icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

micurka
11. aug 2011

@gabika84 Dakujem aj tebe Gabika! Našťastie my klesla teplota ... doki mi odporučil čapíky paralen - tak som si jeden dala. .. a už aj ustúpili aj bolesti v klboch... len ešte to hrdlo bolí...kloktala som s tantum verde a vyzvracala som sa :( fňuk... už aby som porodila ... doteraz nič aku koncu budem mať problémy... 😖

jankaamartin
11. aug 2011

@fomarik aj moja malá váži zhruba tolko 🙂 tie vitamíny ma prekvapili,že ich musim brat,,,dr vravela,že to je na rýchle zotavenie po porode 🙂

liviadanova
11. aug 2011

@micurka Tiež beriem železo od začiatku tehotenstva a máš pravdu v tých pohároch je ich málo a pritom sú riadne drahé! 😠 Našťastie mi teta tento rok doniesla kilo čerstvých domácich čučoriedok tak som ich už stihla zošrotiť 😀 a na železo je tiež super čerstvý špenát a najviac zaberá žihľava - to vyskúšané nemám, no poradila mi to bývalá kolegyňa, pripravíš ju tak, že ju spolu s cibuľkou osmažíš a potom pridáš vajíčka a spravíš si takú žihľavovú škvarelinku 🙂 🙂 🙂 Jej to poradila doktora a krvný obraz má odvtedy v poriadku tak sa možno aj ja odhodlám a vyskúšam 🙂

zuzulik5
11. aug 2011

čaute kočky, dneska sme mali poslednú poradňu - otvorená na pol prsta či palca či ako sa to hovorí 😀 Ak do nedele nič, tak v pondelok kontrola a hospitalizácia - tešíííím aj bojííím 😉 Tak dnes ešte pooslavujeme s manželíkom ako sa dá, ukážeme Sárinke cestu von - hádam to pochopíííí 😀

gabika84
11. aug 2011

ahojte. chcela som sa spytat, potrebovali ste nieco, okrem obcianskeho, ked ste isli na matriku po rodny list babatka?

attena
11. aug 2011

@gabika84 potrebujes spravu o narodeni dietata v nemocnici ti daju ,sobasny list ak si vydata a ten obciansky

ka3n
11. aug 2011

Mňa dnes bolí celý človek, tuším si začnem namýšlať, že sa blížia nejaký poslíčkovia 🙂 ale muž vraví, že rodíme každý deň a do pondelka to musim nejako vydržať..

jankaamartin
11. aug 2011

mne je zas dnes nejako divne,,,za všetko plačem,,,,nechapem

edita84
12. aug 2011

@jankaamartin hormony 🙂 ja som zaj jak nejaká xantipa furt nervačím asi je to nejaký predpôrodný stres ako sa to blíži tak začínam byť totál nervozna, v sobotu ideme na posledné nákupy plienky, kozmetika čo ešte chýba a mne ešte zopár vecí a potom už len čakať joj ale každú noc rodím alebo sa mi sníva niečo s malým 🙂

bublinqa
12. aug 2011

@edita84 to "nocne rodenie" poznam :D tiez sa v noci budim a kontrolujem, ci sa uz nieco deje alebo nie :D doteraz som krpca ukecavala, nech este pocka, kym sa moj dr. nevrati z dovolenky, kedze je uz spat a uz som si ho aj zazmluvnila, tak sa maluch moze pytat na svet 🙂 najlepsie to bolo pri prvom tehu, ked som vedela, ze mam do porodu este cas a zrazu bum bac, predcasne odtiekla plodova voda a uz som nemala cas premyslat nad tym kedy to konecne pride 🙂

mariaria
12. aug 2011

ahojte maminy pridávam sa k vám, môj termín sekcie je 25.8.-teším 🙂 aj bojím sa zároven. Je tu niekto s podobným termínom?

edita84
12. aug 2011

@bublinqa akože nie preto že by pôrod začal lebo toho sa nebojím ani neviem prečo pritom ma panva bolí jak šlak, aj dnes som odpochodovala na poštu čo nie je od nás nejak extra daleko a skoro som ani chodiť nevedela pripadala som si jak kačica 🙂
@mariaria vitaj medzi nami ja mám termín CR na 22 🙂 a pviem ti ako sa to blíži aj ja sa trocha už bojím :D

jáj a dnes som si kúpila aj ricinus communis 5ch tak dúfam že to zaberia na mliekáne ale inak už ma poriadne bolia cici najmä bradavky a stále viac kolostra mi vyteká 🙂

jankaamartin
12. aug 2011

@edita84 to isté aj ja každú noc rodím,,,a mám strach ,že malá nebude v poriadku :/ ale,že to je normálne som čítala 🙂

edita84
12. aug 2011

@jankaamartin to isté aj u mňa, a niekdy už aj kočíkujem a kojím a potom ked ráno vstanem hned idem k postielke a tá je ešte prázdna jáj hrôza sú tieto sny🙂

dadulajda
12. aug 2011

Ahojte zienky, maminy tesime sa s vami a maminy cakatelky cakame s vami. 😉 Vzdy ked sa rozhodnem vam konecne napisat najskor docitam a maly sa zobudi, takze pisem po 12.dnoch od porodu ake to bolo... 😀 ci uz je premlcana doba?? ja len tak v stratke teda... lezala som uz na gynde a krasneho rana v pondelok 1.8. mi primar povedal toto musime dat von!! Tak mi na vizite proste supol cipok do riti a uz sme sa zacali balit s tym, ze vyvolavacke sme sa nevyhli. 😒 Presli sme si o poschodie vyssie-na porodnicke a cakali. O 10 prisli prve tlaky, o 12 mi pustal vodu. O pol 1 bral holku, co isla tak ako ja, len bola druhorodicka.tak som sa potesila, ze mozno o 3 pojdem aj ja... figu borovu! 😝 kontrakcie prisli, boli riadne, uz som len tak kukala na ten pristroj kam to vyskakuje ze 120 a take ciselka co ani graf nechytal..a sestricka ze toto neni este nic..fajn tak predychavam... 🙄 A pomaly sa mi zacal svet kruutit..a bolo mi jak na drogach...v tom som sa povracala, sestricka priskocila, zdvihla ma, utrela, odmerala tlak...75/55. reku ups.. 😖 daco mi pichli. glukozu a fyziologicky asi. zabralo to. sice som sa medzitym este 2x povracala a spadla z postele co som sa krutila od bolesti...ale nebolelo to 😅 A taak rada by som sla do sprchy...ale nemohla som..stale na infuzke.Potom ma kukol dr.o dakej 4 ze som stale na 4cm otvorena..dali mi na uvolneneie svalstva daco, lebo kontrakcie boli, len som sa neotvarala...akoze pecka lebo sme od 7.mes bojovali aby som sa neotvarala a teraz nie a nie..jak naschval 😠 No a o 6 nas brali na salu, tam som na zemmi predychala este 2 kontrakcie a vyliezla si hore. A sestricka zatlaciiit!kukam na nu..reku moja a kde je doktor??? s tebou ja rodit nejdem! 😨 tak ho zavolali nastastie a potom som zatvorila oci, skocila mi na brucho a na 3x som maleho vyplula!! 🙂 🙂 joooj taka uulava to bola... musel ma rezat, ale to bolo vykupenie. 😔 A potom ked ma zasival mu hovorim mate pekne oci pan dr. (to bol taky 28roc.chalan) a on nato Betinka bude ziarlit..a ja dcera? a on nie pes.. 😅 a mu hovorim po 20 min.netrva to uz dako dlho? a on chcem aby ste to mala take ako predtym!chi 😀 😀 takze na sale sme si uzili, a potom to uz setko bolo faaajn.... a teraz je malinkeho najvacsi problem brusinko, vela sa trapime, ale uz sa ucim co mozem papat a co nie. schytal aj zltacku, tak sme vcera boli na kontrolnych testoch a uz je nastastie zdravy 🙂

@krhlicka pri tom tvojom porode mi behali zimomriavky po chrbte!! fakt si hrdinka!! sikulka odvazna...tak vam prajem nech ste uz len zdravucki a v poriadku!! 🙂 🙂
@zuzulik5 drzime palcekyy, uzite si vikend ako sa patri! 😉 😉 a keby mala nepochopila urcite to zvladnete v pondelok 🙂

ka3n
12. aug 2011

JááááJ BABY,uz nech je pondelok 🙂

mimikett
12. aug 2011

Ahojte mamicky, ja sa ozyvam po velmi dlhej dobe. Odkedy moj drobcek prisiel na svet, ide internet bokom 😝 Ale stale vas citam a pozeram kto ma co nove.
Velmi gratulujem vsetkym cerstvym maminkam k ich krasnym babatkam a zelam im vela vela zdravicka, dostatok mliecka a pohodky.
A mamickam, ktore maju porod este pred sebou zelam trpezlivost a rychly a bezproblemovy porod.
Moja malicka ma dnes uz tri tyzdne a musim povedat, ze ten cas leti neskutocne rychlo. Kazdy den spozorujem na nej nieco nove a obaja aj s tatinkom sa velmi tesime, ze ju mame. Zatial je to velmi dobre babatko, tak verim, ze to tak zostane aj nadalej 😵
Porod som mala dobry, uz som skoro aj zabudla, ze som rodila 😀. V noci mi zacala tiect plodova voda, takze sme pekne isli do nemocnice. Kontrakcie som mala take slabe, takze mi nakoniec doktor dal zazracnu infuziu a do 50 minut bola malinka na svete. Ani som nestihla spozorovat, ze ma trosku nastrihli. Hoji sa to vsak dobre, tazko sa mi sedelo tak styri-pat dni. Pri porode som mala aj mojho mileho a musim uznat, ze som rada, ze som sa tak nakoniec rozhodla. Vidiet ho takeho dojateho, ked malinka vyhupla von, dojalo aj mna - takze sme slzili obaja.
Zelam vam pekny zvysok dna

katka121
12. aug 2011

@edita84 Ano, ale napr. v trencine ich maju iba vo vybranych lekarnach - chod na stranku Boiron - výrobcu homeopatik a tam sa pozri kde ich maju v tvojom regione.

jankaamartin
12. aug 2011

neviem či ma strašia poslíčkovia ale boli ma bruško ako na menštruaciu,,,už asi hodinu :/ kto vie?

attena
12. aug 2011

@jankaamartin ahoj presne v ten isty den mam termin ako ty 23.8.

ikusa11
12. aug 2011

@mariaria to je pekny datum,vtedy mam narodeniny 😉

lizatko1009
12. aug 2011

@jankaamartin a krize necitis?

ikusa11
12. aug 2011

@jankaamartin to niesu vitaminky to je zelezo,ja som tiez chudokrvna a dok. povedal, ze pri porode su straty tak aby sme mali nejake zasoby

edita84
12. aug 2011

@katka121 ahoj už som ich dnes kúpila hned 2x 🙂 len nechápem že na obale je že na predpis hm a ten som ja nemala 🙂 joj kočky ja neviem čo som to pred chvíľkou mala ale bolelo to jak sviňa do krížov akoby mi dlhú ihlu pichli a pichalo to až ku krčku maternice a ešte aj tá kosť ma bolí ale to už zopár dní ale rozchodila som to dúfam že to nie sú poslíčkovia 😕 😕 😕 😕 jáj a bradavky a to hnedé okolo ma nehorázne bolí a to ešte ani nekojím 😔

jankaamartin
12. aug 2011

@lizatko1009 citím ale len velmi malo,,,skor tak asi lavý bok v zadu,,,neviem či to začínaju kontrakcie,či tý poslíčkovia,,,

lizatko1009
12. aug 2011

@jankaamartin chod si dat teplu sprchu, ved uz by to aj mohlo byt, ja som mala termin na 28.8 a nakoniec 8.8

jankaamartin
12. aug 2011

@lizatko1009 asi pojdem na tu sprchu,ale ta kontrakcie by asi boleli viac nie?mna len tak slabo bolí,,,ale už od 16:00 juj neviem neviem

lizatko1009
12. aug 2011

@jankaamartin mne azcalo od stvrku na piatok som uz mala take slabe bolesti som dostavala mozno kazdu hodinu, polhodinu, prisla som na porodnicu vysetril ma, ze som uz trocha pootvorena, este som isla domov vzala som magnezium o 10 vecer zaspala a o 3 rano som sa zobudila znova na bolesti, aale uz boli silnejsie a kazdych 10 minut a uz sa to len skracovalo, prisla som do porodnice o pol 6rano a uz som bola na 3cm ovorena, hned mi dali epidural a o 9.25 bol von, chystas sa tiez na epidural? mate tu nejake babatka co sa narodili 8.8?

jankaamartin
12. aug 2011

@lizatko1009 vieš čo rozmišlala som nad epi,,,aj na vyšetreni som bola ale nemám ju este zaplatenu,.aké si s nou mala skusenosti?

krhlicka
12. aug 2011

@dadulajda 🙂 dakujeme a vy ste to s Patkom vyborne zvladli!To sa pocita, vtipkovat pri nastrihu a siti..drsnacka jedna 😉
zelam vam s drobcekom, nech ho brusko neboli a v pohode kojis. Viem si predstavit ako sa spolu ucite, my sme na tom podobne 😎