Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
pozdravujem, my sa uz krasne otacame z chrbatika na brusko, dnes to Tomasko zvladol 4x.
@bejka82 no nam sa to zatial podarilo na prvykrat. Uvidime dnes 😉 Ty si nedavala preventivne Nurofen?? My to tak robime stale a ockovanie zvladame v pohodicke 🙂
@majjka1985 juuj,celu noc 😲 ?zaaaavidim
pozeram,ze tu poniektore deticky maju poriadne vahy,my sme boli vcera na poradni a nelka ma6420g a 64cm,aj ju ockovali a boli aj teploty , aj cely den zla nalada a len na rukach.po prvom ockovani nic take nebolo.
@majjka1985 celu noc spanok, no teda, to si ja uz ani neviem predstavit 😀
@ikusa11 aj u nas podobne, po prvom ockovani ziadna reakcia a teraz teplota, mrncanie a len ruky. Drzim vam palce, nech je Nelka co najskor fit a usmiate slniecko 🙂
@majjka1985 juj, to ma mrzi, ale snad vas zase obdari inokedy prespinkanou nocou....nemozu byt stale Vianoce 😉 Inak ked moj muz povie ohladne spanku malej nieco ako:,,Ta je uz na handricku" ,,zadrichme raz dva" tak zarucene mame na noc o zabavu postarane. Vacsinou ma taketo predpovede, ked ide na basket alebo ma gay vecer (pansky vecer) a maminka skace k malej kazdu chvilku😀
Ahojte baby, vidim ze kazda mate nieco zaujimave doma s drobcami. 🙂 Mna by zaujimal vas denny rezim, co sa tyka starostlivost o babo vs.domace prace, ci starsi surodenec....
Ja byvam u maminy,alebo u svokrovcov, co znamena,ze nemusim varit.Nemusim ani upratovat, len dakedy co-to povysavam,alebo ozehlim.Prakticky stale sa len venujem malemu. Uz mi obcas aj vycitaju,ze nic ine nestiham, ale ked Pato je taky,ze stale musi byt so mnou.Nechce sa hrat sam,nevie sa zabavit,nevydrzi nikde dlhsie ako 5 min.treba ho bavit a proste byt s nim.A mna tak napada...akoby som asi mala stihat ostatne veci,keby je to za inych okolnosti??? Reci ako nase mamy museli ine veci stihaat radsej nepocuvam,lebo si myslim ze uz polku z toho ako to bolo si vymyslaju. Teraz som rada,ze stihnem malemu za doobedie pripravit zemiacik, kedze uz sme zacali prikrmovat. A dakedy nestihnem ist ani von.Radsej ho uspim vnutri,lebo si musim pospat aj ja...citim sa strasne "nedokonala matka" ☹
A tento tyzden sme boli na ockovani aj my, maly mal 8160 g. takze uz je to co nosit, a vstavame tiez asi 5x za noc. Uspi sa jedine ked sa hojda, takze zachvilu to uz bude zaujimave,ked ho nebudeme vladat 😀 Aj my sme mali na hlavicke strasne velke supiny suche, dala nam nato dr. krem Lipobase a vobec z neho nema mastne vlasky a do 3 dni to zmizlo. A este som ho kupala v harmancekovom caji. Naaaadherne to zmaklo a potom som to jemne vycesavala. 😉 Inak sa nanho nemozem stazovat, okrem toho ze strasne vystraja pri kojeni, co netusim co je, tak je vsetko v norme. 🙂
@dadulajda Nase zaspavanie asi tiez vyzera podobne. My sa musime hupat na fitlopte vecer spolu s papanim a ked sa to na treti krat konecne podari tak som stastna. A 8,5 kg je uz dost 🙂 Ale v noci zase spi dobre. Len 2 krat sa budi a potom hned zase spi. Mna by zaujimalo ako a ci vase deturence v noci prebalujete. Kamoska mi tvrdi, ze maleho neprebaluje vobec ale nasa mala je zakazdym taka docikana, ze ju musim prebalit lebo inak ma mokre aj cele pyzamo. A je jedno aku ma plienku. My pouzivame latkove a ani bambusove urcene na noc nestacia🙂 Tak sa zakazdym aj prebalujeme. Spanie sme vyriesili tak, ze sme dali dole bocnicu z postielky a postielku mam pritlacenu k posteli, takze spi v podstate s nami.
A nas denny rezim 🙂 Ja aj varim ale to sa snazim vacsinou na 2 dni alebo uz vecer ked je mm uz doma. Upratovat velmi nestiham a ani to neriesim velmi, obcas prebehnem handrou a povysavam ak je cas. Radsej vybehnem vonku s kocikom. A je pravda, ze mm mi velmi pomaha a je viac poriadkumilovny ako ja 🙂
Dnes sme boli na kontrolu s nozickami aj tam vsetko OK, tak doktorov mame dufam na cas z krku. U nas po ockovani ani teraz ani minule neboli ziadne ine priznaky. Este sa mi teraz zdala kludnejsia ako normalne 🙂
@dadulajda
@majjka1985
@krhlicka fiiiha, ze prespana cela noc, hadam sa toho aj my dockame, kym pojde Bella do skoly 😀 moju cicusku stale trapi brusko, nechapem, teda nema ziadne zachvaty placu atd., ale je nekludna, stale tlaci, ptoom je z toho nervozna... ona tlaci aj chvilku potom, ako sa vykaka 😕 aj ked niekedy kadi 3x za den, aj tak to nie je zaruka, ze bude kludna noc... ale o tom potom. vsetko raz prejde... s tym spankom je to aj u nas bieda, ja spavam na posteli- gauci v mojej izbe, tam je aj postielka. Bellu vacsinou uspim na mojej posteli, tam ju necham a pri dalsom kojeni ju uz supnem do postielky. ak jej nic nie je, dokazala by spat celu noc v postielke (teda budi sa na kojenie kazde 2 hodiny, ale po kojeni hned znovu zaspi). teraz sa budila v jednom kuse. tak som roztiahla postel a spime na manzelskej. ako take frajerky 🙂 madam ma teda celu polku postele pre seba. je aj pokojnejsia a hlavne nemusim zakazdym vstavat k postielke.
@dadulajda tym sa vobec netrap. ja som na tom podobne. byvam u mojich rodicov a da sa povedat, ze tu mam all inclusive. takisto nemusim nic robit. obcas nieco navarim, alebo cez vikend upeciem kolac.. inak je mojou pracou len sa starat o Beli. aj to chodia cez vikend kocikovat dedkovci. viem co myslis. teraz aj ona vyzaduje strasne vela pozornosti a neviem si predstavit, ako by som to zvladala, keby mam svoju domacnost, pripadne viac deti. ale clovek zvladne vsetko, ked musi. neboj, zvladla by si aj ty. ked teraz nemusis, nemas sa za co hanbit, uzivaj si to, ber to ako privilegium, ostatne mamicky nam v dobrom casto zavidia. v zivote sa este "namakas" dost. vsetko ma svoje plusy a minusy. moje kamosky ked nestihaju domacnost, alebo maju problem s partnerom, mi hovoria, ako mi niekedy zavidia, ze som slobodna mamina. mne to naozaj teraz takto vyhovuje, ale samozrejme vsetok ten komfort je vykupeny aj inymi, menej zavideniahodnymi vecami 😔
@schaja znakovanie je v podstate sposob, ako sa dohovorit, resp. lepsie porozumiet babatku, ktore este nevie rozpravat. k cinnostiam priradujes jednoduche znaky, ktore robis rukou. takze ked sa dieta napr. nauci signal pre mliecko. ked je hladne, namiesto toho, aby sa rozplakalo, zacne ukazovat znak pre mliecko. a ty hned vies, co chce alebo potrebuje. vacsinou deti tiez placu, lebo nevedia, co sa s nimi ide robit. napr. sa v klude hra a zrazu ho schytis a zacnes rvat do overalu alebo zacnes vyzliekat a kupat. niekedy na to reaguju podrazdene. rozpravala som sa o tom s niektorymi mamickami, co sa tomu venovali a potvrdili mi, ze napr. ich deti prestali plakat, ked im dopredu "ukazala" signal na kupanie. uz vedeli, co bude nasledovat a namiesto placu sa zacali tesit (lebo vodu mali v podstate radi) dalej vedia ukazat "žiži" (svetlo), pochopit znak pre prebalovanie atd. teda ked to ukazes rukou, vedia to pochopit, ked povies: "teraz sa musime prebalit" to este nechapu.
to je taky zaklad co o tom viem, vlastne dojmy a nazory az po absolvovani 😉
@dadulajda Ja mam svoju domacnost, druháčika malú Hanku a manžela a stiham len tak tak. Robím skrátka iba to čo je nutné - žiadna super žienka. Ale sa nad tým ani netrápim - proste som zistila, že žiadna super žena asi neexistuje, buď máš tip top domácnost alebo pracuješ alebo vychovávaš deti a nič z toho sa asi nedá robiť 100%. Keby som chcela mať ukážkovú stále uhladenú domácnosť a vždy navarené, upratané .... tak by som sa asi detom vobec nevenovala - a to nechcem. Ono sa to asi ani nedá. Ked som pri prvom po 16 mesiacoch nastúpila do práce strašne som chcela všetko stíhať a potom som zistila že ono sa to ani nedá - a tak som sa zmierila s tým že nie som superžena a snažím sa robiť od každého trošku tak aby sme to zvádala domácnosť - ktorá síce nie je vždy na 100 % - ale neva radšej sa povenujem deťom akoby som stále len upratovala a pokrikovala aby si po sebe upratali. Aj Ty by si zvládala keby si musela - bolo by množstvo vecí ktoré by si chcela robiť a zvládať a musela by si sa naučiť zvoliť si priority a skrátka robiť to, čo je pre teba najdôležitejšie.
Naše novinky. Po dvoch týždňoch učenia - mučenia sa Hanka naučila, že aj čajíček je O.K. a 1 x za deň prikŕmime Nutrilonom ..... a začali sme s mrkvičkou a zemiačikom a celkom pekne nám to ide.
V pondelok idem do práce - dohodnúť sa na nástupe, ktorý by mal byť niekedy začiatkom marca - ach jaj - potom ešte len začne kolotoč - teraz si ešte vychutnávam materskú a mierny domáci chaos - potom to bude poriadny chaos ....júúúj to bude "tanec"
@dadulajda
@gabika84 wau to vám závidím že sa venujete len drobcom ale inak sa to dá v pohode stíhať náš denný režim je: ráno vstaneme napapá sa Teo, zoberieme Beu do škôlky potom dáme krátku prechádzku a hor sa domov upracem ( povysávam ale nie každý deň :D ) niečo uvarím (ani to nie každý deň 🙂 ) nakrmím Tea hráme sa, malý spinká asi 4x kým ideme zas pre malú takže mám dosť času nazvyš kedže sa vie pekne zahrať aj sám v postielke 🙂, ked je pekne ideme ešte von s kamarátkami a potom na 15 pre Beju do škôlky a popoludní len leháro hráme sa s deckami alebo len tak čumíme do telky alebo sa s manželom hádame ko bude pori počítači :D každý druhý deň sa kúpe Teo a Bea každý deň sprcha a ked sa nekúpe Teo tak Beja je vo vani :D potom večerná rozprávka Bejke (okolo 19.30) potom papká aj Teo a ide do postielky pekne sám zaspinká a zobudí sa ráno okolo 4-5 hodiny a niekedy ešte spíme do 7 a potom sa začne deň znova :D
takže kočky dá sa to v pohode zvládať netreba furt upratovať variť ved sa dá aj objednať pizza ;) treba to brať športovo a nebude vás bolieť z toho hlava 🙂
@katka121 tak skoro ideš s5 do práce? joj ja by som teda nešla :/
@dadulajda My tiez byvame s mojimi rodicmi a je pravda, ze moja mama mi velmi pomaha, ale zas mi svedomie neda nic nespravit, kedze ja som taky poriadkumilovny clovek... Takze rano ked vstaneme, urobim "poriadky" s malou, napapame sa a potom mi vzdy na hodinku zaspi. A vtedy sa pre mna zacina maraton prac 😀 Beham po dome ako sialena, aby som vsetko stihla urobit. Potom sa malicka zobudi, trosku sa hrajkame a tak zase spinkame. A to je cas, aby som nieco uvarila pre nas a teraz uz aj pre malu. Je pravda, ze nevarim stale, ale snazim sa. Tak sa opat zobudime, spapame obedik, hrame sa a spat. A tak ked sa zase zobudime, okupeme sa, spapame kasicku a opat spat. No stale to iste dookola...
@tintus my sa celu noc neprebalujeme. Pouzivame Pampers active baby a malinka je v pohodicke celu noc 🙂
Inak baby, uz vam niektorej skoncila materska a ste na rodicovskej dovolenke?? To treba zase daco vybavovat, ci ako to je. Mne sa zda, ze treba daco na socialke nieco s dochodkom... Cosi sa mi mari, ze mi ta mila teta za okienkom vravela, ale uz si nepamatam 😖
@majjka1985 dala som preventívne panadol a aj tak ráno mala zvýšnú teplotu. Ale Chvála Bohu to bolo všetko a prešlo to. Ešte má trošinku červenú nožičku kde ju pichali ale pomaly aj to mizne 🙂
tak to aj u nás tak býva, keď ju pochválim tak mi spraví opak.... 😀 tak ja ju už radšej ani nechválim alebo jej poviem, že moja to ťa maminka nechváli len konštatuje 😀 😀 😀
@bejka82 no nam Dr. poradila, ze ked pojedeme z domu na ockovanie, tak uz jej mam dat Nurofen, alebo Paralen, to je v podstate jedno. Potom na noc, tak rano a tak este na dalsiu noc a je vsetko oky. A na nozicku davame octanove obkladiky.
@tintus ahoj, kým bola naša bambulka menšia tak som ju v noci prebalovala pred každým papaním (prebalujem vždy pred papkaním) ale teraz vačšinou už len 1x vždy sa pozriem či je plná plienka ak nie tak ju len nakojím.
naša herečka po novom sa rozhodla že nadránom cca o 5-6 keď sa zobudí napapa a ja chcem aby ešte spinkala, tak ona sa pustí do rečnenia a reční a reční.... 😀 no máme šou ja sa len šúlam v posteli 😀 je strašne zlatá ale ak by chcela ešte spinkať tak ja by som sa nenahnevalal 😉
@majjka1985 no ja som jej dala 1x po kúpaní pred spánkom to bolo ok, a potom už okolo 5 začal byť nekľudná tak som jej dala aj ráno. na nožičky dávam alpu zriedenú s vodou.
@dadulajda ahoj, ako keby som pocula moju maminu:,,ja som vas mala troch a vsetko som stihala" 😀 Ale ked som bola na tyzden u mojich rodicov, tak sme traja mali co robit pri jednej DOrotke, aby sme co to stihali...
Ked mala mamina malu, ja som sa tocila okolo domacnosti a naopak. Ak sme mali roboty vyse hlavy, kocikoval malu dedko a takto to islo dookola. Ked sme s malickou odchadzali, normalne si tusim vydychli 😝
V mojom okoli nepoznam ziadnu maminku, ktorej by nepadlo vhod, ked jej niekto pomoze s babatkom alebo s domacnostou. Jedna kamoska (tiez ma augustove babatko) mala nastahovanu maminu cele 4 mesiace od narodenia maleho a keby sa dalo, tak by ju tu chcela mat stale. Babka obskocila domacnost, navarila, prehrala sa s malym, pokocikovala. Tak isto je to aj u nas, vsetko sa doma leskne, ked pride moja mamca. Uz aby dosla, nech si trosku vydychnem 😉 a predsa to dobre padne, ak navari niekto iny ako ja, ci doma ma po kocikovani pocka kolacik od mamky. Raz dufam aj ja takto pomozem nasej dcerke, ale to sa este nacakame 😀
@dadulajda ked treba, tak sa zladne vsetko, aj ked nie vzdy je to tip top 😅 . U nas plati, ze najlepsie je upratovat hned rano, lebo ako sa mala zobudi po nocnom spanku, tak je taka kludnucka, vyspatucka a vydrzi sa sama hrat zhruba hodinku, dakedy aj hodinku a pol a potom vacsinou zaspinka tak na hodinu. Potom sa hrame, ked nestihnem navarit, tak varim a som vdacna za kresielko, ktore mame, lebo tam malinka cucka, pozoruje co robim, rozprava si a tusim kazdy den sa tam aj vykakuska 😀 No a potom chodime von, mala pekne spinka v kociku zhruba tie dve hodinky. No a vacsinou uz az do vecera nespi -alebo len tak kratko max vsak 40 minut, tak sa hrame, kupeme, atd... Poobede si vyzaduje plnu pozornost, takze sa tak pekne zabavime az do vecera. Urcite ziadna z nas nie je ziadna "nedokonala matka"- pre nasich drobcov sme tie najjednickovatejsie jednicky na svete a tyzden neutrety prach ich urcite netrapi 😉
@edita84 fiha no mas doma hotoveho anjelika, u nas po dovrseni stvrteho mesiaca sa ten nocny spanok cely pokazil, ale pevne verim, ze sa to raz upravi. Z Nini je teraz taky maminkin cecok v noci a nie a nie bezo mna spat.
@tintus my sme tiez zvykli v noci neprebalovat, ale za posledny tyzden ju musim raz v noci prebalit, hoci neprecika plienku, ale je taka plna a uz aj smrdka, ze prebalim. No necudujem sa, ze viacej cika ked aj viac cicka v noci 😅
@mimikett no ale musím dodať že nie je kojený tak to asi preto
@tintus inak ani ja neprebalujem malého v noci, my používame babylove plienky a zatial sa mi len raz precikal a to vtedy ked ho ocino uložil tak spinkať že ho neprebalil 😠 inak by sa v noci zobudil a začal by vykecávať a to by zobudil Beu a mali by sme konec spinkania :/ :D
@edita84 Do prace sa vraciam - no dôvody by boli na dlhe vypravanie tak to zhrniem stručne:
1. Pri srdiečku ma hreje že malu nenechavam cudziemu - striedame sa s manželom. Malú sa nebojím nechať v jeho starostlivosti je to super tatinko.
2. Manžel potrebuje vymeniť / odísť z práce - pretože pre neho absolútne nevhodné pracovné prostredie ho fyzicky likviduje takže keď som otehotnela tak sme sa takto dohodli.
3. Mám vynikajúcu prácu, ktorú milujem , úžasných kolegov a šéfov, ktorých mám moc rada a ktorí namiesto toho aby niekoho vzali povedali že na mňa počkajú a kolegyne s vyplazeným jazykom zastupujú moje povinnosti len aby som sa mohla vrátiť, pracujem s mojou milovanou angličtinou a práca je super super platená.
Samozrejme, že sa mi od malej bude ťažko odchádzať ale dúfam, že to zvládneme. MAnžel bude za mnou chodiť na kojenie a bude sa na firme asi aj stravovať takže nebudem musieť po večeroch variť. Rodinu v pohode finančne zabezpečím - a aj ked peniažky nie sú všetko ich absencia značne znižuje kvalitu života, bohužiaľ je to tak.
Tak mi držkajte palčeky aby sme to zvládli 😉
@tintus prebalovanie u nas:od pol siedmej sa krpana uspava, potom kojim o osmej, to neprebalujem, dalsie kojenie o 23tej uz prebalim. Takto dookola kazde druhe kojenie prebalime. No a rano medzi 6 - 7 kaka, to sa sama pyta placom, ktory znie asi nejak tatkto:eeee, aaaa a to viem, ze musim sa rychlo prebrat a dat ju nad zeleninovu misku (tu pouzivam miesto cinskeho serblika) 😀 vykaka sa, umyjem ritulu a drichmeme dalej. Takze do rana sa prebalujeme zvycajne 3 az 4 krat.
Inak vcera ako horuckovala po ockovani sa prestala pytat na kakanie...po dlhej dobe sme mali plnu plnieku, co uz som si odvykla ☹ ALe dnes rano zase vsetko ako za starych cias a nastastie bez horucky 🙂
no dievcence, ako vas tak citam, tak rozmyslam, ze ja mam fakt doma asi nejakeho mimozemstana :D az na nocne spavanie, co sa po menzese upravilo zase krasne, uz vstavame len dvakrat, je uplne bombovy. Asi by som zvladla aj dvojicky :D nas rezim vyzera tak, ze rano sa o siestej zobudime, malinkeho prebalim, napapa sa a zacina sa hrajkat. Bud v postielke pod kolotocom, ktory uz ale chyta do ruk, takze sa za chvilku zabavuje :D inak ma okolo seba na postielke zavesene hracky, alebo ma v ruke hrkalku, proste uplne v pohode do dalsieho papania sa prehra sam, cize ja mam cas navarit, oprat, ozehlit, proste vsetko. Potom sa napapa, zaspinka, cca na hodinku a pol a takto dookola, proste ma skoro vobec nepotrebuje a ja sa ho snazim aj tak zatial viest k tomu, aby bol samostatny, aby si nevyzadoval extra velku pozornost. Ked pridem ja za nim, citam mu z knizky, rozpravam sa s nim, steklim ho atd... Cize ja mam cas aj na svojho milovaneho konicka, na preklady filmov z anglictiny. pripadne na citanie knih, dokonca mam cas sa niekedy aj nudit :D ale tak nejak som presvedcena, ze toto sa coskoro zmeni a ze mi z maleho anjelika vyrastie maly hyperkativny diablik :D Ale asi nema po kom, kedze sme obaja s manzelom dost kludne typy... nop uvidime. Takze vam drzim palce, nech vas deticky len posluchaju. Ak si vyzaduju pozornost, tak im ju venujte, ved potom nas budu tie deturence len a len odmietat... az do konca puberty... a mozno aj po nej :D
co sa tyka prebalovania, presne vcera v noci som skusila neprebalit celu noc. A neprecikal sa, plienka bola sice tazka ako bejk, ale vydrzala 🙂 ale pokial sa maly nezobudi s huronskym placom, lebo je hladny, tak prebalujeme kazde druhe papanie.
@krhlicka To prebalovanie asi zavisi od toho ako casto papa babo a pampersky asi zvladnu viac🙂 To kakanie ma zaujima 🙂 Ja som raz stihla malu vyzliect ked kakala a posadila som ju rovno na zachod🙂 To som sa tesila. Odvtedy to uz nestiham. Viem kedy to sice na nu ide ale je to take rychle, ze to nepredbenem🙂 Uz som kupila serblik, sa na mna pozerali, ze deti zacinaju na nocnik az tak od roka, ze na co mi je. Ale ja dufam, ze sa to naucime rychlejsie. Este to musime "nastudovat"🙂
Dakujem kocky za prispevky, ukludnili ste ma, ze opat tie reci okolo nemusim brat aj tak doslovne a nejak by som tu moju "fiktivnu" domacnost zvladla. 🙂 V dnesnej dobe je materstvo ako odborna prax. Mozno aj preto,ze povacsine uz mame mimca neskor, ked je vlastny domov a ta pomoc naozaj nepride tak lahko.Naucili sme sa upriamit na priority a to "fyzicke" cim myslim nikto si zily za neutrety prach a neumyty riad rezat nebude. Ale keby sa nieco stalo nasim detom, to sa nas dotkne niekolkonasobne viac.
@katka121 mas to super, ze ti ma kto pomoct. a este viac super, ze sa tesis do robotky. Urcite to zvladnete, drzime teda palceky. 😉
@edita84 ja som vlastne aj happy ze je to tak ako to je.len niekedy pocuvat ostatnych,ked prave nemaju naladu je frustrujuce. 🙄 ale zvladas to dobre aj ty, takze asi si dam s druhym mimcom odstup.myslim ze je to lepsie tak nejake 3-4 roky pockat. 😉
@krhlicka tak to ti verim ze dieta dokaze zamestnat aj 3. sak moja mamina vlastne vzdy prevezme stafetu, ked pride domov z prace.Je to take "nase spolocne" mimco 😀 a ked som u svokrovcou, tak zase priatel. 😉 Hlavne mi pomahali ked bol maly 1-3 mesacny. Ono sa to z vekom zlepsiii.keby to uz aspon chodilo, nie? 😝 😀
@susanq zavidim zavidim zavidim zavidim! (ale nie to v dobroooom!!)ja by som toho mojho chrusta nevymenila ani za mld.eur! 😉 😉 😉 😉 😉 😉
@tintus ahoj, ja som planovala bezplienkovu komunikacnu metodu, ktora vychadza z toho, ze babatka davaju signaly, ked chcu robit potrebu 🙂 Ja tiez nezachytim vsetko, to by som ju musela mat nonstop na ociach...
ALe uz viem priblizne, kedy kaka a ona sa tak hrozne sustredi a vrka si predtym aj popritom to svoje aaaa, tak uz letim po misku. Dnes ju rano prebaloval o siestej muz a veruze zabudol, ze aaaaa je ,,daj ma nad misku, inak bude galiba"Mala ma zobudila revom, supla som ju tam a bolo dobre. Babatka su male, ale chytre 😉

@majjka1985 🙂 tak to máte super. naša to spravila len 1x a dosť 🙂 dnes ráno mala trošku zvýšenú teplotu od očkovania ale už je to ok len na nožičke okolo vpichu to má trošku červené tak dúfam že to bude vporiadku 😨