icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

mima1311
26. mar 2012

@majjka1985 ano , byvaju aj sopliky niekedy pri zubkoch , drzim palce az to prejde bez zbytocnych komplikacii 🙂 no a spanok , jeeeeeejda , musis byt unavena ☹
@krhlicka no potiahol fesak naporiadok , bodaj by to bolo zvykom 😀 😀 😀 v noci bol hore raz na cajik , clovek je potom upne inak funkcny ked sa vyspi 😉 a vy takto zle spavate stale , ci len vynimka ...a dva ,, spodare,, mame aj my 😀 obzeram vrch , ci co zazriem a kde nic , tu nic 😀

susanq
26. mar 2012

caute kocky, tak dnesna poradna dopadla nasledovne: vaha: 9900 g, vyska 71,5... ehm, aj sa mi zdal nejaky tazky v poslednej dobe :D:D zuby este vobec, ani len zacervenane dasienka, takze moje didky si mohli v klude vydychnut :D a inak je vsetko fajn, akurat,. ze maly sa uz naucil chytat jedy, ten co dokaze vydat ake vreskoty, ze by ho mohli angazovat do nejakeho hororu ako vrieskajuce krovi :D

pripajam par fotiek z najnovsich aktivit nasho syna 😝 rodicia si z neho obcas potrebuju robit sprtouchlata, tak mu robime zle, o com svedci prva fotka :D:D

ikusa11
26. mar 2012

@majjka1985 aj nasa nelka skriiipe,ach jaj,tymi styroma zubami.a aj starsia simi,ale ta poriadne,ked to pocujem tak ani zaspat neviem,brrrrrrrrrrr

ikusa11
26. mar 2012

@susanq ten je zlaty,to su take akcne chlapske fotky 😀

ikusa11
26. mar 2012

tak som dnes bola s nelkou u doktorky,tak ze zuby alebo 6choroba.teplotovala celu noc a rano mala zas38,8.tak len cely den na rukach.

mima1311
26. mar 2012

@susanq mas krasneho fesaciska , ten kukuc , naaaaadherny je , modroooky , 😎 vahu teda chlapsku 😀 😀 😀 aspon mame svaliky narastu , vidim ze je tu viac poriadkumilovnych a zvedavych 😀
@ikusa11 no ved uvidis , ak zubky sa vytlacia , bolo to nimi , ak sa vysype tak 6 ta choroba , kolko uz teplotuje ? teplota byva tak 2-3 dni pri tej 6 tej chorobe , aj mna to napadlo , vsak som ti pisala , pokial sa ti vyhadze , uz bude vsetko OK , daj vediet a drzte sa , chudatko neni to nic prijemne ☹ moj ale veru v noci teplotu nemal , len tak jemnulinko zvysenu , cez den teplotoval ale bol praveze spavy , hlavne aby vela pila ....

ikusa11
26. mar 2012

@mima1311 teraz mala 39,este nebol odstup sest hodin,co som jej dala paralen,tak sme dali vlaznu sprchu a kleslo to na38,3.teplotuje uz druhy den,chuda moje.no ale ved mamka sa o nu postara 😉

ikusa11
26. mar 2012

@mima1311 jaj a k tym topankam,my mame vseliake parady.ale tolko tymi nohami naraba,ze sa jej hned zosuchnu,tak ich ma na hranie miesto kusatka 🙂 tak jej dam do koca pancuchy a este ponozky.

mima1311
26. mar 2012

@ikusa11 som myslela ze uz dlhsie , tak ak je to ta 6-ta , zajtra by jej to uz mohlo klesat tfuj-tfuj-tfuj drzim silno palce ...tiez mame vselijake topanocky , no a ako u vas , ohreju sa mu na nozkach ako kedy , ked si ich vsimne tak nanajvys 2-3 sekundy a ak je niecim inym zaujtaty tak dlhsie 😖 takze sa mu hodlam kupit klasicke tie vysoke snurovacie , dam mu ine snurky aspon 2 metrove a obtocim mu nimi nozku ako janosik nosil krpce poviazane 😀 😀 😀 inac to nevidim , jedine co neda dole je ta obuvponozka 😀

dadulajda
26. mar 2012

@mima1311 no v tych stolickach je to niekedy sranda, lebo aj moj sa zosuchne a musim ju celu rozoberat a potom zase napravit ho. 😀 inak najnovsie chce jest on sam, lyzickou,takze je cely ogebreny, no tak mu ten pultik davam az pod nos.no aj tak mu padne na nohy kolkokrat z nej. 😉

dadulajda
26. mar 2012

@susanq podareny je drobec. presne ako Patino pri niektorych aktivitach. vsade ich najdeme. 😅 a tie papuce...to rad obzera. pozeram ze mate krasnu vahu, maly mal pred par tyzdnami 9,5.fuch az sa desim terajsej poradne. kolko mi zahlasi. 😅 je to co nosit, ze? uz sa tesim ked bude chodit 😉

ikusa11
26. mar 2012

@mima1311 😀 😀 😀 daj vediet kde kupit 2metrove snurky

nena62
26. mar 2012

ahojte,chcem sa opýtať,tých čo máte 7mesačné bábetka,či Vám postoja trošku na nožkach,dakujem..lebo moja nevydrži ani chvilku

bejka82
26. mar 2012

@susanq no hotový fešák 🙂 krásna váha, mamka môže zadarmo posilovať 😀
@nena62 ahoj, moja už chvíľočku postojí ale nenechávam ju. len keď ju držím, tak vtedy to zvyknem vyskúšať. a u nás to vyzerá, tak že skôr bude chodiť ako štvornožkovať 😅 😅 😅 😅 😅 (no aj to bude mať po tatovi 😝 ešteže aspoň ten spodok má po mamine 😀 😀 )
@ikusa11 joooj, ešte to stále neustúpilo ☹ držím palce aby to čo najskôr prešlo 😉 naozaj to vyzerá asi na tú 6 chorobu...

emily3
26. mar 2012

@nena62 ahojko, kazde babatko ine, moje ratolesti kazdy inak, ale ak ti este nestoji, nie je to ziadna tragedia...ani moja najmlacia nepostoji jedine ked ju drzim za ruky, ale sama sa este nepostavi....iny mi uz v 7m stali....kazdy inak 😉

mima1311
26. mar 2012

@dadulajda moj este nepyta sam , teda pyta 😀 , ale mama sa robi slepa , hlucha , ze to nevidi 😝 to by vyzeralo , ved je ako cunik , len ked ho ja krmim 😀 ale uz sa stalo zopar x ze sme ani podbradnik nepotrebovali , to je tak pri kazdom 1 krmeni z 10 tich ....
@ikusa11 jasnacka , mozem aj kupit a poslat 😀 😀 😀 pokial mas kludnejsiu , stacia aj metrove 😀
@nena62 ano , od siestich mesiacoch 🙂 , teraz uz chodi okolo postielky , sam sa postavi , pusta sa chodit , ale moj starsi syn este v 10 mesiacoch vobec nesedel , takze to je individualne , dcera v 9 mesiacoch uz chodila , tak tento najmladsi bude zrejme tiez ...neboj , ked pride jej cas , bude stat aj vsetko ostatne 😉

katka121
26. mar 2012

@ikusa11 ak stála teplotuje môžeš striedať lieky na báze paralenu a nurofenu.... t.j. ak dáš Panadol sirup a další môžeš až po 8 hodinách a stane sa, že teplota vyskočí napr. po piatich hodinách - môžeš dať Nurofen - tieto dva lieky pôsobia na úplne inej báze takže sa môžu prestriedavať...... tak mi to radila doktorka ........ pri malom so to tak raz musela urobiť a bolo to super - nemusela som dávať zábaly.....

@nena62 ani moja vôbec - a ani ju to neláka takže nenútim..... ani na brušku sa jej moc nepáči.... doktorka povedala že ak je iná motorika v poriadku netreba sa tým zaťažovať - ono to príde.....

@susanq krásny silný chlapček.... máš čo robiť maminka ....

gabika84
27. mar 2012

caute koceny. dakujem krasne za vsetky komenty a priania. dnes sa hlasime z ostrova st. thomas. pridavam fotecky. 😉

vanilashot
27. mar 2012

@gabika84 musí vám tam byť super kočky 🙂 tíško závidím 🙂 malá poslúcha? ocino sa z nej musí vytešovať jedna radosť 🙂 tak vám teda prajem krásnu plavbu 🙂 a čakáme na ďalšie fotky 🙂

krhlicka
27. mar 2012

@gabika84 tak tomu hovorim raj🙂uzivajte si kocky, vyzerate nadherne a spokojne 😎

krhlicka
27. mar 2012

@susanq nadherny je, vyzera na riadne sidlo a tiez ma take chutnucke licka 😉citam, ze aj s @dadulajda mame deticky vo vyssej vahovej kategorii, posilovna to je veru riadna, a aj chrbat dostava zabrat 😕ja neviem, kolko teraz vazi nasa mala, ale na poradni 27.2. to bolo 9,6kg 😀

ikusa11
27. mar 2012

@gabika84 jeeeeej,va je uzasne,asi sa nemenime,co? 😎

ikusa11
27. mar 2012

baby,tak je tu treti teplotovy den,v noci mala 39,2 a neklesala ani po polhodke,tak sme opat sprchovali.a ked je to ta 6choroba to sa kedy vysype?a kedy to potom zmizne?

ikusa11
27. mar 2012

@krhlicka ake mnamky to ty davas do koca?daj inspiraciu 😉

susanq
27. mar 2012

babulky, dakujeme za krasne povzbudive slova chvaly 🙂 tiez sme na nasho maleho patricne hrdi... stale rozmyslame, ze po kom je taky zlaty 😝 😝 😝

@krhlicka : fiiiha, no tak ty tusim vedies :D po mesiaci mala urcite dala aspon pol kila, takze vy uz ste sa prehupli do kategorie dvojcifernych :D este ze nas nema potrebu sa vobec nosit na rukach, aj ked ho chceme pomojkat, tak sa nacahuje kade tade a robi take vypady, ze ho radsej dame na zem, lebo to je uz aj tazko udrzat :D ale myslim, ze slecna Dorotka sa velmi rada nosi, ze? tak to prijmi moju uprimnu a hlboku sustrast... respektive nech ju prijme tvoj chrbat a krize! uf uf, ani si to neviem predstavit... a co mala? nejake pokroky?

dadulajda
27. mar 2012

@krhlicka fiha peknu vahu mate aj vy. a vitaj v klube 9-kilovych 😀 ked mal Pato 5, hovorila som si,ze ako 7 kiloveho ho uz nosit nebudem,lebo nevladzem.A mal sedem.Potom ze ked bude mat 9, tak nebudem.a nosim ho.teraz si hovorim,ze ho nebudem, ked bude mat 12,ale uz vidim ako to dopadne 😅 uz by nemusel tak rychlo priberat.
inak moj maly toho ani vela nezje za den.Ked som citala,co pojedia vase deticky,tak kukuc 😕 rano je mlieko a potom nic nechce za cele dobedie.nemozem donho dostat vobec caj.ked je hladny,tak mu dam zase nieco poriadne-prikrm,alebo kasu a v tekutinam sa ani nedostaneme.neviem kedy mu ho mam teda nanutit. 😒 ked sa mi o 3 zobudi,nic nechce,len prikrm o 5.a to naposledy jedol obed o pol 1.to mi pride malo.

dadulajda
27. mar 2012

baby co je to ta 6-ta choroba? ja som nevzdelana.. 😅

boba82
27. mar 2012

@ikusa11 my sme tiez prekonali 6-tu chorobu, z nicoho nic mal tri dni teplotu okolo 38,5,nedala sa vobec zrazit, len na chvilu a po troch dnoch sa cely vysypal. Mal na celom tele, dalsie tri dni cervene bodky, ale teplotu uz nemal...Po troch dnoch, zmizli aj cervene bodky a bolo po chorobe 🙄
Tiez som si myslela, ci to nie su zuby, ale ked sa nedala teplota zrazit, tak sme boli aj u dr., a nakoniec to bola 6ch...prajem, nech uz mate po...
Inak mne dr. vravela, ze je to virusove ochorenie, velmi casto sa vyskytuje najma na jar 😝

susanq
27. mar 2012

@dadulajda : fiiiha, no maly teda nie je velky jedak... to Danko by asi zozral aj nasho psa, keby mohol 😝 😝 😝 rano mliecko, potom ovocie len taky fukot 150, potom o hodinu a pol mlieko pri zaspavani, potom o 12stej obed, zvycajne medzi 150-200, sice teraz je to menej, odkedy som mu prestala mixovat a davam mu len tak roztlacene a kedze nema cim hryzt, tak ho nebavi to zut naprazdno :D potom o hodinu a pol mlieko pri zaspavani, o tretej cely jogurt zbasti, no a potom o pol siestej 150 kase... a to medzi tym vypije asi tak 3 dc vodicky cez den... a ze preco ma takmer desat kilo... asi nabehneme na dietku :D:D ale aj napriek tomu, ze ma desat kg, tak vobec neposobi tucne... je taky sumerny, dokonca ani brusenko nema nejake velke, a ani faldicky... tak ma asi tazke kosti... ved ja sa na to vyhovaram cely zivot, ze nie, ja nie som tucna, ja mam tazke kosti, preto vela vazim :D:D

susanq
27. mar 2012

babulky, co mate chore deticky, drzte sa... tiez som o tej siestej chorobe este nepocula, urcite to tazko prezivate.