icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katka121
8. jan 2012

@majjka1985 V základe je jedno čím to mastíš - podstata je aby to skrátka bolo premastené - čím mastnejší krém tým rýchlejšie sa toho zbavíš. Mastný základ spôsobí že šupinky sa doslova nasajú mastnotou a dajú sa ľahko vyšesať alebo jemne vytrieť plienočkou. Hodinku pred kúpaním nahrubo natri .... kúp každý deň. Po vyčesní ošetri menej mastným olejčekom, pretože je to spôsobené poruchou tvorby mazu v pokožke. Moje obidve si tým prešli - malý mal až také šupiny ktoré sme doslova podvažovali klasickým hustým hrebeňom (u neho zabrala kozmetická vazelína)- malá to mala menej ale aj v obočí..... Jedná sa o seboroickú dermatitídu kojencov spôsobenú nadmernou tvorbou mazu. Staré babky vravia, že je na to najlešia bravčová masť 🙂 ale to som neskúšala. 😉

gabika84
8. jan 2012

caute kocky. aj my sa povazujeme za supakov 🙂 teda skor sme nimi boli. teraz je to uz lepsie. nic moc preto-priznam sa- nerobim 😅 doktorka mi na to predpisala zarabanú salycilovu mast. ze vecer natriet, nechat posobit a rano vycesat. som aplikovala asi styrikrat 😅 bo mi to casom smrdelo a vzdy jej davam pusinky na hlavku, som mala celu drzku mastnu, ked som zabudla- bleee 🤐 ked som ju mala na rukach, vzdy som jej to vyskrabkavala (dedo tvrdi, ze vyzerame ako opice, co si blsky hladaju 😀 )
inak, co sa tyka spanku atd. citala som vase prispevky a musim povedat, ze u nas to iste ☹ tragedia. Bellu uspim niekedy az o 11tej. resp ona zaspi o 8mej, ale spi tak 45 minut (presne ako doobeda/poobede) no a potom sa tvari, ze som vyspataaa, alebo sa puci, ked ju brusko omina 😒 ) v noci je hore cca kazdu hodinu a pol (uz to ani nevnimam 😔 ) casto ani neviem kolko je hodin, len chytim nakojim (keby kojim po 20 minutach, ani na to asi nepridem 😅 )
no a zaroven je to s nou doma o drzku, pretoze vyzaduje ovela viac pozornosti. takze striedame- deka, postielka, stolicka, ruky, satka a tak stale dokola. co sa tyka umrncanosti, na nete som narazila na zaujimavy clanok (ked som hladala nieco o kolikach a refluxe) ze koliky casto vymiznu, ale ich priznaky ostavaju (plac, kopanie nozickami, prehynanie sa atd.) a tak si mamicka mysli, ze babo trapi brusko. v skutocnosti je zevraj len UNAVENE a chce spat. babatka vo veku tych nasich by mali spat zevraj kazdych 2 az 2,5 hodiny od posledneho zobudenia. a tak som si to zacala na Belle vsimat. a u nas sa to ukazalo ako pravda na 100% tzn. ked sa napr. zobudi rano o 8mej, o 10 to s nou bolo uz na nevydrzanie. tak som ju dala normalne do spacieho vaku, polozila na moju postel, drzala za rucku, hladkala a cuduj sa svete- dieta zaspalo!! rozumej- casto tomu predchadzalo mncanie, nasledny plac, vypluvanie dudla, ale po 10 minutach zaspala. vacsinou spi cca 45 min- 1,5 hodiny. o 11tej sa zobudi, no a o 1nej poobede zase mrnci, tak znovu sup do postele. a znovu spi!!! odkedy som na to prisla, je to vcelku v pohodke babatko 😉
sviatky su za nami a my sa chystame na rozne januarove "akcosky" 🙂 od zajtra nastupujem na kurz masazi babatiek (sice trosku neskor ale predsa), potom kurz znakovania a chystame sa omrknut plavanie babatiek, nech vieme, co nas onedlho caka 🙂
prajem vsetkym maminkam a augustovcatam pekny tyzden 😎

bejka82
9. jan 2012

@gabika84 moja malá vydrží najnovšie 2-2,5 h byť hore ale to je už maximu. doteraz to bolo 1-1,5h. ráno sa zobudí okolo 5:30-6h po pol hodke si už šúcha očká ale nie a nie zaspať, ani na rukách. tak sa s ňou hrám aby aspoň vydržala do tej 8h a potom šup do kočíka a von. Sa smejem, že to len mi dve sme vačšinou vonku, ale čo narobím keď mi nikde inde nechce spinkať. ona to už vyslovene čaká, keď sa zobudí že sa ide von.
a novinka je aj to že mi jeden prsník úplne odmieta , na tom druhom tiež trošku štrajkuje ale aspoň ako tak cucká, tým pádom jej už musím dávať UM lebo z môjho sa nenapapá. Začala som brať aj homeopatikum na tvorbu mlieka, ževraj to bude laktačná kríza. počuli ste baby o tom?

katka121
9. jan 2012

@bejka82 Neviem, neviem - laktačná kríza je asi ked ti poklesne tvorba mlieka, ale tvoja malá sa asi nechce prisať. Homeopatiká sú dobré . mne zabrali. Moja malá toto urobila v 2 mesiacoch - proste štrajkovala a mechcelo sa jej tahat. Ja som to vyriešila tak, že pokilal som ja mala mlieko tak som neprikrmila - chce to pevné nervy -malá preplakal 1/2 dna ale potom pochopila ze si musí mliečko jednoduchu vytiahnut sama. Odvtedy žiadem problém. Možno sa ti aj zmenila chut mlieka - niekedy sa to vraj stáva pri menzese.

katka121
9. jan 2012

@gabika84 Presne si to vystihla - aj moja mala má cyklus 2-2,5 hod a spime. V noci uspávame aj okolo11 ale do rána pekne spí - teda "len" zo 6 kojeniami 🙂 - po ktorých ale okamžite pokračuje v spánku

edita84
9. jan 2012

no kočky ked vás tu čítam hovorím si že mám doma andílka ten ráno vstane zanesieme Bejku do škôlky a potom prechádzka, cez deň spí pár krát takú hodinku asi ale ked nespí tak sapekne hráme bud on v postielke kde je jek tank celá sa pod ním hýbe niekedy ho nájdem na bruchu a ruka a noha mu trčia von a on len kecá 🙂 a večer okolo 8 zaspáva a vstane o 3-4 ráno a potom ked sa podarí spíme do 7 :D takže kludasko môj 🙂 vyzerá to tak že teraz mu idú zúbky tak slintá jak doga :D dnes ideme na očkovanie dostane druhú dávku Rotarixu a Prevenar 13 ky , dúfam že ani teraz nebude mať horúčky. prejeme pekný deň

bejka82
9. jan 2012

@katka121 no však toto ja som to nevydržala ako mi plačkala, že je ešte hladná tak som jej dal UM ☹ tak to asi zruším a nejak to vydržíme... ☹ menzes som mala len 1x od pôrodu a odvtedy nič takže to som vylúčila 🙂 ďakujem za radu 🙂

krhlicka
9. jan 2012

@katka121 @gabika84 Dorotka si posunula spanok z 1 a 1/2 hodky na kazde 2. Lenze ona pospi doma v posteli max. 45 min, aj hodinky podla nej mozem nastavit. Za ten cas ledva nieco porobim a sadnem si na chvilu a uz sa ozyva vyvsielacka eh eh eh me me a ideme nakojit, prebalit, hrat sa...unavit dieta, obliect seba, obliect malu a sup na 2 hodky do koca. Odchadzame s huronskym revom, takze adrenalin poriadny 😝

Baby ako zabavate krpcov doma, dajte nejake tipy na hry. My sa uz hrame kde je mama, ze sa malej schovam pri posteli a ona je na brusku. Uz vie, co sa bude diat, tak sa dopredu smeje. Potom ju bavi bantovat veci hocikde...najma v kupelni, pripadne somarinky na komode. Pod postelou lezim a hram jej divadielko s hrackami...akoze superstaristi, co bliekaju slovenske odrhovacky tipu Moja mamka nieco ma a Pec nam spadla atd., 😉 Potom je chvilu v kresielku, chvilu na hracej decke...ale to fakt max. 10minutovky da a aj to sa jej venujeme. Takyto program jej nutim den co den chudatku mojmu, snad sa z toho nezblazni 😎

susanq
9. jan 2012

ahojte kocky, tiez sa musim podelit s par starostami, ktore nas tak nejak postihli. Danielko krasne rastie, o tom potom, ale v decembri som dostala prvu menstruaciu a odvtedy proste bojujeme s nedostatkom mlieka, zelenou stolicou, zltou stolicou atd. pred menzesom, pocas neho, no to je hroza. malemu mliecko nechuti, zacne kakat na zeleno, po menzese sa to upravi, ale iba na dva tyzdne a mame to tu zas. Proste hormony... Tym, ze mu mliecko nechutilo, tak zacal menej papat, o to menej sa mi tvori mliecko, no proste zacarovany kruh. V noci sa budi kazde dve hodiny a to sme boli uzasne dobri spaci do 4.mesiaca. Az prisli tie debilne hnusne kramy. No a tak nam uz dnes doktorka vzhladom na to, ze maly ma atopicky ekzem (dva tyzdne dozadu sa nam vyhodil) predpisala nutrilon HA, ze mame davat na noc, no ale kdeze. Maly nechce flasku ani citit a ani vidiet. Nehrozi. Tak nam asi nezostava nic ine, len bojovat dalej, ved ja na tom nejako extra netrvam, ved ked mam nejake mlieko, radsej to, ako nic. Inak uz mame za sebou prvy tyzden papkania mrkvicky a zemiacika, zacali sme presne od ukonceneho 5.mesiaca vzhladom na to, ze malinky ma uz viac ako 8 kg. Inak je stale uzasne dobry, krasne sa smeje, cez den spinkava v intervaloch 2-3 hodiny hore, 1,5 - 3 hodiny spi a takto to ide dookola. Skoro vobec ma nepotrebuje, dokaze sa sam prezabavat na hrazdicke, na deke, pod kolotocom. Uz sa aktivne pretaca z chrbatika na brusko a naopak, takze sa uz nenudi :D akurat ze tie noci su hrozne :( Mrzi ma, ze mliecko sice je, ale nie je ho tolko, alebo takej kvality, ako by som mozno chcela. Maly stale pribera, o tom potom, ale ja uz neviem, som z toho smutna. Ale tak nevadi, nejako bolo, nejako bude 🙂

a este som chcela povedat, ze maly vzdy po kupkani medzi 18:30 - 19:00 zaspinka hned, bez debaty, potom ma najdlhsi spanok, kedysi to byvalo 6-7 hodin, teraz je to tak 3-4, no ale potom je to uz kazde dve hodinyky cca, niekedy aj menej. Maminka je uz na nervy :D ale nastastie aspon so zaspavanim nie je problem. Mame super ritualik, kupkanie, obliekanie, kremikovanie, rozpravanie sa, papkanie, takze vsetko 🙂 kedysi zaspaval len na prsniku, kludne aj hodinu, ale same sa to uzasne upravilo.

ikusa11
9. jan 2012

@bejka82 mam kamosku,ktora kojila mesiace len z jedneho prsnika a mala dost mliecka a nebol problem.a je to vraj preto,lebo z jedneho lahsie tieklo,tak zacal odmietat druhy a tak sa jej v jednom znizila tvorba mlieka.no len potom jej ostal jeden prsnik mensi ako druhy.

susanq
9. jan 2012

@krhlicka : tak to ma mrzi, ze to takto mate, nas Danielko je totalne samostatna jednotka... necham ho v postielke na brusku, pustim kolotoc, ma okolo seba hracky, hodinu ani nepipne, akurat, ze zrazu pocujem prd prd prd, a to viem, ze sa dobre pokakal :D pridem za nim, ten uz nacapeny na mrezi na chrbatiku, kopec srandy, ze sa prevalil :D takze potom po prebaleni a napapani dam maleho na hraciu deku, tam na seba cumi ako spravny metrosexual do zrkadla a hrkuta si :D potom ked ho to prestane bavit, zakrici, mama dobehne, porozpravam sa s nim, robime somariny, dam ho pod hrazdicku, do 5minut zaspi. No proste, totalka samostatna jednotka. Aspon ze tak 🙂

krhlicka
9. jan 2012

@susanq to ma mrzi, ze mate starosti s papanim, ved malicky je riadny prisavnik....ako pekne rastie 🙂 Nasa mala je riadna papkacka, ked som sa vazila s malickou a bez nej, bol rozdiel 8,6 kg chi chi. Zajtra ideme na poradnu, tak som zvedava na aktualne miery. ALe moc to neriesim, som rada, ze jej chuti moje mliecko. Kramy zatial nemam, snad tak skoro ani mat nebudem...
To mas ake skvele,ze sa drobec takto sam zabavi! Nasa Dorotka sa skratka rychlo nudi na jednom mieste. Skusim aj ja kolotoc, ale to najskor musim vypratat rarohy z postielky, kedze v nej zatial nespi 😀

katka121
9. jan 2012

@bejka82 Bude to tažké, priprav sa že si možno poplačeš aj Ty ale ak chceš ďalej kojiť je to nejlepšie riešenie. Je to kto z koho - kto má lepšie nervy vyhrá.......

gabika84
9. jan 2012

@bejak82 @susanq kuk sem baby, je tu nieco o tom, ked dieta bojkotuje dojcenie http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora...

gabika84
9. jan 2012

a tuna mozno nieco o odmietani jedneho prsnikov http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

krhlicka
9. jan 2012

Baby nasa mala sa zase cudne prisava, ziadne velke usta....uz len mini mini zobacik, otvori pusinu a caka, kym pride dida k nej...lenivka 🙄 Da sa znovu upravit prisatie, aj ked ma krpec uz nespravny navyk?....obavam sa casu, ked pridu zuby

majjka1985
10. jan 2012

Maminky moje, dakujeme za rady 😉 Ste skvele!!! Ale nam ten krem od Biodermy pomohol, natrely sme ho 30 min. pred kupanim, potom sme hlavicku umyli samponom Seba med a supinky su prec 🙂)) Juuuuj, ako sa tesiiiiiiiiiim 😀

bejka82
10. jan 2012

@ikusa11 no však toto 😅 ale čo už pre tie naše slniečka neurobíme 🙂

tintus
10. jan 2012

My mame dnes dalsiu poradnu aj ockovanie za sebou. Auuuuuu. Ale mala bola statocna a uz vyzera, ze na to zabudla🙂 Poradili nam na to vinny obklad dat hned po ockovani, aj minule sme tak dali a nebola ani teplota ani opuchy. Tak dufam, ze ani dnes nam to nehrozi. Pribrali sme opat 500 g, takze 8,5 kg ma uz nasa gulicka 🙂

krhlicka
10. jan 2012

@tintus ahoj, aj my sme boli na ockovani ..2 davka prevenaru a hexa.
Mala poplakala, ale o chvilu bolo dobre a teraz zaspala doma za sekundu.
Ake vinne obklady, das mi prosim navod?dakujem a drzkajte sa kocky, ziadne teploty, len radost a smiechoty 😉

krhlicka
10. jan 2012

@majjka1985 Maji ako sa prosim ta vola ten kremik od Biodermy?asi ste ho spominali, len uz neviem, v ktorom prispevku. Vdakaaaa a krasny den zelam 🙂

majjka1985
10. jan 2012

@krhlicka BIODERMA ABC Derm Babysquam. Aj tebe pekny den 🙂

gabika84
10. jan 2012

@krhlicka aj Bella ma take tendencie neotvarat pusinu, lenivec lenivy... hlavne v noci. tak ale pokial taha, je dobre. skus ju cez den "trenovat". tak, ako ked bola uplne malicka. nedaj jej didu hned, prejdi bradavkou po hornej pere a pockaj na to, kym neotvori pusinu dokoran...
ked vinny obklad, jedine pre mna a vnutorne 😀 😝

tintus
10. jan 2012

@krhlicka To je klasicky len biele suche vino moze byt trochu vodou riedene a mal by byt chladny. Mne to velmi pomohlo aj pri zapaloch prsnika. Namocis len handricku a prilozis plienkou alebo vreckom. A zvysok flase ide samozrejme na vnutorne pouzitie 🙂

bejka82
10. jan 2012

@gabika84 ďakujem veľmi pekne za radu 🙂

bejka82
10. jan 2012

@tintus aj my sme boli dnes na očkovaní, naša hrdinka to Chvala Bohu zvládla bravúrne. trošku poplačkala, tak dúfam že to bude ok. Preventívne som jej radšej dala panadol lebo minule som jej nedala a v noci jej začala stúpať horúčka. tak som to nechcela risknúť. Bambulka už má 7600kg naša malá guľka 😀
Dnes u nás ráno neskutočne snežilo a samozrejme ako vždy Sofinke sa už vnútri nechelo zaspávať, tak šup do kočíka rýchlo do pns pre noviny aby aspoň zaspinkala a domov. ale čakala som kedy na mňa niekto pošle sociálku že v takom počasí chodím s malou vonku 😀 😝 no čo už s ňou mám robiť....

krhlicka
10. jan 2012

@majjka1985 vdaka Maji, uz ho mame doma, kedze sa supiny zase vratili 😒

krhlicka
10. jan 2012

@gabika84 sa ti povie trenuj!...ked slecna je uz zvyknuta cakat na didu so zatvorenymi ockami aj cez den, hned ako sa zobudi v posteli. Ozaj uz spinka Beli v postielke?my este nieee, dnes chrnela prvykrat v prenosnej postielke na navsteve, ale to bola total znicena z pozornosti troch chlapov - kamosov (6 tyzdnoveho Lukaska, 1rocneho Simonka a 2 rocneho Jurka). Baba na roztrhanie! 😀

krhlicka
10. jan 2012

@tintus ahoj, dakujem, musim si zapamatat do buducna...aj kvoli prsnikom a vnutorna masaz dobrym vinkom tiez nie je na skodu 😎

majjka1985
11. jan 2012

Babenky, nasa Kajuska nas dnes po prvykrat nechala spat celu noc 🙂 No krasne to bolo rano... 😵