Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ikusa11 podarilo sa, dnes sa vycikala pekne do nocnicka- hura hura, ale inak sa jej ten nocnik vobec nepaci, musel ju mat tainko na kolenach, ona na nocniku a ja som spievala a tancovala, aby tam vydrzala - hotove "A je to" 😀
@mima1311 my mame ten nahrdelnik od pondelka a je urcite cez den kludnejsia. Na noc jej ho davam dolu, ale uz som rozmyslala, ze jej ho necham, lebo v noci chudatko je kazdu chvilku hore a len by sa na ciciku ukludnovala a stale si len tak mrnka. A potom mi cez den spinka aj tri hodiny v kuse co je taka unavenucka. Za posledne dva tyzdne nam vyliezli tri zuby a dalsie tri sa jej tlacia. Ja to normalne nechapem, ze to takto rychlo. Aj nasa Dr. sa cudovala a ostala uplne prekvapena.
@katarina6 Kati nasej malej strasne chuti mrkva a kalerab, zemiak nic moc a este mrkva a brokolica.. A tak ako pisala susanq je dobre kombinovat mrkvu s niecim alebo zemiak s niecim.
@mojdend Vecer zaspava v pohode, cez den som ju to neucila, resp. cez den mi zaspi ked je unavena hned na rukach al. v kociku ked ideme von.
A co sa tyka kojenia, ja stale vela kojim cez den, pretoze moja obcas z prikrmu spapa tri lyzicky a uz nechce. A obcas ma milo prekvapi a spapa mi vsetko, ale aj tak si potom este pyta mamine mliecko 🙂 Zatial vodicku ani cajik do nej nemozem dostat. Ja s tym zatial nejako nestresujem. Mne Dr. povedala, ze mam davat na obed prikrm a po mesiaci zacat davat desiatu ovocie ( to som zacala tento tyzden ), no a kasicku jej davam vecer. V utorok ideme na poradnu, tak uvidime co nove.
@gabika84 @krhlicka baby proste mame take tulive babatka, ktore sa potrebuju uistit, ze maminka je tam 😵 Ja uz som si zvykla, ze som aj 5-krat v noci hore a robim to uz tak automaticky, zoberiem malu z postielky, sadnem si, oprem sa o vankus, dam jej prseno a ona si cuca, zaspi, ja zaspim tiez, vacsinou po pol hodine ma tukne, tak malu dam naspat do postielky a lahnem si a spim.
@mojdend no my sme to vzdali,ked po tyždni stale plakavala o dušu.nejako to nezaberalo,ale už zaspinkava sama,nemusim ju pestovať na rukach.Iba niekedy sa potrebuje chvilku pomojkať a ked už driemka,šup do postielky.Ten čajik v noci stale potrebuje,neviem ako ju to mam odnaučiť,ale dufam,že aj to raz prejde a bude spať bez čaju.
@mimikett aj my tak fungujeme. Ale so spanim v postielke som to uz vzdala (myslim docasne). Bela so mnou spinka v posteli. spavala aj v postielke, ale kvoli tomuto castemu vstavaniu som sa na to vykaslala. fakt je ten, ze postielku nemam vedla svojej postele, ale na druhej strane izby, tak sa mi nechcelo stale vstat, vypnut monitor, vybrat ju...
to bola zaroven aj odpoved na pouzivanie monitora. mam ho tiez (angelcare), ked bola Bela v postielke, tak by som ani nezaspala, ak by bol vypnuty.. teraz spi so mnou, cize monitor je pase a nie som nejak zvlast z toho nervozna.. ale viem,, ze ked ju dam opat do postielky, znovu ho budem pouzivat 😅 mal by sa vraj pouzivat do 1 roku zivota.
@katarina6 az teraz som si precitala par stran dozadu. s tou tekvicou a cuketou si ma pobavila, nie si ty nahodou chlap? 😀 nic v zlom samozrejme, dyna, zlate 😝 inak niekde na SVK dynou nazyvaju aj cerveny melon..
- co sa tyka kojenia, u nas stale na poziadanie, resp. po prikrme este dokojim. ved babo vie same najlepsie, kolko este chce... ked nechce, nepije...
- kombinacie zeleniny- podla mna na tom az tak nezalezi, rovnako ako na tom, kolkokrat denne a o kolkej papa. ja jej davam zatial iba obed, ked spapa malo a ostane mi, tak jej to dam znovu na veceru. napr. mrkvy zjedla prvykrat na obed iba 20ml, dala som jej ju aj na veceru a to zjedla uz 80ml..
- varim, ked mam cas, tzn. obed je niekedy o 11tej, niekedy o 1nej. ked ideme von, niekedy sa obed nekona 😝 bude vecera. kym je mama s nou, nieco sa na papanie vzdy najde. vzdy mnamka, vzdy spravna teplota, kedykolvek k dispozicii 😉
@katarina6 katus, ty nemas tu bukovskeho knihu? lebo on tam ma v tabulke ake ovocie/zeleninu v akom veku a dokonca je tam vypracovany jedalnicek cca na tyzden (ranajky, obed, vecera), co naozaj ocenujem, aspon nebudem musiet vymyslat, ze co zase dnes uvarim. Lebo ja som tieto prikrmy tiez nejak zvlast nestudovala, tiez sa mi nechce 😅
a aby som nezabudla- tekutiny. zatial po jedle vzdy dokojim, ja osobne nie som moc zastancom cajikov, budem sa snazit Bellu naucit na cistu vodu. u nas ziadna flasa, rovno som jej kupila taky ten poharik so sosacikom- "srkalku" a hned pochopila, na co to je. lezala na chrbatiku, chytila si ju za uska rucickami a cuckala. dala som jej do nej Lucku. tento poharik netecie, takze ho ma stale na hracej deke. je to taka hracka pre nu, ale vzdy ked ju napadne, tak si z neho trochu cucne.
Ahojte maminy...
Pozerám, že vaše deťúrence krásne napredujú 🙂 Aj my sa už snažíme dávať na štyri, ale skôr ako dopredu nám to ide dozadu 🙂 Všimla som si, že píšete, že nechávate spinkávať deti s vami....Ja po včerajšku to už nerisknem. Dominika nám spadla z postele... 😢 Otáčala sa počas spánku, a aj napriek tomu, že spinkala v strede postele, obložená vankúšmi, podarilo sa jej prekotúlať. Strašné niečo...Neviete si predstaviť, čo som robila...Revala som zarovno ňou....triasla som sa na celom tele. Šťastie, že bol muž doma, ten nás kľudnil obe. Hneď sme malú povizliekali, popozerali, či sa jej nič nestalo, či hýbe so všetkým....Našťastie nespadla na hlavičku, len sa tak nejak prekoprcla na bok. Nikomu to neprajem, toto bola strašná noc...celú noc som bola hore, držala ju za ručičku, kontrolovala ju, či dýcha, či sa nejak nestŕha od bolesti....Nič jej nie je našťastie...Stáli pri nej všetci svätý....Ešte aj dnes som revala ako malé decko, keď som si predstavila, čo sa mohlo všetko stať. Malinká len nechápavo na mňa pozerala a rehotala sa. 🙂 Takže hneď dnes manžel spojazdnil postielku, dal nižšie matrac, lebo naša hviezda by už vylezala aj odtiaľ. Od dnes len postielka!!!!
@vanilashot baby pohodaa, Bela spadla z postele uz trikrat 😅 v spanku iba raz (bola este v perinke), dvakrat, ked som ju tam chvilu nechala cez den. vzdy nastastie na koberec, postel nie je vysoka ani po kolena, nikdy nepadla na hlavu.. ten tretikrat uz ani neplakala 😲
viem, ze bez dozoru ju tam uz nechat nemozem.. v noci spi medzi mnou a stenou, takze to nic nehrozi.
@gabika84 no dnes je to už pohoda, ale včera mi nebolo do smiechu.....zato malá asi polhodinku po páde sa už rehotala jedna radosť 🙂 ( čo ma ako - tak ukľudnilo, že jej nič nie je ). Akurát že z toho včerajšieho plaču sa nám dnes nejak spustili soplíky :/ Ešte šťastie, že tie naše kočky sú také akrobatky 🙂
@vanilashot ja viem, tiez som sa prvykrat triasla ako osika ☹ teraz ked sa pri lozeni buchne a pod., zdvihnem ju, polutujem, pohladkam a dam naspat, nech sa neboji. za svoje detstvo este velakrat padnu, udru sa, atd. aj preto sa v sobotu chystam na kurz prvej pomoci pre deti 😀
@gabika84 tak ty sa nezdáš 🙂 toľko kurzov 🙂 ale tak určite lepšie, ked budeš vedieť, ako máš zareagovať v danej chvíli... 🙂 potom nás tu poučíš 🙂
@vanilashot Pane Bože, ešte že sa nič nestalo... ja si to ani nechcem predstaviť, čo by som robila, to fakt neviem. ešte že je vporiadku 🙂
NAša malá cica sa dnes tak zakuckala, že som ju teda musela ratovááááť. Vôbec sa jej chvíľku nedalo dýchať a potom jej obed vybehol von nosom......no otras - pahltnica jedna .... dobrých 10 min som ju musela ukludnovať....
@katka121 máme akčné deti 🙂
@vanilashot @gabika84 : no, povodne som sa tym nechcela chvalit, lebo som si myslela, aka som strasna matka, ale nam sa v piatok podarilo toto. Malinkeho som prebalovala na posteli, na takej makkej prebalovacej deke, na tom jednorazova podlozka. Pokakal sa a vravim si, nehodim tu okakanu plienku do kosa, co mame v spalni, ale idem ju rychlo vyniest do kosa, aby to nesmrdelo v spalni. Bola som v kuchyni, zahadzujem plienku a zrazu rana ako z dela, mne by sa clovek krvi nedorezal, uz som vedela, kolka bije. Nikdy na ten zvuk nezabudnem a aj par dni po incidente sa strhavam zo sna :( malinky sa zosuchol po tej jednorazovej podlozke :( placu kopec, samozrejme na ruky, hned ho to preslo, ale kedze som nevidela, ako spadol, tak som volala v hysterickom zachvate nasej pediatricke, ona mi vravi, aby som sa upokojila, ze Danielko nie je prvy "letec" medzi babatkami a ze sa mam pomaly vybrat na Kramare. No ja v strese volam manzelovi, nech pride, ze musime ist do nemocnice, lebo ja som sa tak triasla, ze by som naburala. No on zrovna na dolezitej porade, tak volam 112, nech po mna pridu. Oni mi vravia, nikam nechodte, pozorujte maleho. Tak si vravim, ser*em ja na vas, co ak mi padol na hlavu a bude to nieco vazne. Zmobilizovala som v sebe posledne kusky zdraveho rozumu a sadla som do auta a sup na kramare. Maly uz vysmiaty ako leco, ja stale rozklepana, prisli sme na pohotovost, doktor prezrel maleho, zrenicky, hlavicku, proste vsetko, vravi, ze nebojte, vsetko bude ok, ale poslem ho preventivne na RTG hlavicky. Tak manzel medzitym doklusal, lebo samozrejme SK zdravotnictvo, povedali mi, ze si mam niekoho zohnat, kto bude vnutri RTG s malym, lebo ja ako kojaca matka nesmiem. Takze manzel prisiel. Cakali sme na vysledok, maly bol v pohode. Vosli sme spat do ordinacie adoktor vravi: "Pani K., neplaste sa, ale malinky ma prasknutu lebku." Som myslela, ze ma zavru rovno na psychiatricke oddelenie. Takze v piatok nas hospitalizovali, malinky nesmel nic papat, lebo ho cakalo CT hlavicky, ci nema krvacanie. Medzitym mu brali krvicku, pichali ho atd, atd, procedura. Nezname prostredie, nemocnica, ja do toho chora, proste viete si to predstavit. Do ritusky mu dali take light uspavadlo kvoli CT, ktore ovsem hned vykakal, tak mu to museli dat rovno sondou do zaludka cez nostek :( kristepane, ja som myslela, ze sa zblaznim. Skratim to, nastastie CT nepotrvdilo ani prasknutie lebky, ani krvacanie, malinky dokonca nema ani nejaky typel, ale je zjavne, ze sa zosuchol z tej postele na pravu stranu hlavicky. Baby, behom 10 sekund :( nechcem radsej ani mysliet, co vsetko sa mohlo stat. Takze sme v nemocnici stravili dva dni a dufam, ze to boli nase posledne dni v nemocnici, pretoze az po takomto niecom si clovek uvedomi, ze to zdravie vlastneho dietata je proste nieco, co vam nikdy nikto nevrati. A samozrejme, vzdy som si tukala na hlavu, ze ako mozu matky dopustit, aby im dieta zletelo z postele. A vidite. Toto je novaciskovska dan. Jedine, co viem naistotu povedat je, ze toto sa mi uz urcite nestane, pretoze uz situaciu nikdy (aspon v takejto veci) nepodcenim. Davajte si na deticky pozor, ja by som ale vsetky pady radsej isla konzultovat, pretoze pediatricka mi vravela, ze jedna matka nikomu nespomenula, ako si jej polrocne babo udrelo hlavicku do radiatora a do 4 dni masivne krvacanie do hlavy. Ja len tolko, ze aj male pady mozu byt v tomto veku nebezpecne.
@ikusa11 😀DD Dakujem za obrazovu prilohu, no fakt ze som toto nevedela a to sme mali kedysi chalupu s velkou zahradou a aj cukety pestovali - viem ze to bolo zlto oranzove ale potom si napisala tekvicu a ja rozmyslam ze a to nie je to iste??? 🙄 takze tekvicu vobec nepoznam ako to tak sledujem :-P. No ja som to velmi nemala rada, ani nejedla, no tak uvidim ci to malej bude chutit.....
@gabika84 no hej veru ako chlap som 😀DD... a este mi povedzte co je teda dyna? 😀 to je cuketa nie?
Gabi, no ja odpadnem ako tvoja mala pomaly uz aj chodi stava sa na nohy!... nie to lozi!!!! :-O NO wau!!!! FAkt je uzasna!!! to ako ju ten tvoj ocko ucil lozit? nech aj ja vyskusam 😀
no ja som si toho Bukovskeho nekupila veru, lebo aj tak to nestiham vsetko citat, este stale som neprecitala tu super knihu Rodicovstvo je veda, aj ked to zacina fakt perfektne! 🙂.... no a nemohla by si mi tu stranu naskenovat kde je to co sa ma papat v 6.mes.? tu tabulku? ci to je vela tam toho? by som ti aj mail poslala do ip. alebo by si to do nejakeho albumu nahodila a mozno aj ostatnym mamickam to pomoze.....
Takze davas zatial len 1x papat na obed, ak ti to vsetko zje.... no ja tiez tak.... lebo sa bojim ze ked jej dam vela tej tuhej stravy tak sa mi nevykaka... no a dnes akurat nekakala 1x tak som zvedava ci to dobehne zajtra a ktovie aka bude dnesna noc :-P.....
@ikusa11 haha! 😀DD. takze z tekvice nevyrastie dyna ze? 😀DD ale urcite to aj tak patri vsetko do rodu Dynovite aspon 😀DDD je to pre mna take vsetko rovnake nejako, aj ked teda velkostou zrejme sa lisia... aj tvarom 😀 a cuketa zostava vzdy zelena? ta nezltne? 😠
Dakujem za vysvetlenie 😀!
takze hore to zlte hruskovite je tekvica a zelene je cuketa?

@krhlicka tak to mi este nikto neporadil 🙂 ale snazim sa to tak robit, ze najprv oblbnut dudlom- nezabera ani u nas 😉
@katarina6 katus ja ti asi moc neporadim, ja som prikrmy davala podla Bukovskeho, takze som zacinala obilninami, nie zeleninou. Najprv bielu ryzu, potom celozrnnu ryzu, potom som dala ovsene vlocky, kukuricu, a po troch zvladnutych obilninach som dala mrkvicku. no a dnes sa este len prvykrat chystame na zemiacik. po troch dnoch zemiacika tiez neviem co dam. ale tak, ako tu uz ktosi spominal, cuketa, brokolica, tekvica, kalerab....
brokolica tak nenafukuje, ak pouzijes iba ruzicky a hluzy (tie stopky) odstranis. kase robim redsie, davala som do nich na zaciatku moje mlieko, teraz davam uz len dojcensku vodu, okrem toho vzdy pridam cajovu lyzicku lanoveho oleja. 😉