Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@gabika84 no jo ale kazdej maminy co som sa pytaala a ze posleedny mesiac chodia a tiez nejsu na rizikovom 🙂
Ahojte baby, dnes som cely den rozbehana. Poradna v pohode, nadabila som na dobreho lekara, vsetko mame ok. Zatial sa neotvaram, krcok drzi. Len mam malo zeleza, vycital Mudr. z krvnych testov. Poslal ma na EKg a tym padom mam odporucane vys. k porodu kompletne. A Epi mam zaplatenu, ci ju vyuzijem, neviem. Rada by som rodila bez, ale preistotu som absolvovala skolenie a aj som ju zaplatila.
k autosedacke:ani by ma nenapadlo vozit dieta bez autosedacky.
k veciam do porodnice a z porodnice: dnes mi dala sestricka dobru radu nad zlato, ze je dobre zabalit si veci po porode do jednej tasky a do druhej veci, co budem mat pri porode. U nas v porodke staru osusku (sprcha po klystire), gumene slapky, voda v spreji, labelo, tot vsjo a po pripade manzela🙂 pre babo pri odchode domov mam nachystane: kosielku s dlhym rukavom, dupky, deku, ciapocku, rukavicky, zavinku a decku.
veci pre mna: v com ma muz doda do porodnice, to mi potom aj prinesie, nebudem ho zbytocne stresovat
Ahojte pridam sa k vám ja mam termin teraz 22. augusta sem tam som si čitala čo pišete ale moc nato nemam čas je to toho habaduru a niesom na sk ...
O tej autosedačke ja si myslím že v dnešnej dobe je to to najmenej čo možme spraviť pre bezpečie miminka tak ako monitor dychu aj ked ho velakarat ani nepotrebujete ale istota je istota keby sa len predsa niečo stalo by ste si to vyčitali takto viete že ste spravili maximum . Ja mam autosedašku vajičko už nachystanu pri dverach asi ju aj dame do auta babo v nej pekne ležka lebo ma pod zadočkom taku penovu podložku aby nesedelo ta sa vybera ked je vedšie. Ani vosne by ma nenapadlo držať ho v rukach už len pri silnejšiom zabrzdeni neviete čo sa stane sa vam šmykne ... A je to taka parada ked si ju namontujete na kočarik ked idete do obchodu len vybehnuť z auta nemusite montovať vaničku mne sa to moc pači . 😀
Som čitala kolko vyšetreni mate na Sk my tu toho moc nemame ale stači nam ved sme zdravy (Dufam).
Tak držime palce nech mate všetky krasne zdrave miminka .
A ešte k tej autosedačke u nas sa už píše v brožurach čo do porodnice aj autosedačka bez nej ta nepustia domov ked ideš autom a su zato aj riadne pokuty .
@krhlicka k tej vybave do porodky by som este dodala: ak beriete manzela, nezabudnite nejake jedlo pre neho, chlapi ked su hladni su zli 😀
a este jedna "vychytavka" pre maminy: nam bol sestrickou k porodu odporuceny hroznovy cukor, na dodanie energie (kludne taky co vyraba PEZ- citronovy, pomarancovy a pod.) ked sa nas na dalsom cviceni opytala, ci ho mame pribaleny, par z bab sa priznalo, ze ho sice dali do kufra, ale ze musia este dokupit lebo ho medzicasom zozrali 😀 😀
Pridala som pár nových fotiek dnes sme boli u dr. malá trošku schudla hádam to už pôjde len hore .
Mliečko si odsávam papá z flaštičky z prsníku si moc toho nevytiahne je taká slabučká maličká .
@zuzanka169 ....ako gabika pise....ani ja nechodim do nemky, moj dr.nevidi dovod ma tam posielat, len keby sa mu nieco nezdalo. A ani mne to popravde nechyba, pohyby citim a keby sami nieco nezdalo, mozem tam ist kedykolvek.
@gabika84 ....uz som na to inak myslela, ze ci my nebudeme na chodbe rodit 🙂 A to som si chcela izbu vyberat... no budem rada, ak nejaku postel vobec dostanem.... 😅
@zuzanka169 ja som mala poradnu v utorok,termin mame rovnaky a na dalsiu idem 17.8.ale nevadi,ved ak je vsetko ok,tak netreba a ak sa nieco zomelie tak idem rovno do nemocky kde budem rodit a hotovo
@jankaamartin Jani, skutocne si myslim ze vanicka pre dietatko nie je vhodna na prevoz autom (okrem tych specialnych ktore su na to povolene - maju pasy pre dieta a pasy na upevnenie do auta).
Okrem toho ze ohrozujes zivot svojho babatka, dostanete aj pokutu od policajtov. Vy ste ako vobec nekupovali pre dieta autosedacku? 😲 To ako si chcela prevazat dieta autom? Ved mne sa zda ze az do veku 11 rokov sa pouziva autosedacka, resp. od toho veku 6 rokov taky sedak - je to povinne pre vsetky deti v celej EU, USA....
Je to jednoducho povinna vybava dietata - dokonca si dovolim povedat ze dolezitejsia nez samotny kocik, ak mate auto, a chcete dieta prevazat aj autom pocas jeho 11 rokov zivota. a 11 rokov bez auta to si neviem predstavit ci by sa dalo v dnesnom civilizovanom svete 🙂......
dobre rano, kocky... minule ste tu riesili, ze ktora este date nohy do nejakych topanok. Ja som cele tehotenstvo nemala problem s opuchmi noh a teraz je to priserne. Su tak opuchnute, az to boli :( Dokonca ich pomaly ani nedam do ziadnych slapiek... Mate to niektora az taketo hrozne? Ten moj tlak je stabilizovany, bielkoviny v moci su ok, takze lekari mi s tym nevedia pomoct, len ze oddychovat. Ale ja mam pocit, ze ked lezim a nechodim, ze je to este horsie...
čaute kočky, ja mám termín 13.8 - tak sa k vám pridám. Ja sa už neviem dočkať, kedy budeme mať našu krásku doma, dúfam, že ma nebude dlho trápiť a pôjde čochvíľa von z bruška 🙂
@susanq ja mám podobný problém ako ty, nohy ako "burbule", ale to musí prejsť samo, ani mne doktor na to nič nedal, len vykladať nohy vyššie, aby pracovala lymfa a treba chodiť, len nie veľa 🙂 Mňa zas trápi strašná kyselina, nakoľko malá mi tlačí na žalúdok, už mi nič nezaberá len ryžové chlebíky aj to len sem -tam...
Ahojte no ani nehovorte mojou najoblúbenejšou obuvou sú žabky alebo croscky ale aké chladné počasie je som nútená si obuť botasky no ale nie je mi v nich 2x dobre akože nevidieť že mám nohy opuchnuté len sú väčšie 😀 no a mne zas veľmi narástol nos 🙄 ktorý som aj tak nemala nejaký malý 😅
@krhlicka
@edita84
@zuzulik5 : tak som tak skodoradostne rada, ze nie som sama :D som to ale mrcha, co? :D cele tehu mi vsetci hovoria, ako som opeknela, kedze som dost schudla atd a teraz sa na seba pozriem a nechapem, o com hovoria :D inak normalne ze vaha ma az desi, ze za par dni plus 3 kg? ja dufam, ze je to len voda, ved ako sa da realne za 5 dni pribrat 3 kg? tvar mam tiez taku nejaku ako alkoholik opuchnutu :D preto vravim, aby uz maly vysiel, lebo uz mam z toho riadny zufik!
Inak mna kyselina nastastie netrapi, uzila som si jej dost prve tri mesiace, to bolo peklo na zemi! vtedy na to nepomahalo nic, ale ked sa teraz obcas prezeriem a som pahltna, dam si potom 1 tabletku tums a je po probleme. Zabera neuveritelne rychlo 🙂
tak sa drzte, nech to uz dobojujeme, lebo tie slonie nohy ma uz fakt nebavia :D
Tak mne puchne Ľ noha od 20 t.t. pre istotu ma poslali aj na cievne ale všetko je ok , že maternica tlačí na nejaké miesto a preto to puchne ale teraz mi už začala puchnúť aj druhá noha, už len vydržať a hlavne aby neboli horúčavy vtedy je to ešte horšie, kúpila som si šľapky ale niekedy sú aj tie problém...

Ahojte , dnes sme to dali spať skoro . Mária mala taký réžim , že už okolo šiestej sa vždy kúpala a o tej pol siedmej siedmej spala . Teraz sme to cez prázdniny narušili ale pokračujeme v tom a zaúčame aj Charlottu . Asi Vas nedočítam to by som tu musela sedieť dlho a mám tu ešte nejake upratovanie tak my kočky v rýchlosti ak sa Vám niektorej chce zhrnte čo sa za posledný deň udialo 😅 nejaky prírastok ?
Tak a k pôrodu oproti prvému to bola pohodička , rýchlovečka princezna bola malinká tak rýchlo vybehla von 🙂
ani ma nešili a na druhý deň som si chodila ako keby som ani nerodila 😀 ja som veľmi spokojná 😉
nič sa nebojte všetko bude oukey len netreba stresovať