icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
17. feb 2012

@gabika84 sa tusim dohodli krpane, aj ta nasa dnes spala hladna 2 a pol hodky vonku v kociku 😕jej Bely sa uz pretaca, super, Dory sa este nechce, furt len na boku. Na brusku vydrzi uz dlhsie, ale spi najradsej na chrbatiku. Sem tam ju davam spat na bok, ale ked sa prebudi, tak sa aj tak prehodi na chrbatik.
@katka121 to je zlate, u nas frci najnovsie bla - bla - bla. Pekne nam odpoveda babatko nase:,,len si hovorte dospelaci, aj tak si urobim po svojom che 😀

tintus
17. feb 2012

Caute kocky. Pekne sa Vam tie deturence rozrozpravali a rozpapali 🙂 My sa uz tiez snazime tyzden papat ale nema to velky uspech 🙂 Len par lyziciek na obed a hned ju natahuje nech to ma hocjaku konzistenciu. Myslela som, ze aspon mrkvicka je chuti ale ani to nie. U nas mrkva ma opacny ucinok, skor ju z nej prehana ako zapeka 😝 Tiez si uz brble a najnovsie je to tiez ta ta ta alebo ete ta ta 😀 😀 Z coho ma tatino velku radost 😅 My sa teraz ani von nedostaneme cez tuto kalamitu a neustale snezenie tak vymyslame program na doma a trenujeme pretacanie. Este na to neprisla ale zato jej ide spiatocka, ked sa rucickami posuva dozadu a tiez sa hupe v kresielku, ked nohami kope do nho🙂 Spanok je u nas OK, teda aspon ten nocny. Cez den spi doobeda max pol hodku, poobede hodku a pol a k veceru tiez pol hodku, co dokopy nie je vela ale aspon je uz vecer vystavena a zaspi do 15 min ale na prsniku stale 🙂 To jej neberiem 😅

krhlicka
17. feb 2012

@tintus krasna babulka 🙂mala tiez nechcela prikrmy, trvalo asi 2tyzdne, kym sa naucila ako tak prehltat, najlepsie ide mnamka zemiak plus mrkva. A rohlik si nenecha zobrat ani za svet, tak ho drzi pevne a ked jej ho vezmeme, tak pisti o dusu 😎 super,ze vam malicka tak pekne spinka, len nech to tak zostane 😉

katka121
17. feb 2012

@krhlicka Aj moj malý sa tak potieval - hlavne na hlavičke - niektoré detváky (ale aj dospeláci) sa tak potkajú pri tuhom spánku, skrátka tak tuho zaspí.......

tintus
17. feb 2012

@krhlicka Dakujeme 🙂 Nasa mala sa tak poti hlavne pri papani - podava sportovy vykon asi 🙂 A tiez ked zaspi v autosedacke ale to bude asi tym teplom 🙂

katarina6
17. feb 2012

Ahojte dievcata, tak nasa Talia ma dnes presne 6 mes., takze sme uz aj my zacali s prikrmami, dala som jej zemiak, no vobec jej to nechutilo, tak som pridala mrkvu, ze to je sladsie snad jej to zachuti, ale nepomohlo ani to, takze vsetko cela kasicka bola vsade mozne len nie v jej puse 😀.... potom tak po stvrthodine asi aj nieco prehltla ale ak to boli 2 lyzicky tak to je vela 😀.... celu misku na seba vykotila ako som ju fotila ;-D, no nevzdavam sa... budem jej skusat davat dalej....
Inak ako chuti vase materske mlieko? Moje je sladke a myslim ze aj preto niektore deticky preferuje sladke prikrmy a niektore aj zeleninu preto spapaju ak ich mamicky nemaju sladke mlieko..... Mozete mii to nejako potvrdit tento moj predpoklad? 🙂

@tintus nam tiez mala spiatockuje.... na kolenach sa pohupuje a natriasa prdelku a tak sa posuva dozadu...

bejka82
17. feb 2012

@krhlicka 😀 😀 no to zakašlanie je aj u nás, presne mi to príde že to je len také, ,,halooo aj ja som tu,, 😀 😀
@katka121 naša tiež vykecáva, hlavne ráno keď sa zobudí 🙂 alebo keď zaspáva, šúcha si očká a prštekom si zacvakne cumel tak si ho vyberie a kecá do cumlíka 😅 😅

dnes bol poobede mm vonku s malou a že mu spravila taký cirkus ako nikdy. tak ju posadil a už bolo dobre(my sme už v športovom do vaničky sa už nezmestí🙂 a spinkala len 30min. ja už neviem aké obdobie to je 😝

bejka82
17. feb 2012

@katarina6 jéééj krásna bambulka, veľa veľa zdavíčka prajeme 🙂 😉
to je pravda ,že im chutia sladšie príkrmy u nás zabrala kombinácia s cukinou to je dosť sladké 🙂 moja herečka mi tak včera prevrhla celú misku všetko bolo na zemi a na mne 😅 a ona sa vytešovala...

krhlicka
17. feb 2012

@katarina6 aka je milena a vlasata, krasne dievcatko 🙂 s tym mlieckom neviem, ja mam tiez sladke, ale skor malej chuti kombinacia mrkva-zemiak ako ryzova kasa, ktora je podla mna mierne sladka....
@bejka82 Sofinka sa uz tusim pripravuje na karieru spevacky🙂 Dorotka sa tiez hra s cumlom, ale ked jej v noci vypadne, tak je zle...musim ho co najrychlejsie vypatrat, inak je komplet prebrata a ma dialkace 😎

bejka82
17. feb 2012

@krhlicka 😀 len neviem po kom to má lebo mama aj ocino sú antitalenti na spev 😀 😀 a s tým cumlom to máme to isté 😉
ale je zlatá ja keď jej idem dávať papať a to aj v noci keď je tma, ona už vie že sa ide papať, tak ten cumel vypluje až ho musím hľadať po izbe kde ho zase vyšmarila a otvára zobáčik ako malé vťáčatko ,, mama už aj mi to mliečko daj do pusinky,, 😀

ikusa11
17. feb 2012

@tintus
@katarina6 no krasne deticky

bejka82
17. feb 2012

@tintus krásna okaňa 🙂

ikusa11
17. feb 2012

No mamicky,my mame zajtra pol roka,panecku,to leti,ubehlo to az velmi rychlo.Uz tu budem musiet aj ja prihodit nejaku nelkinu fotecku,nech sa pochvalim trosku 😉 my sme si dnes spravili doma karneval 🙂 simonka bola spanielska tanecnica,simonkina kamoska bola princezna a mala nelka bola prosimpekne baletka.
uz tyzden papka nelka prikrm,no ja pri tom odpadavam,ona mi zje vsetko co jej nalozim 😲 ,ja veru na take niesom zvyknuta,so starsou som sa pri jedle natrapila od prvej lyzicky a do teraz je slaby jedak,tak teraz si to pri nelke uzivam,boze,to radost pozerat ako pusu otvara.ale presne ako pisali tu kocky,tak aj nas trochu zapchava.
chcela som sa spytat,ako to mate s vecernym zaspavanim?aj vam sa po pol hod.budia deturence?nelka je po 20min.hore,zas uspavam potom zas o 20min.hore a tak niekedy aj 4krat.a az potom tvrdo zaspi,cely panelak som nevidela uz poriadne dlho,stale odbieham uspavat.zajtra idem vecer po uspani s kamoskami na kafco,tak som zvedava,ako to ocko zvladne. 😒
dnes som si vsimla,ze mi padaju vlasy,ja ich mam fakt huste,mne to ani nejak nevadi,ze zrednu troska,ale su VSADE.este aj v plienke som jeden nasla. 😖
a nelku nosim strasne vela na rukach,teda na jednej.ale fakt vela,vysavam s nou,prach utieram,do pracky nakladam a ona len pozera 😕 ,ja som si uz na to aj zvykla,ale dnes mi prave na tej ruke strpli prsty,horne clanky,si ich necitim,vsetky okrem malicka,myslite ze to je tym nosenim?citim to uz od obeda a neprestava to.

bejka82
17. feb 2012

@ikusa11 tak to ste si spravili krásny dníík... 🙂 ja si myslím, že to môžeš mať od toho nosenia, však to dá zabrať a keď píšeš že s ňou všetko robíš, tak určite to bude od toho. ak si predtým s tým nemala problémy ??

tintus
17. feb 2012

@katarina6 To je foto do casopisu🙂 U nas bola tiez prva mrkva vsade🙂 Ja mam mlieko tiez sladke ale myslim, ze teda aspon u nas je problem ten, ze sa to musi naucit prehltat. Len si to zatial prehadzuje v pusinke a nevie, co s tym 🙂 Necakam, ze sa z toho hned napapa, ved je to pre nu nove a zatial ma ochutnavat a nie mat to namiesto obeda 😎 Ale skusim zajtra trochu presnidavky, ci bude sladke papkat 😀

ikusa11
17. feb 2012

@bejka82 zatial som s tym nemala problem,nevadi,prejde.
moja herecka je uz treti krat hore odkedy som ju ulozila 😒

katarina6
17. feb 2012

@bejka82 dakujeme aj vam a vsetkym vela zdravicka! to je to najdolezitejsie!

@krhlicka no mne sa nezda vlasata, videla som aj vlasatejsie deticky 🙂, ale asi to je tym cim tmavsie vlasy maju rodicia tym viac vlasov ma dieta... lebo blondave deticky som velmi vlasate este veru nevidela... tak to je asi tak nejako zagenovane.....

@ikusa11 mne sa tiez zobudi mnohokrat kym tvrdo zaspi..... a tiez casto mala je na mne a vyberam pradlo z pracky, a vela veci co zvladam len s 1 rukou... ono ja si myslim ze vyvojovo to nie je zle ze ich takto nosime na rukach lebo su uplne v priamom diani sa, ona mi strasne strasne moc vsetko okukuje, ona je ako sova skoro, keby sa jej ten krk dal otocit o 360` tak verim ze ho tak otaca stale 😀DDD.... a chyta vsetko, aj pocas cesty ako ju nesiem uz sa mi parkrat zahacila o drziak skrinky taky vacsi tam je, schytila ho a ona ked chyti tak nepusti 😀DD..... a za vlasy ako kvace.... uz tak vykvakala kamaratkinho 4r. syna, mal len trosku dlhsie ale schytila aj tie.... tak sa chudak rozplakal z toho 😀.... a v dec. zasa schytila prst druhemu kamoskinmu synovi 1,5r., a on zacal mrncat a nechapal co ho to drzi 😀DD, no strasne som sa nasmiala......

Vlasy mi tiez velmi padaju, uzivam zinok.

@tintus no neviem do akeho casopisu 😀..... no ved ja to tak beriem ze mi nic nezje zo zaciatku.... a uci sa na chute, prehltanie...atd... budem skusat kazdy den... uvidime....

@bejka82 ako sa vari cukina? ja som to nikdy nemala rada, tak som to nejedla, neviem vobec tepelne upravovat tak mi prosim napis ako sa to robi, na ako dlho ako sa to supe alebo co....

katka121
17. feb 2012

@ikusa11 K tomu neseniu - ja mám nosičku ake keď ju mám pred sebou tak sa veru zle čosi robí.... ale videla som že existujú aj nosičky také že dieťa je na Tvojom boku a akoby ti sedká na bedrovej kosti..... možno to by bolo riešenie......

ikusa11
17. feb 2012

@katka121 no ved ja mam dva nosice,ale asi na paradu.a doma si neviem predsavit s tym fungovat,ci by som aj malu nepootlkala.nechce velmi v tom byt,len ked som ju do toho davala tak bol krik,ale pravda je,ze som uz dlho neskusala.to mam taky co tvarou kumne je otocena a to ona nema rada,chyba jej vyhlad 😕 .aj ked ju mam na rukach tak musi mi byt chrbtom otocena aby jej nahodou nic neuslo.a druhy loger teply flisovy,ten dufam ze este vyuzijem na jar na prechadzky.

dadulajda
18. feb 2012

Ahojte baby, ja vam zas pisem co u nas nove- kakanie slavne...je to este horsie!! 😒 Tlacil cely tento tyzden, aj s nim cvicim, aj probiotika dostava, ale furt nic...jem take veci a blbosti ze ja mam uz hnacku s prepacenim 😅 A maly vcera neskutocne krical. plakal. len som sa mohla nanho divat ked vyslo z neho hovienko. Take tvrde ako dospelak. Uz som zufala....volala som dr.ideme tam no tak som zvedava co povie. A ideme aj na ortopediu, kvoli tym klbom, lebo mu strasne praskaju.Dufam ze to nic nebude vazne.A este musime ist na gastoenterologiu...kvoli refluxu.No ten mu presiel sa mi zda,takze duuufam ze uz posledny krat.uf...to bude tyzden zase 😅
Ale maly je zlaty, aj som ho fotila,tak pohadzem dake fotos. 😉 s tym zaspavanim je to aj u nas presne ako pisete, no on ked sa po tej polhodke zobudi,uz nechce spat ale byt zas 2 hodky hore.Takze sa uspavame o pol 11 vecer! cez den spi 3x po pol hodine. To zaspi hned.
A hopsa si krasne na nozickach, juuj ten by uz chodil. Ma strasne silne nohy, myslim ze bude chodit rychlo. Uz sedime krasne, taka uulava! ked vydrzi v ohradke a vala sa a sam si vezme hracku.Nemusim hned ku nemu letiet. 🙂 🙂 a ked je na brusku, chodi ako chameleon.da nohy pod seba a hupe sa 😀 akoby vahal ci ma ist ci nie.podareny proste.mame z neho sou. 😉 😉

bejka82
18. feb 2012

@katarina6 no to aj naša všetko lape 🙂 minule som ju mala na rukách a som ju brala z jednej izby do druhej a pri zárubni mi roztiahla ruky no samozrejme nečakane a už bolo zle, jasné že sa zakvacla o zárubňu.... to bolo plaču, trdielko moje malé 😅 a moja zbožňuje keď sa malujem, to až s otvorenou pusou pozerá 😀

ja všetku zeleninku varím spolu, aj cukinku očistím škrabkou, nakrájam na kocky a varím vš. dokopy. len to skôr vyberiem a je to 🙂 😉

ikusa11
18. feb 2012

Caute baby,vcera som tu pisala o zapche a dnes 3plnee plienky 😲 .tak uz aj mi mame pol roka,nechcem,aby ten cas tak letel.ja som mala prvu matersku uzasnu,ale tato sa mi zda este krajsia,uz sme riadna 4clenna rodinka a ja si to uzivam.stale som chcela 2deti,ale veru by som sa ani tretiemu asi nebranila.moja svagrinka ma o tyzden termin,pribudne nam do rodiny dalsie vonave babatko,velmi sa tesim.

mima1311
18. feb 2012

@dadulajda Ako sa vam prejavoval reflux ? brali ste na to nieco ? ked pises ze sa to zlepsuje , ku komu ste s tym chodili a co mu robili ?
Moj je na umelom od mesiaca , ja som skor dokajala , uz z porodnice sme sli s flaskou ...zo zaciatku bolo vsetko Ok ale neskor mi zacal akoby mliecko vracat , aj po pol hodine mu jednoducho vytieklo von z pusy , potom to bolo coraz castejsie a vo väcsom mnozstve , dr . nam zmenila mliecko , to z neho lietalo,, sustom,, tak sme menili naspät , teraz uz z neho ide von , ale take zo zaludka , uz ako kyska aj to riadne smrdka , vsimla som si vzdy to je len po mliecku ked papa prikrm , tak nic , uz to zacal robit aj po cajiku , len v noci mu nic nieje - teda myslim tym ze nezvracka ani mliecko ani cajik ....na poslednej poradni od 5 do 6 mesiaca pribral len 50 g -tak ci to nieje tym ...dik za odpoved , ak si chvilku najdes .

mima1311
18. feb 2012

@ikusa11 jej aka je krasna , tiez mam modrookeho 🙂 vsetci maju hnede len ja a on modre , dufam ze mu take ostanu ...

bejka82
18. feb 2012

@ikusa11 jooooj krásne babulky 🙂

ikusa11
18. feb 2012

@bejka82 dakujem 🙂

ikusa11
18. feb 2012

@mima1311 dakujem
aj moja nelka mala diagnostikovany reflux,ale uz jej uplne prechadza,uz len sem tam grcne,lebo sa stale chce nosit aj hned po papani a jej potlacim brusko.mala som jej davat gastrotuss baby,ale zacalo sa to aj bez toho zlepsovat,tak som nedavala.a veru tiez v noci nikdy negrckala.a to tolko vela z neho ide von?ze nepribera?chudatko.a prania mas urcite tiez dost,ja som tiez stale len prezliekala a prala,ale preslo to uz.

katarina6
18. feb 2012

@bejka82 😀DDD o zarubne 😀DDD no to si viem predstavit ako na teba cumakuje ked sa malujes, ja som si dnes trhala obocie, a tiez kukala ako puk! 😀DDD ale aspon bola ticho, tak to mi nevadi.... inak si strasne vyzaduje pozornost alebo aspon pritomnost nejakej osoby, inak mrnci... opica jedna.... len blbinky by stale robila... 😀....
aha takze cukinu osupat a uvarit spolu s dalsou zeleninkou.... ok, dakujem za info, tak skusim aj to neskor...
dnes som malej ten zemiak s mrkvou prepasirovala cez sitko a dala trosku mm a bolo to take hustejsie a normalne to papala, chutilo jej to, tak som rada. potom som ju este nakojila, aby sa jej ta nova strava nezapekala v brusku.... tak dufam ze to bude ok 🙂.....

bejka82
18. feb 2012

@katarina6 moja keď už vymýšla že už nechce, tak si dám ja z jej papaničky a samozrejme čo papám ja tak to chce aj ona 😀 😀
to aj naša je taká, že si vyžaduje neustále pozornosť, len keď sa zobudí tak vydrží chvíľku sa sama hrať.

mima1311
18. feb 2012

@ikusa11 Tak aj vy ? a mala take priznaky ako so opisovala ? mi ani nevrav , este ze mame kopec veci , stale prezliekam , nosi aj podbradnicek , ale poväcsine to vystihne ,, hodit,, mimo ...velmi zvrackal iba po jednom mliecku , teraz to take strasne nieje , ale verim ze aj jemu je to neprijemne , mat take chute v pusinke ...idem ku dr. tak som zvedava co povie , doteraz priberal pekne , to az minuly mesiac pribral len pol kila a teraz len 50 g ...normalne sa bojim 😢