icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ikusa11
7. nov 2011

@katarina6 a mozno je tvoja malicka fakt napapkana,staci jej to a ty ju nutis papkat a preto sa jeduje,hm?kamoskin syn pil stale iba 3az 5minut,ona to normalne stopovala.kojila do roka,teraz ma maly 5 rokov a nikdy to nebol a ani do teraz nieje jedak.

majjka1985
7. nov 2011

Taaak ockovanie za nami!!! Malinka bola statocna, trosku poplackala a potom zaspala, kedze Dr. nam dala uz v ambulancii analgetikum. Vazime 5710g a meriame 58 cm 🙂 O tyzden ideme po druhu vcelicku, kedze nam to Dr. rozdelila, teraz bola hexavakcina a o tyzden pneumokoky, vraj to tak lepsie znasaju deticky. Vecer si dame cipok a dufam bude vsetko ok. dr. pozerala pusu a uz sa nam zacina cervenat dasienko, takze mozeme cakat prvy zubok 🙂 Tak sa majte pekne mamicky a drzte sa, aj my sa budeme 😉

krhlicka
7. nov 2011

@dadulajda @ikusa11 babulky aj u nas je reflux, ale tichy...ten je zakernejsi, lebo malej sa neulavi grckanim
☹ nas dokina nikam neposielala, proste podla priznakov uzavrela tichy reflux, co som si aj myslela 😒
@ikusa11 nevypluva ti Nelka ten sirup?lebo ja som to do malej nedostala nijako....ani dudel nepomohol, ked som potom strcila, letel kade lahsie 😉
vraj treba vydrzat, kym z toho dieta vyrastie...ach jaj

ikusa11
7. nov 2011

@krhlicka nevypluva,pomalicky jej ho supsnem,len od kedy jej ho davam,tak ma zelenu a castu stolicu,tak zajtra budem volat doktorke.dnes uz styri plienky a aj v noci 3x,no neviem,neviem sa mi to nepaci.a to som jej ten sirup pre istotu nedala ani vcera ani dnes

krpcek2
Odpoveď bola odstránená
luckita
7. nov 2011

@katarina6 Myslim, ze som uz reagovala na to, ze aj moja mala place pri kojeni. Robi to stale cez den, len v noci nie. A inak s vahou mam podobny problem ako ty. Ja zijem v zahranici a kazdy mesiac chodime k pediatricke a ona hodi miery do pc, ze ci su podla tabulky. Naposledy pred mesiacom mi dala pre nu umele mlieko, ze po kazdom kojeni jej mam dat aj flasku, aby sa nasytila. Ani raz som jej ho nedala, nevidim v tom zmysel, pokial ja mlieko mam. A ak si zvykne na flasku, je koniec materskemu mlieku. Za posledny tyzden mi pribrala 350g aj napriek placom pri kojeni. Co sa zmenilo je to, ze v noci ked sa zobudi, namiesto cumlika ju nakojim aj 3x za noc (predtym len raz a stacilo jej). Neviem ako casto papa tvoja mala, ale aj ti malo vazi, snaz sa aj v noci kojit, mozno pomoze ako nam. Mali sme doma taky tenky slizik a uz sa nam gulatia licka 🙂
A suhlasim, mas krasne fotky! 🙂

dadulajda
7. nov 2011

@katarina6 Ahoj, poznam presne to co pises, moj maly je stale nauceny na rukach a ja uz umieram na chrbat, takze ta chapem...a to moj vazi 6,5 kila, co teda neni najmenej.. 😀 a uspavam ho na cecku. po kupani sa napapa a potom sa vydudluje. Dudel nikdy nechcel, to skor prst ked mu nechcem dat cecok. Ale tak nasli sme si sposob a dako zaspavame.trva mi to tak skoro hodinu, ale uz ho aspon nenosim do 11 vecer a nerumadzga. 🙂 A bud rada ze sa ti mala hra aspon chvilu...moj tym, ze stale s niekym bol, nevie sa sam hrat... V tej knihe co som ti spominala, je tak napisane, ze ked sa mimco zobudi, mas ho nechat sa sameho rozkukat, spravit s nim co treba a nechat sa sameho hrat.Ked vidis, ze ho to prestava bavit, prihovor sa mu a hraj sa s hrackami s nim.A az potom,ked ho to omrzi, ma ist na ruky a rozpravat sa s nim..pretoze hovorene slovo od matky a jej blizkost, je pre neho najviac.A ma sa postupne ucit na tu samostatnost.Mne vies co pomaha?? ja si spievam a citam vedla neho, alebo ukladam veci a on sa hra.a ked ma pocuje, vydrzi sa hrat aspon 10 min...vyskusaj. 😉

dadulajda
7. nov 2011

@ikusa11 ahooooj, ani nevies ako si ma "potesila"!!! teda dala si mi novu nadej, ze sa to kojenie da dako zachranit. 🙂 🙂 no zajtra ideme na ockovanie, tak to dr.poviem..dufam to gastro neni nechutne vysetrenie.mohla si byt pri tom? neznesiem ak by donho daco pchali... 😢 no tak vam drzim palce, aspon vies co malej je. a neboj sa zelenej kaky, to moze byt aj od toho, co si ty papala a co bolo v mliecku.ale je to v poho. moj maly berie homeopatika na prospesne bakterie v brusku a on ma taku ciernu z toho a aj inak smrdka...nie ako predtym,ale ako spalenina. 😅 no majte sa a usmievajte holky 😝 🙂 🙂

dadulajda
7. nov 2011

@krhlicka cauko, no pekne a ako si nato prisla?? ja som o skrytom len pocula.ale nevedela som ze co to je...no ja som strasne zvedava, ci mi to dr.potvrdi, lebo uz nemienim pocuvat, ako sa to napravi ked bude chodit...ja nebudem strpat dalsich 5 mesiacov, ci sa nezadusi.chudacik sa ani hrat nemoze, lebo ked kopka nozkami, ide mu to hore hrdielkom.vidim na nom ako preglga. a idu mu az slzicky do oci... no budem na vas mysliet kocky nech ste skoro zdrave.a inak sa ma dobre?spinka pekne? 🙂

katarina6
7. nov 2011

@luckita no len my mame taku spachtosku, ona sa v noci nebudi, ja budim ju, lebo mam plne prsia, a to len tak v spanku ju nakojim ona ani neotvori oci.... papa ked idem spat o polnoci alebo aj neskor, potom o 4h., a potom o 7h. rano, takze 2x kojim v noci, co ju zobudim... a potom ona budi mna o tej 7h., lebo kaka a boli ju brusko pri tom tak ju mam na rukach, nozicky k telu jej tlacim a tak sa dobre vykaka v klude, prebalime a papat, zahra sa a este spi potom znovu do 10h. potom znova to iste....
Nasa mala v noci cumel nema, sice s nim zaspi ale potom ho vypluje, a spi bez neho, a aj ked sa predtym v noci zobudila tak som ju nakojila, nedavala som jej cumel....
No ale takto v noci vacsinou potiahne len 1 prsnik, pri tom zaspi, ten druhy vypije na dalsie dojcenie. Aj ju steklim pri krku a tak jemne budim, ale ona spi velmi tuho v noci... ju nic nezobudi....
Tak ja neviem ako este castejsie ju budit, som rada ze mi dobre v noci spi, nechcem to nejako narusit.... lebo cez den spi tak vselijak, tak je z toho unavena.....
Dnes ale papala dobre cez den, a skor som mala opacny problem, ten lavy prsnik bol uplne plny a ona nechcela papat, az neskor po asi 1,5h. si to rozmyslela....
No uz som z toho dost zmatena, ze co to teda malo znamenat..... navecer robi strasne sceny, sa rozplace z nicoho nic, aj je okupana, napapana, a a uplne robi zachvaty placu, aj ked ju mam na rukach, a aj cumel ma.... asi ma nejaku pubertu uz alebo co....

katarina6
7. nov 2011

@dadulajda
presne tak vsetko robim ako pises.... 🙂... malu necham samu sa hrat az kym nezacne mrncat, potom som pri nej a rozpravam na nu, hram sa s nou, to este chvilku potiahneme 🙂, a potom uz nic len zmena polohy, hry...atd....
takisto veci pri nej robim - ako skladanie pradla, a rozpravam jej co skladam... spiervam... takisto varim, umyvam riad - ona sedi v autosedacke na konstrukcii od kocika - je to pekne vysoko tak na mna dobre vidi a vsetko pozoruje.....
no jeden den to vsetko plati, druhy den zasa nie..... a tak dnes bola zasa v satke, aj si tam pospala......

a aj ked sa zobudi, tak najskor s nou rozpravam, ako sa vyspala 🙂, a tak, ona ked sa zobudi, tak sa velmi vela usmieva, rozprava 🙂 potom ako mna alebo manzela zbada... az neskor sa meni plienka a papa...
Malu som uspavala na cecku, aj sa mi este niekedy podari, problem je ze potom ako ju prelozim do postielky, este chvilu tak spi a potom sa nejako pohne a zisti ze nie je na mne tak place, dnes som ju skusila nechat tak, ci neprestane a neunavi sa.... prestala, ale potom znovu spustila az kym som neprisla.... uvidela ma a v momente prehodila masku a zacala sa smiat...... toto je fakt dramaticka aku svet nevidel..... take divadlo hrat... tak som sedela pri nej, drzala za rucicku, hladkala, rozpravala rozpravku, spievala, vysvetlovala ze urcite vie zaspat sama, ze uz je velka..... 😀... chvilu cucala, teda rozpravala mi cosi.... a potom zasa spustila rev, este som ju nechala, aj prestala, no len na to aby lapila dalsi dych a zacala dalsie kolo, tak uz som ju vzala na ruky, teda na lavu ruku privinula a pozerala na nu... ze co vystraja, bola ticho, hodila som jej plienku na hlavu, hrala sa s nou, a po asi stvrthodine zaspala..... potom dala do postielky, a uz sa nezobudi snad, lebo z toho revu sa dost unavila..... spi uz tvrdo....
Ja mam dost huzevnate dieta, ako tak vidim, len tak sa nenecha.... a predsalen je este stale babatko, tak si moze robit co chce 🙂, budem to musiet spravit, lebo takto bude aj tak este viac nervozna..... Takze co uz... teraz zasa ruky, snad to o tyzden bude zasa nieco ine a lepsie..... asi mam na dozivotie zarucene prekvapenia na kazdy den 😀...... a cim viac deti tym viac prekvapeni..... ze?

A inak maju vase dietky slzy ked placu? lebo nasa mala nema...... vzdy sa tak jeduje az je cervena ale teda asi to je hnev a nie plac....... ale take to je zvlastne..... to asi sa im neskor tie slzy asi tvoria alebo co......

krhlicka
7. nov 2011

@dadulajda cauko, maly Patik je nadherny🙂on ma rad polohu na brusku podla foto. Nasa mala ju moc neoblubuje, ale to je aj moja vina, lebo na brusko ju sice nosime, ale samostatne polohovanie malo. Ona si chuda furt snazi drzat hlavu, ked je na brusku. Este neprisla na to, ze ked ju polozi, moze to byt aj pohodlne 🙂
na reflux som prisla postupne, mala nema rada polohu lezmo, pri kojeni sa odtlacala, lebo potrebovala odgrgnut, napinalo ju a nema rada kocik (poloha lezmo).No a vzdy hrozne vrestala, ked sme ju po kojeni ulozili na prebalovanie. To bol strasny rev, tak uz nevie plakat. Najnovsie place tak lutostivo, sa stazuje, ked ju nieco boli. Ked potrebuje mna alebo papat tak zacne meeekat, me me. A ked ju daco boli alebo omina, tak zase eeeka. Chytre su tie babatka 😀
@katarina6 Dorka ma aj slzycky, ale len malicko. Vacisinou sa nenastartuje do placu, len tak si ehkaa, lebo sa snazime prist k nej skor, nech zacne revat poriadne. Uz si zvykla, ze prichadzame docela rychlo, tak setri sily 😉

susanq
8. nov 2011

@katarina6 : Kati, slzicky by sa mali tvorit uz od narodenia, respektive nas sa to pytali hned prvy tyzden, ked malemu hnisalo ocko, ci sa tvoria slzy. Dnes ideme na vyplach kanalika, ale slzy sa mu tvoria riadne, roni hotove krokodilie, ked place :D Z praveho mu tecu mimo, hrozne mu slzi, lebo ma upchaty kanalik, ale z laveho je vsetko ok, slzicky stekaju kam maju. Takze asi celkom nie je ok, ze sa malinkej netvoria slzicky... Pytala si sa pediatricky?

mimikett
8. nov 2011

@katarina6 ked citam co pises o Talii, tak si pripadam, ze pises o mojej Nini 😀 Aj ja mam pocit, ze ma pubertu. Cez den pohodicka, tiez ju necham nech sa sama hra, ked vidim ze ju to uz nebavi hram sa s nou a ked sa zacne jedovat, tak sup na ruky a chodime, kukame, obdivujeme sa v zrkadle,rozpravame si a spievame si. No a vecer mam pocit, ze mi ju niekto vymeni a len rev, rev a rev. Pomaly uz nic nezabera. Vcera ked tak rumazgala som si ju polozila na postel, dala jej prsko, ona si dva,tri-krat cucla a uz bol usmev na perach, potom sa chvilu hrala s didikom a bolo dobre. Opica mala, ze by fakt len potrebovala takyto kontakt??? A je dobre, ze ju necham nech sa hra s mojim prskom??? A ked vecer zaspala pri kojeni, dala som ju do postielky a zachvilku uz som ju pocula, tak sup na rucicky, trosku som jej spievala a ked tvrdo spala, tak som ju dala naspat do postielky a uz pekne buvala. U nas zabera pesnicka Paslo dievca pavy a mne uz z toho zacina pomaly svitorit 🙂

mimikett
8. nov 2011

Inak baby vam nepadaju vlasy???
Mne zacali riadne padat asi tak pred tromi tyzdnami a je to des a hruza. Vsade moje vlasy. Ked to takto pojde dalej, tak si pod stromcek od Jeziska vypytam parochnu 😒

krhlicka
8. nov 2011

@mimikett ahoj, no mne padaju priserne, cele chumace, ked si umyvam vlasy a o cesani ani nehovorim...
po celom byte roztahane moje vlasy, muz uz frfle a aj mala ich ma sem tam nalepene na sebe chuda.
A paslo dievca pavy frci aj u nas, ale iba v ramci rannej ci poobednej diskoteky.

susanq
8. nov 2011

@krhlicka
@mimikett : baby, hovorite mi z duse. Ja som taky frustrat z mojich vlasov :( mam dlhe vlasy a dva, tri tyzdne dozadu mi zacali padat normalne v chumacoch. Vzdy po umyvani vlasov, co je raz za tyzden a cesani, co je dvakrat za tyzden :D to u nas vyzera, ako keby bol na navsteve bratranec It. A najhorsie na tom je, ze mam vlasy na pleciach a malemu bezne vyberame vlasy z ruciciek, ustociek, zo vsadial :D ja len dufam, ze to prestane skor, ako pridem aj o posledny vlas deda vseveda :D

ikusa11
8. nov 2011

@katarina6 nasej nelke slzy tecu ked place a niekedy poriadne...

ikusa11
8. nov 2011

baby o vlasy sa nebojte,padaju tie,ktore ktore hormony podrzali v tehotenstve.mne prvy krat melir dobre nechytil 😖 ,asi to bude kojenim,lebo ta ista kadernicka,rovnaky material a aj dlzka posobenia,len vysledok onicom

ikusa11
8. nov 2011

@dadulajda na vysetreni som bola cely cas s nelkou,nic strasne,prisli sme na lacno,urobili jej ultrazvuk,potom som ju tam nakojila,dala grgnut a zas urobili ultrazvuk..a to bolo vsetko,nelka tam s doktorkou pokecala,pousmievala sa,ziadny plac

gabika84
8. nov 2011

caute koceny. to slintanie a cumlanie pasticiek podla mna nie je zubkami, dnes sme sa o tom bavili na laktacnej. je to skoro tom, ze babatka sa zacinaju poznavat. som sa smiala, ked mi dnes kamoska vravela, ze jej mala asi este nechape, ze je to jej ruka a ked jej pasticka vypadne z pusiny, spusti strasny plac 😀 az po chvilke pochopi, ze si ju tam vlastne sama moze dat naspat 🙂
s jedovanim sa na prsniku sa teraz stretavam velmi casto v mojom okoli- vsetko babatka v rovnakom veku ako tie nase. urcite to nie je tym, ze je malo mliecka.
ked ma babo reflux, na zahustenie urcite nie krupicku, teraz su na to speci pripravky.. a teraz neviem kto pisal ( @susanq ?) nevadi, ze velke babo, aspon vidis ze maly dobre prosperuje. mliecko je mnamka a urcite mu bude stacit aj nadalej (mozno uz bude rast pomalsie) s prikrmami by som pockala najskor az do 5teho mesiaca.
a kocky to jedovanie sa a neklud mame aj my 😒 Bela zacala vyzadovat ovela viac pozornosti, resp. blizkosti. je to proste tvor spolocensky 🙂 ked sa vzdialim uz mrnci a ked hned nepridem, tak place. a v poslednej dobe som zistila, ze ked place "akoze bez priciny", je to tym, ze je uz unavena, len nevie zaspat. cela je nevrla, jeduje sa, mrnci a po pol hodine je zrazu tuha...takze od unavy.

krhlicka
8. nov 2011

@gabika84 som sa nasmiala na vypadnutej pasticke 😀 DOry si ich teda cumle zurivo. To s unavou je aj u nas pravdepodne, lenze musim byt asi vestica, kedy ju ulozit v spravnom case. Ona protestuje, ked sa priblizime k posteli, sama si povie, ze este nie mami, ani to neskusaj. POtrebuje odgrgavat alebo pokadit sa este a ja neznala veci som ju chcela dat spat 🙄

gabika84
8. nov 2011

@krhlicka tak tak, niekedy by to chcelo kurz vestenia 🙂 s tou unavou to nebyva ale iba vecer, dnes to tak bolo napr. na laktacnej. od rana cele doobedie nespala, na laktacnej som ju musela stale nosit na rukach, aby nemrncala a o chvilu bola z nicoho nic tuha. potom v kocari spala cca 1 a pol hodiny v kuse...

gabika84
8. nov 2011

kocky dnes mi inak prisiel spaci vak pre malu. pouzivate ho niektora? ake mate zatial skusenosti?

krhlicka
8. nov 2011

@gabika84 zaspavanie na rukach je aj u nas, najnovsie zaspava zapichnuta pod pazuchou alebo posteli s hlavou pichnutou pod mojkacikom, ale to ju musim najprv ponosit poriadne pri diskoteke. Uz mi zasibava z tych detskych pesniciek, mi zneju v hlave este aj teraz.

gabika84
8. nov 2011

@krhlicka aj u nas funguju mojkaci ( Fedor a Teodor 😀 ) a tiez uspavanky. vestica kukla na malu, povedala ze bude mat hudobny talent, a nasledne sa ma opytala: "nepustate jej nahodou stale nejaku hudbu?" 😕 fakt je ten, ze jej ide jedno CDcko s uspavankami dokola kazdy vecer... ale zeby to bolo na nej uz aj vidno? 😨 😀

katarina6
8. nov 2011

@gabika84 no tak to si trafila klinec po hlavicke...... Mne mala bola vcera a hlavne dnes ako vymenena.... spala mi cez den vela, v leze som ju nakojila uplne papala vsetko ako keby sa nic nestalo, a akurat rano co som mala lavy prsnik uplne plny este od 5.tej rano co ho nevypila, tak ho nechcela ani o 9h., a mne uz mlieko striekalo odtial... takze mlieka mala kolko chcela a aj tak nechcela..... a tiez som zbadala ze sa jeduje hlavne ked je unavena, tiez som ju trochu ponosila a odkvacla mi a uz tuho spala.......
Takze asi to je fakt nejaka puberta, resp. uvedomovanie si sameho seba tych babatiek, ze zistili ze nepotrebuju uz len spat a papat z prsa... su aj ine veci.... a da sa prsnik odmietnut..... no a dalsie dva dovody co sa dnes hnevala na prse bolo odgrgnutie, vzdy si potom odgrgla... tak preto sa jedovala....
No snad to bude teraz aspon chvilku ok.... kym zasa nejake dalsie prekvapenia si na nas nevymyslia tito certi... 🙂
a moja mala tiez vyzaduje moju spolocnost, musi vidiet moju tvar, to ze na nu rozpravam z dialky velmi nepomaha.... vie sa chvilu zahrat sama, ale casom ju to prestane bavit.... no ked sa s nou ja hram a rozpravam s nou, tak to este vydrzi dost......

@mimikett 🙂)) no mame to my veru Opice! 🙂 Neviem co je spravne a nespravne, skor treba sa riadit instinktom, a ked dieta place a neprestava nic sa neda robit len spravit co vyzaduje... Ja tomu hovorim ze vyzaduje Lasku 🙂, vobec to nenazyvam tak skaredo ako casto mudruje okolie ze - ty ju rozmaznavas, atd.... Tak rychlo zabudaju vsetky tie starsie zeny ako sa ony starali o svoje deti a urcite boli take iste.... a teraz mudruju..... Babatka predsa nebudu naveky, je to len 1 rok co su skutocne malicke, tak preco by sme si to nemali vychutnat, to ze vyzaduju objatie, pocit bezpecia..... To co im teraz dame, to budu neskor spotrebovavat, preto im toho musime dat vela, aby boli silne, sebaiste ze my ich nikdy nenechame v stichu...... Neskor sa pomaly zacnu ucit pravidla, kde musia spavat, a ako..... ale na vsetko treba cas..... oni musia dorast do toho..... Tak si uzivajme to ze chcu tu Lasku, lebo potom ked budu teenegery, ledva sa nam ujde nejaka pusa od nich 🙂.... takze Na co si tu my vlastne stazujeme? 😀
Ked chcu ruky, tak ich budu mat.... nejako to prezijeme....

tie slzy budem pozorovat ... lebo raz som si vsimla nejake kvapky v ociach mala... ale inak vobec nic.... no pozeram to na nete.... pisu ze do 1mes. je to normalne, potom to mozu byt aj vazne dovody ako zablokovane slzne kanaliky, dehydratacia dietata.....
Ale na dalsom webe pisu aj ze sa dieta moze len hnevat a vtedy jednoducho neplace.... Ze ked uz place tak to je fakt uplne frustrovane velmi....
Hmm..... budem to sledovat.....

katarina6
8. nov 2011

@gabika84 Ja pouzivam spaci vak je to super vec podla mna! 🙂 Moja mala stale skopava vsetko... aj ked ju dam spat na nasu postel a zakryjem tym velkym nasim paplonom tak ho skope 🙂... to by musela mat na sebe asi nieco vo svojej vahe... aby to neskopala 😀.... je to dost teple... a je to fakt dobry vynalez! 🙂

katarina6
9. nov 2011

@gabika84 Gabi, a nebala si sa ist k vestici s malou? Ja som teda bola u vestici tusim 2x v zivote, ale to skor preto ze som sa nevedela rozhodnut, a tak som si chcela aj jej nazor vypocut, aj ked som si to urobila aj tak po svojom 😀.... no ked som spokojna, vyrovnana, nemam otazky, a nechcem aby mi nahodou nieco zle povedala tak tam nejdem... Ja to beriem ze je to nieco ako hodenie mincou 🙂, ked sa neviem rozhodnut, akurat ze to viac stoji 😀....
A naco si sa pytala u malej? ze naco sa mas pri jej vychove zamerat, alebo tak? ci ma nejaky talent specialny ktory by si jej mala rozvijat?

majush
9. nov 2011

dobré ránko maminy! my už tiež máme očkovanie za sebou, malá až tak velmi neplakala a v čakárni sa uplne upokojila, ked som ju dala na prsník. po očkovaní sme, na odporúčanie lekárky, preventívne dali panadol baby, v noci však mala teplotu, tak sme jej dali znova. len sa obávam aby tá teplota náhodou nebola spojená so soplíkmi ktoré jej včera začali zatekať do hrdla, nos ma čistý, ale počuť hlieny v hrdle. chúda moje až ju napína na vracanie v noci, tak je v šikmej polohe...
@gabika84 aj my používame spacie vaky už od 1. mesiaca, ja som s nimi maximálne spokojná, lebo naša sa tiež so všetkého vykope.
@mimikett mne padajú vlasy nehorázne. bojím sa, či mi tam niečo ešte zostane, rozmýšlam nad radikálnym zostrihom, ale mam vlasy po pás a bolo by mi ich asi dosť lúto, uvidíme... ale mna okrem vlasom trápia aj vyrážky, čo sa mi stále niekde na ksichte robia. . . ja viem, hormony.
baby, ako často papajú vaši maličkí? naša každé dve hodiny, aj v noci, tak sme zahájili predlžovanie medzi papaniami, začíname predlžovať o pol hodinku. malá zatial s tým až taký problém nemá, ale musí byť u ocka na rukách a venovať sa jej musí, aby si nespomenula, že je hladná 😉
včera na poradni sa doktorka čudovala, že malá je aká čiperka, lebo má tendenciu si normálne sadnúť, bez toho aby sa chytala za ručičky a tahala, sa sama od seba dvíha z chrbátika hlavou dopredu. aj vy máte také neposedné šidlá? 😎