Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
som rada, že sa tu riešia take veci lebo som sa chcela pýtať ohľadom autosedačky...na rukách malú isto nebudem drža v aute v prípade nehody ani nechcem pomyslieť radšej a tak som premýšlala nad vaničkou / v nej išlo moje prvé dieťa/ ale tá je rovnako nebezpečná a kočík, kt. splna normy, aby mohla byť vanička ako autosedačka nemáme..a myslím, že policajti ISTO NEAKCEPTUJU novonarodene dieťa, ked nie je v sedačke, či má dieťa 5 dní alebo 5 rokov musí mať sedačku, ved na to sú vyrobené..
Je síce pravda, že aj ja som prichystala mužovi klasika vaničku, nech zoberie, ale v sobotu idem k nasim donesiem vajíčko a pojdeme asi s vajíčkom, ak to teda mužík nepopletie ked pojde pre nás..Hoci aj mne sa zdá to vajičko, že dieťa je v nom uplne stratene, ale ako pise babenka vyssie, je plne bezpečné a človek na dnešných cestách nikdy nevie.
..a čo sa týka vecí, v čom pôjde malá z nemocky, tak som si prichystala jednu zavinovacku, kt. sice nebude asi treba ked pojdeme vo vajci, takze radsej deku este zbalim...potom tenke veci ako body s dlhym rukavom, dupačky, kosiella tenka a hrubsia, a aj jeden trosku hrubsi overalik, ciapku..teda aj veci, kebya bolo zimnsie..lebo tiez neratam, ze bude teplo, ale asi treba zbalit aj tak aj tak..ja skor neviem, ako bude a co si dam ja na seba z nemocky 🙂)
my urcite pojdeme v autosedacke... s prvou dcerou som isla bez a len na rukach som ju mala ale uz som sa nemohla dockat kedy budeme doma, tak som sa bala, vtedy sme auto nemali takze ani autosedacku, ale teraz rozhodne s... a babo v nej urcite nesedi... a ked pojdete za tyzden niekam autom to uz nebude vadit ze je v autosedacke? ved teraz su tie vajicka tak vyvyjane ze ani novorodeniatku nemozu nejak uskodit...
@ikusa11 ...no vo vanicke nie su bezpecnostne pasy, to je snad este horsie, lebo dieta nebude drzat nic, proste by vyletelo odtial pri naraze..... a ak su pasy vo vanicke, tak zasa vanicka sa neda priputat, takze by vyletela cela vanicka.....
Jasne ze nic sa nemusi stat, vsetko ok.....
no na to sme predsa (buduci) rodicia, aby sme urobili co najviac pre bezpecnost nasho dietata, a boli zodpovedni rodicia......
@katarina6 jasne,ja by som to tiez vo vanicke neriskovala,urcite beriem vajicko,ja som celkovo taky bojko co sa bezpecnosti v aute tyka,cela rodina musi byt priputana,aj ked len o dve ulice dalej ideme k svokrovcom,to by manzel vedel rozpravat,kolko sa viem kvoli tomu navadit s nim 😝
My urcite pojdeme s autosedackou, vo vanicke alebo nedajboze v rukach sa mi to zda velmi rizikove. Vo vajicku su uz nachystane 2 outfity, jeden lahsi od carters z kolekcie Take me home ( to sa neda nezobrat) 🙂 a jeden teplejsi so svetrikom a dupackami. Rodit budem s peda, teda epi. Tak tolko z mojej strany k prave prebiehajucim diskusiam 🙂 a maminkam co uz maju rozbalene svoje darceky zelam vsetko dobre a nech im deticky robia radostt! Uprimna zavist, aj ja by som uz chcela mat babatko pri sebe.
@ka3n ahoj, napr. casualplay ma autovanicku a zrejme aj peg perego. tusim, ze rozdiel medzi klasickou vanickou a autovanickou okrem vonkajsich uchytov na bezpecnostne pasy, resp. upevnitelneho systemu do auta je aj pas vo vanicke, ktorym sa dieta uchyti. vanicka moze byt mozno pohodlnejsia pre dieta, ale vajicko je urcite bezpecnejsie.
kocky, v zivote by som si nedovolila zobrat svoje babo do auta cez celu bratislavu, z petrzalky do dubravky bez autosedacky/vajicka :( za prve to policajti rozhodne neakceptuju a vraj u nas v BA vam personal v nemocke ani dieta bez autosedacky/vajicka v ruke nedaju z nemocnice. tak som aspon pocula, ci je na tom nieco pravdy neviem. kazdopadne mne to nevadi, pretoze to vajicko je vyslovene na nosenie novorodenca a potom az do nejakeho veku, tusim rok a pol cca. A ako kocky pisu, je tam taka novorodenecka vlozka, aspon v nasom peg perego. a ako tu spominala editka, ti blazni, co jazdia na cestach, tych by som normalne bez milosti zavesila za gule do prievanu. bezohladni fagani a co je horsie, niekedy aj dospeli muzi v strednom veku. robia si z tych ciest zavodnu drahu, bez ohladu na ostatnych. ale to je uz na inu temu 🙂
@ka3n no ak su certifikovane vanicky do aut, to nie je problem, ak su tam popruhy aj na upevnenie do auta, aj pre dietatko, to je ok..... Ale inak fakt nie..... No uz sa tu o tom bavime len my co rozhodne s tym nesuhlasime 😀DDD.... Baby co nechcu dat do autosedacky babo sa nas asi zlakli 🙂.....
Kazdopadne neviem v akom meste u nich policajti povoluju prevoz dietata bez autosedacky, ved nezijeme mimo civilizacie, dokonca sme v EU 😀 aj ked to tak nevyzera..... to by som chcela vidiet aky policajt by si toto vzal na zodpovednost.....
@katarina6 .... ja suhlasim s tebou a ako som napisala, ani ja nechcem nic podcenit a riskovat, bezpecnost nadovsetko... No mne vseobecne akosi autosedacky neprirastli k srdcu... ale asi dnesna doba a najma neohladuplnost na cestach si ich vyzaduju viac ako v minulosti. Si spominam, ako sme my cestovali v starej skodovke...rodicia vpredu a vzadu ja s troma segrami...najmladsiu som ja drzala v perinke na kolenach... 😎 , ved som uz mala 18 rokov... 😉
ak pojdeme autom, tak tiez beriem autosedacku (moji rodicia tiez na mna pozerali prekvapene, ze vsak naco) aj pri slabsom naraze skutocne nemas sancu dieta udrzat na rukach (dokazuju to aj niektore "crash testy"). tatovi som vravela, ze ak sa mu nezda autosedacka, nech teda pridu do porodnice s kocikom a pojdeme domov pekne pesi 🙂 (my ale byvame naozaj kusok od nemocky, cca 10 min pesi).
niektore vanicky su naozaj certifikovane na prevoz dietata v aute. tie co maju tzv. isofix system.
@jankaamartin asi si myslela tzv. spinalnu anesteziu, ktora sa pouziva pri cisarskom (teda umrtvenie od pasa dole iba)
ja idem takisto rodit bez EPI. zameriavam sa skor na ine techniky, ako si pri porode ulavit od bolesti. uvidime aka bude realita, ale zatial si verim..
k tej taske: je to skutocne vela veci, ako by som isla na dovolenku 🙂 vlozky mali v zdravotnickych dva druhy. som nevedela ktore, tak som kupila oboje 🙂 u nas ak by nahodou zistili, ze mas klasicku vlozku, to by som dostala od sestier a doktorov zase prednaaasku :-/
@lien_ka : tiez som zazila este tu "starsiu" generaciu, kedy som sedela v starej 120cine bez pasu, kukala som na cestu zo zadneho sedadla s hlavou strcenou medzi prednymi sedadlami, lebo som bola zvedava ako baba Kelisova, rozpravali sme sa s rodicmi a som tu :D ale ja som celkovo clovek, ktory moc neholduje tymto modernym vymozenostiam, ako je internet, mobily atd... my sme vyrastali bez toho, aby sme mali mobily a boli sme neustale kontrolovani, mali sme kamaratov, nezili sme na nete a na socialnych sietach a statusoch, ale to som proste ja a mozno to sem ani nepatri 🙂 Kazdopadne vidiet nejake 10-rocne dieta v autosedacke je teda uplne smiesne, ale no dobre, my ked sme vyrastali, na cestach jazdilo o 2/3 menej aut ako teraz a mozno to ma naozaj vela spolocne prave s tym, ze menej aut=mensie riziko, viac aut=vacsie riziko. Kazdopadne kazda sme nejaka a podla toho sa zariadime, ale ja rozhodne svoje prvorodene neohrozim a uz vobec sa mi nechce platit pokutku :D
ďalšia poradňa na nami, zase odporúčanie ísť čím skôr do nemocnice. Zajtra si tam zavolám a asi pôjdem, už aj tak nemôžem ani spať ani chodiť, veľmi ma ten drobec tlačí a + môj tlak stále stúpa. Dúfam, že mi CR urobí čím skôr a nebudem tak musieť vylihovať. 😖
Ahojte 🙂 Poradna + CTG v nemocnici uspesne za nami. CTG je dobre, dole tiez vsetko ok, tak som trosku kludnejsia, hoci ma obcas pobolieva pod bruchom, ale doky povedal, ze to je normalne, tak mu budem verit. Dalsia poradna v utorok alebo v sobotu, ze si mam vybrat 😀 Zlaty bol, no a potom v pondelok 8.8. sa uz vrati moj doky z dovolenky a uvidime, co bude, len dufam, ze ho pockame a nic sa nezomelie.
Tak pekny vecer mamulienky 🙂
@ka3n ja mam vanicku co moze ist aj do auta, ale treba na to kupit akysi autokid ci co to je, ale vraj ani vanicky co sa daju priputat a su certifikovane na cestu autom sa na svk nesmu pouzivat...
@majjka1985 hehe, aj ja cakam na dokiho. ma sa vratit 3tieho. nebude ma sice rodit, ale aspon skocim na prehliadku (po 2,5 tyzdni) 🙂
inak som sa dozvedela, ze situacia v TN porodnici je "skvela". teraz tam maju vraj totalny frmol a pomaly uz nemaju rodicky ani kam davat 😕 mozno budem rodit na chodbe, alebo doma 😝
@gabika84 dakujeme 🙂 uz mame za sebou prve prebdene noci ........ ale zatial to zvladame ako tak... 😉
@baronka222 no co ti na to poviem, nemate chodit s Matkom po flamoch 😀 ale nie, neboj, chvilku to trva, verim ze to zvladas najsamlepsie 😉
Takze poradne u gyn, je v poriadku malla sa vrti :D len nechapem ze preco ma dal na dalsiu poradnu 16.8. to je tyzden pred porodom 😒 a do nemocnice na poradnu nepojdem :( nechapem ze preco?
BABY ste tu nejaka co tiez nejde do nsp na poradnu?
tak po porode menim lekara nelubi sa mi strasne mi pripada slaby ved sa ani nechova jak gynekolog
:( mate aj vy skusenosti z takym lekarom-?
@zuzanka169 ja do nemocky nechodim na poradnu, ani nikto v Trencine 😀 pokial teda nie si rizikova... vobec mi to nechyba...
baby takže ako vanička s kočiara je zlá,,,?to my ani nevravte a ja si ju tak prichystávam takže mam hladat niejaký iný sposob?lebo nemocnica je od domu asi dajakých 20km,,,ups

@susanq aha,tak to som ani netusila,ze moze byt problem napichnut epi...pri prvej nebol problem,dufam,ze ani teraz nebude,ja sa im tam tak nahrbim,ze budu len pozerat.... 😉