icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
22. júl 2011

@susanq ahoj, to je skvele, ze ta nikto nestresoval a mala si pohodu.
Ja som si povedala, ze odteraz narazim na samych fajn ludi
a doklepeme to s babulkou krasne, prirodzene do konca 🙂
U mna ziadne otvaranie, krcok drzi..uvidime, co bude buduci tyzden.

dadulajda
22. júl 2011

@majush no u nas sa nechodi vobec do nemocky, proste ked budu kontrakcie tak pridem na prijem a tam uz sa ide "na ostro" 😒 nechapem preco to takto vymysleli. ty rodis v TT?

majush
22. júl 2011

nie v TT, v ružinove, tam mam gynekologa, ktorý ma bude aj rodiť

jankaamartin
22. júl 2011

aj mna viac kope dole ako hore,,,🙂 ako sa máte?dnes je vonku fantasticky,,,konečne sa smelo možeme nadýchnuť 😀

katarina6
22. júl 2011

@dadulajda stikutka je, ked pravidelne poskakuje brusko 😀DD na jednom mieste tak to je stikutka.... 😀DD Srdiecko tak silno neposkakuje, co ine by to mohlo byt? 🙂 a ked sa otaca, to nie su pravidelne rovnake pohyby, to sa len tak vlni.....
Tak som to pochopila ja z knizky 🙂, ze to je stikutka.... keby som si to skor neprecitala ze to mam cakat, tak sa zasa lakam co sa deje 😀DD...... lebo to prvykrat sa mi objavilo ani neviem tusim v 7.-8.mes.tt, a taky pravidelny silny skakajuci pohyb som dovtedy nepoznala..... 😀

janulienka89
22. júl 2011

@miriam001 ahoj, no co bola si vcera na tom utz? ako si dopadla?

miriam001
22. júl 2011

@janulienka89 ahoj, no bola som tam v stredu, prisla som o 12:20 a pozeram na dvere, ze koncia 12:30 a to tam cakalo este dalsich 8-9 mamiciek. tak som sa hned otocila. ale bola som dnes v poradni - natrafila som na dr.Oravca, (este 2 poradne a budem poznat vsetkych doktorov 🙂. ten sa ma pytal, ci som bola na utz. a ja reku pan dr., vsak u tej sestricky sa vobec neda objednat. raz som tam volala, 2x som tam bola osobne a on povedal ze tam mam okamzite ist, odvolat sa na jeho meno a hned prist aj s utz. vravel, ze ony si nevedia uz s tou sestrickou rady, ze to je blazniva zena, ale ze nemozu nikoho najst namiesto nej. tak som tam s malou dusickou zaklopala, nastastie tam bola uplne ina sestricka a hrozne mila dr. a behom dvoch minut som bola aj vybavena 🙂. bohuzial moja malá má nizsiu váhu, ako by mala mat - 2700g, tak mam prist este raz v stredu na odbery a utz.

majjka1985
22. júl 2011

@susanq mame spolocny termin, ale mna naposledy nikto nevysetroval, takze nemam potuchy ako to tam dole vyzera ☹ Snad 28.7. ked pojdem na dalsie CTG, tak ma niekto vysetri 🙂
@dadulajda na CTG by ta mal poslat tvoj gynekolog od toho 36 - 37 tt, ale ako citam asi nie kazdy to tak robi. CTG sa robi aj pred porodom, ale to ked nebudes moct vydrzat pra bolesti tak nie, u nas napr. niekedy robia CTG ked uz lezis na sale, lahnes si na bok, aby ti to bolo co najviac pohodlne a je to.

janulienka89
22. júl 2011

@miriam001 a bolo tam vela zien na utz, zobrala ta hned alebo si musela cakat? Bola si uz aj u Janaca? lebo v utorok mam ist k nemu ale pocula som ze je velmi neprijemny 😝

krhlicka
22. júl 2011

@miriam001 ahoj, to som rada, ze mas utz za sebou, som na teba myslela 🙂
tiez si okukavas doktorov ako ja, buduci tyzden omkrnem 4teho v poradi.
Mne povedali presny opak, ze krpana je vacsia....
Vcera som volala s mojim gynekologom,ze som malicko vystrasena a povedal mi, ze v tomto
stadiu to moze byt kludne plus minus 300g a nemam sa nechat stresovat.
Nic si z toho nerob, urcite bude drobcek v poriadku 🙂 Aj ked rozumiem tomu, ze ta to rozrusilo ☹

miriam001
22. júl 2011

@krhlicka
@janulienka89 ahojte, to je pravda, ze ma to rozrusilo, lebo zase mi namerali tlak 140/90. ale to sme sa na tom len zasmiali, lebo v kazdej poradni odovzdavam papier s nameranym tlakom a vzdy mi vyskoci, len ked som v nejakej ordinacii. dnes sa mi tam ani nechcelo ist, ale nakoniec som si povedala, ze nech to mam za sebou, prisla som tam asi o 11:30, co sa mi zda asi lepsie ako tam cakat hned od rana, kedze tam uz skoro nikoho nebolo. hned ma poslal na ten utz a tam uz tiez nikto nebol, zaklopala som a akurat odchadzala dr., tak som jej povedala, ze idem od Oravca, tak ma hned aj zobrala. dnes to bola rychlovka, az som sa divila 🙂. U Janaca som este nebola, ale mam tam ist znova v stredu a Oravec ma dovolenku, tak neviem na koho natrafim. Bola som uz u Hammerovej, Kostolneho, Demcakova + dnes Oravec. A vase malé kolko vazia?

miriam001
22. júl 2011

@janulienka89 ale mam taky pocit, ze dnes tam Oravec posielal vsetkych na utz, lebo ked som tam sla uz ja, tak doktorka zacala nadavat ze ja toho Oravca uz zabijem, zabijem ho.... ale myslela to zo srandy 🙂. Asi chcel vyuzit, ze tam nemali tu strigu sestricku...🙂

krhlicka
22. júl 2011

@miriam001 @janulienka89 s lekarmi je to tak individualne, zalezi od osobnej skusenosti. Ja som navstivila Marekovu, Sysaka, utz.Hammerova a uvidime ake prekvapko ma caka buduci tyzden. Sadnem ku dveram, kde bude niekto ordinovat.
Nasa mala ma 3500g, ale ako som pisala je to plus minus 300g.

linda40
22. júl 2011

😀 ahojte kočky. Ja som dnes bola na prietokoch a v poradni. Prietoky OK, konečne viem aká je veľká moja kočka, teda len to, že by mala byť keď sa narodí asi ako moji starší, tí mali tak 3,7 kg. Ale gynekológ ma dosť vystrašil, tlak som mala 155/100 a chcel ma poslať do nemocnice. Ukecala som ho, že aj tak idem v nedeľu na kontrolu do nemocky, tak uvidíme, čo tam povie lekár. Inak sila, doma si neriam tlak kažký deň a niekoľko krát a ešte som nikdy vysoký nemala. A dnes ma doktor strašil tým ako museli jednej žene kvôli tlaku volať rýchlostnú záchranku a viezla ju do Bystrice a zle to dopadlo. Keby mi odmeral tlak potom ako mi to povedal, určite by nameral ešte viac. 😠 .
Inak to CTG, ukázala som doktorovi, čo mi to nakreslilo - jeden veľký kopec a zahlásil : No tak to bude už každú chvíľu, maximálne pár dní. Ja mu na to, pán doktor ten graf je už 2 týždne starý. 😀

miriam001
22. júl 2011

@krhlicka no ja idem na utz este v stredu - teda dufam, lebo nikto nevie, ci tá moja malá je stale taká malá, alebo zacala chudnut, kedze naposledy som mala utz robeny v 32tt. no snad to vsetko dobre dopadne...

linda40
22. júl 2011

@susanq ja mám s tebou rovnaký termín. Pred dvoma týždňami som bola na 1 prst otvorená, dnes mi ani nepovedal. Dal len CI - 3-4. Ale ani ma neobjednal do ďalšej poradne, že ak ešte nebudem v nemocnici o týždeň, mám si prísť pre výsledky na Streptokoka. Ale mňa s tou nemocnicou straší kvôli tlaku.

sofiel123
22. júl 2011

@miriam001 ja som bola v pondelok a malé vážilo 2.600g tiež také drobné ale je to tak , že +- ako @krhlicka píše nedá sa to presne povedať . Aj Mária bola drobná a bolo všetko o.k takže no stres 😉
Inak čo robite kočky ? Už máte všetko pre drobcov pripravené ? Tašky do pôrodnice zbalené ? 🙂

krhlicka
22. júl 2011

@miriam001 drzim silno palce, nech ste s malickou v poriadku 🙂
nie vsetky deti su tabulkove a nakoniec po porode zistis, ze je to ukazkove babatko!
Tabulkove miery modelky 😀

miriam001
22. júl 2011

@sofiel123
@krhlicka tak to si ma potesila. na druhej strane som si aj povedala, ze vzdy lepsie ako tlacit nejakeho valibuka 🙂 vsetko pobalene, byt vylesteny a tesime sa na vikend do sturova. snad sa to este nerozbehne tento vikend 🙂

krhlicka
22. júl 2011

@linda40 vysledky na streptokoka si urcite zisti este pred nemocnicou, lekar ti zapise do knizky
vysledok. Ak by bol pozitivny, podavaju sa antibiotika pocas porodu. Aspon tak mi to vysvetlil moj lekar.
Drzim palce, nech je vsetko ok 😉

sofiel123
22. júl 2011

@miriam001 Ja si tiež myslím , že je lepšie mať menšie bábo ako je to v niečom výhoda a má to aj nevýhody . Ten pôrod je určite lepší keď je bábätko malinke mna napríklad pri malej nemuseli vôbec šiť bola taká drobná pôrod bol rýchli a v pohode . Ale tá manipulácia s takým malým , kúpanie a tak je podľa mna ťahšie ako keby si mala 4kg bábo ale rýchlo si zvyknete 😉 a môže to byť naozaj preklep . Moja kamaratka rodila v januári a o tri týždne skôr jej dali vyvolávačku lebo vraj bola malá veľmi malinká deň pred pôrodom vážila podľa dr. 1800g a keď sa narodila mala 2900g mohla byť kludne ešte v brušku 🙂

krhlicka
22. júl 2011

@sofiel123 🙂 moja taska sa asi musi zbalit sama!veci do nej su pripravene, len ich mam porozkladane kade tade naokolo. @miriam001 v dobrom zavidim, mna caka este zehlenie, ktore z duse neznasam ☹ tak si uzite krasny a pohodovy vikend a dopraj si veeeeela dobrot 😀

sofiel123
22. júl 2011

@krhlicka Ja mám už asi týždeň veci zbalené 😀 ešte som ale vyhrabala pár vecí po Majke čo som dala dnes prať a treba žehliť aj u nás 😅

magimary
22. júl 2011

tak neviem, či ste sa to už tiež dozvedeli, ale augustovka @emily3 už má júlové dievčatko Lauru 🙂 😵
Narodila sa ešte včera pred polnocou 😉

vám ostatným už len príjemné tehuľkovanie 🙂 !

miriam001
22. júl 2011

@sofiel123 jeee, akurat pozeram ze 05.8 cakate Michala, my cakame 05.08 Michaelu 😀

atanusa
22. júl 2011

@magimary srdecne blahozelam @emily3 k dievcatku, v dobrom jej zavidim, ze uz to ma za sebou. Obom im prajem vela zdravia, mliecka atd. A nech si v porodnici trochu oddychne, lebo ked sa vrati domov, tak sa jej to uz asi nepodari...

linda40
22. júl 2011

@krhlicka vďaka, ale treba to vlastne aj pri cisárskom?

krhlicka
22. júl 2011

@linda40 😕tak to neviem...

majjka1985
22. júl 2011

Žienky, mávate niektorá vodnatý výtok?? Ja som ho dnes spozorovala. Odrazu som mala pocit, akoby som si cvrkla do gatí 😕 Na nete som čítala, že to nemusí byť nič, no môže ísť o plodovú vodu...

krhlicka
22. júl 2011

@magimary @emily3 nejak sa nam to tu rozbieha 😀 blahozelam a zelam maminke a babatku vela zdravia, mliecka a rodinnej pohody 🙂