icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ikusa11
26. feb 2012

@katarina6 😀 😀 😀ked sa bojis,ze bude tvrde hovienko, skus prihodit do hrnca pre malu aj par zrniecok rasce a par kvapiek olivoveho oleja.ale ona ked jeden den nekaka tak to nevadi,ked vidis,ze je spokojna a nic ju netlaci a asi to lahko islo ked si este aj rozpravala. 😉

katarina6
26. feb 2012

@ikusa11 nie nebudem pridavat nic, zatial kaka uplne bezbolestne, a dnes rano mi to iste zopakovala! :-O Som ju prebalovala z noci precikane a utieram ju a zrazu zacala tlacit "klobasy" 😀DDD ... jedna plienka plna ocistim, a znova, tak druhu plienku uplne zaplnila tiez, a az tretia bola konecne cista. TAk to vyzera ze budem musiet mat pri sebe pri prebalovani nocnik a ked bude tlacit supnut ju na to.... len ktovie ci bude tlacit aj tak v sede na nom 😀D.
Keby sa mi nevykakala 2 dni tak skusim pridat co hovoris, ale zatial teda sa vykakala a prednesok tiez uz ma 🙂.

katka121
26. feb 2012

@ikusa11 no gratulujeme k zúbku... veľká udalosť !!!

katka121
26. feb 2012

@gabika84 No niektore kočenky nás tu tak inšpirovali, že sme dnes ráno sadli na šerblík - a čuduj sa svete - zahral !!!!!! po 7 rokoch po synovi ešte funguje !!! a malá aká rada že hrá...... paráda - nakoniec sa nám bude na nočníku páčiť - lebo pri synovi bol len na parádu - tadšej by si nechal zlomiť nohy ako by si tam mal sadnút 😠

ikusa11
26. feb 2012

@katka121 nase dasna su este hole,ja som reagovala na prispevok bibiny 25,ktora sa pochvalila prvym zubkom 🙂 no a mala Hanka jak si frajersky sedi....csssssssssss 😉

mima1311
26. feb 2012

@katarina6 no ja som uz tiez rozmyslala ze nocnik vytiahnem , vidim na malom kedy ide ,, zacina,, kakat , zeby som to vyuzila , len ci ten duracelko mi neujde aj s tym serblickom 😀 rozhodne ho uz musim vytiahnut ...dnes kakal uz tri x , este ze sa to da vysypat a netreba ho sprchovat ...skor tak bobkaci 😀

Dnes sme objavili ,, teda ja ,, 😝 ze sa uz prerazal aj druhy zubok , tak dole sa nam tlacia dve dvojicky , su uz prerezane aj kustik trci ...nas maly zacal dnes robit vilomeniny , hrozne ho bolo krmit , pri jedle zacal plut 😲 a fukat do lyzicky 😠 takze som prezliekala jeho , seba aj umyvala dlazku po obede , väcsi z toho mali sou a tak ten najmensi sa este zacal predvadzat , plul coraz viac 😠 strkal ruky do ust , bral mi lyzicku , som mala take nervy 😀 uvidim co bude zajtra , teraz mu kasu dam rozhodne cez flasku 😀
Ku tomu sa nam dnes zacal stavat o postielku , zachytil sa a vytiahol sa hore , tak som rychlo cvakla mobilom co bol po ruke, foto nekvalitne 😝 , ale je aspon trochu vidno nieco , bala som sa ze spadne , tak nebolo kedy ,, ostrit,, 😀
Rozhodne musime uz postielku ,, bocnicu ,, zdvihnut 😉

ikusa11
26. feb 2012

@mima1311 cooooo:????tak to je parada,on uz je normalne na nohach 😲

bejka82
26. feb 2012

@mima1311 🙂 🙂 ďakujeme. no ,,drobček,, má okolo 8,5kg vážila som ju len doma takže nie je to presné 😅 puzzle sme dostali od babky, ale stáli do 10 eur. a ešte jedny si chcem dokúpiť aby to bolo vačšie. je to super vecička

bejka82
26. feb 2012

@katarina6 😀 to aj naša tak bola, raz som vymenila 4 plienky kým sa herečka vykakala a to vždy do novej, čistej plienky 😀 😀 vidím, že cuketka chutí 😉 nám celkom zaberá, keď jej na desiatu dám jablko (treba ráno lebo sa to ťažšie strávi) a na druhý deň sa pekne vykaká

bejka82
26. feb 2012

mima1311 ty-kokso 😅 😅 to je už poriadne šikulko. naša lenivka ešte sama ani nesedí. ale ona patrí medzi tie lenivejšie 😀

katka121
26. feb 2012

@mima1311 tak to kukáááám - neskutočne šikovný, silný chlapček

susanq
26. feb 2012

@mima1311 : WOW! tak to je aky betarik sikovny!

inak baby, je tu vobec este nejake take lenive bejby, ako je nas Danny? tak on zatial robi "iba" kliky na rukach, respektive na dlaniach, nohy rozkrocene, samozrejme pretacanie z bruska na chrbatik a opacne, ale teda nestvornozkujeme, nesedime samostatne a ani sa nestverame po postielke... tak ako bol rychly vo vyvoji na zaciatku, trosku zlenivel :D

mima1311
26. feb 2012

@ikusa11 hej na nohach , len aby som teraz mala oci vsade , ked on sa neda ustriehnut , som rada ze je takyto ciperny , ale dakedy je to az moc 😀 nechcela by si po nom upratovat ten neporiadok co stihne narobit behom 5 minut ...len nech je zdravi , vsak hej ?
Najväcsia sila je ze sme ho nemohli od tej postielky odtrhnut , sa jej drzal ako kliest 😀 teraz sa na nu splha stale 🙂

@bejka82 tak to ma peknu vahu , je to riadna bambulka , uvidis na poradni , tam ti ju zvazia presne , je chutnucka ....tie puzzle si musim kupit aj ja , je to teplucke od zeme , tiez to chcem miesto koberceka na hranie
Neboj , aj ona zacne sediet aj stat , este si to uzivaj , kym je kludnejsia,to ja sa uz bojim na sekundu spustit z neho oci , co zas robi , uz chyta etapu,, ja sam ,, moje nervy , zacalo to pri krmeni , sa uz toho zajtrajsieho normalne bojim 😀

@katka121 dakujem , veru je to riadny drak 😀

mima1311
26. feb 2012

@susanq no mas pravdu , presne BETAR ...
neboj ono to vsetko pride , moj sa tiez dlho neotacal , na to ako chcel byt stale horeznacky , to bolo len nosenie a nosenie , bol tazky a mne odrovnal krize , som bola 3 dni seknuta , som lezala bez pohnutia , cesta na wc - temer 20 minut ...ale strasne rychlo zacal naraz napredovat , ci to bolo sedenie , len podoprety , lebo sa vyvaloval , ale sediet chcel silou mocou , pri drzani a dvihani za rucicky si nesadal ale hned vstaval na rovne nohy , beda mu ich bolo zohnut , videla to aj dr. na poradni , vzdy vyzeral taky starsi ako rovesnici , aj väcsi aj tazsi ....co je teraz takyto vetroplach , uz mi vobec ani nepribera , asi neni kedy , vsetko spali , uz mam az z toho strach , potom naraz sa zacal pretacat ale len do jednej strany a to veru dlho a behom dna uz vedel aj tam aj onam , su to fakt chvilocky , niekedy na to treba tyzden -dva a potom naraz ta prekvapi , aj zo sedenim , sedkal ale sa vyvaloval , raz som ho posadila na postel a on sedel a to na mäkkom , tak neboj , mozno zajtra ta niecim prekvapi co by si vobec necakala ...
inac vyuzivaj si este to , ze je kludnucky , uz to nebude dlho trvat 😀 ja som mala takeho prostredneho , este v 10 m nesedel , chodit zacal ked mal riadne vyse roka ...toto moje najmensie vrtipierko je zrejme z divych vajec 😀 😀 😀

ikusa11
26. feb 2012

baby ja mam doma takuto podlozku a je perfektna.velka,skladna,tepla,som spokojna.http://shop.babetkovo.sk/index.php/hracky/hracie-deky-a-hrazdy/detska-skladacia-podlozka-medvedik-deany.html#

katarina6
26. feb 2012

@katka121
@mima1311
Baby co davate vasim deckam ze su take sikovne ??? 😀DD Ja teda ziram!!!!!! a nemam slov 🤐 !!!!
Jedna si tu uz nocnikuje 😀DD ako tam krasne sedi, mne este mala sama nesedi este mi pada, ale inak rada sedi..... no a Mima! To nemyslis vazne??? Tebe maly uz stoji! 😀DDDD To je sila! Fakt nechapem! Ale pozerala som kolko ti vazil ked sa narodil, tak patris k tym vacsim detickam, a oni su fakt pevnejsie, takze tam je to take pochopitelne ze uz si aj stoji, lebo je pevny pekne vykrmeny! 🙂 Nasa sa narodila s priemernou vahou, ale teda este sa nevie sama ani otocit z chrbta na brucho a naopak! 😀

@susanq ... ano je to viac lenivych babatiek 😀DD aj my sa hlasime... nasa sice pohupuje na kolenach aj sedi skoro sama... ale to brusko chrbatik jej nejde, ako vam zasa ide bez problemov 🙂.....
No je to fakt sranda ake su tie deticke uplne ine kazde..... kazde ma svoj cas! 🙂

Ale baby pekne nas tu motivujete, budeme musiet trosku trenovat viac aj my 🙂.... ale prehanat to nebudeme... 🙂

katka121
26. feb 2012

@katarina6 Ani moja sa nevie vôbec pretočiť - tento pohyb jednoducho nechápe......

katarina6
26. feb 2012

@katka121 no je to sranda... mozno deti co su na rukach viac nosene (co nasa je), su viac zvyknute na zvislu polohu a to je kusok k sedeniu preto vedia skor sediet.... zato lezanie nemala mala rada velmi, tak v tej polohe aj menej experimentovala... Ako ste na tom vy? nosis/la ju na rukach vela?

mima1311
26. feb 2012

@katarina6 Ano , bol velky ked sa narodil a to som sa modlila stale az ma aspon 3 kila 😀 ked ho odvazili a povedali na porodnom stole vahu , stastie ze som lezala uviazana 😀 by som sa vyvalila , ze kde sa taky valibuk zobral 😉 ...uz mi vobec ku koncu posledny mesiac nerastlo brusko , dokonca ultr. ukazoval ze chudne ...tak to bolo prekvapko ....
Nas teda tak priberal zo zaciatku , 1,5 kg bezne behom mesiaca hore , akurat teraz uz druhy mesiac nepribera , dokonca mu vaha stoji , neviem ci to bude tym ,,, behanim ,, minuly tyzden mal nieco cez 8 kg , tak je este lahsi ako ta tvoja bambulka ale je vyssi , ma asi uz 75 cm
Trenovat mozete ale nic neurychluj , ona vie kedy ma cas na vsetko ... 😉 vsak je daka princezna , tak sa necha nosit , no nie ?

katka121
26. feb 2012

@katarina6 no nieviem, moja už od začiatku pekne udržala hlavičku (aj doktorka sa čudovala)- mala silné krčné svaly a keďže chrbtica sa vyvíja zhora smerom dolu asi preto sa naučila skoro sedieť..... a na to pretáčanie mi doki povedala, že asi sa jej páči na chrbtíku - v tej polohe a tak nemá dôvod sa pretáčať.... čo dieťa to originál

mima1311
26. feb 2012

@katka121 zavidfim ti ,, v dobrom , prebalovanie ....nasho drzime vsetci , az ho vobec mozem prebalit , je to sekunda a uz ma aj tri otocky za sebou ....
Mozno to nepotrebuje a tak ani nema potrebu sa pretacat , skus ju navnadit niecim , co sa jej paci , daj jej to tak zboku ku hlavicke , aby sa snazila to dotiahnut ...

@katarina6 my sme na rukach nosili nonstop , bolo to brutal obdobie , vzhladom na jeho vtedajsiu vahu ...a na brusku je nas maly nerad do teraz , vydrzi iba chvilocku , videla som uz vela deticiek sa plazit po zemi na brusku , to by ten moj nedokazal , tuto polohu nema rad 🙂

miriam001
26. feb 2012

@ikusa11 tak to máš super. my sme sa tiež presťahovali na nové miesto, jediná, s kým som v kontakte je moja susedka, čo je na invalidnom dôchodku, celá rodina v inom meste a muža skoro doma ani nevidím. ale už viem, prečo boli tieto stavy - po dlhom čase som dostala krámy, takže dúfam, že teraz už bude lepšie 🙂 ale ďakujem, pekný deň prajem...🙂

mimikett
27. feb 2012

@bejka82 krasna je a v tych perinach v tom pruzkovom bodycku na zozratie 😵 😵 😵 😵

@gabika84 Gabika a davas malej tie kasicky? Ja som mojej kupila nejake, ze nech nemusim stale varit, ale ona to nechce. Jemine strasna to je fajnovka 😅 Asi po mame, ale pst 😀 Ja uz som zacala davat aj ovocie, jablcko mnam mnam, ale na moje prekvapenie mi vobec nechce bananik a to je sladky ako med.
@katarina6 Katka nam povedala Dr. masko zacat pridavat tak po dvoch tyzdnoch. A vaj by sa malo davat 5-6 krat do tyzdna a 1-2 krat zltko, kvoli bielkovinam. Ja som dala zltko dva-krat s tyzdnovym odstupom, ale Nini to vobec netravilo a vzdy mi to vygrckala a to skoro po siestych hodinach. Bukovsky je vegetarian, takze on odporuca strukoviny a ja urcite chcem malej davat aspon dva-krat do tyzdna strukovinu. Zajtra ideme na poradnu, takze to prekonzultujem s Dr. Inak ta knizka od Bukovskeho je fajn, kludne si ju kup- ono to nie je az take velke citanie. Len tam nazries a inspirujes sa.

mimikett
27. feb 2012

@susanq hihi lenivych babatiek, aj my sme taky 😉 Nasa sice uz sama sedka, obcas curiguje, ale inak nic a najradsej sa gula na nasej velkej posteli. Moja susedka ma o mesiac a pol starsieho chlapca a ten uz lozi, teda najnovsie zacal uz aj stvornozkovat, sam sa postavi a chodi popri nabytku - takze ja pozeram ako taky puk.

susanq
27. feb 2012

@mimikett : no nam nasa pediatricka vravela, ze zltko sice mozeme davat, ale ze ona to neodporuca, lebo ze deticky to zle znasaju co sa travenia tyka. a vidis, asi to tak naozaj bude, takze ja davam nasmu prdoskovi 5-6krat tyzdenne masko, a potom mu dam dva dni bez maska, iba zeleninku, a so zltkom asi pockam. A strukoviny vraj maju ist vyslovene ako posledne, ze tiez sa s nimi netreba ponahlat, kludne az tak 8 alebo 9.mesiac 🙂 takze s tym sa tiez asi nebudem ponahlat... zatial nemame absolutne ziaden problem s papanim, jedine, co malemu tiez nic moc neberie, je bananik :( nechapem, ale tak co uz narobim, podla mna si ich zamiluje rovnako, ako kazde starsie dieta 🙂

co sa tyka tych lenivych babatiek, tak niezeby som nejako stresovala, ale uz by som bola strasne rada, keby Danielko objavil aj nieco nove, lebo je zrovna v stadiu, kedy ho vobec hracky nebavia (za to ovladace od telky musime schovavat, lebo to by hned objavoval, najlepsie v puse :D), cize je to stale len mama sem, mama tam, ja sa nudim, ukazuj mi veci :D doteraz bol maly totalne samostatna jednotka, ale teraz ma na striedacku dni, kedy vyzaduje full pozornost, a potom zase, ako dnes, klop klop, kedy ma vobec nepotrebuje a skuma sam obyvacku 🙂 ja som bola vazne zvyknuta si aj domacnost obriadit, navarit, dokonca som sa stihala aj nudit :D a tak a dufam, ze maly zvladne byt stale trochu samostatny. samozrejme, ze uz starsim detickam sa treba venovat, citat im, rozpravat sa s nimi a podobne, ale zase cely den je fakt o drzku...

mimikett
27. feb 2012

@susanq ved zltko jej uz nebudem davat, strukovinku by som chcela mozno tak o mesiac ( to uz bude mat 8.mesiacov )a to cervena sosovica ale.cicer - tie nenafukuju tak ako ostatne strukoviny... Moja Nini nie je velky jedak, ona tak po troske. Ale zato ked mna vidi papat, tak hned zacne preglgat a slintat 😝
My sme tiez v takej faze ako ty s Danielkom, ze niekedy na nej vidim, ze sa nudi. S hrackami sa chvilku pohra a hotovo, tak citame knizky, spievame, rozpravame sa, chodime pozerat von oknom - do zrkadla, jasime sa alebo ja robim blbosti - to si uplne uziva 😝 a tiez je to tak, ze sama sa zahra len nevyhnutny cas.No a je z nej uplny TV maniak az nedycha ked vidi telku, takze ja uz Tv nepozeram, akurat rano telerano a hotovo.

majjka1985
27. feb 2012

@katka121
@mima1311
@gabika84
No mamuľky, tak ja normálne, že sánka dolu 🙂 Máte šikovné bábätká!!! Super šikovné, keď si porovnám s mojím lenivcom 🙂 My sme sa akurát minulý týždeň začali konečne kotúľať po posteli, sedieť sami nevieme, len na rukách a zatiaľ nás strašne zaujímajú nohy. V kuse si ich chytá, dáva do pusy, no nám ani hračky teraz netreba 😀

krhlicka
27. feb 2012

Ahojte baby, aj vam sa krpci zacali hnevat, ked im nedovolite nieco?Som dnes vzala malej lyzicku a
to bol teda reeeeev 😕Spodne jednotky su vylezene a teraz sa prerezavaju horne, tak mame doma pyranu 😀
Citam, ze niektore babatka su uz ini akrobati 🙂 nasa mala sa zatial otaca z chrbatika na brusko, naspat to nejde. Skor sa taha do sedu a ked je na styroch tak sa pohupuje akoby sa plazila. Vsetko prislo tak nejak zrazu, minuly tyzden nic a teraz dohana 😉

bejka82
27. feb 2012

@susanq no my sa hlásime k tým lenivým, naša sa ani nepretáča 😅 ale to už ani neriešim. ona bude skôr sedieť a až potom sa asi prevrtne 😀 otáča sa za hračkami ale potom sa šupne naspať a podajte mi to... 😅 😝 😀

bejka82
27. feb 2012

@mima1311 však ešte je celkom fajn, že ju môžem aspoň na chvíľočku nechať samú 🙂 a to už aj ona začala, že ,,to ja sama,, pri hračkách 😀