icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

jankaamartin
21. júl 2011

@sofiel123 mam to isté,,,len ja mám termín až 23.8,,, :/

jankaamartin
21. júl 2011

@majjka1985 ja som zas od 3 rána hore,,,ťažko sa mi dýcha,,,spať by som spala ale to dýchanie ma prebudí,,,tak som od 3 rána do pol 5 rána sedela v altánku a predychávala,,,a ešte k tomu sama manžela som mala na nočnej,,,a ani neviem prečo to dýchanie keď vonku pršalo a bolo fajn,,,len dnu mi to robilo nedobre a pritom som mala aj oknno celú noc otvorené,,,no hroza

edita84
21. júl 2011

@jankaamartin o dýchaní mi ani nehovor mangel sa mi smeje že v noci dýchám ako hrošica niekedy ani nevie zaspať :D

mimikett
21. júl 2011

@sofiel123 No my mame pripravene aj chlapcenske meno - Adamko, no viac-menej ratame s tym, ze to bude dievcatko Ninka 🙂 Minule sa na mna tak pozrela moja babicka a vravi mi, ze sa jej to brusko zda byt na chlapca. Trosku ma to zarazilo, tak som sa pytala aj naposledy lekara, ze co teda a povedal, ze babula. Ked sa myli, ak chlapec bude chodit v ruzovom 😀 Co sa tyka toho dvoj-mena, moj kolega ma dcerku Sara-Maria. Volaju ju, ale stale Sarika.

mimikett
21. júl 2011

@baronka222 Srdecne gratulujem a zelam vela zdravicka, pohody a stasticka 🙂

888deborah888
21. júl 2011

už chcem rodit 🙂)) bruško mi je tažkéé .. he he

sofiel123
21. júl 2011

@mimikett
My máme Máriu Sofiu voláme ju tiež len Mária ale má výhodu , že meninky oslavuje dva krát 😀
Začalo sa mi celkom páčiť meno Charlotte Ella - podľa malej Karla Gotta 😅

katarina6
21. júl 2011

@baronka222 GRATULUJEM TAKISTO!!!!!!! 🙂 Ked ti da drobcek trosku casu, tak nahod fotecky, daj vediet ake miery ste mali, meno.... 🙂 Nech nas motivujes! 🙂 Velaaaaaaaaa zdravicka!!!!!!!!!!

edita84
21. júl 2011

@baronka222 gratulujem 🙂

vanilashot
21. júl 2011

@baronka222 pripájam sa ku gratuláciám a želám všetko len to naj naj naj pre mamičku a drobčeka 🙂

miriam001
21. júl 2011

@majjka1985 haha, ako kde 🙂

dadulajda
21. júl 2011

@linda40 akoze to je sila ze teba poslu domov a male si tam nechaju.. 😒 ja by som asi spala aj na dlazke len aby som tam mohla byt. No vraj aj tu bolo tak pred 2 tyzdnami, ze baby lezali kade-tade. Aj na gynekologii....ale co sledujem najblizsie tyzdne tak neviem o terminoch..mozno budem mat cely personal len pre seba! 😀

dadulajda
21. júl 2011

@vanilashot cauko, to pocasie si trafila! fakt sa lepsie dycha ked je takto. a co mi vyhovuje ze obloha neni uplne zatiahnuta a nemusim svietit, tak to tak neuspava. 😉 Ja som neska umyvala chodbu lebo nasi malovali aj zarubne a tak, no tak sme sa dost ponatahovali a nakonci ma tak setko pichalo, ze az! A postupne sa uz vsetci mozni ozyvaju, ci sme sa este nerozsypali a neviem co mam robit, lebo ked im poslem sms ze uz ano, mam ten isty problem ako ty... 😖 a tebe svagrine nerodili este? zeby to aspon niekto vedel pochopit, ze potrebujete chvilu pokoj a klud si zvyknut na seba? Skus sa zamknut a tvarit ze niesi doma 😀 mne chcu kamosky piect tortu uz a oslavy..no koniec...tiez je to neprijemne ich "schladit". ale aspon vieme ze mimca sa narodia medzi ludi, ktori ich lubia. 😉 🙂 🙂

dadulajda
21. júl 2011

@baronka222 blahozelam, gratulujem a tesim sa ze sa to uz pomalicky spusta aj tu medzi nami 😉

micurka
21. júl 2011

Trošku som znepokojená ... má dosť vysoký tlak ako som si ho odmerala - 156 / 82. Dala som si magnézium lebo aj prsty ma bolia.... či je to s tým počasím-švagrinká má tiež vysoký a pritom mala furt nízky...

edita84
21. júl 2011

kočeny asi mi začína tvrdnúť bruško neviem prečo ved celý deň presedím pri telke môže to byť počasím? beriem magnerot ráno a večer stačí to?

linda40
21. júl 2011

@jankaamartin no ja teraz aj chrápem, čo inak nezvyknem. 😀 Dokonca na to aj sama seba zobudím.Tiež bývam skoro každú noc hore od cca 3:30 hod. do 6:00 a potom ešte zaspím.

linda40
21. júl 2011

@micurka s tlakom mám aj ja problémy, ale ja ho mám vysoký len u lekára. Doma cca 135/90, teraz ku koncu tehotenstva. Užívaš aj lieky na tlak? Ja beriem Dopegyt a vraj ak budem mať doma 150/100 mám si jeden večer pridať.

magimary
21. júl 2011

@emily3 je už od cca 17,00hod v pôrodnici a podľa predošlých pôrodov možno predpokladať, že už ani nie je 2v1 😉 🙂 😅
len aby ste vedeli, ako to počasie vplýva na viacerých 😅 😉
držte sa!

linda40
21. júl 2011

@dadulajda mňa neposlali domov, mňa tam ani nezobrali. Aj tak som bola na infúzkach a čakala ma kyreťaž a vraj do Nitry môžem až keď budem úplne v poriadku. Po 4 dňoch som sklepala teplomer a tvárila sa, že som OK. A potom som sa sama 2 mesiace dávala dokopy. ☹ Čo žena neurobí pre svojho drobca.

linda40
21. júl 2011

@888deborah888 no ty sa nepredbiehaj, ešte sú tu iné na rade. 😀 😀 😀

dadulajda
21. júl 2011

@linda40 no akoze stastie ze to relativne dobre dopadlo a dokazala si si ako-tak poradit. 🙂

micurka
21. júl 2011

@linda40 neužívam, dodnes som nemala taký vysoký... to len dnes mi tak vyskočil prvý krát... Tak len magnezium som si dala...

gabika84
21. júl 2011

@baronka222 pridavam sa ku gratulaciam k prvej "augustovej" lastovicke 🙂 ked budes mat chvilu cas, pridaj nejake podrobnosti 😉
@majjka1985
@micurka mna lekar vysetruje na kazdej poradni, cize po 36. tt raz do tyzdna (aj ked teraz ma dovolenku). a kedze nechodim na kontroly do nemocnice, nerobia mi ani CTG... ako vravim, iny kraj- iny mrav.. a to ze ta bolia prsty je normalne, aj mna a hlavne rano. je to pravdepodobne sposobene zadrziavanim vody v tele, puchnu nielen nozky ale aj rucky (ono sa to nezda, ale prstene som uz dala dole pred 2 tyzdnami)
@edita84 ak brusko zacina tvrdnut, vitaj v klube. uz to mam par tyzdnov, maternica sa hold pripravuje na porod. nezabera ani magnezko na to a mavam to aj ked lezim v klude pred telkou 🙂 dnes som si inak vzala poslednu tabletku magnezka, uz na to kaslem...
@jankaamartin janulka preco sa ty prosim ta vsetkeho tak strasne bojis?? preco mas z porodu taky strach? nic v zlom, ale mala by si s tym nieco robit... pretoze byt na porod pripravena psychicky je viac ako 50% uspechu 😉 nikdy nevies, mozno budes nakoneic este prenasat 🙂 ale treba mysliet pozitivne!!!

ja neviem, ale som tu jedina, ktora si este nezela rodit -najlepsie hned zajtra?? ani raz ma nenapadlo, ze kiez by som to uz mala za sebou.. 😕 mala ma byt v brusku do 8.8. a tak to aj chcem. aby sa vsetko rozbehlo v termine, alebo po termine, ked bude na to drobec pripraveny.. jedine co nechcem je prenasat moc dlho, pretoze to by sa na nas zase vrhli doktori s vyvolavackami, oxytocinom, cisarskym a pod 😠

micurka
21. júl 2011

@gabika84 Ani ja nechcem ešte rodiť....vychutnávam si to do poslednej možnej chvíle. Ja mám termín na 10.8. aj ked mám pocit že to príde o týžden skôr, neviem prečo ...asi preto, lebo som o týžden prepočítaná... nejak čudne mám určené týždne-podla knižky som už v 38-om apodla doktora dnes len v 37-om. Tak neviem no - týžden hore - dole... Ale ani ja nepociťujem to, že už aby som to mala za sebou ... Je mi fajn, až na ten tlak, ale dúfam, že sa to napraví.... a nebudem musieť ísť predčasne do nemocky... to by som nerada. A tie vyvolávačky a cisársky- tiež by som moc nechcela- už ked mi očná povedala, že môžem rodiť aj napriek dioptrií normálne, tak by som to chcela skúsiť... nechcem sa hrať na hrdinku, nechám to na osud, hlavne nech sme obe v poriadku!!! Ale moc som zvedavá na drobca.... to sa nedá nebiť, že? Takže Gabika ty budeš asi tak rodiť, ako ja... kde plánuješ rodiť?

zuzanka169
21. júl 2011

Ahojte baby neviem preco ale malinku citim iba dole na brusku jak hybe rucickami neviete ze npreco ju necitim aj ked kopka nozickami? mam strach ☹ tak teraz neviem ci to je normalne alebo nie . ale sem tam citim ze ma nieco tlaci pod rebrami ale nie pohyby 😢 pls poradte ci je vse ok dakujem vam 🙂

gabika84
21. júl 2011

@micurka ano, priblizne rovnaky termin 😉 myslim, ze v tomto termine tu bude trochu mlkvo, viacero kociek ma takto termin. kde sa chystam rodit? tu v TN nemocnici, preco? ale modlim sa, kiez by som to co najdlhsie vydrzala doma. porodnicu mam cca 2 minuty autom a radsej chcem byt doma v "pohodli" ako na vzdycharni cakat 😉 uvidime, ako to nakoniec vsetko dopadne...

@zuzanka169 ja si myslim ze je to uplne v poriadku. ja niekedy ani neviem, ci su to nohy, ci ruky 🙂 ale skor citim pohyby na boku dole ako pri rebrach. to mi pripomenulo, ked som chcela od doktora zistit, ako je mala otocena. pyta sa ma: " no ved kde vas mala kope?" a ja na to: "pan doktor, uplne vsade!" 🙂

zuzanka169
21. júl 2011

@gabika84 dakujem aspon si ma ukludnila tak dufam ze z malou bude vse v poriadku 🙂 🙂

krhlicka
21. júl 2011

@gabika84 😀 neblazni, ze zajtra...ja sa tiez nechystam rodit, kedy sa malicka vypyta, vtedy to bude.
Tiez mi neskutocne opuchaju nohy. Vcera som obula po dlhej dobe tenisky kvoli dazdu a tlacili jak slak.
@micurka tieto merania, vazenia. Jedno male, druhe velke. Ja som odzajtra v 37+O a podla Mudr. je babatko velke 38+3. Naopak v 33. tyzdni sme boli tyzden pozadu... Uz kaslem na to!zbytocne ma to vzdy vystresovalo.
hlavne, ze je babatko zdrave a ja sa citim dobre 🙂
@zuzanka169 ja tiez citim babatko hlavne dole na brusku, nozky moc nie, iba ked sa vlni. Myslim si, ze je to v pohode. Necitim ziadne kopance pod rebrami a som rada, mozno uz nema tolko miesta na telocvik 🙂

sofiel123
21. júl 2011

@zuzanka169 aj mna malé kope skôr nižšie aj keď sa to tak presne nedá povedať lebo sa tiež ako u gabiky hýbe a kope úplne všade 😀