icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

mamabiba
20. nov 2011

@schaja Zajtra je fajn 😀 😀 😀 . Ja si to radšej ani nehovorím, lebo viem, že to nedodržím. Ja som medzi prvým a druhým tehotenstvom sladké skoro do úst nedala a potom som sa "rozožrala" pri druhom tehu a odvtedy neviem prestať. Asi doháňam tých "stratených" osem rokov 😀 😀

mamabiba
20. nov 2011

@krhlicka tak vitaj do partie čokoládových maniačok 😀 😀 . Ja všetky druhy. Slané vôbec nemusím. Ale každý večer si musím pri telke, keď deti už spia rozbaliť jednu čokoládu a priam ju až "zožrať", lebo by som sa zbláznila. Našťastie ani mojej to nerobí problém.

gabika84
20. nov 2011

@majush majus to s tym spanim je asi nejaka vyvojova faza :-/ stolicku zatial vybranu nemam...ked vyberies. daj tip 😉

krhlicka
20. nov 2011

@gabika84 no caves, uz som ti chcela pisat, co je s vami 😀 u nas presne to iste, ako pises Gabi. Kecame, rozhadzujeme rucickami, pokusy o pretocenie su, ale zatial s jedosenim. Brusko nas trapi rovnako, na prsniku sa na mna viac rehoce ako pije... No a na nefrologii sme sledovane tiez od porodky...diletacia lavej oblickovej panvicky prveho stupna. Neonatologicka, ktora nas kontroluje, vsak povedala, ze do roka sa to zvykne upravit, tak jej verim a pevne dufam, ze sa to samo upravi.
Ooo a Belinka uz trenuje v postielke?Lebo Dory som sa zatial neodvazila ulozit do postielky. ALe to je moje rozhodnutie, zboznujem si ju k sebe vinut, ked zaspinkava. Hrame sa s rukami, prepletame prsty, usmieva sa, no nadhera. A hlavne, za chvilu je tuha, ale poctivo kazde dve hodky na didke, rano som grogy a to zaciname novy den. Nastastie nocny spanok mame od 19 do 7:00, potom 2 hodky hore, ale tie ju musim zabavat, inak je plakadlo.

dadulajda
20. nov 2011

@gabika84 Ahoj, neda mi nenapisat to... 😉 som sa z chuti zasmiala ked pises ze uz kupujes 62ky. lebo moj maly nosi uz 68 body a inak 74. A ponozky mu kupujem na 2-rocne deti, lebo ine neoblecie cez clenok. 😀 😀 ale dufam ste zdrave a mala je zlata. 🙂

krhlicka
20. nov 2011

@dadulajda aj my uz nosime 74 😀

dadulajda
20. nov 2011

@krhlicka sikovne babule 😉 a inak ako sa mate? aj ty ostrihana? 😀

krhlicka
20. nov 2011

@dadulajda dakujeme, vsak aj Patik vam pekne rastie, tie licka chutnucke.Mame doma skrecky 😀
Jasne, ostrihana od stvrtku, vsade chumace vlasov, uz som bola nestastna z toho.
My uz mame aj bodynka 74, v 68smicke je mala ako vypasena jaternicka, tak som jej ich uz vyradila 🙄
Dufam, ze 74 chvilu ponosime, lebo ma nebavi menit oblecko kazdu chvilku...
A brusko uz v pohode u vas?viem, ze na spinkanie si pisala, ze sa len nosi opica mala.
Tiez mas riadnu zivu cinku. Mna uz tak boli chrbat, ruky a aj krk mam nejak cudne zaseknuty....hotova dochodkyna 😕

gabika84
20. nov 2011

jee koceny a to som myslela, ze Beli je vcelku dlha na svoj vek. dnes mala prvakrat 68ku- trosku to na nej planda, ale neva 🙂 co sa tyka vlasov, u mna to nie je zatial take hrozne, aj ked zacali padat. kupila som si tiez Revalid, bo kedysi davno mi skutocne pomohol.
@krhlicka aj vy ste na nefrologii?? chudatenka.. ale ja som presvedcena, ze sa to vstrebe. my mame rozsirene nejake kanaliky, alebo čo to je.. ani presne neviem.. co sa tyka postielky, Beli uz davam do nej, odkedy mi padla z postele ☹ nastastie ja mam nizku postel a ona bola zavinuta v perinke, takze sa nic nestalo, ale predsa... dam ju do postielky o 7mej-8mej, potom po kojeni znova, ale po dalsom, nadranom uz ju nechavam pri mne 😝 aj kvoli tomu, ze mi v tej posteli chyba, aj kvoli tomu, ze nadranom uz spava v kratsich intervaloch a dost sa puci. takze mozem hladkat brusko, dvihat nozicky atd.. ked uz nemam v posteli chlapa, aspon niekto mi tu prdi do duchien 😀

gabika84
20. nov 2011

ooo a dnes sme objednali vianocny stromcek, tesiiiiim. 🙂 rolnicky, rolnicky...lalalala (uz mi sibe 😅 )

krhlicka
20. nov 2011

😔@gabika84 sme, ale pevne verim, ze do roka to bude upravene. Na plavanie babatiek mozme ist az, ked to bude ok.
Este stastie, ze sa nic nestalo, my mame postel od steny po stenu, tak som kludnejsia. ALe ked sa krpec zacne viac hybat, tiez sa obavam. Planujem ju ucit cez den na spanok v postielke, ale stale zostavam pri planoch 😝
No a darceky pre krpanu....jednoznacne jej najezime hracky. Ved oblecko...co ma z neho ona?este sa aj pri obliekani jeduje.A ju ti len tak nebavi kukat na rovnake hracky, hlavne treba zvukove, nech to co najviac trieska, huci,pisti...to sa nam lubi 😀

katarina6
20. nov 2011

@gabika84

Gabi, no Bella je uz velka! 🙂 Krasne rastiete, ako aj vsetky ostatne babatka, radost pozerat! 🙂 a v tom spacom vaku vyzera uzasne 🙂, ako si s nim spokojna? Myslim ze to je super vec! a inak tie hracky co ma okolo nej, to sa nebojis jej tam nechat? Lebo ja keby som to malej nechala, tak ona strasne rozhadzuje rukami, a ma ich strasne dlhe, takze ja na cele rozpatie jej ruk zhora az nadol nedavam nic, lebo ona ked nimi trepe, tak vsetko lieta... hlavne ked ju prebalujem na pulte, a mam okolo nej oblecenie, tak vsetko strhne na seba 😀... a v postielke by som jej nemohla nic nechat lebo by som sa bala ze sa tou babikou alebo plysakom udusi.....:-P

co sa tyka tych darcekov pod stromcek, tak ja urcite budem kupovat knihy - nejake slovenske ludove rozpravky, a potom aj hocijake ine take male obrazkove co si moze aj poslintat 😀, mozno nejaku hru do vanicky, ked bude vacsia a bude uz aj sediet aby sa mala s cim hrat, no a oblecenia nejake velke co bude mat na jar leto, a moja mama malej kupila uz aj nocnik 😀, som sa smiala ze naco tak skoro.... a velmi by som chcela kupit babkove divadlo 😀DD ale to skor asi pre seba zatial lebo bol to taky moj sen vzdy, a nikdy sme take nic ako deti nedostali.... no mala dost reaguje na pohyby, rozpravanie, tak mozno by ju to bavilo 🙂, urcite namiesto TV obcas jej takto zahrat by bolo fajn 🙂, myslim ze by to plne vnimala... no a ak nie, tak to jednoducho bude na neskor 🙂.... Ak by ste niektora videli v Ba nejake pekne velke babkove divadlo dajte vediet 🙂..... to si zasa ja myslim ze som trochu sibnuta 😀, ale tak co.... aspon ja si konecne splnim sen 🙂. No a pripadne nejake hracky.... tak neviem ci z tohoto vsetko uz mas pre Bellu.... ak nie tak mozno sa ti nieco zapaci.....

s tym prevalovanim na brusko teraz jedna holka na druhom fore vravela ze ak sa prevaluje babo takto z bruska na chrbat a naopak skor nez ma 4mes. tak vraj moze ist o zablokovany sval, co nie je dobre.... takze myslim ze mame cas este 🙂, lebo moja mala tiez dost zlenivela ako kedysi sa nohami posuvala a plazila sa, teraz ani za nic, ma vacsiu vahu a vobec sa jej nechce, ani z toho otacania nie je velmi nadsena na brusko ak jej pomaham s tym...... na bruchu ale dost vydrzi aj ked len so zdvihnutou hlavickou 😀 ako pstros..... a myslim ze to krhlicka vravela ci ktora, ze mala jej nechape ze sa da na brusku aj oddychovat a dat ju dole 😀, tak nasa mala to tiez nechape 😀, a potom ked uz ju nevladze drzat tak sa jeduje a chce zmenit polohu 😀....

so spanim, no nasa mala spi stale dost 😀 ale az o polnoci, o jednej zaspi tuho, a potom vydrzi do 7h. spat, ja ju potom kojim az o 7h., alebo ak citim plne prsniky a nespim tuho ze to dokazem citit 🙂, tak o 5h. vstanem a nakrmim ju., potom zasa zaspi do 10-11h., potom zasa papa, a potom zasa zaspi do 13h.-14h., a potom uz je hore, ale niekedy zaspi znova do 17h. a potom je hore, a uz len tak na 15min si zdriemne obcas....

Kedy inak kupete deticky? My o 20h., no teraz nejako mi mala zaspava okolo tej osmej, tak uz som ju viackrat musela budit na kupanie a potom tak rychlo uz nezaspi.....

a s bruskom.... myslim ze to este chvilu potrva tie bolesti.... Nasa mala sa tiez este jeduje ked tlaci, tak ju dam zvisle, nohy jej tlacim na brucho, proste ako keby bola v podrepe, to je kludna, vytlaci vsetko co sa da a potom ju prebalim....

ikusa11
21. nov 2011

@katarina6 panecku,to fakt ti mala tolko spi?a to doma alebo s nou tolko chodis von?nasa nelka si da o deviatej pol hodinku,potom o pol dvanastej musime ist von,to pospi hodinku a pol,keby nejdeme von tak doma len pol hodku,a po obede zas len pol hodinku a to je cely nas denny spanok.

ikusa11
21. nov 2011

aj nasa nelka sa v noci budi castejsie,este pred tyzdnom to bolo prvy krat okolo druhej a potom o siestej a este zaspala a teraz uz je hore o jedenastej prvy krat,ale vraj koncom tretieho mesiac potrebuju viac papkat,tak asi preto.ja som v piatok bola vecer s kamoskami vonku,odstriekala som dve davky mlieka a manzel v noci nakrmil,prebalil a nebol ziadny problem,nelke som nechybala 😉 .ale jasne,ze som mala telefon stale na ociach pre istotu.

katarina6
21. nov 2011

@ikusa11 ... no.... teraz mi akurat ale zasa spravila nocny vyjazd 😀.... vcera tuho zaspala az o 3h v noci, dovtedy jacala ako diva.... tak snad sa to uz nebude opakovat.... no ked zaspi tuho, tak dllllho spi.... dnes o 9h. sa zobudila vyzgerena ako slniecko 😀..... no prebalila som, napapala sa a znovu sme zalahli obe az do 12h 🙂. Nie nechodim s nou na prechadzky doobeda 🙂, to ja som na to leniva.... az poobede, aj to nie uplne kazdy den..... No hovorim ze je take prave levicatko lenive 🙂... ale tak to su tu vsetky levicatka asi v tomto fore 🙂, tak asi nie na vsetky to plati.....
Najlepsie na tom je, ze moj muz doteraz nevie kedy v noci kojim, este pri tom chrape, vobec sa nezobudi celu noc, a mala len teraz 2x takto vystrajala do 3h. rano ze nechcela spat, a on uz hned hovori ze no to si nemoze tak zvykat nechaj ju v postielke nech sa vyreve, ona zaspi...... Hovorim no to urcite... uz som to skusala, a len co som zbytocne potom mala dalsi cas navyse aby som ju musela ukludnovat kym zaspala taka rozculena......
Hovorim mu, uvedomujes si ze mnohe pary, maju taketo noci kazdy den..... a tebe sa to stane len 2x a uz z toho robis ze mala neposlucha??? Ze ma sama zaspat v postielke??? ved nema ani rok, ani dva,.... este stale je to male babatko, co stale potrebuje citit oporu, citit mamu, otca, narucie, a nevie jednoducho bez toho zaspat..... Tak som malu vzala, inak ako sme sa takto s muzom hadali, tak mala z toho stichla... ona vzdy ked sa nejako vadime, tak je normalne ticho 😀.... Ako keby si povedala, dost, nebudem este aj ja kricat.... 🙂, budem hrat anjela 🙂.... tak stichla, ja som si v obyvke zapla TV, a na fitlopte sme sa trochu pohupovali, a za 10min, uplne zaspala, tak som ju len dala do postielky a bolo...... Strasni su ti chlapi niektori..... a ten moj teda si fakt vela veci neuvedomuje, vzdy mu to musim pripominat..... 😝

schaja
21. nov 2011

@gabika84 aj mne sa uz zacina 'zvianocnievat' 🙂 ked pozeram vyzdobene okna - tu s tym zacinaju nejako skoro, tak ma chyta taka vianocna naladicka- normalne sa na vianoce tesim
no a u nas s otacanim to je t ak ze Nicole sa otaca uz davno zacala ked mala asi 8 tyzdnov a Alex sa uz tiez par krat otocila ale moc sa jej neche - bud sa na brusku hneva alebo si len tak flegmaticky lezi - ako ze no tak si ma sem polozila tak vydrzim 😀
a dnes ked sme isli do obchodu sa Alex zacala tak hlasno smiat ze sa az ludia otacali - len tak z nicoho nic ale rehotala sa asi 2 minuty 🙂 no a po 10 minutach nakupovania sa obe pre zmenu rozrevali tak to sa zase ludia otacali 😒

schaja
21. nov 2011

ozaj baby uz ste davali babatkam nejaky sirup proti kaslu? my sme dnes kupili ale este som im ho nedala- zda sa mi ze najko moc kaslu a maju sopliky - horucky nastastie nie. mazel tvrdi ze by som teraz s nimi nemala chodit vonaleja si myslim ze ked ich zababusim tak im cerstvy vzduch prospeje alebo... ?????????

mariakajelova
21. nov 2011

@schaja Dobrý deň! Ja som žiaľ musela dávať svojej sirupček aj antibiotikum v sirupčeku, lebo kvôli dlho trvajúcim soplíkom mi začala aj kašlať nakoľko jej to stekalo na dýchacie cesty. Tiež sme mali kvôli tomu problémy s upchatými slznými kanálikmi ☹. Dlho predlho jej trvalo, kým ustali soplíky. Používali sme Physiomer ampulky a teraz Otrivin ampulky s morskou vodou. Tie mi odporučila alergologička a boli oveľa lepšie ako Nasivin. Nasivin je dráždil nosnú sliznicu. Moja tiež nemala horúčky, takže som ju dobre zababušila a chodili sme vonku na čerstvý vzduch tak na dve hodinky denne.

linda40
21. nov 2011

@dadulajda keď porovnám v prvými, tak prvý bol hyperaktívny, takže ešte horšie ako táto posledná, 2. bolo 14 mesiacov po prvom, nebol na ňu čas, musela poslúchať. 😀 Nemaznala som sa s ňou, preto poslúchala, keď má človek na dieťa čas, tak si ho pekne rozmazná. Aj teraz je to tak. A či boli niekedy deti lepšie? Moja mama tvrdí, že ja som bola horšia než moje všetky dokopy 😀 . Bola som prvá v rodine, všetci ma pestovali.

ikusa11
21. nov 2011

@katarina6 no tak hej,sem tam tazko s tymi chlapmi,ja som sa tiez mojmu navysvetlovala,preco dieta musi byt v sedacke,on totiz starsiu posadil obcas dopredu a ani jej pas nedal ked isiel k svokrovcom o par ulic dalej.alebo vysvetlovat.ze nesmie odist ani na sekundu,ked je mala na prebalovacom kute.no co uz.my mamy vieme vsetko najlepsie 😀

ikusa11
21. nov 2011

@schaja ja som davala sinupret a aj mucosolvan junior.vonku sa moze chodit,pokial babo nema horucky.

krhlicka
21. nov 2011

Ahojte baby, mate uz za sebou ockovanie Prevenarom?ktoru vakcinu ste dali 10 alebo 13?
A ako to vase deticky zvladali?
Chcem poprosit lekarku, aby som mohla hned potom malu prilozit na prso. Snad to zvladneme 🙂

bejka82
21. nov 2011

@katarina6 no tak môj mm tiež vačšinou prespí nočné kojenie 🙂 ale má to povolené keď cez deň musí do roboty 😝 zo začiatku bol aj on nočné vtáčatko lebo naše slniečko nechcelo nijak inak zaspať len na rukách, tak sme sa striedali. ale chvála bohu sa to už trošku zlepšilo. moja malinká vstáva cca o 5:30 hodinku je hore potom zaspí ale na rukách cca 30-45min. prebalím, napapá sa pohráme sa a šup von to mi spinká vačšinou 3-3,5 hod. potom zase 1-1,5 je hore a zase von to spí 30min - 1,5 h kedy ako. a potom ešte pred kúpaním sa chce ponosiť. o 5:30 - 6h kúpeme a už potom papať a uložím spinkať ale to trvá cca 1,5 h kým zaspinká na brušku. (medzi tým sa somnou vadí, že ona ešte nechce spinkať) 😀 a vačšinou sa mi zobudí len 1x. síce dnes to bolo trošku popletené bola hore 3x ale čo už. za to cez deň mi to vynahradila. a aj ja si vtedy poviem, že sú také detičky ktoré sú oveľa častejšie hore...... takže mi takto bojujeme 🙂

katarina6
21. nov 2011

@bejka82 a ako ste malu naucili zaspat samu v postielke? nasa to predtym vedela a teraz ani za nic.....
a kupete malu rano? ja vecer pred spanim.... lebo pocas dna ma zababrane ruky aj pod krkom od grciek, a od tricka, a ruky ma medzi prstami od plienky latkovej take chlpy.... tak ju taku spinavu nemozem nechat spat.... a v noci tolko negrca, myslim ze vobec negrca v noci....

gabika84
21. nov 2011

@krhlicka nas caka ockovanie pozajtra ☹ dala som 13ku (ze ked uz to do nej pcham....) rotarix nedavam. a tiez po ockovani planujem hups na kozu, to zaberie urcite najlepsie. spravili sme to tak aj po nausnickach a mala sa ukludnila pomerne rychlo. nasa doktorka ma v ambulancii aj "spešl" miestnost na to, aby maminy nemuseli kojit v cakarni a zaroven "nezavadzali" v ordinacii, aby mohli prijat dalsich pacientov medzitym. a kedy idete?

krhlicka
22. nov 2011

@gabika84 ideme dnes, tiez som uvazovala tak ako ty nad 13, len ci to nieje zbytocne este viac bordelu do detskeho telicka...Iha, to mate ake super, ze samostatna miestnost. U nasej je klasika cakaren, ale je tam zima...

bejka82
22. nov 2011

@katarina6 no mne malinká v noci spala v postielke kým bola menšia bez problémov, potom už nechcela tak bola pri nás. akurát včera mi mm povedal aby som to vyskúšala zase ju dať do postielky s vyšlo to, tak som zvedavá ako to bude dens 🙂 ja ju nakojím a dám ju na bruško to je 2v1 aj si odgrgne a aj mi potom zaspinká. vždy som ju hladkala po chrbátiku a tak zaspala a včera to vôbec nechcela tak som len nad ňou stála a sledovala a môj krpček zaspinkal 🙂 My ju kúpeme tiež večer okolo tej 17:30-18h ona to v tom čase už aj čaká. lepšie mi to príde ju kúpať večer ako ráno. a ja s ňou okolo 9:00 aj tak chodím von takže to by som ani nemohla ju kúpať, však by mi zamrzla vonku 😀

mimikett
22. nov 2011

Ahojte mamicky, nasa mala spi v noci v postielke, aj ked si ju niekedy rano zoberiem k sebe - niekedy preto, ze ju chcem mat pri sebe, inokedy preto, aby sme si este aspon chvilku schrupli, kedze obcas sao siestej tvari, ze je vyspinkana 🙂 . Inak v poslednej dobe sme aj my v noci akosi casto hore. Dneska bola sice vynimka- kojila som dva-krat, ale cim dalej tym castejsie sa stava, ze kojim kazde dve hodiny. A vidim, ze dakedy si mala len cucne a potrebuje vediet, ze som tam a zase zaspinka- zatial to znasam celkom dobre a som ako tak vyspata.... Na mimibazare som si stiahla knizku "Kazde dieta sa vie naucit spat", tak si ju idem prestudovat - vela mamiciek pisalo, ze si krasne podla knihy naucili babo spaciemu rezimu. Tak uvidime 🙂 Vecer zaspavame na rukach, krpanke dam papat ona zaspi, ale do pol hodinky je vzdy hore a musim ju uspat na rukach... Co sa tyka kupania, kupeme medzi 18:30-19:00.
@gabika84 Bella je krasna, teraz su vsetky tie nase deticky take krasne okate 😵 .
Kde ste kupili prosim stromcek?

katarina6
22. nov 2011

@bejka82 Nam mala spi v postielke celu noc od zaciatku 🙂, to nie je problem... Problem je, ze tam neviem sama zaspat tvrdo... ze ju len polozim a zaspi... Dokonca aj na rukach ked ju uspim, tak ked ju polozim do postielky do polhodiny je hore, a zasa odznova az kym uplne tvrdo nezaspi..... A ked pri nej stojim, alebo aj sedim, a hladkam ju, tak sa na mna rehoce, rozprava mi 🙂, a trepe rukami, a potom zacne jacat ze chce ist na ruky..... ju velmi pritomnost mna ci mm neuspava 😉, skor naopak vyvolava v nej pocit radosti a aktivity..... Ale sama zaspat nevie.... Skusala som ju aj par krat uspat vedla mna na posteli, niekedy zaspi a potom ju premiestnim do postielky, no skor iba obcas to plati......
a teraz mi mala uz 3x zaspava tvrdo az o 3h. v noci.... a cez den dlho spi a neviem ako jej to mam otocit, ked ju nenecham cez den spat, tak je zla, nervozna... proste chce spat... tak mi hore dlho nevydrzi......

@mimikett ... prosim das mi link kde si kupila tu knihu? objednam si ju aj ja veru 🙂.

katarina6
22. nov 2011

@mimikett ... a mas prip. mate dievcata este nejake dalsie tipy na dobre knihy? nehovorim ze to zrejme aj tak nebude fungovat podla knih 😀, ale clovek aspon trochu viac veci pochopi....... knihy s dobrymi tipmi na zaspavanie, potom pridavanie prikrmov.... vychova....atd.....prip. ako rozvinut kreativitu - nejake konkretne hry.....atd.... Urcite si take chcem kupit, len si to musim prelistovat v knihkupectve, nechcem to cez net, ked nevidim ake su vo vnutri..... ale ak mas dobre tipy tak to si kupim aj bez prelistovania......🙂