcu a
kazal jej ist tento tyzden na poradnu k niekomu, kto bude ordinovat ☹
ale dokedy, to ti neviem povedat...

krhlicka
12. júl 2011

@vanilashot 🙂 no toto, tak uz priblizne vies, kedy porodis. Hlavne,ze ste s malickou v poriadku!
to je najdolezitejsie. A aky termin porodu ti povodne vypocitali?len tak ma to zaujima, lebo babulka ma uz teraz ukazkovu porodnu hmotnost 😎
tak sa drzte kocky

jankaamartin
12. júl 2011

@edita84 má okolo 3 kg,,,povedala,že malá je už vyspelá na 37 týž,,,bojímmmmmmmmm

vanilashot
12. júl 2011

@edita84 no a vieš že na toto som sa zabudla opýtať??? 😀 ale zrejme ma uspia.
@krhlicka pôvodne mi vypočítali termín na 10. augusta. Z malej bude valibuk zrejme 🙂

jankaamartin
12. júl 2011

@helakramare ta keby ma tak dr nenastrašila,že kedykolvek :/

edita84
12. júl 2011

@jankaamartin tak to je super pekná váha 🙂 no ale už sa to tu krásne rozbieha s pôrodmi 🙂

edita84
12. júl 2011

@vanilashot hej no ja som mala spinál a aj teraz chcem ten ja sa uspávania strašne bojím 😖

michaela.g
12. júl 2011

ahojte, chcem sa spytat ci by niektora nemala zaujem o liecivu emulziu.
Regeneračný prípravok je jednou z vecí, ktorú je dobré mať po ruke od prvého okamihu po pôrode. Emulzia upokojí doráňané okolie hrádze, zmierňuje opuchy, hojí ranky a zastavuje krvácanie.
Tiež napomáha stiahnuť hemoroidy. Veľkou výhodou je, že ju môžte použiť už v nemocnici po pôrode. Je aplikovateľná priamo, alebo na sterilnú vatu.
Zloženie: hamamel, rebríček, medvedica lekárska, olej z kvetov levandule, olej z kvetov grapefruitu, etylalkohol, destilovaná voda.
Kupila som si to, ale nakoniec sa mala narodila cisarskym... Stala 10Eur.

vanilashot
12. júl 2011

@edita84 no veď aj ja sa bojím....ale neviem si ani predstaviť, že by ma zaživa rezali a počula by som tie ich výrazy - skalpel a tak 😒 asi by mali so mnou viac starostí.... 🙂

jankaamartin
12. júl 2011

@vanilashot no tak to je už riadna váha 🙂 moja má tak okolo 3 kg,aj ja mám strach lebo je babika velmi nízko,a už dva noci ma tak bolí brucho,,,dr vravela,že to je tými burkami,no uvidíme kedy nás navštívy bocian 🙂

edita84
12. júl 2011

@vanilashot no ja neviem bolo to super vedieť hned že čo je s malou a nie až potom ked sa zobudíš 🙂

jankaamartin
12. júl 2011

@edita84 no to ti poviem a práve prežívam riadny starch,,,,a hlavne s noci,,,,lebo už dva dni ma brucho bolý v noci,,,,

vanilashot
12. júl 2011

@edita84 z tejto stránky určite.... 🙂

edita84
12. júl 2011

@jankaamartin juj no verím inak aj ja sa bojím od normálneho pôrodu ale dúfam že nepríde a bude fakt cisársky

miriam001
12. júl 2011

ahojte baby, chcem sa len spýtať, mám si zobrať pre malú aj zavinovačku do nemocnice? dakujem za radu

majjka1985
12. júl 2011

@miriam001 urcite ano, bud klasicku zavinovacku s tym, ze babo das do vanicky, ked pojdete domov, alebo zavinovacku do autosedacky.

jankaamartin
12. júl 2011

@edita84 a ako to vlastne zistím,že su to ozajstné kontrakcie?ty už bábo jedno máš však?a plodová voda?

miriam001
12. júl 2011

@majjka1985 dakujem za radu

juventik
12. júl 2011

Ahojte 🙂 tak ja hlasim, ze v piatok 8.7.2011 sa nam narodil o 5 tyzdnov skor Adamkooo 🙂)) s mierami 2960g a 48 cm. Len mame problem s pluckami, tak drobcek je este v nemocnici :(. Ale pevne verim, ze coskoro ho mame doma!

katarina6
12. júl 2011

@juventik GRATULUJEM!!!!!!! WAU!!! Tak uz to mas za sebou! verim ze to islo hladko, malicky nebol taky velky, predsa len 2.95 kg je uz dost vaha, a ako ti to sedelo s ultrazvukom? bol tam velky rozdiel co ti povedali naposledy na ultrazvuku a ako sa maly narodil? a je Adamko v inkubatore ci ako?
Neboj urcite o chvilu bude doma! 🙂, to sa neboj, ten vyvoj pluc je pravdou ze je posledne co sa dokoncuje v tom posl. mesiaci, ale kazdopadne to nie je nic take strasne, ako keby sa narodil v 5.mes., atd.... je krasne velky, silny, takze o chvilku vas bude tesit doma 🙂. a aky bol porod? vsetko v poriadku?
Este raz Gratulujem z celeho srdca a prajem vela zdravicka a stasticka!!! 🙂
Nejaku foto pridas? 🙂

gabika84
12. júl 2011

@juventik waaaw gratulujem 🙂 si oficialne prva "augustovka", ktora uz ma po. zelam vela zdravicka, nech ste s drobcom, co najskor spolu doma.

gabika84
12. júl 2011

mne sa dnes nejak zhorsuje nalada, ked to tu citam a pocuvam aj v okoli, co sa deje. clovek si vravi, ze ved lekari vedia co robia (mali by vediet), ja uz o nich vsetkych zacinam pochybovat, aj o celom ich pristupe k tehotnym a babatkam. dnes kamoska, co jej doteraz nic nebolo (38.TT) zrazu dnes si ju chceli nechat v nemocnici, zajtra ze budu robit babu zatazovy test, mozno vyvolavat porod (lebo medved). strasenie a stresovanie mamin, vyvolavanie kontrakcii 3 tyzdne pred, predcasne sekcie... je mi z toho zle. h 😠 ☹ hlavne ked vysvetlenim lekarov byva: " lebo je mozne ze, ..., nevieme zarucit, ze.... asi... a mykanie plecom" a ked nie, tak sme sa mylili- no boze. ako ked ma v 24. tt uspali, rozrezali a nakoniec- hm, chybna diagnoza! ale ved neva, pacientka aj babo prezili, tak co... na psychiku matky a dietata kazdy kasle 😠 po porode to pokracuje- dieta odnesieme, ohrejeme radsej v inkubatore akoby sme ho mali nechat s maminou, nejde kojit? nevadi- dame flasu s praskom... hnus, fuj... ja som vacsinou kludny clovek, ale dnes ma to vsetko nejak vytocilo, tak sa ospravedlnujem 😔

krhlicka
12. júl 2011

@gabika84 ahoj, nezvykle pochmurne na teba 😒 neboj bude lepsie!Pekne si pokecaj so svojou babulkou v brusku 🙂 precitaj jej rozpravocku, ja som dnes malej hovorila pribeh ako sme sa s tatom zoznamili....v krcme hehe.
Bola ticho ako pena a ked som zostala ticho ja, prisli riadne kopance. To som jej povedala, ze pokracovanie bude nabuduce, tak ma taku minitelenovelu a je nedockava 🙂
So vsetkym suhlasim, co si napisala a pravom sa hnevas. Ale radsej myslime pozitivne a nase frndolinky nech maju v brusku pohodu 😀

krhlicka
12. júl 2011

@juventik velka gratulacia. zelam tebe a Adamkovi vela zdravicka a spokojnych usmevov. Nech uz mate doma svoje krasne babatko a tesite sa spolu 🙂

gabika84
12. júl 2011

@krhlicka ja viem 😒 ved ja si hovorim- nam sa to nestane. moja mala sa narodi v termine, prirodzenou cestou, porod nebude utrpenim, lebo sa nan pripravujem ako sa da, od byliniek az po cvicenie, vsetko krasne predycham, ziadne vyvolavanie ani nastrih ci natrhnutia, mala bude krasna, zdrava, rychlo sa prisaje, kojenie bude radost, ked prideme domov, bude len papat, kakat a dlho buvat 😝 proste idealne dieta 😀 😀 😀 to to mam vymyslene, vsak? 😎 😀 tak dufam, ze mi to zase nejaky hlupy lekar (napr. v pondelok na biometrii) nepokazi. napr. lebo nemam "tabulkove" dieta. lebo mame iba 2200 g a pod. aspon moj doktor povedal, ze on uz tie merania ani v uvahu neberie, lebo ze uz toolkokrat hovorili ze dieta bude velmi male/alebo naopak velmi velke a skutocnost bola napokon uplne ina...

BTW pekne rozpravky malej rozpravas. dufam, ze ked sa dostanes k pasazi o jej vzniku, podrobnosti vynechas 😀

helakramare
12. júl 2011

@jankaamartin 😉 aj ja som dnes trocha podľahla panike, večer som bola u Dr na kontrole,a môj malinký má k dnešnému dňu 4300gr....čakajú nás perné chvíle... 😝

edita84
13. júl 2011

@jankaamartin no v tomto ti neporadím ja som mala s malou akútny cisársky rez takže čo sú kontrakcie a odtečenie plodovky neviem ale priznám sa ani nevadí lebo ja som sa toho hrozila 😀
@juventik gratulujem k Adamkovi na to že sa narodil v 35 tt krásne miery želám vám všetko dobré veľa mliečka a zdravíčka a neboj s tými pluckami sa to dá rýchlo do poriadku 😉
@helakramare no to máte nádherné miery budeš mať čo robiť ak budeš rodiť normálne 🙂

tak a dnes ma čaká poradňa ide somnou aj ocino a Beatka už sa teší že uvidí malého 🙂 a ja som zvedavá na jeho miery

helakramare
13. júl 2011

@edita84 🙂 Som živým dôkazom toho, že sa niet čoho báť...prvý syn mal 5,1Okg, 57cm, a zjavne druhý v hanbe neostane.Prvý pôrod bol prirodzený, žiadna PEDA ani nič také, a teraz to bude dúfam tak isto.A to veľmi zle znášam bolesť... AK SOM TO ZVLÁDLA JA, TAK URČITE V POHODE KAŽDÁ!!! Držím palce..

kvietok23
13. júl 2011

ahojte, ak by ste niektora uvazovala nad poistenim dietatka a setrenim pre jeho buducnost, kludne sa ozvite do IP, vypracujem nezavaznu ponuku do mailu 🙂 Jedna sa o Farbicku, od Allianz - najlepsi produkt na trhu 🙂