icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ikusa11
1. apr 2012

nasa nelka sa naucila krasne kyvat papa,chodili sme aj 10x za den kyvat zajacovi a teraz kyva na poziadanie,moja laska,taka je pri tom rozkosna.a ja sa vytesujem,ze vie zas nieco nove.a dnes som dala 1x jogurt s bananom,ta ho sprasila,nic neostalo.

bejka82
1. apr 2012

@dadulajda všetko najlepšie 🙂 🙂 🙂 zatý je Paťulko 😉
my sa ideme tiež v máji fotiť, už sme objednané,teším sa veľmi 🙂
@katka121 no šikovná slečna 😉
@mima1311 jééééj, môj malý zbojník 😀 😀 veľmi je zlatý 😉 perfektne stojí, naša sa sama udrží len chvíľočku, ale však sa to naučí 🙂
my sme dnes boli v Maxe, každú nedeľu tam robia program pre deti, som si myslela, že sa bude báť aebo sa jej to nebude páčiť, no ale pravý opak. neskutočne sa jej tam páčilo ani domov nechcela. mali tam angičtinu pre najm. a bola tam taká gengura. tak tú ťahala za chvosť, deťom brala papiere, škerlia sa na každú stranu..... 😀 😀 a keď sme iši domov dala som ju do kočíka tak mi začala vrieskať.(akoby vravela, ja nechcem ísť domov) 😅 tak sme ju museli brať na rukách a to sa už rehnila.... 😀 😀 😀

bejka82
1. apr 2012

@ikusa11 aj my sa už učíme papa, ale ešte nám to až tak dobre neide 😝 páči sa jej to,aj prštekmi hýbe, ale ešte to sama nevie. my chodíme ráno vyprevadiť ocka do roboty, tak jemu dávame pápá a cez okno každému koho vidíme a havkom. 😀

katka121
1. apr 2012

@mima1311 šikovníček, moja malá zatiaľ netuší na čo má nohy..... 😀 😀

mima1311
1. apr 2012

@ikusa11 no vypada , ale rozumov ma len na co potrebuje 😀 strasne sa rad predvadza , ked ma divakov , tak nevie co by uz zo sebou urobil ...ponajnovsom sa v postielke postavi , chyti oboma rukami a zacne s nou triast a vynklovat hore dole , chudina podedena postielka vrzga a skripe a to ho burcuje este k väcsiemu traseniu , uz vidim v akom stave ju vratime 😲 ak sa teda nerozsype 😠 😀

mima1311
1. apr 2012

@ikusa11 tedaaaa , dalsia sikulka , teda babenky sa nam tu cinia , nas na poziadanie nezakyva 😝 vie to ale urobi si ho len ked ho to napadne a kolko x aj len tak od veci , takze budeme musiet drilovat 😀 , on je skor na lotroviny 😀 to ho ucit netreba 😠
@bejka82 jasne ze sa nauci , herecka mala, tak vy si takto kulturne uzivate ? u nas na konci sveta nic take 😀
@katka121 ved ona na to pride 😉 zato nocnicek je jej kamarat , si ma podnietila dnes pred spanim ho znova nan posadit a musim sucho konstatovat ze som to s tymi 3 sekundami znacne prehnala , nevydrzi ani jednu 😀 v tu ranu stal na nohach a uz sa mu ich nikomu nepodarilo zohnut , aby sed zopakoval 😝 😠 😀

krhlicka
1. apr 2012

@dadulajda vsetko najlepsie k 8 mesiackom zelame, zachvilu k osmicke pribudne jednotka, pockaj, ani sa nenazdame 😀 herec, krasny je 🙂 my mame dva kociky, u dedkovcov je druhy, tzv. tank, 6rocny kocik po neterke a synovcovi s velkou vanićkou, vyvozila som ju v nom celu zimu. Co ti poviem, ten novsi kocik vrze viac nez tento stary 🙄
@vanilashot Domca je nadherna a aku suknicku uz mamka obliekla, hotova velka slecna 😉 len nech si strazi maminku, u nas je to podobne, akonahle ma zmerci a nahodou zmiznem z dohladu, to je placuuuu 😕
@mima1311 juj okano krasny, ten sibalsky kukuc a pusinka, to je slniecko celej rodiny tipujem 😉

krhlicka
1. apr 2012

@katka121 jej a vy tak sikovne serblikujete?to je super, nasa mala este sama nesedi, tak ju drzim nad serblikom ja a tiez eeeeka, ked jej treba 🙂
@ikusa11 @bejka82 papa mania je aj u nas, vcera dala prvykrat tatovi papa, to bolo radosti ako keby sme vyhrali milion 😀

mima1311
2. apr 2012

@krhlicka my mame tiez taky tank ale uz asi 9 rocny , na dvor , zisiel sa hlavne v zime , ked boli niekolko metrove zaveje , prerazil cestu spolahlivo 😀
dakujeme za Jakubka a vsimam si ze tu mame dalsiu oslavenkynu 🙂 tak vsetko naj k jubileu 😀 nas to caka az po Velkej noci 🙂

krhlicka
2. apr 2012

@mima1311 dakujeme 😉tak veru, nas tank tiez prefrcal cez zaveje spolahlivo, mamicky s ultra kocikmi sa zabarali jedna radost a my pohodaaaa 😎

ikusa11
2. apr 2012

baby,my sa na velku noc chystame na 5dni prec,no a mojej krasavici nechutia kupovane obediky,poskusala som viac druhov,tam budeme byvat na hoteli,takze ziadna kuchynka,hrnce,sporak,nic.tak neviem co bude nelka papat.a ja jej aj ovocie dusim,ci hrusku,ci jablko.chcela som to posterilizovat a zobrat,ale som vygoglila,ze to nieje dobre.tak neviem.zvazujem,ze kupim jednoplatnicku,zoberiem hrniec,skrabku a tak.ked bola plne kojena,to nam bolo sveta zit.

bejka82
2. apr 2012

@ikusa11 ani kašičky nepapá? my keď sme boli na chate, mne sa ani tam nechcelo variť a kupované som nechcea riskovať, že si mi zase zvykne na výživky, tak som jej dávala kašičku alebo len mliečko. však nič sa nestane keď bude len na mliečku. a môžeš skúsiť surové ovocie. Ja by som na tvojom mieste už skúšala teraz doma a dovtedy si zvykne(možno) 🙂 😅 (ja som vôbec nedusila ovocie) 😅 😅

bejka82
2. apr 2012

@krhlicka všetko naj naj naj k 8 mesiačikom 🙂 🙂 🙂 😉

ikusa11
2. apr 2012

@bejka82 kasu ma vecer,do flase jej zarobim a asi by jej uz len mliecko nestacilo,ved ona mi tak krasne papka aj ovocie,aj obedik a uz aj jogurt s bananom cely,nechcem ju uz len na mlieku nechat,podla mna by to bolo malo.este mam dva nove obediky kupovane,zas ine znacky,tak skussim,ale ked som jej naposledy skusila dat,tak ma ovrackala,tak uvidim.

bejka82
2. apr 2012

@ikusa11 tak už jedine to zamraziť a nejak tak to poriešiť 😝 🙂

susanq
2. apr 2012

@ikusa11:ziaden problem, den pred vasim odchodom navar zeleninku a masko, daj zmrazit alebo aj nemusis a 5 dni ti to v chladnicke krasne vydrzi. ved aj domaca polievocka zeleninkova ti vydrzi kludne aj tyzden. Len si nechaj zvlast masko a zvlast zeleninku. Podla mna chladnicku na hoteli urcite budete mat. A pripadne, ja mam taku skusenost, ze peknym pohladom sa da vybavit s kucharmi a so spravou hotela cokolvek 🙂 a ked nie, tak to urcite urob tak, ze uvar vopred a budes uz len drobcovi prihrievat. Ja to robim tak, ze navarim kvazi polievocku a kazdy den malemu zohrejem, rozlacim a papkame. ved je nemozne kazdy den po troskach varit, by som sa zblaznila 🙂

bejka82
2. apr 2012

@susanq ja varím každý druhý deň, ale keď niekedy netrafím množstvo tak musím každý deň 😝

dadulajda
2. apr 2012

@yashmin
@ikusa11 ano trafila si, je to u mna doma 🙂 obcas sa pohram s fotakom.
@mima1311 dakujemee...mohol by obcas uz aj on nieco pre maminku spravit,ved stale len on sefuje. 😝 ale to iste poznas... 😀 vidim ze ani ty sa doma nenudis. 😉
@katka121 gratulujeme ku serblikovym uspechom, aj nam sa neska podaril zaazrak! pato za den pouzil len 2 latkove plienky a jednu pampersku.zvysok bol v nocnicku.Aj sa donho vykakal. 🙂 🙂 🙂

dadulajda
2. apr 2012

@susanq ja som malemu zamrazila robene prikrmy do 220ml via poharikov a ma to vzdy na 2 dni.a tu druhu polku, co ma jest na druhy den mu uz davam so strachom..neviem preco ja sa bojim mu to davat neskor.Ani mi to uz tak nevonia dobre, raz som mala 4 dni zemiak s brokolicou v chladnicke..no to islo hned prec...
@ikusa11 kupovane veci Patovi absoluutne nechutia! takze aj malu nechces nato zvyknut,skus si narobit a nejak previezt v chladnicke a tam si to daj do mrazaku.sak ked ich poprosis myslim ze by mohli vyjst v ustrety. A este by som sa ta spytala..musela si nejak dopredu nahlasit ze idete s malym babom?alebo nejaky "extra" hotel hladala..ze kde akceptuju miminka.Ma to zaujima,ked budem nam hladat nieco na dovolenke... 😉 asi blba otazka...zvlast lozko si nepriplacas,ze? 😕 😅

susanq
3. apr 2012

@dadulajda : tak to ja zase nie, mrazene veci vydrzia dost dlho na to, aby to bolo jedle. ja som teraz minula posledny zemiak s mrkvou, co som mala od januara v mraznicke. Ked som dostala kopec bio zeleniny a bio masa, tak to inac neslo, jedine spracovat a zamrazit, lebo po tyzdni v chladnicke nespracovane by som to mohla vyhodit. a malemu nic nie je, je spokojny, zdravy 🙂

ale je to na kazdeho uvazeni a kazdy, ako si mysli, co je pre jeho dietatko najlepsie 🙂
@bejka82 : no... na to by som ja asi nemala nervy varit kazdy druhy alebo nebodaj kazdy den. Ja tvrdim, ze uvarena polievka vydrzi v chladnicke aspon 4 dni, takze ja malemu vyberam zeleninku a potlacim a zohrejem a dam papat. Setrim svoj cas :D

katka121
3. apr 2012

@ikusa11 Myslím si, že správny hotel ak je ústretový svojim zákazníkom - by ti mal pomôcť aj v tejto veci a hotelová kuchyňa by mohla pre Teba niečo ukuchtiť pre malú podľa tvojich pokynov alebo za Tvojej asistencie, zavolaj telef. manažérovi hotela a dohodni sa (alebo po príchode...) to by som sa kukla na to, keby ti nevyhoveli - náš zákazník - náš pán......za pokus to stojí.......

ikusa11
3. apr 2012

@katka121 😀 😀 😀 som sa pobavila,to nepoznas moju povahu,ja by veru nesla do kuchyne,nech mi uvaria pre malu niecu,ja fakt niesom ten typ 🙂 hihihihi

ikusa11
3. apr 2012

dakujem baby za rady,nejak to uz poriesim,popripade bude na ovoci a jogurte a obed niecim inym nahradim,no uvidim.

mima1311
3. apr 2012

@ikusa11 a varene zemiaciky by ti nespapala ? viem ze ked si vy objednate budu slane , ale tak pre par x sa nic nestane ....nas strasne ma rad zemiakovu kasu , tu zboznuje ...alebo aj zeleninovu polievocku ..

ikusa11
3. apr 2012

@dadulajda vedia ze mame babatko,ale nejak specialne som to nenahlasovala,to len tak medzi recou.nedoplacame za nelku nic,iba za starsiu,ktora bude na pristelke.a nelke vezmem prenosnu postielku,nech je vo svojom 🙂 .a ked sme boli vo februari v tatrach tiez sme nenahlasovali nelku.spala so mnou na posteli,to bola taka izba,ze sme ani nemali manzelsku postel 😝 ,tam by ani nevosla postielka,proste 2hviezdicky ale aj tak som sa tam uplne super citila.cisto bolo,personal mili a kuchyna uplne mnam.

ikusa11
3. apr 2012

@mima1311 ona este nic slane nepapkala a co ked tam daju olej alebo tak,ja proste restauracnej strave neverim...pre take male dieta.vies,bohvie ako hygienu dodrziavaju a tak.ja som kadernicka a mala som zakaznika co bol kuchar v dobrej restauracii a ten smrdel,tlusty,nechutny,mastne vlasy no bleeee a tie tucne prsty....fuj,ani ja by som od neho nic nezjedla.

mima1311
3. apr 2012

@ikusa11 no to mas pravdu , tiez by som moc neverila , pokial nezrobim doma , alebo este u rodiny ...no ako krajny nevyhnutny pripad do zalohy ....verim ze sa vam to podari slubne poriesit , nam by stacilo 2 kila bananov 😀 maly by ich jedol stale 😀

ikusa11
3. apr 2012

@mima1311 jasne 😀 😀 banany aj mi berieme

ikusa11
3. apr 2012

@mima1311 samozrejme som chcela napisat MY berieme 🙂

krhlicka
3. apr 2012

@bejka82 🙂 dakujeme velmi pekne a ako sa mate kocky?
@ikusa11 jej super vyletik, aj ja by som sla, nasi chlapi uz planuju, ako nas s babkou aj malou dobre vytrepu a poleju v pondelok. Dorotka ma aspon plienocku, tak ju nebude stipat ritka 😀
s varenim ti mozem poradit len tak ako pisala @susang. Navarim malej zvlast zemiacky, zvlast cukynku, mrkvu a masko. Potom dam samostatne do via poharikov, alebo aj nieco zmiesam (najcastejsie zemiaky s nejakou zeleninkou) a dam zamrazit. Alebo dala som zmrazit aj brokolicovu polievocku, ci sosovickovu a mas papanie na cely tyzden. Vzdy to chutnam aj ja a chuti mi 😉 tak krasnu dovcu zelam