Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@gabika84 ďakujem za info no ja som začala dávať infacol tak dúfam že to zaberie teda asi to bude tým odgrnutím lebo môj malý si nechce odgrnúť
babule neda mi nenapisat k tomu brusku....nasho maleho trapi brusko hlavne rano medzi 4-5 hodinou,ziadne dlhe place nie su,ale puci sa jak hrom...a tiez vcelku malo prdel a kakal cez den.vcera som stretla znamu a len tak som sa pytala ci ich tiez neboli brusenko, ze bolelo,ale ziadny infacol, sab simplex,baby calm nepomohol tak ako probiotika INFANTS DOPHILUS PRE DOJCATA. hned som si ho kupila v lekarni v tescu, vcera sme ho dali okolo 14tej malemu na lyzicku do mojho mliecka, parada, prdi,kaka krasne, dnes 1x sme neboli od 4 hore...dava sa to len 1x denne, tieto su od 0-5rokov,je to taky biely prasok, musi to byt v chladnicke....baby skuste, ja som neni za tie vsetky kvapky a podobne veci.toto sa mi zdalo omnoho setrnejsie .
http://www.dophilus.sk/?id=17
kuknite aspon pre info.....
Ahojte babulky 🙂
Dlho som tu nebola, malá mi dáva dobre zabrať 🙂 Niekomu sa povie, že dovolenka 🙂 Ale nesťažujem si... 🙂 Malinká nám krásne rastie, na poslednej poradni sme mali 5270 g, všetko ok, kontrola nožičiek tiež dopadla na výbornú 🙂 takže si pekne prospievame a rastieme. A čo vaše bábätká??? Poslúchajú??? Moja má už druhý deň teplotu 37°C, viem, že to ešte nič nie je, ale prvýkrát ma to zaskočilo, že z čoho to môže byť.... Pekne papáme Nutrilon, kakáme každý deň plnoooooo praženičky, grgáme hádam silnejšie ako náš ocko 🙂 takže všetko ok 🙂 Prajem vám krásny deň a nech vás vaše slniečka poslúchajú 🙂
@vanilashot : tak super, ze si tak pozitivne naladena, ale prva veta tomu nenasvedcovala :D tak snad vam to tak krasne vsetko vydrzi. Mimochodom, mrzi ma, ze aj vy papkate nutrilon. Odislo ti mliecko alebo sa malinka nechcela prisat? Maj sa krasne a zavitaj k nam castejsie 🙂
ahojte maminy. chcem sa spytat, ako uspavate vecer svojich malych drobcov a o kolkej asi, proste aky je vas vecerny ritual? my zvykneme chodit okolo 5 vecer na prechadzku, lebo predtym je este horuco (na cypre), to sme von, kym maly vydrzi a nezacne sa jedovat, ale viem, ze najneskor o 7 musime byt doma. skusala som kupanie aj pred prechadzkou, skusala som aj po prechadzke. po prechadzke sa napapame. potom sa este nejak bavime, snazime sa maleho nosit, lebo vecer je dost placlivy a nechce sam lezat (sice to ani cez den, ale vecer duplom). no a okolo 9 ho kojim zas. snazim sa, aby zaspal tak po kojeni, ale to sa nikdy nepodari. musim si s nim lahnut do postele a dat mu este po leziacky pocuckat a lezat az kym nezaspi, co trva rozne dlho. ked zaciname kojit o 9, tak niekedy spi az okolo 10. ked som skusala zacat ho kojit skor, aby teda aj zaspal skor, vobec to nefungovalo, akurat si dlhsie cuckal prsnik a zaspal tiez az okolo 10. niekedy dokonca 10.30, najskor sa podarilo o 9.30. chcela by som to nejak posunut, aby spal uz najneskor o 9, ale nedari sa. a tiez by som chcela, aby sa naucil zaspat nie len so mnou. ako to funguje u vas? aky mate uspavaci ritual?
@mojdend ta firma co robi tie otlacky sa vola BABY ART, daj si to vyhladat do googla a najde ti milion obchodov kde sa to da kupit a budes ho mat najblizsie k tebe. Ja som to kupila v BA v obchode Pre Deti, web maju www.predeti.sk
@ingmiriama ja davam tiež infacol,jednu kvapku pred papanim a pomohol nam. 😀
@gabika84 Ahoj, daj si pozor na časté používanie rektalnej trubicky - táto totiž väčšinou vyprovokuje aj kakanie a môže sa stať, že malá si vypastuje reflex pre kakanie naviazany na trubičku - použitie rekatálnej trubičky by podla mojej pediatričky malo byť iba v nevyhnutnom prípade.
@katy31 Ahoj 🙂 Ja som velmi spokojna, je lahucky, prakticky, nie velky, taky akurat 😉
caute kocky. teraz ma napadla taka hlupost: neviete nahodou kedy zmizne ta tehu ciarocka na brusku (linea negra)? mozno kocky co uz maju viac deticiek si to pamataju, kedy zmizla. ja mam brucho jak saso docmarane- linea negra, nalavo od nej strie, napravo jazva po operacii ☹
fiiha, to som netusila, ze to trva tak dlho 😕 takze spolu s tym asi aj ostatna pigmentacia (myslim napr. jazvu p opke, ktoru mam tiez tmavu) nasledujuci rok to vidim na cele plavky 😒
ahojte mamicky,my mame prave dnes jeden mesiac,ale to leti.chcela som sa spytat,aky mate teraz jedalnicek?je tu niekto,kto uz je vsetko,salatiky,pomarance,nektarinky,paradajky a tak?ja by som si uz aj dala,len sa bojim,ci sa potom v noci vyspime,uz aj tak sa nasa nelka noc co noc puci.a aj vam tak chuti sladke?ja by som sladkosti jedla cely den a to som veru v tehotenstve nemusela,ale teraz...to je hruza.asi si sladkostami dobijam baterky,manzel chory,starsia dcera v teplotach k tomu babatko,tak aby mi nechybala energia 😀 a nelka uz pribrala kilo a narastla 5cm,to bude asi tym sladkym mlickom 😉
@ikusa11 ja jem vsetko, podobne ako v tehu. iba citrusy som neskusala (aj ked mi ich troska dali k palacinkam v restike) medik, cokolada s orieskami a pod. u nas fici (hlavne ta coko v zvysenom mnozstve 😅 ) chut na sladke je velka, tiez som pocas tehu sladke nemusela, az teraz. ja si myslim, ze to je aj kojenim (ta chut na sladke), plus nocne vstavanie... telo potrebuje dobyt baterky, ako si povedala 😉
Caute maminky, my sme boli s Dory na pobyte u dedkovcov, ti pestovali o dusu a mamca mala dovolenku 😀
Nase slniecko je uz riadna zvedava slecna, potrebuje komunikovat, kukackuje na hracky, usmieva sa 🙂
Zaujimave, ze tieto styri dni spala ako zabita..asi to bude tym cerstvym vzduchom a tichom.
Babka s dedkom sa vybrali na vychadzku s kocikom, som sa usmievala popod fuzy, ze zachvilu sa vratia s velkym placom. Prisli za 3 hodiny, to sa mala zobudila na hlad, kooooonecne sa jej zapacil kocik. Neviem, ci to bude tym,ze u nasich mam iny kocik. Volame ho tank, je 6 rocny kocik Woyager 500, riadne hovado a da sa s nim poriadne triast. Aj ked trasenie v kociku sa neodporuca....ale serem na to, ked mi dieta zaspi na 3 hodiny a je spokojne...
Uz 6ty den davam malej vecer probiotika Bio Gaia a zatial je celkom v pohode. Puci sa len rano medzi 4-5tou rano, ked sa za nocne kojenie nahlce vzduchu pazroska mala. Ale v chladnicke uz mame aj probiotika, ktore spominala @verka, tie mam od kamosky, mozno vyskusame, ked sa nam tieto neosvedcia. Nieco na tych probiotikach je 😲
Inak baby, stava sa vam, ze si babatko potrebuje odgrgnut aj viac ako pol hodku alebo hodinu po kojeni? Dorotka sa mi totiz budi s placom v kociku, vyberiem ju, ona si odgrgne a spinka dalej. Ja to pripisujem tichemu refluxu, ale nastastie uz to nie je take hrozne ako minuly tyzden. To plakala cele dni, ci pred papanim, po papani, nechcela spat... skratka hruza. Tak dufam, ze uz to bude len lepsie a lepsie. Ked ju neomina brusko, je to uplne pohodove babatko, usmievave slniecko 🙂
@gabika84 moje brucho vyzera hrozne! ciara tmava, kriva, akokeby ju tam kreslil nejaky ozraty tetovac.
Strie mam tiez a aj jazvy po laparoskopii slepaku 😀 co narobime, uz len to nejak prezit a diky za tip na cele plavky, asi si poziciam nejake od mami. Ta tiez maskuje poporodne strie uz 35 rokov 🙂
@gabika84 : Gabi, ja uz ju nemam vobec, pozeram na brucho uz 5 minut a nic nevidim :D teda vidim... strie ako bejk. Mne sa v tehu vobec neurobili, ale zrazu bum, po porode ich mam ako nasranych. Mam tam aj stare a hlavne nechapem, preco sa mi urobili tieto, normalne brutalne cervene. Kazdopadne ja si bikinky dovolit nemozem, tak u mna jednoznacne cele plavky a ine pravdepodobne nehrozia ani po schudnuti na povodnu vahu, lebo tie strie su hrozne :(
@ikusa11 : no ja nepapam skoro nic, co sa nemoze, respektive vobec nic. Bojim sa. Maly sa mi 2 tyzden, co sme boli doma strasne vyhadzal a to som tusim omylom zjedla Bebe dobre rano orieskove. manzel je alergik, ja som tiez ekzemistka, obaja mame atopicky ekzem, takze ja to fakt neriskujem ani s ovocim, ani zeleninou, ani cokoladou, ani orechami, ani medom, proste nicim. Ale to je dobre, aspon krasne chudnem, hoci papam ako vlk... ale mliecne vyrobky, kuracie masko, polievocky a sladke si peciem napriklad jablkovu strudlu, muffiny a jem bezcokoladove keksiky. Uvidim, kedy sa odvazim, pretoze uz mi niektore veci hrozne chybaju. Ja milujem ovocie zeleninu a hlavne paradajky a papriku, no ale mozem sa ist akurat tak vypchat :D
ahojte mamky, akurat som po tyzdni preletela posledne prispevky a vidim ze nie sme sami co nas trapi brusko, my sme uz toho vyskusali vela: kvapky lefaxin - zhorsilo sa to, rektalnu rurku - nepomaha a ani nedoporucuju caste pouzitie, kvapky BioGaia - nevidim rozdiel :( vsetky mozne caje - malej som davala lyzickou fenyklovy, ja som pila caj pre dojciace mamicky - z toho ma zacalo zduvat, tak som ho vysadila, ale chcem vam odporucit rascove cipky, je to ciste homeopatikum, tusim je to jedine co nam ako tak pomaha, mala si velmi pekne poprdkava, trochu jej stale aj zatlacim s nozkami na brusko a uz to ide, aj ovela lepsie spinka, chcem sa vas opytat, odgrgnu si vasi drobci po kazdom kojeni ? my s tym mame celkom problem :(
@ikusa11 ja rovnako ako Gabika papam skoro vsetko okrem strukovin a kapustovej zeleniny. Citrusy som este neskusala, ale ked pride ich sezona urcite vyskusam po troske a uvidim ako malinka zareaguje. Rajciny, orechy papam uz od zaciatku a ziadnu reakciu som na malej nespozorovala. Jedine z coho som vypozorovala, ze ju bolelo brusko bolo ked som to raz prehnala s piskotkami PIMs, lebo aj moje chute na sladke rastu 😉 . Zraciu maniu sladkosti som mala v 5-tom a 6-tom mesiaci tehotenstva a teraz sa dopujem po troske stale a nastastie sa to na mojej vahe neprejavuje, lebo kilecka idu este stale dolu.
@krhlicka tesim sa s tebou, ze Dorotka objavilo caro kocika 🙂 Ako pises, ze Dory sa ti po pol hodine alebo hodine po kojeni zobudi s placom, aby si odrgla, tak u nas je to to iste. Tiez obcas zacne plakat, zoberiem ju na ruky a Nini si odrgne a trosku odgrcne a uz je dobre.
Inak malej Nini teraz skoro kazdy den odsavame sopliky a musim povedat, ze to hrdnsky zvlada. Kupila som jej do nosa nosovy sprej = MAR plus 5%. Pekne jej streknem raz do kazdej dierky a za pat minut odsajeme. Ide to hned, kedze sprej pomaha uvolnit tie sopliky a tym padom je to raz dva hotove a mala si ani nevsimne, ze sme odsavali sopliky 😵
my sme zakupili probiotika, ktore spominala verka. podla mna su fajn, vidim rozdiel aspon v tom, ze Bela v noci krasne spinka. nepuci sa medzi 4-5tou ale az o 7mej rano 🙂 vacsinou mavala problem sa vykadit (resp. vyprdkat) vecer pred spanim a skoro rano. teraz je vecer v pohodke, napr. vcera papala o 8mej vecer, potom sa na papanie zobudila 1:30 a potom 6:30 rano. po kojeni som ju prebalila a zakazdym za chvilku zaspala. takze noc sme mali kludnu a ja som sa fajn vyspala. o 7mej rano este zabuvala ale o hodinku uz bola hore, ocividne s velkymi bolestami 😢 tak som pouzila r. rurku a isla z nej okrem vzduchu cista pena 😨 ☹ toto ma uz asi 3dni. na odpenenie sa vraj pouzivaju prave sab simplex, infacol atd. ale nechcem do nej zase "cpat" vsetky kvapky... teraz davam probiotika a nechala som aj Baby calm, kedze je prirodny a pomaha prave na vetry. pred tyzdnom som sa tu stazovala, ze Bela uz dva tyzdne kadi uplne na zeleno. po dvoch tyzdnoch jak keby utal a uz je to ukazkova horcicovo zlta. nezmenila som ani stravu, ani techniku kojenia, proste nic. same sa to zmenilo. nechapem. tato vec sa teda vyriesila a teraz dalsi problem so spenenou stolicou ☹ uz som z toho jelen 🙄 na jednej strane si clovek zela, aby navzdy ostala taka malicka, na druhej sa uz tesim, ked vyrastie.
@edita84 ahoj Edit, nie baby maju Dophilus baby, ja davam Bio Gaju a zatial som spokojna. Aj ked mala sa puci nad ranom tak ci tak. Ale aspon sa jej uvolnuju lepsie vetry a kadi. A ako sa ma Teusko?
uz nam tie babatka rastu do sirky aj do dlzky. Nasa Dory hlavne do sirky, uz ma pneumatiky na brusku a stehnach
😀

@ingmiriama ja davam pred kazdym papanim kvapky Baby Calm. je to feniklovo anizovo matovy olej pemiesany s vodou. aj ked sama kaka, rano a vecer pred spanim zvyknem pouzit rekt. rurku, cez ktoru vsetok vzduch vyjde. ked je brusko takto prazdne a stale mrnka, je tu este posledny dovod- ak si po jedle poriadne neodgrgne. ale ak su crievka prazdne, brusko plne a Bela grgne jak drevorubac, zarucene spokojne hned po papani zabuva 🙂