Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@majjka1985 aj našej sa veľmi páčia nožičky, ešte jej to úplne do pusy neide ale už sa k tomu blíži 😀 no a najviac sa jej páčia moje nohy, Bože zo mňa asi bude akrobatka 😀 musím držať malú a aj moje nohy jej dať aby sa trošku pohrala ináč je zle 😀 alebo si vystriem nohy a posadím ju tam a hrá sa no ale aj to je fuška....
môžeb to byť, že aj na také malinké babatká vplýva počasie? mne sa už druhý deň zdá, že naša Bambulka je taká ospalejšia... je to v pohode len trošku sa je chce viac spinkať 🙂
@majjka1985 no my sme tiez uz cuckanie noziciek prekonali , co sa ich naolizoval 😀 bol az do klbka stoceny , to keby som ja dala , nebol by problem s figurou 😀 😀 😀 dlho sa s nimi hral , uz ho teraz moc nezaujimaju , ale sem tam sa este zabavi , zvlast ho bavi sa vyzuvat 😝
Dnes sme boli prevazit , ci uz zacal priberat a vraj ano , ma 8 400 g , tak za minuly mesiac nic a teraz do dvoch necelych tyzdnoch 400 g
@bejka82 no pockaj ked to zacne robit pri jedle 😲 dnes sa to u nas opakovalo , asi ho budem krmit v plastenke ...pluje a fuka co moze , ked ma plne usta , nacpe si tam rucicku a este pomiesa , berie misku a pajedi sa ked mu to nechcem dovolit
@krhlicka takze aj my sa teda vieme rozculit 😀 rev strasny a ked mu to dam , tak az taky vzdych -vydych a usmev , sem tam ked to nejde rychlo aj slzu vyroni 😉
Babenky v com davate deticky spinkat ? ja som davala kosielku a dupacky , teraz povyrastal , mam podostavane take tie overaliky ale aj pyzamka , tak striedam , len ma aj dve pyzamka bez noziciek , tak som mu dala tie mäkkucke frote volne ponozticky , ked po postielke vandruje , az ho neoziabe do rana , no vyzuva ich ...tak som ho dnes vopchala do spacieho vaku ...uvidim co na to moj maly , teraz vecer uz bol odrovnany , zaspal hned , len co bude robit vo vaku v noci ? 😀 😝 dam vediet zajtra 😵
@mima1311 no ty máš riadneho špekulanta doma, nudiť sa nenudíš 😀 😀 😀 ja jej dávam to celé pyžamko a do vaku. už som rozmášlala nad dvojdielnym pyž. ale asi je pohodlnejšie to jednodielne. a tie ponožky by boli asi aj u nás problémové. ona neznáša keď ich má na nohe. večer pred kúpaním je len v bodyčku a v ponožkách aby aspoň trošku jej nožičky zahrievali. tak po chvíli spustí vreskot a keď jej ich dám dole, tak spokojnešie bábatko neexistuje 😀
@bejka82 ani nasa mala nie je z pretacania nadsena, skor sediet sa berie 😉
@mima1311 hocico na nohach si nasa mala vyzuje do minuty, naco mi boli vsakovake capacky a boticky? leda tak na zabavu 🙂 spaci vak som este neskusala, ale ked mi zacne krpana
cestovat po posteli, asi zvazim (spi s nami v posteli). No a to spanie v spolocnej posteli vyzera tak, ze
mala je na celej mojej polovici, rucicky roztiahnute, ja v strede vselijako pokrutena a tato chudak nalepeny na stene 😀
@bejka82 no tak my mame dnes vakovu premieru 😀 drz palce az ho o hodinu nebudem musiet vyslobodzovat 😀 tiez neznasa ponozky , vyzuje ich a hned smer pusa 😀
@krhlicka no my to iste , ma tolko ponoziek , niektore ani raz obute , tooooolko boticiek , keby maminka aspon strvrtinu mala bola by som stastna 😀 , capaciek a on nimi pohrda 🙂
Pocuj , vsak ty si asi nazierala ku nam do spalne 😲 tak sme spavali aj my 😀 maly rozvaleny v prostred postele , ja na krajicku bez pohnutia , so skrcenymi nohami , lebo pri nohach spal mm , bal sa lezat vedla maleho ze ho pripuci 😀
Teraz par noci ostava maly v postielke , snad mu to vydrzi , lebo spim malo a este nekvalitne ...
@mima1311 @bejka82 tak vy uz ste krpcov vypoklonkovali do vlastnych postielok 😀 skor ja mam problem s tym
,ze by spala vo vlastnej postielke, nie mala 😝 u babky spala v postielke, dlheeee 4 hodiny, uplne v pohode. Ja pipi, som oka nezazmurila, tesila som sa, ked sa zobudi na krmenie, pekne krasne som ju supla k sebe 😀
@krhlicka neboj nic cicus, Bela bola tiez riadny lenivec. prvykrat sa pretocila cca pred mesiacom. za ten mesiac sa stihla dat " na styri", zacala sa hupat, plazit dozadu, stavat na nohy, stvornozkovat dopredu a dava sa pomaly do sedu. zatial tzv. "sikmy sed", a la velka dama 🙂 (nohy spolu a sedi na boku. ) cize za ten mesiac velmi rychlo napreduje.
- my sme zatial bezzubci 😵
@mimikett ahoj. davam kasicky, mame za sebou bielu ryzu, celozrnnu ryzu, ovsenu kasu, kukuricnu kasu. najblizsie planujem kupit jacmenne krupy. kupila si instantnu kasu, alebo si varila z obilnin? mojej zatial chutili vsetky (ale nezje vela, cca 50 ml)
@bejka82 Tak prva vakova noc docela OK 😀 spat siel o 18 tej a zobudil sa az o polnoci , vypil flasu mlieka a spal dalej v postielke 🙂 potom sa zobudil o pol 6 ale to sa ostal bavit v postielke , recnil a vyhadzoval hracky co tam nasiel o 6 tej bolo stahovanie ku mne do postele , to som ho uz vyslobodila 😀 a pospal este do pol 7 mej , do 7 mej sme sa este valali v posteli 😀
No a teraz ide spat zase , ranajky prebehli bez pluvania 😀 😀 😀
Len dnes sa rozhodol ze bude ,, tlacit ,, na etapy , uz je 3 ti x od rana pokakceny 😠
@krhlicka joj aj moja sa vie dobre hnevat ked jej nieco zoberiem alebo ked ju necham na chvilku samu a idem na WC. No a naucila som ju, ze chodievame pozerat von oknom a teraz ked nahodou ideme okolo okna a nezastavim sa tam a idem dalej, normalne zacne skucat ako taky psik - podarena je 😀
@mima1311 To s tym papanim mame aj u nas. Ked papa tak rucicka, nozicka do pusy, obcas robi take to bleee... a papanica je vsade. Takze ja jej davam teraz ten gumeny oblecok a nohy jej obalim do latkovej plienky, aby sme sa stale nemuseli prezliekat. Spinkame v tom overali a v poslednej dobe mame spotrebu jeden overal za noc, bo princezna sa kazde rano vykaka, pohmiri sa dobre po postielke a potom sa ozve, ze hej mama uz by si mohla stavat a ja pozriem a uz vidim, ze overalik cely prekakany 😝
@gabika84 Gabika ja malej varim domacu kasicku, ryza, ovsene vlocky a kukuricna kasa. Mne tie kupovane instantne kase co sa len zarobia s vodou nechce. No a tiez nespapa vela, ja som rada ked si da aj par lyziciek. Vcera a dnes mi opat nic nechcela, len MM. Tak ja tak trosku zavidim tuto vsetkym co im deticky tak krasne papaju. Ale ved davam tomu cas, ked nechce, tak ju nenutim, mliecka mam chvalabohu zatial dost.
Prvy zubcok vonku 🙂
@mimikett presne viem ako to myslis,ze ostatnym mamickam trosku zavidis,ze im babatka papaju.moja starsia simonka bola taky slaby jedak,ze ani na rok neziedla tolko, co mi teraz zje nelka.ja strasne rada varim a ked prisla kamoska s rovnako starou dcerou a nalozila som jej,tak ta az hmmmm robila,ze ake fajne a moja nic.ale neluska krasne papa,tak teraz si to vychutnavam.a ta starsia doteraz malo je,ona zje vsetko ale malo a dlllllho,juj,ako ma to zlosti,ale sladkosti???to nema dna 😒 .tak teraz ma trest,ze tyzden nemoze sladke.iba jednu zuvacku denne.
@mimikett Aj ja v dobrom "zavidim" tym papkacom. Nasa mala sa pri kazdom jedle tvari akoby jedla kysle uhorky 😝 Tiez ju nenutim, mliecka mam dost a je zadarmo 😀
A tiez je to lenive babo. Vidim, ze tu su uz ini sportovci a sportovkyne 😵 Nasa tiez este nema sajn o pretacani, najradsej sa hybe tak, ze vo svojom kresielku kope nohami a tak sa posuva s celym kreslom a strasne ju to bavi takto. No a ja si to este uzivam, ze ju nemusim este tak strazit 😖
@mimikett No tak to mas dobru spotrebu 🙂 my mame len dva vaky , by sme asi s pranim nestacili ...a aku plienocku jej davas , ked ti ju prekaka ? to sa nam este nestalo , precurany bol uz teda viac x a poriadne ... 😉
no neboj s papkanim , urcite si zvykne , to my musime toho nasho uz hamovart , to su davky ako pre dospelaka , ale len co lubi , presnidavka komplet cela aj s piskotikmi a kase minimum 200 ml , polievoxcka mu uz tak nebere 😀
@ikusa11 gratulujeeeem 😀 mna dnes maly uhryzol 😀 s tym minimini zubcekom , som tapa zabudla ze uz ma daco v puse a ja len ze pocucka a tu ,, hryz,, aaaau 😀
@tintus ahoj , vidim ze sme z rovnakeho kraja 🙂
@krhlicka ved skus a nezabudni sa uhnut ,, az nedostanes nahodou celovku 😀
ten nas vyhadzuje vsetko , tak s tym meta v rucicke , ze to lieta na vsetky strany , minule mal cumlik a ked chytil nerva , sa rozohnal a uz leteeeeeel,, myslim cumel ,, 😀 a neuveris kde zapadol , medzi radiator 😝 sme ho hladali ako kone vsetci , az o par dni som nan nahodou natrafila 😀
Som malemu kupila za dobru ceni 6 cumlov , ved nech nepanikarim , ked nebudeme moct najst , dala som ich do takeho pruteneho kosicka a mm ze ci som vykradla cumlikaren 😀
@mima1311 pozname 🙂mame taky ten zlty kaucukovy cumlik na spanie, aby si ho neotlacala a ked mam zlto hnede periny....panecku to aby som nanho namontovala nejake pipatko, inak ho nenajdem.
U nas sa zase vyhadzovali cumle, ktore slecna nechce, nabuduce kupim nejaky svietiaci a bude 😉
@krhlicka no moc tomu never , aj ja som kupila ten svietiaci jeden ze na spanie , presne ako pises aby som po tme nemackala po celej postielke , posteli , ale on svieti iba chvilinku , ked sa da zo svetla do tmy 😀 teraz mam pri postielke ten kosicek a len vytahujem , rano je tak v postielke niekedy aj 5 cumlov 😀
no kocky, ja sa tak rehocem na vasich prispevkoch, ze dovidenia :D pridam par pribehov z natacania aj z nasej kuchyne :D maly tiez vyhadzuje, co sa da, najlepsie take tie najtazsie a najhrkavejsie a najhlucnejsie veci a najlepsie na plavajucu podlahu, aby sa mama vzdy zlakla, ked zrovna vari v kuchyni a zrazu supa ako z kanona... tak mama v panike pusti varechu, hrniec, tanier, proste vsetko co ma po ruke a uteka do obyvacky zistit, ci maly nahodou nezdrcol z postele, a potom si spomeniem, ze ved omg, on je na zemi, tak nema predsa odkial spadnut :D proste totalna materska demencia :D no a najnovsie maly objavil, ze hlava je aj na rozmyslanie, tak vymysla, ze co kam schovat... tak super zabavka, schovavanie hraciek pod gauc :D no a dalsia zabavka, tie hracky, ktore sa mu nepodaria schovat pod gauc, hodi nasmu pejskovi do pelechu... pripadne, ked uz nema ziadne hracky po ruke, tak sa on sam hodi pejskovi do pelechu, respektive tam docuva ako taky rak... no a nas pes totalne vycumeny, boji sa danielka, ako cert kriza :D sa ani nedivim, ked Danielko Tavinku sticuje za chlpy na nufaciku :D no a ked sa malemu uz nechce rozmyslat, tak sa akoze da na ruky, kolienka skoro do stvornozky a zacne hadzat hlavou ako taky metalista... a strasne sa na tom pucime, lebo pridem ja s mojimi dlhymi vlasmi, zacnem hadzat hlavou aj ja ako metalista a maly sa rehoce na plne kolo :D strasne krasne obdobie teraz zazivame, teda okrem tych chvil, ked zrovna neviem co chce, pripadne ked sa rozculuje ako stary cholerik :D a ked sa zacnem ja smiat, tak on tiez, no proste nechapacky... uplne ma napodobnuje, zlatusik moj :D tak sa smejeme, ani nevieme preco :D
@susanq no krasne zazitky 😀 nas neschovava zatial , ten len likviduje co ma v dosahu , ovladac na neho posobi priam ,, magneticky ,,
to je velky sikovnik , ze sa tak plazi , nas veru nechce byt na brusku , on sa pretaca ako vrtula zo strany na stranu ale na brusku len chvilku a ked nahodou , tak skor cuva ...
no a to zhadzovanie tych hlucnych veci 😀 pozname , mne to ani az tak nevadi , to ma taku tu väcsiu kocku kde sa vkladaju rozne tvary a ta veru vie narobit hrmot , ked ju hodi o zem , to skor svokor ,, byvaju pod nami,, ma manevre 😀 😀 😀

@mimikett ďakujeme 🙂