Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@smazja ahoj, ja som bola dnes na antolskej u Janaca a bola som spokojna, sice som pocula naneho same negativum ale mne sa zdal mily 😉 este je dobry Havalda, Rozemberg a Oravec aspon tak som pocula 😉
@nena62 a na kedy mas termin sc a preco sc? lebo aj mne doktor povedal ze bude sekciou a stale nic nehovori... 😕
@nena62 uz som si to aj precitala ze kedy a preco... 🙂
ahojte, dnes som bola na utz maly vazi uz 3100g, krcok skrateny na 1cm, vraj ma to moze kazdu chvilu chytit ale dufam ze tam este chvilu vydrzi.
@janulienka89 : tak ja som zazila Janaca na rizikovom oddeleni, kde som si polezkala a tiez na mna posobil milo a dokonca aj zartoval, hoci k jednej mamicke bol dost netaktny, ale teda pocula som na neho len same nevalne recenzie :D ale je dobre, ze si nemala problem, ja teraz zvazujem, ze co dalej, kedze moja milovana Hammerova, ano viem, viacere s nou nie ste spokojne, ale ja na nu nedam dopustit, ma v piatok po sluzbe a neordinuje. Takze neviem, ku komu ist :( ja by som malinkeho uz aj prijala, aby prisiel na svet, strasne sa tesim, ideme uz do 38.tyzdna, takze to beriem ako hotovu vec, lebo tie moje noci, to je priserne. V podstate sa nevyspim, ani ked sa maly narodi, ale aspon ma to nebude tolko boliet, ako ma boli panva, nohy a krize a brusko a proste cely clovek :D
@katka_grac ja mám 10.8..termín...
@susanq aj pri mne zartoval, sa ma pytal na utz ci viem pohlavie povedala som ze ano a on ze tak viete ze to bude dievcatko! ja som nechapala 😨 pytam sa prosim? nie nahodou chlapec a on sa zacal rehotat ze ale nie ze bude to chlapec 😀 ja som bola s Hammerovou tiez spokojna bola velmi mila 😉 aj ja by som maleho uz prijala ale chcem aby vydrzal do ukonceneho 38tt aby bol donoseny, aj prvy sa vypytal o dva tyzdne skor v ukoncenom 38tt 😉
@katarina6 dakujem 🙂 kludne sa spytaj, ked ta nieco napadne, na to sme tu 😉 ja ti mozem dat aspon teoreticke info, ako to vyzera v praxi, ti skor povie editka alebo ine kocky, co aj vedia ako vypada babatko nazivo 😀
@janulienka89 doktor ze aky vtipalek 😀
@susanq suzi, ved vsetky tie veci ako vlozky, podlozky a pod. vyuzijes aj keby si isla nakoniec cisarskym, no nie? pokial viem, tak telo sa cisti pocas sestonedelia tak ci tak. ale zelam ti, aby ti to nakoniec vyslo spontanne 😉
Ahojte mamicky 🙂 Ja som dnes ako ovalena, len by som spala a spala a pritom som vstala o 10 😀 Najradsej by som bola, keby uz bol nejaky ten 7. august... Ta samota doma mi ide riadne na nervy, vy ste tiez stale samy?? Stale len na nieco, lepsie povedane na niekoho cakam. A najviac zo vsetkeho ma asi podziera to, ze moj doky je na dovolenke a stretneme sa az 8.8. a bojim sa, aby sa daco nezomlelo skor ☹ Joooj, dnes je hnusny den a asi aj preto mam take pochmurne myslienky... 😒
Inak baby, je medzi vami este taka odvazna, ktora nema zbalenu tasku??? Lebo ja ju este stale nemam zbalenu, a ani sa mi akosi nechce, lebo sa bojim, ze ked ju zbalim, tak sa daco zomelie...
@susanq ahoj, mne to s tým tlakom vysvetlil lekár tak, že pokiaľ sa ti hoci aj pomocou liekov drží pod tým 150/100 tak sa môže rodiť normálne. Ale keby ťa začala bolieť hlava, mala by si dvojité videnie alebo by si zvracala, alebo by ti stúpal tlak vyššie, tak je to dôvod na cisársky. Ja som bola v nemocnici 2 týždne pred 1. pôrodom a nejak mi ho stabilizovali, ale aj tak som mala pri pôrode s ním problémy a na konci som skoro upadla do kómy. Takže, ak ti odporučia kvôli tomu cisársky, nebráň sa. Viem o čom hovorím a nemám to len niekde prečítané. Inak tie veci okrem Epi myslím, že využiješ aj v prípade cisárkseho. Ja idem na CR a tiež to mám nachystané, hoci pri predchádzajúcich pôrodoch som sa spokojne bez toho zaobišla. 😉
@majjka1985 ja som bola sama 3 týždne, teda keď bol manžel v práci. Tento týždeň som už trvala na tom, že chcem mať doma deti, mňa lekár postrašil, že môžem odpadnúť a pod., tak mi robia dozor. Ale samozrejme aj mi chýbali. Tašku mám pobalenú aj pre seba aj pre bábo, akurát rozmýšľam, že musím nachystať ešte jednu pre deti, lebo keď pôjdem do nemocnice pôjdu k babke. Tiež sa mi moc nechce chystať, neviem na čo som ju v sobotu vybalovala. 😖
@majjka1985 : ja nemam zbalenu, hoci by som uz mala, kedze som aj podla doktorky na rozpadnutie :D ale stale pokusam stastie a stale si vravim, ze je cas 🙂 vsetko nakupene mam, ale do tej tasky to same nenaskace :D
a hura, musim sa pochvalit, vysledky streptokoka NEGATIV! tesim sa 🙂
@edita84 mne zatiaľ termín na CR nedal, lebo má obavy, že aj tak možno prídem skôr. Všetko záleží od môjho tlaku. Inak sila, že ma nikto nekontroluje a je to len na mne kedy sa rozhodnem, že už potrebujem ísť do nemocnice. Podľa jeho inštrukcii som tam mala byť už v nedeľu, ale som si to rozohnala. Chcela by som ešte do ďalšej nedele vydržať.
@smazja ahoj, ako sa mate s babatkom? dlho si tu nebola..
Tak ako pisu baby, poradne na Antolskej, sama dovolenka, ale vzdy niekto ordinuje.
Takze si sadni pred ambulanciu, kde je doktor a hotovo 🙂
Ja ani neviem, koho by som odporucala, z tych, co som u nich bola asi nikoho. A inych nepoznam.
@majjka1985 🙂 ja sa hlasim, sice nieco v nej mam, ale este mi co to chyba, takze nie si sama.
Ak uz mas vsetky veci, si na tom lepsie, uz len poskladat ich tam 😀
@edita84 Edit ty si tusim spominala bolest lonovej kosti?aj mna pobolieva, hlavne pri vstavani a pri chodzi.
Dnes som isla 10 min. do obchodu, ktory je od nas na minutku 😒
Nejake prechadzky uz u mna nehrozia a holenie noh dnes?pol dna mi zabralo, ze ved idem na poradnu 😎
ale esteze ma osvietilo a volala som na ambulanciu a mily doktor je po sluzbe a neordinuje dnes. Zase mozem holit nohy vo stvrtok 🙄
ahojte maminy,,,tak už sme doma s poradne,,,dopadlo to ok,,,som trošičku na štipku prsty otvorená ale povedala,že je to ok,,,ale moj pokladík Karinka už váži 3,5kg,,, 🙂 nasadila mi dr niejaké tabletky do ...lebo tam niečo mám,,,ale nie su to tie stereptoky či ako sa to volá,,,tak chvalabohu,,,teraz už budeme chodit každý týždeň k našej dr,,,tak v utorok zas 🙂 ale som rada,že je všetko ako má byt,,,držím prty všetkým maminkám 🙂 pekný den prajem 🙂
Ahojte baby,
ja som tu len 3 dni nebola a mala som co robit aby som vas docitala...fakt ste sa nejak tento vikend rozpisali! 🙂 🙂 Nacali ste tolko tem, ze ani neviem kde sa skor vyjadrovat, ale co si urcite pamatam bolo to od @gabika84 ze aj mimino moze spat na brusku...no musim napisat z vlastnej skusenosti, ze ja som take spanie prezila a to moja mama nemala ani monitor dychu! ja som sa narodila v oktobri a vsade bola epidemia chripky a mala som sople a hrdielko zalapene..tak ma musela nadparovat aby som sa nezadusila, spavala som na brusku a dychala z hrnca vypary z nejakeho caju. No a doteraz som zvyknuta spat na brusku a je to uplne v poho. Chodila ma vraj kontrolovat a to bolo vsetko...a inak ked sa bojite o dieta, vazne odporucam stiahnut ten film BABIES co som tu uz pisala davnejsie...tam ked uvidite co tie deti su schopne prezit, napr.to v afrike ako vyrasta-s bakteriami a neviem cim...tak mozno budete sokovane....ale na druhej strane si uvedomite, ze to mozno naozaj prehanate, zbytocne sa stresujete.
Ja tak hovorim ze ked niekto nema vazne problemy, vyrobi si ich aj tam, kde niesu..len aby si mal cim zamestnat mysel. Sme preboha cicavce a mame nejaky instinkt tak nerobme zo seba stroje, co musia mat vsetko naprogramovane v mozgu! (to moj nazor...)
Tiez mi brusko tak tvrdne, ze ledva sa vymocem na WC a ked sa v noci aj 15x zobudim ze sa chcem otocit, je take tvrde ze to az boli a nemozem sa ho ani dotknut a je to tak uz cely mesiac. ale nestresujem. k nicomu mi to nepomoze. ten maly aj tak vypadne ked ma (a on vie kedy to je)
zajtra ideme na poradnu, moj dr. ma stale dovcu, takze budem u toho fuj fuj dr. co vyzera ako vzpierac! 😖 ale tak snad to nebude horsie ako porod! 😀 😀 😝
@majjka1985 ahoj, ja som natom tak isto ako ty, ale snazim sa rozptylit a nejako nam tie dni utekaju...strasne mi je za drahym smutno, ale potom sa porozpravam s malym v brusku a zaspievam mu a prejde to trosku.Poviem si,ze on by to tiez chcel spravit, ale nemoze..tak ako je asi jemu. 😒 bud silna a odvazna ale tu tasku si uz zbal radsej... 😝 😀 😀
@krhlicka 🙂 milé.....máme sa super s malou 🙂 je dáka hyperaktívna 🙂 a menšia ako by mala byť ale nevadí, čo chcú do mojho malého brucha 😀 nevidel to ako problém, len tak dal 7-9dní dole, čiže mi v podstate posunul termín o týždeň neskôr, čiže by som mala byť septembrovka 😀 aaaale vááás neopustím ! 🙂 Inak tá kosť čo mám tú pelveolýzu začína boleť viac a viac, tak sa faakt "teším". Zrejme pôjdem cisárskym, to sa dohodneme tam na Antolskej.......no a možno aj pôjdem skôr, tak ja neviem...malá je 34cm dlhá a ťažká okoolo 2100g...krpček 🙂 ale v poriadku 🙂
A čo vy ako sa máte? straaašne vela ste popísali viete mi to niekto friško zhrnúť? 🙂 a inak baby už sa nám to blíži tak všetkým vám hrozne moc držím palčeky, nech sú naše kuriatka zdravé, šťastné a ružové 😀
@linda40 : no ja uprimne dufam, ze to ten moj tlak vydrzi, ale poznam sa a viem, ze pri troske stresu ho mam proste katastrofalny :( takze dufam, ze mi to nejako uhlidaju, a ze to zvladneme spontanne, pretoze skutocne ma gabika pravdu, ze operacia je operacia a tam sa moze stat ovela horsie ako to, ze budem mat natrhnutu susku :D ale rozhodne si necham poradit a ked nedajboze bude drobcek ohrozeny, tak jasne, ze pristupim na hocico, aby ho zo mna dostali bez akejkolvek ujmy na zdravi. Drzim ti palce, nech to vsetko dopadne tak, ako ma 🙂 A uz ste sa rozhodli teda, ake meno date malej? Kedze Lindusku doma neschvalili? 🙂
@dadulajda : tiez si myslim, ze nie je dobre chovat babatko v sterilnom prostredi. Moja mamka mi rozprava pribehy o tom, ako som jedla hlinu z kvetinacov, u nas na chate pravidelne dazdovky z piesku, piesok, hovienka a podobne :D a som tu, zijem, som zdrava a vsetci sa na tom teraz uz len smejeme :D
@jankaamartin : juj, ty budes mat krasnu bambulku :D ale je uz ozaj velika! Snad uz vela neporastie, ved este mate skoro mesiac a to by si mala 4,5 kilovu bambulku 🙂 A co ti dala na tu alergiu? Popytala si sa, ze ake su to liecky?
no caute maminy,dlho som nepisala,ale citam poctivo kazdy den,co ma kto nove,uz sme skoro vsetky v deviatom mesiaci,teda neviem ako vam ,ale mne to velmi rychlo zbehlo a hlavne sa vobec na ten deviaty mesiac necitim,nemam ziadne vazne neduhy,akurat to nocne behanie na vecko a nespavost,kazde rano sa o stvrtej stahujem k telke.ale nastastie uz netreba chodit do robotky,takze poodychujem kedy chcem.dnes som bola na poradni a trosku po obchodoch a kde som pozrela sama tehulka,nejako nas je teraz vela,vam sa nezda?
@krhlicka no veru spomínala a aj dnes sme sa boli prejsť s malou a no brušeno tvrdlo a panva bolela hm zajtra sa posťažujem dokimu som zvedavá čo on na to no a posledné noci sú hrozné ked ležím na pravej strane tak ma bolí pravý bok a ked na lavej ešte viac už som v noci skoro revala akurát som sa sťažovala mangelovy a on na to aby mi spravil CR aby som netrpela ja som sa len smiala že tieto sťažnosti sú v tehu normálene ale je zlaté ako ma lutuje 🙂
@smazja to že je menšia nie je isté akurát dnes mi mamina hovorila o kamoške ona žije v madarsku a v piatok ju prijali do nemocky že je malá príliš malá na tt a včera sa jej narodila s mierami 3400 g a 49 cm hm to je malá? pritom kočka môže mať 150 cm 🙂 takže na váhu nedaj môže sa mýliť a malinká bude mať 3,5 kg :D
@jankaamartin jani,mi mame podobny termin a tvoja mala ma uz taku vahu 😲 ???ja som dnes bola v poradni a moja ma 2700g.tak ty budes mat riadne babo.moja prva mala 3750,tak som zvedava ,kolko bude mat tato druha princezna.inak aj ja mam alergiu,aj sezonnu astmu,beriem rhinocort a mam aj dva spreje na astmu,ktore som ale zatial nepouzila,ja mam tento rok nejaku slabsiu astmu,ale pred dvoma tyzdnami sme boli stanovat a ja som si vzala len ten rhinocort a ziadne kvapky na uvolnenie nosa,tak to bolo strasne,ja som tam dychat v noci nevedela,tazko mi bolo,som mala sama na seba zlost,ze taka som nepripravena isla a ze ja,co tak milujem stanovanie si to neuzijem kvoli tomu,ale manzel na druhy den obehal stany,mali sme tam aj znamych a ti mi pozicali 😝 kvapky detske ich syna,tak sa mi trochu ulavilo a potom som volala kamosom co mali prist za nami nech mi donesu kvapky.no tak ale nabuduce budem vediet,ze bez kvapiek ziadny stan.a alergologicka povedala,ze co sa alergie tyka mozem rodit normalne,mna by totiz ani nenapadlo,ze kvoli alergii by mohol byt nejaky problem,ved prvu som rodila v juni a vtedy ine alergeny lietali a nevadilo mi.
...ahojte mamičky, všímam, že niesom sama, ktorá má termín 10.8.2011....ako sa cítite? mňa už dosť pobolieva v podbrušku a niekedy ma chytajú aj mierne kŕče.....a čo vy, ako sa cítite? čo očakávate?
@susanq ale daj pokoj,neviem prečo ale tu injekciu mi pichla aj dnes,,,skoro som tam odpadla a to nemám strach s injekcii,,,neviem možno tym počasím,,,alebo preto,že ma pichli po stojačky no nechapem,,,este sa mi to nestalo
@ikusa11 no tak to je sila s tou váhou,,,aj ja som bola šokovaná,,,a tu alergiu ty mas asi sezonnu ja mám na roztoče,prach,plesne,psov,mačky,exotické vtáctvo a cigaretový dym,,,tak moja alergologička mi to tak chcela ulakčit a pichla mi už aj dnes,,,,a druhu dostanem k porodu alebo po,,,ja beriem celé tehu najprv som brala sprej Budiar a Ventolin,,,potom mi dala FORMOVENT A ALVESCO,,,a teraz mam Alvesco a Ventolín,,,alvesco beriem každý den jednu davku,,,a ventolín podla potreby ale snažím sa ho nebrat,dr mi vravela,že je lepšie brat tie spreje lebo ak ja nedýcham malá duplom,,,tak neviem

@susanq iiiha...tak to musím rodiť do 31.8. či chcem či nie 😀
no pekne, tak idem hladať recenzie na rozembergga a havaldu 🙂.....mám z toho stres...minule som sa rozplakala v nemocnici..som zvedavá ako tam bude rodiť to čo tam prerevem? 🙂
Ďakujem za infošky