icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

bejka82
4. feb 2012

@edita84 a keď zleješ vodu, dás zeleninku a novú vodu? a tak varíš ešte zeleninu? ďakujem veľmi pekne 🙂

edita84
4. feb 2012

@bejka82 jáj hej dáš novú vodu 🙂 to som aj zabudla napísať 😅

krhlicka
4. feb 2012

@edita84 @bejka82 dakujem za povzbudenie baby 😉
@susang malicka stale vstava kazde 2hodiny v noci na papanie, od 4tej rana je to kazdu hodinu, tak
v tomto je vsetko po starom. Cez den sa prehra kedy ako ma naladu aj sama, ale vzdy max. 20min. Vacsinou sa vydrzi hrat, ked ma nema v dosahu, akonahle sa objavim, zacne dvihat rucicky, hopa mami 😀
Inak je to ukecana baba, tak melie tou puskou, milena je.
@bejka82 fen sa lubi aj nasej herecke, ale vysavac uz nie....ten ked pocuje, hned sa boji, ze jej idem odsavat sopliky. To je u nas ako boj z blizka...katastrofa 🙄 Ale co, si tak hovorim, ze prezijeme vsetko,len nech je princezna zdrava 🙂

bejka82
4. feb 2012

@krhlicka presne tak, len nech sú zdravučké!!!!! to vstávanie každé 2 hodky je určite kvôli papaniu? neskúšala si dať čajík alebo vodičku alebo len tak pomojkať? Mojej sestry malý tiež vstáva každú hodku(9mes.) ale to nie je od hladu najprv si to aj myslela dala cicku malý sa nacuckal ukľudnil a jasné že zaspinkal ale to nebolo papanie, len ukľudnenie. takže teraz už len pomojká alebo dá čajík. Lebo dávať každú hodinku papať to nie je veľmi dobré, to malinké bruško to ani nestihne stráviť 😝

krhlicka
4. feb 2012

@bejka82 to mi hovor, keby len pre to malicke brusko, ja som vycucnuta jak keby ma Drakula vyciciaval kazdu noc 😀 skusam ju vzdy aj pomojkat, aj dudu davam, ale nepomaha, nenecha sa ogabat. Presne ako u tvojej sestry, trosku si cucne a chrni dalej 🙂

kosodrevina
4. feb 2012

@krhlicka pozeram, ze prikrmy obdoba ako u nas... 🙂 aj ked hipp mrkvicka isla lepsie ako moja bio mrkva.... dnes sme dali prvykrat zemiacik, nooo ziadna slava.... ale celkom sa dalo 🙂 som zvedava na zajtra... bude repete zemiacik...
tiez sme uz vstavali tak 6 x za noc, niekedy aj castejsie, a to je fakt zabijak.... teraz vstava 3-4 x ale s tymi tromi lyzickami na obed akoze prikrmom to nema nic spolocne, len ju proste "nutim" pit aj z druheho prsnika (lebo doteraz pila len z jedneho asi od tretieho mesiaca) a pije akoby ani nevedela, ze uz predtym vlasne pila... 🙂 a neprotestuje.... asi zabudne 🙂))

bejka82
4. feb 2012

@krhlicka no tak to nezávidím 😝 to dá riadne zabrať. sestra mu už nedáva papať zakaždým keď sa zobudí ale aj tak je hore každú hodinku, tiež nič nepomáha 🙄
u mojej sa zase čudujem aj dnes, že keď spapá o 18h kašičku (250ml) niekedy si ešte vypýta aj mliečko 😝 😝 a keď sa mi to už zdá moc tak jej dám čaj, no ale aj tak malo by ju to zaplniť na dlhšie a ona po 2,5h je hore´, že je hladná... ja už tomu nechápem 😲

krhlicka
4. feb 2012

@bejka82 asi je to ako pise @kosodrevina, ze krpci medzitym zabudnu, ze vobec jedli. Tak to nasa je zabudliva az az, ked si niekedy pyta aj po 1Omin a ja v noci neviem, kde je sever a ci som ju krmila pred 5timi minutami, ci 2hodinami. Pre pokoj v rodine jej dam znovu 😀

katka121
5. feb 2012

@keď sme sa začali prikrmovať, tak stále sme v noci vstávali asi 6 x ale odkedy sa naučila poriadne papať, a pridávame na olovrant troška ovocia a na večeru riedku kašičku z fľaše tak v noci sme hore len 2 - 3 x. Neboj, keď sa cez deň viac nasýti tak to bude v noci lepšie, vydrž ešte 2 týždne a malo by sa to zlepšiť.

katka121
5. feb 2012

DNES MÁME 6 MESIACOV! Prímame kvetinové dary, darčekové koše, poukážky, vecné dary...... 😀 😀 😀

Ale nám ten polrok ubehol však? prajem všetkým už polročníkom a skoro polročníkom hlavne veľa veľa zdravíčka !!! A poslúchajte mamičky !

mima1311
5. feb 2012

@katka121 Tak vsetko najlepsie , hlavne vela zdravicka 🙂

bejka82
5. feb 2012

@katka121 veľa,veľa zdravíčka prajeme 😀 😀

bejka82
5. feb 2012

@krhlicka ahojky, dnes som dala malej na desiatu jablčko (ževraj bio) no dobre no budeme sa tak tváriť 🙂 ochutnala som to bolo to také kyslé jak fras 😖 no hovorím, toto mi malá určite nebude papať, a ona si tie ústočká len tak otvárala nato 😀 samé prekvapenie tá moja herečka 😀 no ale teraz večer sa jej pri ústočkách vyhodil taký červený fliačik, tak neviem či to je od jablčka alebo od toho že všetko skončí v puse 😕 tak som zvedavá či to do rána zmizne...

barborkam
6. feb 2012

ahojte dievcata. my uz na obed a na olovrant spapame 100ml a niekedy aj viac, ked chuti. Uz potom nekojim, len dam zapit cajikom (rada od mudr). Kasicku na veceru nedavame, lebo mala este nema ani pol roka a uz ma 8200g ( vid foto 😀 ) tak musime opatrnejsie na nu, aby nam moc nepribrala 🙂 inak uz papame vsetko, jablcko, hrusku, banan, mrkvu, brokolicu (ta je naj), kalerab, zemiak, cuketku (ta je nic moc) a dnes budeme papat porik so zemiacikom a kuracim maskom 🙂 a uz davame aj avokado a straaaaaasne nam chuti 🙂 baby ako ste na tom s chudnutim po porode? ja uz som musela nieco so sebou robit, lebo na to moje chabe telo sa uz nedalo pozerat, tak teraz chodime na baby fitness sa trosku potrapit 🙂 mala sa mi tam vzdy tak unavi, ze potom spi aj 3 hod. vkuse 😀

mojdend
6. feb 2012

AHojte maminy, vidim, ze vsetky uz prikrmujeme. CHcem sa opytat, kolko vam drobci spapaju, mne sa zda, ze ten nas papa dost vela, ale neviem sa dopatrat kolko by mal. Na ranajky kojim, na desiatu pol bananika alebo pol hrusky alebo pol jablcka podusim a potom este dokojim. na obed spapa aj 120-140g masko so zeleninkou, potom okolo 4kojim, o pol 6 kasicku 100ml a o 7kojim a spinkat. tak neviem, ci tych 120gr na obed nie je vela. niezeby som sa stazovala, ja som veeelmi rada, hlavne ze papa, ale nechcem ho prekrmit. 😀 kolko papaju vasi? vyzite to, ci davate tak od oka?

barborkam
6. feb 2012

@mojdend babatka vedia kedy maju dost a spapaju kolko potrebuju 🙂 ..moja mala ked ma dost tak uz neotvori pusinu...

mojdend
6. feb 2012

no a chcem sa pochvalit so spinkanim. mozno ma niektore odsudia, ale uz sa inak nedalo, tak sme ho naucili zaspavat sameho. predtym sa budil 2-3krat na papanie a okrem toho este 2-5krat, zaspat len pri hojdani na rukach, alebo na prsniku a tym padom v podstate polovicu noci spal s nami v posteli. posledne 3noci sa uz vobec nedal polozit do jeho postlielky, ani nasej postele, ked zaspal okamzite narukach, tak akonahle som ho chcela dat do vodorovnej polohy, okamzite sa metal a zaspal len na prsniku, cuckal v podstate celu noc s prestavkami, v podstate som bola tak unavena, ze som si ani nepamatala, kedy som naposledy kojila, ci pred polhodinou alebo pred dvoma - tak sme povedali DOST. sli sme presne podla navodu = Kazde dieta sa vie naucit spat, cize polozili sme ho do postielky, privrela som dvere a sla prec, potom som sa vracala presne podla navodu v urcitych casovych intervaloch. prvu noc plakal 40minut, kym zaspal, ale z toho iba asi 10min velky plac. predtym mi trvalo aj viac ked som ho uspavala ja na prsniku alebo rukach. hned prvu noc sa zobudil iba 2krat na papanie, prvykrat neplakal vobec a hned potom zaspal, druhykrat zas sme postupovali podla navodu a zaspal za 20minut. cez den zaspal sam uplne bez problemov, predtym som ho hojdala 20minut aby spal 30minut 🙂 . druhu noc zaspal vecer za 12minut! v noci sa zobudil az na papanie, zaspal po 5minutach a spal az do rana do 8! teraz spinka, zaspal sam do 3minut po polozeni do postielky!!! mame mensi stres, sme menej unaveny, maly je ovela spokojnejsi, zaspava sam v postielke, dam mu tam slonika plysoveho, chvilu mu mrmle, zasmejka sa a spinka. ucime ho znakovu rec pre babatka a akonahle mu ukazem, ze ide spinkat, uz sa tesi. za dva dni je to pokrok o 180stupnov. velmi som sa tejto metode branila, ale okolnosti a aj manzel ma presvedcili to vyskusat a naozaj odporucam. my sme spokojny, maly je spokojny a ja som sa konecne po 6mesiacoch vyspala doruzova. cakala som ,ze tato metoda but nebude fungovat, alebo to bude trvat ovela dlhsie kazdy vecer a viac dni po sebe, ale my sami sa tomu cudujeme, ako fantasticky to funguje a verim, ze sme malemu pomohli tym, ze sa dokaze sam uspat. vyskusajte!

mojdend
6. feb 2012

@barborkam Tak to som rada. Esteze nie su ako my dospely, ked sa vieme tak fajne prejest 😀 No a mas krasnu bambulku!!!. Aj my mame zirafu Sophie a je jeho oblubena 🙂

barborkam
6. feb 2012

@mojdend zirafka je tiez jej naj...rada do nej hryzie, cmula ju a jeduje sa na nu 🙂 ako robis to znakovanie pre babatka? u nas bol kurz, ale my sme ho missli 😒 mas nejaky link?

mojdend
6. feb 2012

@barborkam no my sme si len pozreli take najpouzivanejsie znaky, co myslim, ze najcastejsie pouzivame, na youtube a mangel aj vytlacil obrazky odniekial a podla toho to robime. ukazujem znak pre mliecko, ked idem kojit, to uz pozna, tak sa uplne tesi a smejka. dalej pouzivame znaky pre spinkat, kupat, voda, papat, este, hotovo (ked dopapal vsetko). zatial len tieto a asi budeme pridavat viac. on to este neukazuje, aspon som si nevsimla, ale ked my ukazujeme, tak myslim, ze uz pozna. tu, kde sme my, ziadne kurzy, bohuzial, nie su.

mojdend
6. feb 2012

@barborkam no my sme si len pozreli take najpouzivanejsie znaky, co myslim, ze najcastejsie pouzivame, na youtube a mangel aj vytlacil obrazky odniekial a podla toho to robime. ukazujem znak pre mliecko, ked idem kojit, to uz pozna, tak sa uplne tesi a smejka. dalej pouzivame znaky pre spinkat, kupat, voda, papat, este, hotovo (ked dopapal vsetko) no a este znak pre prebalime plienku. zatial len tieto a asi budeme pridavat viac. on to este neukazuje, aspon som si nevsimla, ale ked my ukazujeme, tak myslim, ze uz pozna. tu, kde sme my, ziadne kurzy, bohuzial, nie su.

mimikett
6. feb 2012

ahojte dievcence 🙂 hned z kraja sa pochvalim, ze nas drobec ma uz treti zubok - horna dvojka nalavo 😵 chvalabohu pri tomto zubku sme netrpeli tolko co pri prvych dvoch - akurat tak tri noci trosku horsie spinkala...
Pozeram, ze s prikrmami ste uz riadne pokrocili 😕 Nam Mudr. vravela zacat davat ovocicko az po mesiaci od prveho zeleninoveho prikrmu a to ako desiatu, tak sa budem drzat jej odporucania... Ono nam to tie zeleninove prikrmy moc nesmakuju, jeden den spapa vsetko a druhy sa tvari, ze co to chcem do nej natlacit - takze neostava mi nic ine len byt trpezliva. Dnes zaciname s maskom, tak som fakt zvedava co na to krpanka povie.
@edita84 ked varis, tu polievocku rozmixujes to vsetko, alebo len roztlacis????

edita84
6. feb 2012

@mimikett ja zatial mixujem 🙂

mimikett
6. feb 2012

@edita84 dakujem 🙂

edita84
6. feb 2012

@mimikett 🙂 rada pomôžem

mimikett
6. feb 2012

@edita84 to je super 😉 Dufam, ze tej mojej skvrnke uz zacne trosku viac smakovat.... Teraz ma trosku sopliky, tak mozno aj preto jej vlemi nechuti.

edita84
6. feb 2012

@mimikett jáj spolíky ani nespomínaj ja s nimi bojujem od minulého týždňa a to u oboch mám doma aj Bejku takže sa nenudíme :D určite malej zachutí aj ja som bola ešte pred dvoma týždňami zúfalá malý mi ani ústa nechcel otvoriť tak som sa naserkala a kúpila hipp špenátik no a zázrak on začal papať a odvtedy je jedno čo mu dám všetko zje 🙂 pomaly aj nás 😅 fakt treba vydržať

mimikett
6. feb 2012

@edita84 u nas to malinka schytala asi odo mna, bo ja som mala nadchu a teraz ma sopliky ona a je chuda taka otrtulena cela... Ja mam pocit, ze mam po porode strasne oslabenu imunity, kadejaka blbost hned na mna sadne, asi si pojdem vypytat nejake vitaminiky na posilnenie imunity, aj ked ja tak nerada do seba dzgam dake tableky 🤐

edita84
6. feb 2012

@mimikett joj ani nehovor mňa od pôrodu zas hlava furt bolí :(

gabika84
6. feb 2012

@barborkam
@mojdend cauky. aj my znakujeme, teda zaciname. boli sme aj na kurze. a mame tieto materialy doma k tomu- odporucam http://www.babysigns.sk/formular_sk.html
linky napr. tieto http://www.babysigns.sk/ http://www.mybabycantalk.com/