Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@dadulajda držím pršteky silnoooooooooooooooooo
@mimikett @vanilashot gratulujem maminam k babikam 🙂 prajeme zdravicko, a co najpohodovejsie prve dni doma 😉
@dadulajda no prosim ta, ty co vymyslas? 😝 ale tak ked uz si tam, drzim palce nech sa to hladko rozbehne, ved si vravela, ze ktora z nas prva porodi, posle tej druhej darcek- takze diky Brona 😀
@sofiel123 ved opises a napises inokedy, teraz mas toho isto az az. radsej pekne oddychuj kazdu volnu minutku 😉
ja mam dnes opat skvely den. ujo kurier dnes rano doniesol balik, velky ako svet. a v nom bola, bola bola bola..... Bambulka sice este nie, ale nasa nova Teutonka 😀 😀 😀 polovicu dna teda skladam, rozkladam, montujem, ... jazdiiiim. 😀 vsetko to natahovanie ma sice skoro pripravilo o krize (ktore zacali boliet az dnes vecer), ale stalo to za to 😝 idem popridavat foto do albumu...
@dadulajda : drzkaj sa! vcera som presne zazila ten strach, ked mi lekar povedal, ze nepocuje ozvy drobceka. ale u mna nastastie monitor potvrdil uplne normalnu aktivitu babatka, pohyby, ozvy, proste vsetko, takze nas nakoniec pustili domov, ale musim sa setrit :( tak nam daj potom vediet, ze ci sa maly Patko iba v brusku nudil a robil neplechu alebo uz si maminka 🙂
@ikusa11 : ked mna vcera teda ta prednaska (povinna) o epi vobec nepresvedcila, ze je to to spravne riesenie :( prisla som domov a manzelovi som prikazala, aby mi v ziadnom pripade nedovolil si ju pichnut :D mne ide hlavne o to, ze mam vysoku nadvahu a ta anesteziologicka mi povedala, ze "no tak ked sa netrafime na prvykrat kvoli sadielku, tak to skusime na druhy, treti"... no skoro ma vystrelo :( takze uvidime no... ale je super, ked je niekto tak odhodlany, ze sa neboji... ja sa bojim tej ihly a moznych rizik... ale to som cela ja :D porodu sa nebojim, absolutne nic, ale epiduralky ano :D
@jankaamartin : teraz neviem, co myslis, ale epi je skratene epiduralka... to je ta analgezia, ktora sa dava pocas porodu na zmiernenie bolesti...
@mimikett Blahoželám a prajem obom veľa zdravíčka 🙂
Ahojte mamicky 🙂 Tak ja som si vcera konecne pobalila tasku do porodnice... Skoro rano som sa zobudila na silne bolesti vpravo v podbrusku, ako na kramy ☹ Neskutocne ma to bolelo, tvrdlo brucho... JA hned panika! Dala som si No spu a horucu sprchu, a zaspala som. Teraz je to relativne dobre, ale stale mam taky cudny pocit tam vpravo v podbrusku. Poobede idem na CTG, tak dufam, ze je vsetko oky a to rano, to bolo iba tak akoze, pretoze moj Dr. sa vrati az 8.8. a ja nechcem rodit skor a pri nikom inom ☹
Baby, stretli ste sa uz s niecim podobnym???
no baby, tak prave sa balim do tej porodnice, aby som tu nebola snad posledna, ale teda asi pojdem ako na vylet do teplych krajin a to mam fakt len to najnutnejsie... 2 kosele, 1 zupan, uterak, osusku, podprsenku na dojcenie, nohavicky (bavlnene aj jednorazove), ponozky, papuce, slapky do sprchy, hygienicke potreby (vreckovky, toaletak, kozmetika), podlozky do postele, poporodne vlozky, tampony do podprdy, vlhcene utierky... a to este nemam pobalene vecicky pre drobca, ale to zoberiem len plienky, bavlnene plienky pri kojeni a vlhcene utierky. Oblecenie mu teda neberiem, pripadne donesie manzel... no a uz mam dve tasky zabalene, kedze nemam kufor. snad ma odtial nevyhodia, ze kam si myslim, ze som prisla :D
@majjka1985 : mna take ostre pichanie v podbrusku, kramove bolesti a brutalne tvrdnutia bruska sprevadzaju uz asi 2 tyzdne. Aj vcera mi lekar povedal, ze ci mam stale taketo tvrde brusko. Prave kvoli tomu nepocul asi ani tie ozvy maleho. Ja uz som totizto vysadila magne B6, nech sa maly vypyta spontanne, nechcem nic blokovat. Ale to pichanie atd je vraj normalne, panva sa roztahuje, krcok skracuje, otvaram sa pomalicky, takze pokial nekrvacas, tak je podla mna vsetko ok, ale radsej sa na to opytaj.
@susanq ani ja nechcem epiduralku, nemala som ju ani pri prvom porode aj ked som to potom lutovala a povedala som si ze dalsi porod len s epi ale ked som to zvladla vtedy tak to zvladnem snad aj teraz bez nej 😝
@timka156 ja si beriem 2 baliky 😉
@janulienka89 : no ja dufam, ze budes mat co najmenej bolesti 🙂 a vlastne to nam zelam vsetkym, hlavne tym, co chceme rodit bez EPI :D ale bohvie, mozno to bude taka tragedia, ze ma to hrdinstvo hned prejde :D ale som rada, ze sa este najdu zeny, ktore by to aspon chceli zvladnut bez epi, lebo nazory typu: "co si sprosta? zbytocne sa chces nechat mucit? " ma uz nebavia pocuvat :(
@susanq
@janulienka89 , ouky ...tak vezmem 2 tiez 🙂
@susanq dakujem, hned som kludnejsia 😉 Urcite sa dnes postazujem dokymu a dufam, ze mi povie to iste 🙂
A co sa tyka tasky... ked som si vsetko nachystala na postel, tak som myslela, ze ma slahne, ved to je cely arzenal 😀 Ale nejako som to strepala do tasky + jedna igelitka s vecami pre babo na novorodenecke.
@susanq ja som nebola ani na prednaske tak aj keby som chcela tak mi ju nepichnu, verim ze to zvladneme 😉
babulky, este jedna otazka... co nachystate manzelovi, aby doniesol pri odchode z nemocnice? samozrejme okrem autosedacky, to musi byt. skor ma zaujima, ci zoberiete dupacky cele a pod to bodynko a este do zavinovacky alebo co...? :D alebo mam nachystat vecicky na pripadne zle a skarede pocasie a aj na pripadne horko?
@susanq Ja mam nachystane: zavinovacku, 2 latkove plienky, postolky, kosielku, dupacky, kabatik a ciapocku. Vsetko to mam pekne poskladane a zabalene v zavinovacke, aby moj muzicek to len zobral a prisiel pre nas 🙂
@susanq bodycko, dupacky, kabatik, rukavicky, ciapocku, zavinovacku al. decku, uvidime ako bude...
@susanq ja viem ale je este niečo čo sa dáva pri cisarskom ale ak niesi uplne uspata
@susanq ja urcite malu z porodnice v autosedacke nepoveziem, som sa o tom bavila uz s niektorými mamickami a vraj to neni nutnost aj policajti to akceptuju, ani predchadzajuce 2 deti som neniesla v autosedacke, ja ju tam jednoducho dat nemozem a hlavne ideme len kusok viacmenej stale v obci - teda v meste, možno keby sme museli ist mimo obce alebo na dialnicu...
@rikarika suhlasim s tebou, ja by som babo do autosedacky tiez nedala. Ved prve tyzdne je uplne krehunke, hlavka mu pada... Ja som tiez pocula, ze policajti to akceptuju, tak uvidime 🙂
@rikarika
@majjka1985
Baby to ako vazne? Policajti akceptuju babatko bez autosedacky? Neblaznite.... To ako chcete dieta drzat?
Viete si vobec predstavit keby sa (nedajboze) stala autonehoda, viete aky je to naraz a zataz hoci na dospeleho cloveka len pri rychlosti 70km/h? Ako by ste chceli dieta bezpecne udrzat? Mozno keby sa dalo do satky a je priviazene priamo na tele matky a potom je zena zapasana, mozno to by sa dalo.... ale inak.... len tak volne drzat v zavinovacke a ist autom.... no to by som fakt neriskovala.... Ja viem ze kedysi autosedacky neexistovali a nic sa nestalo, vsetci zijeme..... atd..... No teraz ked je jednoducho moznost vyhnut sa pripadnym urazom, tak preco byt proti tomu? Ja mam autosedacku kde je za hlavickou taky vyformovany molitanovy pas okolo celej hlavicky, takze by vobec nemala nijako padat hlavicka na strany.....
Ja tu nechcem byt nejaka hysterka, asi ma tak nazvete 😀..... no skutocne si to neviem predstavit ako by ste dietatko ochranili pri pripadnom naraze.... ak by nebolo aspon v tej baby satke upevnene......
Ahoj kočky čítam že nechcete bábo niesť v autosedačke no ja neviem ja by som bez ani domov nešla a to bývam od nemocky len asi 2 km a ked si predstavím že malú som niesla až z NZ do KN v košíko čo je k tým polským tankom tak mi vlasy dupkom stoja. ja sa normálne po meste bojím ísť aj autom lebo tu tý mladý fagani čo dostali super fáro od ocinka jazdia jak debili asi starnem alebo čo ale domov jedine v autosedačke akurát som včera dávala mm inštrukcie ako namontovať ten Izofix do auta a potom že kde je autosedačka 😀
no čo sa týka vecí pre malého mám tam dve alternatívy pripravené 😀 jedna je súpravička z tesca 0-3 mesiace + kráteke alebo dlhorukáve body, alebo dupačky taktiež dvoje body jasne že čapička a rukavičky a deka uvidíme aké bude počasie ale ja nečakám že bude 30 takže možno tam pripravím aj niečo teplejšie 😅
Ahojte babulky! Vidim, ze tu rozoberate kade-co... Aj mne je autosedacka proti srsti, no nechcem nic riskovat. A mne znamy policajt povedal, ze autosedacka musi byt, zakon je zakon a plati pre vsetky deticky rovnako, aj pre tie novonarodene... 😒 Budem sa snazit ju akoze "podkopnut", aby maly v nej viac lezal ako sedel, lebo mi ho bude tiez luto, ze taky krehunky a uz musi sediet...
Ja som uz pobalena skoro mesiac, vsetko som natrepala do jednej cestovnej tasky, uz len zubnu kefku prihodim. A pre maleho som toho nachystala viacej....aj tensie, aj teplejsie, lebo toto pocasie ma akosi zavadza, tak nech si potom sestricky vyberu, co mu oblecu. A ja zavinovacku neberiem ked pojde v autosedacke.....ci treba?
Inak ja vam uz tak zavidim tie vsetky priznaky bliziaceho sa porodu....ja by som o uz taaaaak chcela mat za sebou, no u mna nic, ani naznak, ze by som mala ist rodit. Akurat krize ma bolia, ale to snad uz aj 3 tyzdne... 😠
Vsetkym mamickam a detickam, ktore to uz maju za sebou zelam vela zdravicka!!! 🙂
@lien_ka ...no ja viem ze babatko v tej autosedacke nema uplne rovny chrbatik, ale ako si myslite ze je vase babatko ulozene v brusku? je tam uplne schulene, a je zvyknute na taku schulenu polohu..... preto sa odporucaju nosit aj baby satky, lebo sa v nej kopiruje presne telicko babatka, ma tam oporu zo vsetkych stran, a citi sa ako v brusku...... Takze nemyslim ze ta autosedacka, kde je v podobnej polohe dietatku skodi...... Urcite tam nesedi, a nie je chrbtica namahana.... je to taky schuleny pololah skor.......

@susanq ahoj ja som sa pytala dr a ona mi varvela,že mi ju netreba,že malinká je tak nízko,že sa to nepolatí,,,ale že na epi treba mat tie testy,,,tak neviem nedala som ju zatial ,,,skor už radšej asi na tu spiduralku či ako sa to volá