Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
aa zabudla som: ziadne flasky, lyzicky, UM, glukozu a ani vodicku babu netreba (hoci sestricky vam budu tvrdit nieco ine...) treba dat na svoj instinkt a verit, ze viete co je pre vase babo naj...
v porodnici prikladat, prikladat a prikladat 😉 a ak prisatie boli aj nadalej (aj po prichode domov po tyzdnoch) treba skontrolovat techniku prikladania.
@edita84 ale no prestan sa stresovat. lahni si, uvolni si telo a mysli nato, ze o chvilku uvidis malinke 😉 hlavne sa snaz byt v klude lebo potom aj malinky je pokojny. vsetko bude ok uvidis. aj ja to takto budem brat. treba mysliet pozitivne a tesit sa na babenko. mysli len nato, ze o chvilu budes to malinke klbko co v tebe rastlo devat mesiacov drzat, vidiet, citit ho a zoberies si ho domov. ja sa budem snazit nemysliet nato aka bolest ma caka. budem to predychavat a musim byt uvolnena a nie v krci, lebo tak mimi len stazim cestu ku mne 🙂 budem sa snazit robit vsetko tak ako mi personal povie, aby to bolo co najskor za nami. a ked uz bude pri mne mimi uz bude dobre 😵
@edita84 no chcela som moju drku goghovu, ale ma dovolenku. a vravela, ze mi niekoho odporuci alebo sa este dohodneme. a mozno to necham na nahodu. ved lekar ako lekar, ale predsa by bolo lepsie keby som rodila u tej ktoru poznam a ktora pozna aj mna. tak mozno ju skusim nejak vybavit este. uvidime. a tebe kto bude robit cr??
@vtom no ja by som to nenechala na náhodu kamoška rodila pred 2 mesiacmi a vystihla mladú kočku pôrod v pohode ale zašívanie strašné toto je jej 3 dieťatko a je najškaredšie zašitá z dola ako to ona hovorila pred mužom sa ani nevyzlečie :/ a ešte ked išla dokina zašívať sa spýtala pôrodnej sestry že ako ju má zašiť 😀 🙄 takže ja keby som išla normálne radčej by som si zaplatila inak CR mi bude robiť hegedus lebo on je aj môj gyn. a aj u malej mi on robil takže spokojnosť 🙂 😉
@edita84 tak to je ok. pocula som ze aj ten ipoth je dobry. jaaj zase mi zacali take tie akoby stahy ale v posve. tak 2 sekundy ma to zaboli a tak akoby sa mi to tam otvaralo. to moze byt ze sa krcok skracuje alebo ze by sa roztahovali tie lonove kosti?? 😖 radsej som si dala pod zadok vankus a vylozila nohy na kreslo. akurat vtedy mi to zacalo ked som volala s drahym. asi mimi chyba a takto to dava najavo 🙂 no uz to preslo. fuu 😕
@ingmiriama 😉 to je mile, nastastie zacal vsetky telefonaty preberat manzel lebo videl ze mi to uz vadi, a ten vsetkych decentne "odpalkuje" ze ked mala bude na svete, tak my sa ozveme a nemusia vyvolavat
@jankaamartin vsetko najlepsie k meninam 🙂 este mas bolesti v brusku? mne uplne prestali, ale dnes v noci mi odtiekla ta hlienova zatka, tak dufam ze sa uz nieco zacne v najblizsich hodinach diat
titinka ja uz som tiez z toho na nervy, i ked by som mala byt asi zvyknuta,kedze dvoch maleho aj malu som si ponosila 8 dni naviac,ale ked mi doktorka vravela uz asi mesiac,ze do terminu nevydrzim,tak som tak dufala,ze to tentoraz bude skor,alebo aspon na termin a vidis....vcera sme sa este aj na svadbe zabavili,najviac si ju uzili deti,ale aj ja som si zatrsala a nic....maly Matusko sa ma drzi jak kliest a mozem sa aj na hlavu postavit....hold tie nase deturence nas skusaju, a to este ani na svete nie su.
@jankaamartin všetko najlepšie prajem 🙂
@titinka19 Ďakujem ale hej prestali ale začala ma bolieť panva :/
@ingmiriama Ďakujemmmmmmmm
Tak ja sa tiez hlasim k stastnym mamickam 🙂. Nase Slniecko sa narodilo 17.8.2011 o 1.43h, s vahou 3,52kg a vyskou 52kg s dlhymi nechtami, rukami, nohami, jamkou na brade 🙂 a s menom: Talia. 🙂
Vcera sa mi strasne naliali prsniky, bola to neskutocna bolest, dnes uz to ustupilo chvalabohu a teraz je tam mliecko.
Porod mi vyvolavali, lebo na posl. kontrole na uts mi zistili ze mi unika voda, takze mi pichli oxytocin, a nakoniec som sa tiez rozhodla pre epidural, tie bolesti som nezniesla. Nebanujem ani za nic, porod som si uzila, aj som si oddychla pocas neho a v tej 2.porod. faze som citila ked som tlacila, malu som vytlacila na 5x a trvalo to asi 20min, velmi rychlo..... Najviac trvalo moje otvaranie, to islo strasne pomaly..... od 17h. co mi vpichli oxytocin som porodila az o 1.43h. Najvacsia bolest za cely porod bolo vpichnutie epiduralu, nevedela som ze to tak boli.... Na tom ultrazvuku v den porodu mi povedali ze ma mala 3,8kg 🙂, tak som sa fakt bala ze to bude boliet, a pre epi som sa rozhodla aj preto, ze som vedela ze mala je velka a silna, tak na nu tie drogy snad nebudu ucinkovat, ak by bola velmi mala, tak by som si to nedavala pichat......
Malu mi polozili ihned na prsia ako som chcela 🙂, v den porodu sa mi aj prisala, bol to uzasny pocit, no a sikulka sa stihla aj vykakat hned po porode - tu smolku - to uplne cierne hovienko co sa zhromazduje pocas tych 9mes. v brusku. Mala sa v den porodu aj usmiala 🙂, a hned sledovala okolie ocami je strasne zvedava 🙂, pozoruje vsetko, a vysla zo mna uplne cistucka bez krvi a mazu, proste maly zazrak nas 🙂.
Takisto si hlavicku sama zdviha ked ju mam tak zavesenu na pleci tak si s nou otaca a zdvihne ju hore, uplne nechapu vsetci ze ako pardnove dieta moze tak zdvihat hlavu, a aj ocami vsetko pozorovat.... No tak asi preto ze bola v brusku dlhsie, tak uz vie vela veci.....
Nic nestiham, zohravame sa s malou aj manzelom....
Pridavam dnesne fotky 🙂
@miavin dakujem,vyskušam,len najhoršie je to,že dnes mi ta bolesť prechdza pod pazuchu.Lavy prsnik je v pohode,ale ten pravy je horor.Mastičky použivam,ale nejako nepomahaju.
@sonika1901 hmmmm - no skús sa poradiť s gynekologičkou - nažehliť plienku a prikladať - neviem čo to mohlo spôsobiť - aby sa Ti neupchali mliekovody - naozaj si zajtra zavolaj - dokyna isto poradí 😉
katarina gratulujem k babatenku....ja idem zajtra uz sa ukazat do nemocnice, u nas to je tak,ze ked sa uz prenasa, chodi sa obden na kontrolu do nemocky....najradsej by som bola,aby si ma tam uz nechali.
titinka na 8 den ma vzdy hospitalizovali, ale porod mi nebolo treba vyvolavat, pri malom sa vo mne posparal doktor a v priebehu noci to prislo samo, a pri malej som nemala ziadne bolesti,ale asi podla vysetrenia som bola pripravena na porod (proste zmaknuty krcok, asi ako tak otvorena), tak mi doktor pichol vodu a za 20 minut bola Misenka na svete....esteze muz bol asi 2 min autom od nemocnice,tak to stihol.....takze uvidiem co nam pripravi Matusenko
@katarina6 GRATULUJEM AJ JA TO CHCEM MAT UZ ZA SEBOU 🙂 MALÁ JE KRÁSNA !!! 😀
Takže máme to za sebou.... V sobotu 13.8.2011 o 13.48 sa nám narodil Riško -3540g a 53cm, vo štvrtok ma prijali s vysokým tlakom, na sále som bola asi 4x a stále nič, rozmýšľali nad cisárskym, v sobotu o 3.30 som začala krvácať (že vraj krčok) a od 8.00 mi vyvolávali pôrod, o 11.00 prepichli plod. vodu- epidurál nestihli pichnúť takže 100€ som ušetrila ale ten strach a stres nikomu neprajem. Pustili nás včera kôli novorodeneckej žĺtačke. Takže už sme domka a vytešujeme sa. Malý je zlatý budí sa 2-3 x v noci , vypije 100g no nádhera. Prajem rýchle pôrody ...
@sonika1901 bolest v castiach prsnikov, pripadne vytvorenie hrcky v blizkosti podpazusia signalizuje upchavanie mliekovodov. jsa som to mala v pravom prsniku cca 3.- 4. den, ked sa mi naliali prsia. treba sa snazit rozmasirovat v teplej vode/sprche kruzivymi pohybmi a babo prioritne prikladat k tomuto prsniku (malo by to "roztahat") babo pije najviac z tej casti prsnika, kam mu smeruje brada. v pripade takychto bolesti na boku, ci v podpazusi sa odporuca dojcit v tzv. futbalovej polohe, kuk sem: http://www.kojeni.net/vsede.php (tej bocnej, druhy obrazok) skvelou pomockou je pri tom vankus na kojenie, kde si babo mozes polozit. babo sa tak postara a lepsie vyprazdnenie prsnika na druhej, teda vonkajsej strane. mne to cca po tyzdni zmizlo. 😉

caute kocky. neda sa mi nereagovat.. babo si pytajte co najskor k sebe na izbu, inak ho naozaj "za rohom" dokrmia a pohroma je na svete (bude pekne buvat, nebude sa chciet prisat, vam sa tym padom nebude tvorit dost mliecka atd...)
- klobuciky urcite nie! treba vydrzat. zaciatky su tazke. ja som mala obe bradavky dohryzene a prisatie bolelo jak slak. krasne sa zahojili presne po tyzdni a teraz uz nic neboli 😉 v porodnici si na bradavky mozete dat nejaku masticku (ja som mala bepanthen), hojive ucinky ma aj samotne materske mliecko (par kvapiek vytlacit, potriet a nechat zaschnut), umyvat iba cistou vodou a co najviac vetrat na vzduchu 🙂 klobuciky mozu mat za nasledok slabe prisatie, mykozu, babo si vytiahne menej mliecka ako klasickym prisatim atd...
- ak sa da takisto neodsavajte!! na odsavanie pouzite svoje babo 😉 ked sa vam prsia naleju, pred kojenim sa odporuca rozmasirovat pod teplou sprchou, medzi kojeniami pomozu aj studene obklady (idealne kapustne listy, co asi v porodnici nezozeniete 😀 ja som si na horuce prsniky davala studenu plienku a pomohlo- hoci som si od sestriciek vypocula hlupe pripomienky 😠 ) ak budu prsniky prilis tvrde a babo sa nebude vediet prisat, treba odstriekat rucne, len do pocitu ulavy. ak pouzijete odsavacku, mozno sa vam ulavi, ale nasledkom toho bude, ze sa vam bude tvorit mliecka stale viac a viac, takze zacarovany kruh. na zaciatku mozno budete mat pocit naliatych prs (cca 3-4. den) ale treba vydrzat (samozrejme davat pozor, aby to neprepuklo v zapal) a ono sa za kratko naozaj vyrovna Dopyt a Ponuka 🙂 u mna boli prsniky krasne volne uz cca po tyzdni.
prajem vela stastia pri dojceni 😉