icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

edita84
13. aug 2011

@bejka82 tak to je hlavné lebo to ctg závisí hlavne od toho či babo je hore alebo akurát spinká ja v tom nevidím veľký zmysel, hlavné je aby placenta vyživovala baby 🙂

jankaamartin
13. aug 2011

@bejka82 ahoj este som kinderko 🙂 ale aj dnes mam tie bolesti tak neviem 🙂

jankaamartin
13. aug 2011

@bejka82 tie pásy sa robia posledný mesiac tehotenstva mne to už robili po tretikrát

jankaamartin
13. aug 2011

@edita84 a vieš čo znamenaju tie prietoky?lebo ja tomu nerozumiem :/

edita84
13. aug 2011

@jankaamartin prietokmi kontrolujú či z placenty prudi poriadne krv k babatku to ti vtedy ultrazvukom vyhladá pupočnú šnúru aspoň tak to viem ja

jankaamartin
13. aug 2011

@edita84 no mne to robi teraz stále,,,to i tie pásy....a inak ako sa mas?

bejka82
13. aug 2011

@edita84 aj ja to viem tak, že tie prietoky to zn. že kontrolujú pup. šnúru

edita84
13. aug 2011

@bejka82 no tak 🙂
@jankaamartin ja ? no už ťažko dosť ma bolí tá kosť nad šuškou (neviem jak sa to tam volá :D ) a kríže, no a posledné dva dni ma neskutočne bolia prsia jak keby sa nalievali mliečkom a dvorce a bradavky jak keby mi horeli no hrôza bez podprdy je to hrôza trocha sa ulaví ked vytečie (samo ) kolostrum ale potom to začne znova. ale inak pohoda v podnedlok sa chystám na odber krvi na predoperačné a potom ešte tie vyšetrenia už sa teším :/ a v stredu mám poslednú poradňu hurá som zvedavá na koľko g odhaduje drobca lebo už nebol vážený 2 týždne 😖
no ale ako ty tu opisuješ tak to nebude už 9 dní do pôrodu ale menej 😉

ingmiriama
13. aug 2011

@titinka19 ahoj no podľa mňa je to normálne lebo môj malý čká skoro 3 krát denne...a tiež mi skáče celé brucho...už ma to niekedy otravuje tak mu pomôžem vstanem z kresla idem sa prejsť a napijem sa ....jemu keď sa čká tak sa aj dosť hýbe.

jankaamartin
13. aug 2011

@edita84 juj aj sa bojím,,,už druhy deň ma pobolieva to bruško,ale potom prestane nieje to až taká veľká bolesť,tak neviem,no keď to pride tak to príde ja to neovplyvním ja s prsiami zatial problém nemám ani mliečko mi neodteká a ani som to neskúšala,či by už niečo šlo,mam s toho troška strach,mňa prsia trápili prvé 3 mesiace to bola ale bolesť...moja poradňa je až vo štvrtok no neviem či ju este dočkám 🙂 strašne sa tešíme na tu našu princeznú a tiež by som to už mala za sebou 🙂

jankaamartin
13. aug 2011

@ingmiriama to isté aj moja malá čká sa jej dosť často u mňa zaberá pohár s vodou 🙂

ingmiriama
13. aug 2011

@jankaamartin mne doktorka povedala to že prietokmi sa zisťuje či je bábetko zasobované kyslíkom, krvou a či ide cez pupočnú šnúru dosť živin

ingmiriama
13. aug 2011

@jankaamartin ozaj nemáš pocit že sa viac hýbe ako na začiatku keď bolo ešte malé. môj malý prespí asi 5% z dňa fakt...aj v noci musím vstávať lebo sa to nedá vydržať tak sa hýbe....a ďalšie budenie je kvôli wc...už ma triafa v noci

titinka19
13. aug 2011

@ingmiriama dik, uz som sa celkom zlakla, ale presne ako vravis, ked ckala, velmi sa aj vrtela a kopala 🙂 bude to asi riadny zivel, nastastie to uz prestalo, zvlastne ze s ckanim zacala az teraz, par dni pred terminom 🙂

jankaamartin
13. aug 2011

@ingmiriama nie praveže sa mi zdá,že sa menej hýbe,,,a v noci som s ňou nemala ani raz problem spinká celu noc len to wc aj mna trápi

titinka19
13. aug 2011

@jankaamartin ja som na tom presne tak isto, druhy den mierne bolesti, ale nic pravidelne a mala sa hybe cim dalej tym viac, niekde som citala ze 9. mesiac je uz pre mamicky kludny, lebo babatka nemaju vela miesta na vrtenie, ale u mna plati opak, mala je cim dalej tym aktivnejsia 😒

ingmiriama
13. aug 2011

@titinka19 no mne to robí asi dva mesiace tiež som nevedela čo to má znamenať ale práve v tedy mi robili sono a tam sa mu čkalo tak mi to povedali 🙂

ingmiriama
13. aug 2011

@jankaamartin no to máš super že sa menej hýbe v noci....ja nespím keď mením si polohu lebo moj malý je taký že musí b yť práve na tej strane ako som ja...tak že sa dá povedať že ležím na ňom ale keď sa dám tak aby mal priestor tak sa zasa dá pod moje brucho a to kým sa tam presťahuje to trvá...

jankaamartin
13. aug 2011

@titinka19 že nie som v tom sama,,,aj teraz ma troška boli bruško,,,dala som si sprchu tak to hádam prejde

ingmiriama
13. aug 2011

@titinka19 to som aj ja čítala som si povedala aká pohodička to bude...no máš to vidieť kdežé 🙂 stále mám na krivo brucho 🙂

titinka19
13. aug 2011

@jankaamartin presne to idem urobit aj ja, zelam pokojnu noc alebo radsej keby sa tie nase ratolesti uz rozhodli prist na svet 😉

jankaamartin
13. aug 2011

@titinka19 tak tak už nech to máme za sebou 🙂

titinka19
13. aug 2011

@ingmiriama presne tak, bud ho mam na pravo alebo nalavo 🙂 niekedy mam pocit ze tam mala robi salta, alebo skusa co vydrzim 😀

ingmiriama
13. aug 2011

@titinka19 presne máš pravdu ja viem povedať keby že viem kde máš zadok tak... 🙂 ale v srande 🙂

zuzulik5
14. aug 2011

čaute kočky, včerajší termín prešiel a nič...prekvapivo sa cítim skvele, nič ma neboli a už dávno som sa tak dobre nevyspala - no nakoniec si to hádam moja dievka rozmyslela či čo ? 😀 Uvidíme aký bude dnešný deň 😉

bejka82
14. aug 2011

@zuzulik5 dobré ránko, možno ťa ešte túto no nechala poriadne sa vyspať a dnes to príde.... 🙂 🙂
ako to viete,že sa bábatku čká? pretože ja mávam niekedy také čudné pohyby tam kde má hlavičku, také pravidelné ,,klopkanie,, neviem to ani opísať čo to je, ale to je také slabučké vôbec sa mi pri tom nehýbe celé brucho.

susanq
14. aug 2011

ahojte dievcata... konecne som sa dostala na internet a oznamujem vam, ze od 3.8. sa zo mna stala maminka. Maly Danielko sa narodil 3.8.o 19:00 akutnou sekciou, kedy maminka vystrasila snad cely lekarsky team, ktory v tej dobe sluzil. V stredu som isla na poradnu, doktorka si ma tam nechala, pretoze som nevyzerala a ani som sa necitila dobre. Dohodli sme sa na vyvolavacke, lebo ten moj tlak uz nebol dobry, nohy som mala ako balony. Po vyvolavacke prisli kontrakcie ako svina, po 2 hodinach ma napojili na monitor a odvtedy o sebe asi 3 hodiny neviem. manzel bol pri mne a tvrdi, ze som odpadla a odvtedy to islo dolu vodou. Nevedeli ma prebrat, tlak lietal hore dole, striedavo som upadala do bezvedomia. Aby som to skratila, lekari to uzavreli ako preeklampsiu, ale uprimne, moja lekarka neskor priznala, ze to bolo velmi zvlastne, cely ten moj priebeh. Jedno ale povedala, ze maleho vybrali na poslednu chvilku, pretoze maminka mohla asi kazdu chvilu odist. Kazdopadne vsetko dobre dopadlo, danielko je nadherny, Apgar skore sme mali 10/10, vahu 3400 a velkost 50 cm, takze hotovy maly model :D Mliecko mi vsak nenabehlo az do 4.dna po sekcii a Danielko vela schudol, preto si nas v nemocnici nechali 7 dni. V utorok nas prepustili a hned v tu noc som musela letiet na pohotovost, lebo sa mi rozisla rana po cisarskom :( Takze beriem antibiotika, musim sa setrit, mam rezim ze postel a kojenie, inak domacnost vedie moja maminka a manzel, ktory mal cely tyzden dovolenku. nastastie sa uz citim lepsie, dufam, ze sa uz coskoro postavim uplne na nohy.

Maly Danielko je zlatunky, strasne dobre papa, v noci sa budi tak ze niekedy raz za 5hodin, dnes to bolo kazde 3 hodinky. Prebalime, napapame sa a hned zaspinka, takze zatial si musime zaklopat, ze vsetko je super. Na zaciatku nas trosku potrapil, lebo sa nechcel prisat na didinku, ale uz sme plne kojeni a hned je svet krajsi :D

Inak som nestihla este vobec citat vase prispevky, takze gratulujem vsetkym mamickam augustovkam a vy, ktore este cakate, drzte sa, zelam vam absolutne bezprobemovy porod.

Jedna otazka na mamicky. Danielko dost casto stikuta. Je to ok? Mate niektora s tymto skusenost? Nezda sa, ze by mu to vadilo, ale nie som si ista, ci je to polohou pri kojeni alebo ze je taky pahltny? 🙂

par fotiek Danielka:

https://lh3.googleusercontent.com/-1Wb9c5ytgEE/...

https://lh4.googleusercontent.com/-ycAC13YkF58/...

https://lh6.googleusercontent.com/-2lglUeFSQDc/...

https://lh6.googleusercontent.com/-ioTTLDRLixo/...

https://lh3.googleusercontent.com/-NHxtwa3NJEo/...

https://lh5.googleusercontent.com/-YwJ3g2dLE7o/...

bejka82
14. aug 2011

@susanq blahoželám, je veľmi krásny váš Danielko. Chvála Bohu, že všetko dobre dopadlo a že ste už v poriadku... 🙂 🙂 už len aby ste boli zdravučký, a malému chutilo veľa papkať....

ikusa11
14. aug 2011

@susanq blahozelam,maly danielko je krasny,ale ten tvoj porod,fuuuuu,no ale uz to mas za sebou,tak uz sa len tesit krasnemu synovi

edita84
14. aug 2011

@susanq gratulujem malý je veľmi zlatý 🙂 no ten pôrod to bol stres ale prajem ti aby si naň rýchlo zabudla a už sa len tešila z malého 🙂