icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ikusa11
8. feb 2012

@mima1311 😲 😲 😲 sikulkos

edita84
8. feb 2012

@ikusa11 áno už sa otáča ale začal to len minulý týždeň a aj späť ale to mu ide ako tuleňovi 🙂
@bejka82 no tak to ti nezávidím viem čo je to moja Beja tiež vstávala každé 3 hodinky :/ až po roku vstávala len 2x 🙂

mima1311
8. feb 2012

@ikusa11 Nechcela by si ho prebalovat , je to uz priam nemozne 😀 😀 😀 potrebovala by som zverak , aby bol v klude 😀

mima1311
8. feb 2012

Mamicky zapieraku sa vam deticky uz na cele rucky ked su na brusku ? moj iba na predlaktia ...vidno to aj na foto co som dala ,,

edita84
8. feb 2012

@mima1311 áno akurát dnes som to sledovala lebo som na nete čítala že by už mali robiť "lietadielka" tak Teo už lietááá

bejka82
8. feb 2012

@edita84 no zatiaľ mi to až tak nevadí, a aj som si to tak povedala, že do toho 1 rôčika to až tak nebudem riešiť. (ale tú dávku jej trošku znížim) a potom uvidíme🙂

edita84
8. feb 2012

@bejka82 zníž ved si musí aj žalúdoček trocha oddýchnuť,
tento môj Tejko spí už od šiestej zvedavá som kedy sa v noci zobudí :D

bejka82
8. feb 2012

@edita84 no však oddychuje ale cez deň, práveže cez deń mi už toho toľko nenapapá. ten drobček si mi furt niečo prehodí 😀

mima1311
8. feb 2012

@edita84 to myslis ze zdvihne obe vystrete rucicka pred seba alebo vedla seba ? do tvaru T ? tak to robi aj ten moj 😀 😀 😀 ja som skor myslela cio sa vysretami rucickami zaprie o podlozku ako by chcel zacat ist dopredu , peskovat , lebo ten moj ide iba zadkom dopredu a predok stoji 😀 😀 😀

edita84
8. feb 2012

@mima1311 pred seba akoby chcel liezť zdvihne riťu a šup ho ide dozadu 😀 ale to sa skôr plazí je ako had :D
@bejka82 aha no to je už horšie :/

mima1311
8. feb 2012

@edita84 No tak sa uz mozes tesit , ze budes mat coskoro doma lezuna 😀

Inac ked niekedy po sebe citam , tak si nerozumiem 😀 toooolko preklepov 😀

edita84
8. feb 2012

@mima1311 no mne je to čudné lebo Beja mi začala liezť ako 11 mesačná 🙂 no ja sa toho bojím lebo všade máme moje vlasy aj teraz je tak na zemi že je tam deka na ktorej skenujem či nie sú
inak o preklepoch ani nehovor ja ä nikdy nepíšem a ľ 🙂

mima1311
8. feb 2012

@edita84 mne dcera zacala rovno chodit v 9 mesiacoch , vobec nepeskovala , nevedela to , syn ten zacal chodit po vyse roku , ten peskoval , len neviem odkedy uz ...ale ten zacal vsetko neskor , este v 10 mesiacoch sam nesedel , tento vyzera byt riadne sintrisko , tak som zvedava ako to bude u neho ...jooooooooooooj vlasy to je kapitola sama o sebe , sa cudujem ze este nieco na hlave mam , kolko mi ich pada ....

edita84
8. feb 2012

@mima1311 no mne Bea začala chodiť presne v deň 1 narodenín :D sedela ako 7 mesačná ale Teo má hrozne ťažkú hlavu ťahá ho dopredu 🙂 ale ešte má kopu času aj tak čas táááák rýchlo beží joj babatko malé

katka121
8. feb 2012

No moja malá sa vobec nevie pretočiť z chrbta na brucho - tento pohyb skrátka nechápe ale už týždeň mi sama pekne sedí. To ako s mojim malým nevedel vobec kolenačkovať - doma sme po byte kolenačkovali ako na psychyne všetci - to bolo ako z grotesky - čo sme ho to chceli naučiť - a nechápal - zato sa v 10 mes postavil a naučil chodiť a potom v 12 mesiacoch - velká sláva konečne pochopil princíp kolenačkovania a tak ho to bavilo že mesiac kolenačkoval...... nuž máme doma originály.

mima1311
8. feb 2012

@katka121 ha presne ako moja dcera , som klacala pri nej a prekladala jej kolienka , predvadzala co a ako sa robi , hladela na mna , postavila sa a sla po svojom 😀 kolenackovat zacala daaaavno po chodeni ,....jasne ze kazde je ine ...nase 🙂 jedinecne :O)

emily3
8. feb 2012

kazde dieta je ine, co sa tyka ich motoriky....moji experti kazdy inak.... najskor zacal chodit treti, v 7 sa postavil a v 9 mesiacoch sa pustil a dovidenia..nechel ani za ruky, vsetko sam...postavil sa urobil krok, spadol..znova sa postavil urobil dva kroky...a skusal...ale v 11 mesiach chodili uz vsetci.... tak som zvedava co najmladsia...ale uz sa kotula, ked ju necham na zemi na deke...sa vzdy skotula...dala som ju do nafukovacieho bazenika, tam sa kotula, hra sa s hrackami.

katarina6
8. feb 2012

@katka121 mne tiez mala sa nechce otacat z bruska na chrbatik... ale za to tiez uz sedi, ked lezi stale zdviha hlavicku a nakuka a tak robi tolko brusakov za den ze ani ja tolko nespravim..... ale sedi len s pridrzanim, este nie sama.....
No a tiez ako pisala @mima1311 , tak aj u nas nohy su na kolenach a hupe s nimi dopredu a dozadu, akoby uz chcela lozit, ale ruky zostavaju vzdy zosuchnute, neudrzi sa na nich.....takze sa rozcapi ako zaba.... Ked dam pred nu vankus aby bol predok vyssie, tak zadok je hore, je na kolenach a hupe sa dopredu do zadu, no predok to nejako brzdi.... 😀....
neviem, mozno nie je dostatocne silna na rukach..... su nejake cvicenia na posilovanie ruk?
I ked pasticky ma velmi pevne, strasne kvace za vlasy, aj ked si ich dam do vrkocu a mam ju na sebe tak sa rukami dostane do zadu a schmatne mi ich tam.... a teda to boli..... aj za nos vie poriadne vytahat, za lice.... vsetko vytaha 😀...... a kuse aj ked nema zuby! 😀

mojdend
9. feb 2012

@ikusa11 no ono to nebol az taky plac, ako som cakala, asi len 10minut plakak dost, ale inak nie az tak velmi. ja by som to nevydrzalam keby pri mne nebol mangel, a on tiez vravel, ze by to bezo mna nezvladol. ale cakala som horsie. ked bol mensi a bol hladny a nedostal papat hned, tak plakal, resp. vrieskal 100krat viac, ako teraz. ja som to odkladala, vymyslala si vyhovorky, ze preco nie, ved to nie je az take hrozne, ja s nim rada spim, su aj dobre noci atd. ale teraz vidim, ze maly uz bol na to pripraveny, je ovela spokojnejsi. napriklad tuto noc (to bola nasa 4. noc s touto metodou), dala som ho vecer do postielky v obvyklom case, neplakal vobec, uz vedel, ze ide do postielky a bude spinkat, chvilku si nieco rozpraval a do 3minut spal, sama nechapem. v noci sa zobudil o 1 a o 6 na papanie, ziadny plac, ale vedela som, ze uz je hladny, napapal sa klasicky so mnou poleziacky v nasej posteli, potom grgol, zaspal mi uz na pleci, dala som ho do postielky a spinkal dalej do 7. to sa prebral, zacal vykladat, dala som mu tam nejake hracky a hral sa dalej este 20minut, az potom som ho vzala. uplne super. viem, znie ta metoda drasticky, ale nam velmi pomohla. ja okrem toho, kedze budem nutena ist o 2mesiace do prace a pridu nam na 2mesiace pomoct svokra a potom moja mama, mozno sa stane, ze ho budu musiet ulozit spat ony, takze my ho musime zvykat zaspinkat sameho. ale aj bez tohto by sme to uz asi skusili. a vidim aj na malom, ked sa v noci preberie trosku, kus sa pomechri, pokeca, pomrnka a spinka dalej, predtym nehrozi, ked sa len kus prebral, hned plakal alebo mrncal a uspat naspat len na rukach, alebo pri kojeni. takto to zvlada sam. ja som uz normalne mala nacviceny taky moj indiansky tanec, take monotonne okyvovanie, ci natriasanie, pri ktorom sa mu najlepsie zaspavalo 😀 aj ked odniesol si to moj chrbat. teraz super. no musis byt ty na to pripravena, lebo ked zacnes, treba pokracovat, ak prestanes, mala si to zapamata a ma vyhrane, nabuduce to bude o to tazsie. tak vela sil a verim, ze ak sa rozhodnes, neolutujes, ak nie, tak sa to snad skor ci neskor spravi same. ja vsak mam kamosky, co maju deticky 1.5roka a este nikdy im nezaspali same. jedna lezi pri malom aj hodinu a tvari sa, ze spi, druha malu 15-2minut natriasa na fitlopte........ja mam teraz kazdy vecer o minimalne hodinu viac, ako predtym, tym, ze maly zaspinkava sam a stihnem si viac porobit alebo oddychnut. tak vela stastia 🙂

atanusa
9. feb 2012

@ikusa11 Aj mne sa mala skoro mesiac a pol pretacala z chrbatika na brusko len do jednej strany - dolava. Skusala som ju kadejako motivovat, aby to urobila aj do druhej strany, ale zbytocne - otocila sa sice na pravy bok, ale neprevratila sa. Na radu kamosky (vraj aby sa svalstvo vyvijalo symetricky) som s malou niekolkokrat za den trenovala pretacanie do druhej strany a jedneho pekneho dna sa zacala pretacat na obidve strany... (ale ako som napisala v uvode, trvalo jej to takmer mesiac a pol 🙂 )

mima1311
9. feb 2012

@katarina6 ty mas doma mojho syna ??????? ty si ho na 100% opisala ...presne do bodky ? Neviem ci nepojdem vyspovedat manzela 😀 😀 😀

majjka1985
9. feb 2012

@ikusa11
@katka121
@edita84
@bejka82 DAKUJEME mamulienky 🙂

Inak, tie ktore krmite UM, kolko vypiju vase deticky?? Lebo nasa mala nezbednica vypije max. 130ml a mne sa to zda malo, niekedy ani tolko nevypije. Asi bude slaba jedacka ☹ Kasicky spapa taku necelu misticku, vyzivku polovicu... No nechce sa jej papat, asi bude modelka 😎

katka121
9. feb 2012

@majjka1985 No poviem ti to takto: ja som velká velká velká a moja malá priberá každých 6 týždňov cca 500 gr a lekárke sa to zdá málo - moja kámoška ktorá chodí k tej istej lekárke - jej malá tiež priberá len okolo 500-550 gr a keď kámoška pred doktorkou povedala že je to asi málo tak doktorka na ňu - však sa na seba pozrite - vy ste chudá a manžel mušia váha - Vaše dieťa nemá byť po kom veľké ..... podľa tvojej foto si pekná štíhla žena, manžela nepoznám ale malá je na fotočke nádherná takže sa vôbec nevzrušuj, pokiaľ je zdravá a priberá všetko je O.K. Dieťa si rozumie, dá toľko, koľko potrebuje.
Pre info moja vypije na večeru 160-180 ml nutrilonu zmiešaného s ryžovou kašou, inak sa kojíme takže ostatné netuším. Cez deň zje 100-120 zelenikovo-maskového príkrmu a asi 80 ovocia.

sonika1901
9. feb 2012

@majjka1985 o moja mala spapa cez den tych 120,ale večer si da kašu a tej vypije 180 😀

wolfskinka
9. feb 2012

ahojte baby, chcela by som sa spytat potrebovala by som lieky na IVF ak ste niektora po IVF, nezostalo Vam nieco, chceme ist na 4.IVF a to uz nehradi poistovna potrebovala by som to dost surne, je uplne jedno menopur, puregon, diphereline, fostimon, gonal ... pomoze mi kazda jedna injekcia ... dakujem za pochopenie

sonika1901
9. feb 2012

@mojdend no tu metodu skušam aj ja už treti den je to dnes.poviem vam je to dosť tažke.Prvy den mi mala doobeda plakala 40 min. poobede zaspala sama bez plaču,ale večer plakala 1hodinu a 10 min.včera to bolo cez den v pohode,zaspavala sama bez plaču,večer si chvilu poplakala,ale dnes nie a nie zaspať,zase plačeme. ☹ v noci je to o trohu lepšie,uz sa budi iba 5-6 krat a to nedavam zakaždym čajik.Predtym sa mi budila každu pol hodinu a potrebovala stale cuckať čajik.Dufam,že to bude stale lepšie a lepšie,uvidim o tyžden,či to ma uspech.A tebe sa už v noci okrem tych dvoch prebudeni nezobudi?

kosodrevina
9. feb 2012

idem si po radu - je normálne, ak kojené dieťa má cez deň prestávku medzi kojeniami aj viac ako 5 hodín? proste nechce...... samozrejme v noci to neplatí.... 🙂

dadulajda
9. feb 2012

@emily3 Ano uz som mu dala teplomer do ritky, aj ked sa mi do toho moc nechcelo, 😒 je to podla mna trapenie toho miminka.ale musela som a teda nastastie pomohlo. 🙂
@susanq vies co davam mu harmancekovy caj aj medovku.lebo dost casto si pyta a niekedy je to len smad. No a dr.ani nevrav...na poradni v pondelok to bolo tak, ze oni sa ponahlaju na obed, tak mi ho sestricka len pomerala, rychlo odvazila a za 5min.sme boli vonku..stres a chaos. 😖 ale uz jej budem volat nabuduce som sa rozhodla.
@katka121 nepoznas nahodou Infandofil??? lebo ten som malemu davala ked bol mensi, le to mi pride skor na travenie. tiez su tam nejake probioticke kultury. Mala som pocit, ze mu to len urychluje metabolizmus a je stale rychlejsie hladny..

Inak ked uz pisem o tom kakani... 😅 tak vcera sa nam to teda podarilo...posparalla som sa mu tam teplomerom a pohlo ho to tlacit..tak na niekolkokrat to z neho aj vyslo.Jooj ale ako sa trapil! ☹ A ako plakal!! 😢 😢 som sa nanho divala a nemohla nic robit. Skoro som sa rozplakala aj ja, nastastie bol pri nas aj priatel tak ma upokojil ze mu to pomoze. 😉 Chudacik moj tolko tlaci ze sa az pocikal a mal spotenyy chrbatik...v zivote som take nieco nevidela ako sa miminko trapi. Uz to nechcem zazit.... Ale potom sme sa spolu okupkali a pre istotou som ho namocila aj do repika, keby ho chyti zlata zila. Neska tiez tlaci obcas, urcite to nebolo vsetko, ale necham ho chvilu ci si s tym poradi.Uvidime kolko dni nebudeme zase... 😖

dadulajda
9. feb 2012

@ikusa11 a este ma napadlo tie Bio Gaja su bez predpisu?? ci mam ist k doktorke? dik 😉 😉

mimikett
9. feb 2012

@ikusa11 ahoj, nasa ked sa zacala otacat an brusko, tak to bolo do oboch stran, no potom skoro aj tri mesiace sa otacala len do jednej strany a teraz uz ked sa naucila otacat aj z bruska na chrbatik, tak sa uz otaca jedna radost, raz na jednu stranu, raz na druhu, podla toho kde ma volno a co ju zaujme 🙂 Takze asi to len chcelo cas.