Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@dadulajda aj ja som niekde citala, ze MM sa nesmie prevarat, neviem uz ako je to s UM 🙂 a este som sa chcela spytat, ako ste dopadli u ortopeda s tam praskanim klbikov 🙂
baby,ake piskoty davate k ovociu?nelke nejak nesmakuje ovocie.idu nam naraz dva horne zuby,dva dni taka mrzutost,ze az.
@ikusa11 : ja davam taketo http://www.sunar.sk/produkty/kase-susienky-a-ce..., rozmrvim mu to do ovocia, uplne nadrobno, doobeda, lebo my este nemame ani jeden zub 🙂 a aj to iba tak kazdy treti den, viac nie, lebo je v tom vselijaky bordel :(
otázka: kočky dávali ste niektorá bábo papať zajaca ? som zohnala domáceho - ale popravde ono to má taký akýsi pach a otrasnú chuť na jazyku keď sa to len uvarí.... malá my to nechcela a mňa z toho tiež naťahovalo.... no otras.....asi to všetko šupnem do koša.....
@susanq to je teda papkac. 😀 ja som tiez zvedava,ako to bude s Patom v puberte, ci bude tiez tolko pytat na tanier. 😅 Sice my naraz 150 nedame...ja mu robim 100 a prip.dokojim. KEd je veelmi hladny,teda dlhsie ako 2 hod.tak mu dam 130 kase a to vypije len tak suchne. A som strasne happy ze si sam pekne drzi flasticku. 🙂 🙂 🙂
@danielka2ko ahoj, boli sme u ortopeda a povedal,ze mam jest viac mastneho a jemu davat do prikrmu olej. Davky vigantolu sme zatial nezvysovali, pytal sa,ci sa narodil v case,ako sme natom s klbikmi, ci sme nenosili postolky..ale zhodnotil,ze by sa to malo upravit same.A inak aj je to uz lepsie ako sa postavil. Ale dal nam kontrolu v roku.
@ikusa11 ja davam od Sunarky. tie denne su super,lahko sa "zuzlu" aj nasucho.to su tie ruzove a tie fialove na noc su tvrdsie. Pato chce len tie ruzove-kedze nemame zuby. 😝 ale ja mu ich namocim do vody aby zmakli a potom pomixujem s prikrmom. 😉 ked ju zuzlal samu,skriabalo ho to a skoro sa mi 2x aj zadusil..tak mu ich uz nedavam. 😖
@katka121 toto je velmi dobra otazka, lebo aj ja mam objednaneho. Sice este neprisiel,ale usetris mi cas z varenia.Takze ked prides na sposob,ako ho varit preberem. 😉
@ikusa11 ja davam obycajne piskoty na ake narazim, tie namocim bud v teplej prevarenej vode alebo cajiku a potom ich zmiesam s ovocim 😉 ....ale som chytra co?bol aj pokus rozdrvit piskoty kladivkom na maso, potom mi kamoska povedala, ze vsak ich namoc 😀 severoaustralske oriesky che
@katka121 : my sme dostali tiez domaceho kralika a uplne v pohode masicko... jemnejsie ako kuriatko, ani nesmrdel, normalne ako ked kura varis. ja som rovno urobila do mraznicky ze mrkva, zemiak a v tom zamiesany kralik a malemu vytahujem a vzdy sa len tak zaprasi :D ale to nie je ziadna novinka, u nas sa by sa zaprasilo hadam aj po vyprazanych kobylkach :D
@krhlicka : oriesky zo severojuznej australie, z dazdoveho pralesa :D:D:D inak, pocula som, dokonca od pediatricky, ze detske piskoty, ktore su normalne z obchodu, sa maju davat az od roka, lebo ze obsahuju cele vajcia a bielko sa nesmie detickam davat... no ale pokial je mala v pohodke, tak je to asi ok :D
diki baby od zaja ste ma docista odradili 😀 my mame doma zajka ako domace zvieratko takze ja by som zajaca asi nikdy nezjedla a teraz uz duplom nie 😉 nelke kupim hippku s kralickom 🙂 a vybavene
@ikusa11: no zajaca ti ani neodporucam, kralika ano :D a nekupuj v Hippke, ja som sice zastavca, ale iba zeleninovych a ovocnych kupovanych, tam kde je uz maso a cestoviny a tak, to by som uz nekupovala... radsej skus toho kralicka niekde od niekoho znameho... on vazne nesmrdi, ked je domaci a nema sto rokov 🙂
caute baby, nechavate jest krpcov samych lyzicou alebo pit z poharika?Mala mi totiz caha po lyzici, ked ju krmim,ale to by mala kasu vsade inde len nie v puse. Aj ked sa snazi a niekedy sa aj trafi 🙂 Tak neviem, nakrmit ju najprv a potom jej dovolit ,,manipulovat" s lyzicou. Z flase sa u nas nepije, neni treba zatial, kedze okrem mojho mliecka sa pokusam davat len vodu, a to z poharika. Voda je vypluta okamzite 😒
@krhlicka jojha 😅 ja jej dovolím ona mi kafre v miske, naťahuje sa za lyžičkou aj si ju chytí a nasmeruje ju k pusinke 🙂 no asi nemusím hovoriť, že ako vyzeráme po papaní (ako malé prasiatka) a to niekedy aj ja 😀 😀 a už to ani neriešim, však nech to spoznáva a učí sa 😅 😅
a ešte k tým piškotkam, mne niekedy pomáhajú aj keď sa už malá nudí a protivý. a aj pritom zo začiatku som jej dávala podbradník ale už som sa vzdala. takže mám doma malé prasiatko. 😀
@krhlicka : ja sa musim priznat, ze nas maly je vzorne, ani podbradnik by nemusel mat, ale ja ho vzdy tzv "mumifikujem" :D latkova plienka, do toho ho obalim, na to dlhy gumeny podbradnik a na to este jeden taky latkovy, maly :D:D no proste ja som totalne sisi, na hlavicku makovicku, ja sa desim toho, ked mi bude dieta jest samo alebo ked sa mi vyvala v piesku, blate, ci nedajboze padne do nejakej od psa pohnojenej travicky, kedze ine travicky u nas v Bratislave ani nemame :D ja som proste strasne na cistotu, ja som dokonca maleho na papanie, ked sme zacinali, prezliekala do akoze "pracovneho" odevu :D takze moja odpoved pre teba je, nie, maly sam nepapa, ale uz saha po lyzicke, ale myslim, ze je este skoro. No a my uz z poharika pijeme sami 🙂 a vodicku miluje, pije ako o dusu.
@dadulajda dakujem, skusim jej pridavat olej do prikrmov a uvidim 🙂 A este som k piskotkam chcela- citala som zlozenie aj tych Sunarka a Nestle susienok, a poviem vam, vajce nevajce aj tak davam malej obycajne piskoty 😀 A dobre sa vie zabavit aj s tymi kukuricnymi a ryzovymi chrumkami, len ich ma potom vsade 😀
@susanq ako si pekne pije 🙂 ja som nad tym aj minule rozmyslala, ci to bude mala poleziacky vediet pit, ja jej stale davam len ked sedi , vyskusam 😒
@susanq 😀 "mumifikujem" . nie si v tom sama, ja robim to iste gumeny podbradnik alebo ten oblecok a este ju obalim do latkovej plienky 😀 😀 Nini obcas pri papani robi take to bl.... bzzzz.... ked jej dam lyzicku do ust a papa je vsade.... A potom sa jeduje, ze v pusinke nie je nic. Musim si zatukat, ze uz par dni konecne riadne papame. No u nas sa zje len mrkvicka, porik, brokolica a kalerab a z ovocia jablcko a hruska a tiez avokado - to sa tusim zalizuje az za usami 😵 A kasicky smakuju obcas viac a obcas menej.
@krhlicka na zaciatku som jej nechavala lyzicku, ale kedze bolo vsetko spinave, tak sa snazim, aby ked papame nic nedrzala v ruke. Obcas vsak ma dudu ( u nas je duda hracka ), spapa co je na lyzicke, zatlaci dobre dudkou a caka na dalsie sustocko 😝 A pit uz vie sama, pekne zo sosacika 😉

@gabika84 ani mne sa nechce verit, ze bola Dory taka malicka. Akurat dnes sme pozerali fotky nasej ,,starej korcule" 😀