Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@bejka82 ja som si vyskusala vcera pospat celu noc , ti poviem ze baladaaaaaaa 😀 tak snad dnes nebudem za to hore 10 x 😀 asi budeme musiet ,, vyderzat ,, kedy bude ten spravny cas ....inac ja som tiez nechavala odgrcnut vzdy a uz to nerobim , mam vyzdvihnuty madrac takou podlozkou a nerobi to problem , prv grgal aj 2-3 x , teraz uz dlho veru nie ...
@tintus veru ju aj ja kupim ...no bola velka a na to ze papa iba skoro MM tak ma peknu vahu , len sa drzte hlavne v zdravi , noj mal 4300 , do 3 mesiacoch priberal ako divoch a potom sa to zastavilo , teraz uz len tak striedmo i ked pri tolkom pohybe sa ani necudujem 😀
@bejka82 tak tiez pekna vaha 😵 ale ani to na nich nepoznat , ze ? i ked nosit to je uz ine 😀 a vy idete v 7 m na poradnu ? u nas az v 8 m
@krhlicka 😀 😀 😀 tesi ma ze som pobavila 😀 keby to tak moj mm vedel 😀 i ked by si veru aj dakedy zasluzil , aj valcek by bolo malo , to hned daky budzogan aspon 😝
@gabika84 tak jej to potom rozhodne staci , kazde ma svoju odmerku 😀 ono je pravda ze kojene deticky si viac v noci pytaju , ani mozno nemaju potrebu papkat ako skor cuckat a byt blizko mamicky , ale aj tak je to krasne obdobie , skoda ze ja som si ho takto uzit nemohla ...len keby sa ten spanok dal dajako dohnat , ze ?
Inac babenky som skusala minule prvy x sed na nocnik ,, myslim maleho ,, 😀 😀 😀 vydrzal tam rovne 3 sekundy 😀 takze mozem tusit ze nas caka tvrdy boj 😀
@mima1311 my mame tiez strasnu nervacku! :-P Tiez sa pajedi na vsetko co nemoze mat.... tiez vsetko chyta rukami, ako ju nesiem na rukach a ja popri tom robim nieco tak vsetko mi chce brat, hlavne igelitove sacky to by snad aj zozrala.... nestihnem to velakrat skryt, tak mi to schyti a nepusti, ma strasny stisk... ako to vyslobodim z jednej ruky tak si to schyti do druhej... a ked jej to vezmem tak jaci ako keby som ju z koze drala.... davam jej hracky co ma suchotave ako nahradu, no velakrat nepomoze.... uplne na svoje hracky kasle..... Jedinu hracku co ma oblubenu resp. nehracku je to drziak na cumlik je tam take plastove a potom taka snurka.... to by zuzlala stale.... strasne ju fascinuju take tvrde materialy co maju kostrbate tvary... aj take to hryzatko na zuby to ju este bavi zuzlat....
no a zips na mikine vie pekne rozopinat 😀DD ked som nad nou a prebalujem ju na posteli tak to schyti a pekne rozopne...
@ikusa11 spanie je u nas uplne skazene od 5.mes..... kym tvrdo zaspi budi sa niekolko krat... ja to ani nepocitam uz..... tak vzdy na ruky, vacsinou su to prdy, citim to na ruke ked ju mam na jej zadku tak tam prdi... a dalsia polovica su asi zuby lebo to neprdi ale nieco ju boli.... a niekedy to je len ze vyhladava mna, lebo akonahle ju chytim na ruky tak prestane..... Mne ide spat o 21h., a tvrdo zaspi tak za 3h.... no teraz ma sople dva dni tak som uplne v strese ze je chora, aj viem kto ju nakazil z rodiny, no nebudem to komentovat, je to strasne ked je dieta chore.... nemoze v noci dobre dychat, odsavam jej sopliky tou odsavackou na vysavac, len pri tom strasne reve.... ale odsava to fakt dobre.... a dnes co sa teraz v noci zobudila tak ma zachripeny hlas co place, ach... uplne sa trasiem ako osika co sa bojim.... ze co jej chudinke je.... tak jej to zrejme lezie na hlasivky... Ach! kiezby som to ja mohla namiesto nej vziat!
no ale s tym spanim, mne teda prespi sice 12h. od 21h. do 9h. alebo od 22h. do 10h., ale teda casto sa budi prve tri hodiny, a potom este parkrat za noc aj rano o 7h. sa zobudi len to vzdy zaspi ak ju bud utisim v naruci alebo nakojim.....
A suhlasim s tebou Gabi, kde su tie casi ked spali tak dlho a pokojne a tak casto sa nebudili, mne mala spavala uplne uzasne.... ale uz je to prec.... mne sa to vsetko zhorsilo.......
a o uspavani ani nehovorim.... asi 2 tyzdne mi fungovalo to ze som ju uhrala do nemoty a potom len polozila do postielky a spala.... to uz davno zasa neplati... a zasa len ruky.... teraz momentalne vo zvislej polohe pustim jej hudbu a pomaly s nou tancujem, tak mi zaspi.... no presun do postielky je tiez komplikovany zobudi sa z akehokolvek maleho zleho pohybu.....
@susanq moja Nini mala tiez hemangion asi ked mala mesiac - taku velku ako keby krvavu modrinu na brusku okolo pupka.. Zhruba po mesiaci to zmizlo. Boli sme aj na koznom, ale vyjadrili sa tak, ze u malych deticiek je to normalne a moze to pretrvavat tusim az do 6.roka zivota, potom ked to nezmizne, tak sa tomu zacnu venovat 😨 Alebo keby sa to zhorsilo, tak sa posiela na tusim na sono.
@ikusa11 u nas spanie v noci tiez niekedy vyzera skor ako nespanie 😒 A teraz ked bol spln tak 5 noci mala vobec nespala, bola hore kazdych 15 minut... No hruza. Ja sa vytesujem, ked je v noci hore 3-krat. Tak v priemere to byva ale asi 5-krat, no ja sa snazim nekojit ju pokial nepresli aspon dve hodinky od posleneho kojenia. Dam dudlik, pohopsame na lopticke a mala zaspinka. A vobec nam nepomahaju ziadne kase vecer, ja mam pocit, ze cim je starsia tym sa ovela viac v noci budi.
A inak baby Nini sa stava prso maniacka.... Len ju zoberiem na ruky, alebo sa jej nieco nepaci a hned sa mi zabori do prs a rukou sa snazi dostat k prsku. Uplna pijavicka, ale ja sa nedam, az ked je cas na papanie.
@mimikett : nas malinky to ma taky podkozny, ktory nie je cerveny, takze dnes sme absolvovali sono, potom nas doktorka poslala na neurologicke vysetrenie na sono mozgu, lebo ak je hemangiom jeden niekde, obcas sa stava, ze byva aj vnutornych organoch atd atd. Takze dnes sme absolvovali toto, zatial vsetko v poriadku, este nas caka 12.4. sono vysetrenie brusnej dutiny pod anestezou :( no a 3.4.este vysetrenie oci, aby sa potvrdilo, ci nie su hemangiomy aj tam. inak je fakt strasne behat po nemocnici, kde vidite vsetky tie chore deticky, je to hrozne na zaplakanie... nic ine si na tomto svete nezelam, len aby bol Danielko zdravy. kaslat na prachy, vlastne zdravie tiez clovek tak velmi neriesi, ale ked nieco hrozi vasmu dietatku, tak to teda pocitujem strasne intenzivne. Ono ten hemangiom, co ma Danielko je vraj v pohode, ja sa tomu nerozumiem, ale doktorka vravela, ze by sa mal vstrebat sam, samozrejme budeme pozorovat, ale ze musime absolvovat vsetky tieto vysetrenie, KEBY NIECO )
@katarina6 Kati uz si kupila autosedacku?ja stale vaham...ale asi vyhra Romer king duo plus
Spanok sa zmenil aj u nas asi tak od pol roka. Uz nespi vela doobeda, v kociku je proste hore, potom spi doma cez obed a poobede je zase hore do 18tej. Co sa mi zda dost....od 14:00 do 18tej aby nespala 😒
@krhlicka : uz som niekde pisala, ze my sme kupili tuto http://www.autosedacky-online.sk/detske-autosed... a Danko sa uz vozi ako velky pan 🙂 ja som velmi spokojna... a vyzera, ze aj on, kedze vzdy zaspi ako dudok, hned ako sa pohneme 😝
Cafte,tak som vcera dala nelke ten nutrilon,stiahla takmer celu flasu,takze jej chutil a aj tak nezaspala na flasi,tak som ju dala grgnut a hned sa mi prisala na bradu 🙂 hladala este cicu,skusila som ju dat do postielky,hladkala som ju,ale nic,tak som ju dala na prso a pocuckala a zaspala,o pol hod bola aj tak hore,potom o jedenastej a v noci vela krat,manzel sa zas prestahoval do obyvacky, nutrilon lepsiemu spanku nepomohol,tak kaslem nato.dnes jej spravim kasu do flase a tak skusim uspat.
moja nelka si dnes tak praskla hlavu,chuda moje dieta,boli sme v kuchyni,nelka na rukach,som sa otocila a som si nevsimla,ze je mikrovlnka otvorena a to bola pecka a krik,panecku,tak som to sla radsej aj doktorke ukazat,ale je to ok.ja tolko nosim to dieta na rukach,ze si to ani neuvedomujem,vsetko robim jednou rukou a takto to dopadne.ma tam bozulu,chudatko moje.
@katarina6 tak si v obraze , co ten moj stvara 😀 mas nieco podobne 😀 , traste sa vsetko , co ma v dosahu , je ako mala ,, saxana ,, 😀
@mimikett ved aj som strasne rada , ze nemame problem s krmenim , iba ak ten , ze aj pri jedle podskakuje a uz planuje jest sam 😲 berie mi lyzicku ....no este odolavam , aj ked krmim ja , musime umyvat dlazku , papu je vsade , 😝
@ikusa11 chudatenko male , tak nech sa rychlo zahoji ....este budu doudierani , ale je to luto , ze ? ten spanok ma teda mrzi , ja som pisala ze predvcerom prespal prvy x celu noc , dnes bol hore 1 x o pol 1 -nej , aj tak dobre ....musis byt strasne unavena ☹
@ikusa11 cauko, aj u vas taketo nestastne urazy? 😒 aj ja malu vlacim na sebe ako opicku a tiez sa mi stava, ze neustriehnem okolie a buchne sa. Naposledy ako som sa potocila pri komode a mala vystretu nozku, tak sa jej o nu osuchla. To bolo placu 🙄 Aby toho nebolo dost, tak sa buchne aj sama, napr. s hrkalkou tak lomcuje, ze si tukne do cela...chvilu sa prestane hrat, zamrnci, ja pridem, pomojkam a hned je dobre 😀
Joj s tym spankom je to teraz aj u nas zle. Za noc 7x hore.....z 5x, co som si myslela, ze uz horsie nemoze byt, sme skocili na vyssi level 😠 Snazim sa ustriehnut, aby som jej nedavala cicu skor ako za 2hodiny, lenze ona je taka murzuta, ked jej nedam, ze potom este tazsie zaspava. Jasne, ze radsej dam, nez mat znovuzrodene dieta, ktore sa chce hodiny hrat 😝
odkial ste si objednavali autosedacky ? alebo odkial idete objednat ? z akej stranky ?
Dnešná poradňa: 67 cm, 7700 gr, sme krásny a doki k nám nemá žiadne výhrady..... malá Hana sa správala ukážkovo - stále na doki cerila tie svoje dva zuby......
Včera sme vytiahli športiak, malej sa tam moc páči - kuká a čuší a usmieva sa ..... dnes bol kráááásny deň - nabilo na to energiou
@mima1311 ja pravdepodobne z tejto, co pridala @susang: http://www.autosedacky-online.sk/detske-autosed...
@mima1311 no ja neviem, ale ceny udavaju v eurach 😉 aj my chodime na poradnu uz len kazde dva mesiace. Ale zasa mudr. okrem merania a vazenia riesi take rutinne veci ako pocuvanie srdiecka, kukne na zuby, trosku sa s malou pohra, spyta sa ako sa ma a ci sa pohybuje a ako papa prikrmy, tot vsjo. A potom, ked sa zaklapnu dvere a ide dovnutra dalsi pacos, tak mi napadne aspon 5otz., ktore som sa zabudla spytat 😉
Ja obliekam body s dlhym rukavom, mikinu, pancusky, teplaky a na vrch taku tensiu zimnu bundicku a samozrejme ciapku.
@susanq joj to sa teším. že to má malinký v poriadku 🙂
@ikusa11 no možno to neúčinkuje hneď, niekedy to trvá pár ´dní kým to začne účinkovať. tak ja by som to cca týždeň skúšala a keď nič tak potom nechať tak?? 😉 no a od cicky si ťažko odvykne 🙂 to už sa potrebuje len ukľudniť (sila zvyku 🙂 )
@mima1311 Bože dnes keby vidíte naše papanie, tak to je bola hotová sodoma-gomora. mám to aj odf. musím stiahnuť do poč. z mobilu a hodím to sem. to stojí za to. buchla mi do misky, tak sa mi tr.vylialo z toho, potom to objavila, tak sa v tom začala šprtať 😝 no až za ušami to mala, už som to ani neriešila, to bola taká rýchlosť, že som nestihla ani zareagovať a už mala zababrané body 😀 😀
@krhlicka a teplučký čajík by nezabral?
@katka121 no hotová veľká slečna 😉
@bejka82 este som neskusala, kedze furt tasim cecku. Najnovsie sme sa s muzom dohodli, ze musime sledovat cas, kedy mala papa...bo kojit kazdu hodinu v noci sa mi zda naozaj vela 🙄
@mima1311 aj u nas je bordel, ked mala papa, dovolim jej zobrat si lyzicu (ked po nej tak hrozne tuzi 😀 ), ale samozrejme len tak malicko plnu, pekne si ju da do pusky a hovori ham🙂take je to milene.

@mima1311 no Beli ma o 1 a pol kg a 8 cm menej ako tvoj fesak 😝 . kasicku robim normalne hustu, nie riedku do flasky. hustejsiu ako su presnidavky. ale ako som vravela, vecer na spanie to zial ucinok nema ☹