icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
5. apr 2012

Baby krasne sviatky zelame, augustovi chlapi nech vysibu svoje mamky, tetky, babicky....isto sa vsetky potesia 🙂 a malym princeznam trosku vodicky pre zdravie 🙂

katka121
5. apr 2012

Ako dobre že bývame na 6 poschodí - okná neumývam som sa rozhodla - špina opadne po chvíli aj sama 😀 😀 😀 Beriem s nadhladom - urobím keď bude krajšie počasie - však by ma úfúklo..... ale nie to sa iba tak nádejám že ufúklo - pri mojich kilách by to muselo byť tornádo - také čo v Texase unáša kravy......

Prajem Vám pekné sviatky, chlapcom aby sa im to šibanie moc nezalúbilo a dievkam len pekné zážitky s vodičkou

mima1311
5. apr 2012

Caute zienky , pripajam sa k vinsovnickam..... Krasne prezitie Velkonocnych sviatkov , dievcatkam a maminkam vela vodicky aby boli zdrave a chlapcom a tatinom , rezky korbac a dajake to vajicko do vysluzky , hoci asi tatinovia skor ocenia nieco tekute za kalisek , ci ? 😀 Ja som to s gruntovanim tento rok moc neprehnala , nemame este prerobene , byvame od minuleho leta u svokrovcov , tak ma to tak este ,, nechytilo ,, snad buduci rok 😀 😝
@katka121 to co opisujes je aj moj pripad , takze sa bat nemusim , tornada tu snad nehrozia 😀 ale uz som si vstupila ,, PS asi po milionty x ,, do svedomia , ze po sviatkoch zacinam pracovat na figure ...prida sa niekto ? 😉 😀 😀 😀 upresnujem ze po tychto Velkonocnych sviatkoch 2012 , aby som zas necakala na tie co pridu o 10 rokov 😀 😀 😀

katarina6
6. apr 2012

Dievcata, aj ja vam vsetkym prajem Krasne a pohodove velkonocne sviatky! Dievcatkam vodicku na zdravicko a chlapcom nech si uziju prve sibanie 😀DDD......

mima1311
6. apr 2012

@katarina6 jooooooj ci som nadherna :O) 🙂 🙂 🙂

katarina6
6. apr 2012

@mima1311 velmi sa jej ten korbac pacil 😀DD.... uz ho isla kusat....🙂

krhlicka
6. apr 2012

@katarina6 naaaadherna Talinka🙂aj kocik si vybrala super, paci sa mi. My mame golfac Cybex, ale este som ho neskusala 😉

katarina6
6. apr 2012

@krhlicka no ja som zatial s tymto golfacom resp. negolfacom (ma spojenu rucku) spokojna, vyskusala som si na tyzden pozicany golfac Chicco Multiway - ale otras - nikdy viac! bol sice stary uz asi 3 rocny a dost pouzivany - takze rozheglany, no zbytocne tam je tych 8 kolies - potom sa to viac zadrhava na ceste, strasne tazko sa tlacil!!! boleli ma z neho ruky, co sa mi pri mojom velkom kociku nestalo nikdy - ten ide lahucko, da sa prstom tlacit.... No a o tom ze sa skoro ani do kufra auta nezmestil ani nehovorim a to bolo auto Combi! ked sa zlozi tak ma vysku rovnaku ta sa nedava na polovicu, takze otrasne zabera kopec miesta! Tento Britax B-Mobile sa lahucko tlaci, nehegla (je sice novsi z bazaru) ale myslim ze ked ho budem dobre opatrovat nebude ani heglat skoro.... je uzasne priestranny, a skvele sa sklada na male rozmery na polovicu... je velmi plochy...... nie je tam sice polohovanie noziciek, a polohovanie chrbatika je na stahovanie na snurke, co nie je velmi prakticke, ale inak je fajny na vozenie, aj skladanie....
ty mas ktory Cybex? Callisto? ci aky? tie su tiez kvalitne, tam sa mi pacil callisto myslim, ale bol strasne drahy, aj z bazaru....

krhlicka
6. apr 2012

@katarina6 my mame Cybex Topaz 2011 🙂 zdedeny po krsniatku, je to coffee latka tusim.
Tak nech sa vam dobre vozi,mala je riadna ksichtoska, podarena je 😀

katarina6
6. apr 2012

@krhlicka cybex robi krasne a kvalitne kociky! super ze ste podedili! 🙂 to je fajn! ja keby som podedila tiez by som brala.... ale inak by som tento nekupovala, lebo tiez ma obrovske rozmery na vysku 116cm po zlozeni, to je problem tych dazdnikovo skladacich buginiek..... to sa fakt ledva zmesti do kufra auta..... ale jasne keby som taky podedila tak som rada 🙂.
no Talia je ksichtoska, ako aj vsetky babatka v tomto veku 😀DD, Dori ti urcite tiez robi divadlo kazdy den! 😀DD su to nase opicky :-P

susanq
7. apr 2012

dievcata, tak u nas mame pekne rusno. Predvcerom sa zacal maly stavat na kolienka a od vcera uz aj na nozky! pomoc, ma ich zatial este strasne slabe, nevie odhadnut svoje sily a tak to aj vyzera. Ked nepada dopredu, tak dozadu. Ani si neviete predstavit, ako by som chcela mat teraz doma po celom byte zinenky :D:D ten Dankov blazeny vyraz, ked sa niekam vystvera, no to by ste mali vidiet 😝

gabika84
7. apr 2012

ahojte babulky. my sme sa uz stastne vratili, tak sa teraz spamatavame z reality 😀 odkedy sme prisli, Bela otrasne spava (ale to moc dobre nespala ani na dovolenke), myslela som, ze je to kvoli tej zmene, casovemu posunu, atd.. urcite to tomu pomaha, ale myslim, ze su to zubky ☹ Beli ma vonku dva spodne, horne sa este neprerezali, ani moc nebadam, ze by sa najblizsiu dobu mali. za to spodne dasienka ma dost zhrubnute a napuchnute. vasim dietkam vyliezli po dolnych vzdy horne, alebo to moze ist aj v inom poradi?
Beli vsetko kuse, zial obcas aj mna pri dojceni 😖 kym zaspi, tak to trva... resp. zaspi hned, po polhodke je hore a uz s placom... potom obcas zaspi az o dve hodiny. ☹ a mava take zachvaty placu, ze nepomaha ani dudel, ani cicik, ani gel na zuby, Viburcol, spievanie, no proste nic.. ked potom konecne zaspi, celu noc sa prehadzuje z boka na bok. myslite, ze je to zubkami? ak ano, som zvedava, kedy to skonci 🙄
co sa tyka ineho, je to tiez fuska. Beli lozi jak drak, furt by len natahovala nejake kable, stale chce stat, uz nie len v postielke, ale stavia sa pri stole, gauci, atd... posadim ju medzi hracky a zase sa postavi. samozrejme zliezanie obcas konci padom a naslednym placom. 😒 uz by sa chcela stavat aj bez opory, ale zatial to vyzera skor ako postoj zapasnikov sumo predtym, nez sa na seba vrhnu 😀 nohy rozkrocene, opreta o ruky, zadok vystrceny 😝
@krhlicka @katarina6 pozeram kocky, ze uz mate golfky. my sme tiez kupili, kvoli cestovaniu. kupili sme Maclaren, teraz na dofci sme ich vyuzili na 100%. na letisku, na lodi, na plaz a nakupy... stale sme ich skladali, prevazali taxikmi atd... po 2 tyzdnoch kocik vyzera ako po roku uzivania (k tomu flaky od slanej vody, od keksikov a chrumiek, co tam Beli zuzlala 😖 ) najblizsie dni sa chystam cele to sedadlo nejak odmontovat a oprat (este neviem presne ako, ale nejak to budem musiet vymysliet) aj sportak by chcel trochu jarnej udrzby, vycistit podvozok, kolieksa nastriekat silikonom...

krhlicka
7. apr 2012

@gabika84 jupiiiiii, vitajte doma kocky 🙂 ej ale sa Beli rozdovadela s tym pohybom, mas co robit mamca ....ale vsak si oddychnuta 😝
to co popisujes (zachvaty placu, neustale budenie, nebezpecna selma hryzava) je aj u nas. Nic nepomaha, dida len na chvilu a zase plac. Tipujem to tiez na zuby, ale neviem, ktore vylezu. Tiez sa mi zda, ze idu dalsie spodne a vrchne nic. Uvidime, mozno prekvapia. Drzte sa fesandy, nech su zubky co najskor vonku 😉

katarina6
7. apr 2012

@gabika84 Ahoj GAbi! vitajte opat na rodnej zemi! 🙂 Vies co, nasej Talii sa tiez prerezali 2 spodne zuby, je strasne smiesna s tym, nie su vyrastene ale uz tam su vidno pekne, a aj pocut - ked kuse nieco tvrdsie...... Tiez sa prerezali spodne a horne nie..... a takisto sme mali nocne zachvaty placu pred cca 4 dnami, a takisto vobec nic nepomohlo - ani chodenie, spievanie, sumlik, objatie, ani gel na zuby Calgel, ani hryzatka.... jednoducho prestala plakat az ked jej ustupila bolest..... Bolo to fakt strasne, taky zachvat uz dlho nemala.... strasne som bola nervozna lebo som nevedela co mam robit, a bala som sa ci jej nie je nieco ine, ale potom vykukli tie 2 zuby, tak to bolo urcite z toho...... teraz je zasa lepsie..... ale tiez sa mi cely min. tyzden, dokonca aj dlhsie to uz trvalo aj 3 tyzdne, mesiac... ze sa mi budila v noci kazdu hodinu.....nepokojna bola..... teraz je zasa kludna, zobudi sa asi 2x v noci, no ak zasa polezu dalsie zubky zrejme sa to vrati...... takze skonci to asi az ked vylezu vsetky zuby.... 🙂 neviem kolko ma male dieta na zac. zubov... tak si spocitaj kolko este takych dni bude 😀.....s tym ze u nas 2 prerezane zuby robili problemy asi mesiac.....😀... keby sa aspon aj 5 zubov naraz prerezalo 😀.... to by nam trochu ulahcilo.....
Co sa tyka lozenia, nasa este vobec nelozi len min. tyzden sa naucila pekne cielene prevalovat z chrbta na brusko hlavne, to dobre nevedela..... a teraz sa len gula a gula.... vie sa udrzat na kolienkach aj ruky pekne drzi a pohupuje sa v tejto lezucej polohe no potom sa rozplesti ako zaba 😀....zatial nelozi.... a ako tak citam vase prispevky aj mozem byt rada 😀DD..... to budem mat potom asi este vacsiu nahanacku.....
Maclaren je tiez super znacka, len tiez mne vadi ze to nema spojenu rucku.... som zvedava ako ten nas britax vydrzi v lete dovolenku 😀..... budem sa snazit ho neznicit.... 🙂
A ake keksiky a chrumky davas Beli? lebo ja teda Talii nedavam zatial take veci, aby si na to velmi nezvykla..... uz si davala malej aj to maso ako si vravela?
Co vsetko Belli za 2 tyzdne papala? ja uz som zasa trochu zmatena co davat papat a co nie......uz som jej zeleninu skoro vsetku dala.... ovocie zatial len jablcka a hrusku...... a celozrnnu ryzu som jej dala len to ju zapeka, tazko sa jej kaka, tvrde hovienka, to jej davat nebudem uz... tak davam ovsene vlocky, pohankove vlocky, a este tam mam jacmenne krupy kupene a to miesam s ovocim..... s jablckom.... len to vsetko varim... ty davas aj cerstve ovocie postruhane? a davas jej zuzlat aj kvasene? chlieb, rozky?
a strukoviny uz si tiez dala malej? ja som jej dala tu fazulu mungo - taka mala fazulka, v tom skene od Bukovskeho co si mi poslala tam hovori v 7.-9.mes. ze sa to dava.... no a vyhadzala sa mi z toho..... tak jej to nebudem davat... skusim zasa neskor..... no a neviem teraz ci mam v strukovinach pokracovat aj cicer som kupila, aj hrasok.... alebo nedavat vobec......
Kolkokrat za den davas Belli papat?
Ja som navstivila tetu, aj staru mamu, a tie reci hlavne starej mamy - nieco strasne..... ze uz jej mam davat maso a vsetko davat jest... vzdy ma to tak vynervaci a aj zneisti, ci jej davam dobre jest, ked len tak pomaly postupne vsetko.... nedavam jej ani chlieb ani rozok ani ziadne keksiky, chrumky..... teraz jej tieto 2 tyzdne menej chuti jest, asi kvoli tym zubkom... inak mi normalne zjedla taku cely pohar vacsi od detskej vyzivy..... a teraz tak iba polovicku aj to niekedy na 2x zje......
Ja som velmi zly jedak a som hlavne na sladke, tak nechcem aby aj mala bola v tomto po mne, tak ju nechcem na sladke vobec ucit... a skazit ju......
Gabi mohla by si tak 1x za tyzden vzdy napisat ze co vsetko Belli papa, a ja to tiez tak budem robit - tie kombinacie.... lebo uz neviem ani ako mam kombinovat... ci stale tu istu zeleninu davat ci ako.....

gabika84
7. apr 2012

@katarina6 @krhlicka dakujeme za privitanie 🙂 no baby, tak ked u vas nieco podobne, asi fakt to budu tie zubky ☹ snad uz coskoro vylezu a bude pokoj. suseda ma malu, ta mala v 8mich mesiacoch 8 zubov 😕 ina selma. ja ked som bola mala, som mala na rocnej prehliadke zubov 6. takze je to asi individualne.
@katarina6 Beli papa zeleninu uz hocijaku, podarilo sa mi v tn zohnat bioobchod, ktory na objednavku doda biozeleninu aj maso. neje vsetko bio, ale snazim sa co najviac zohnat. je to tak pol na pol u nas. doma mam zavarene presnidavky- jablko, jablko-mrkva, slivky. okrem toho davam banan. zeleninu vselijaku, zo strukovin cervenu sosovicu, ale planujem aj inu zacat davat. na lodi mala hraskovu presnidavku a chutila jej. priznam sa, ze maso som zacala davat az tento tyzden. kralika som zohnala totiz az v Bille (domaceho som nezohnala, tento je z Madarska, stale lepsie ako z Ciny) okrem kralika mala dnes prvykrat kuracie (to som zohnala v biokvalite). planujem objednat aj bio telacie. chcem davat dva dni maso, dva dni zltok, alebo strukoviny, a tak to striedat (cize u nas maso kazdy den nebude, cca kazdy druhy).
Bella papa podla toho, kolko mam casu 🙂) dnes to bolo az trikrat (krmila babka 😀 ) skusili sme prvykrat biely jogurt (babke to nedalo a rozmixovala ho s bananom 😅 ) na obed a na veceru bolo to iste (kedze zjedla na obed malo) kuracie masko so sladkym zemiakom- batatom (do toho lyzicka lanoveho oleja).
ale zvycajny jedalnicek je dvakrat denne: zaciname az obedom (napr o 11tej) klasika zeleninka rozmixovana bud s masom alebo zltkom a na veceru obilna kasa (jacmen, spalda, kukurica, pohanka..) s ovocim (jablko, slivka, banan). popritom kojim cca kazde 2-3 hodiny.
rozky/chleba zuzlat nedavam, iba vynimocne, ked su poruke a nutne potrebujem Belu aspon na chvilku "umlcat" 😝 chrumky davam tiez iba ked je v kocari a neda sa s nou obcas vydrzat. nedavam klasicke, ale pohankove z obchodu zo zdravou vyzivou. keksiky som kupila pred cestou- do lietadla, su to bio kekse v tvare zvieratiek z DMky. tiez ju nechcem zvykat na sladke a na dobroty. ovocie vzdy miesam s obilnou kasou a chrumky/pecivo/kekse davam iba obcas, ked uz neviem, co s nou... vtip je v tom, ze Beli je v tomto trubka, ona aj tak nevie co s tym, iba to cele rozzuzle, celym sa tym zakyda, hra sa s tym... do zaludku sa dostane mozno polovica 🙂

katarina6
8. apr 2012

@gabika84 hmmm.... takze v tych strukovinach mam normalne pokracovat? lebo talia este nema 8mes.... ty si kedy zacala so strukovinami? cicer si jej dala tiez? a ako robis to maso? nakrajas na kusky a uvaris a potom rozmixujes? Ja maso az v 8mes. zacnem asi davat.... to je o tyzden..... musim zohnat tiez nejake nenadopovane kura..... vraj im davaju penicilin aby sa lepsie vykrmili alebo boli zdravsie...neviem....uz preco.... ale kamaratka mi vravela ze ich dopuju penicilinom..... no je to svinstvo fakt..... Ja by som chcela aspon tento prvy rok aby mala vsetko co najmenej chemicky upravovane, mala nejaky dobry start do sveta potravin.... a potom uz budem davat aj normalne... co narobim.... je to tazke zohnat a hlavne vediet ci je to skutocne bio.....
Ja viem ze sa nema prehanat.... moja rodina uz je zo mna na nervy ked stale nieco vymyslam.... ale ked im poviem ze co jedli oni ked boli deti - babka chovala sliepky, kraliky, prasata, mala zahradu plnu zeleniny, stromy s ovocim..... takze vsetko mali pekne doma odchovane, vypestovane, nechemicke.... a to oni dostavali zadarmo.... a to iste chcem dat svojmu decku a uz som divna, a len vymyslam.... je to uplne to najobycajnejsie co chcem a predsa v dnesnom priemyselnom svete nieco extra... tak potom uz stichli..... tiez musia stale nieco frflat prave ti najblizsi uz ma to niekedy strasne vytaca... kiezby som bola ako chlapi ze sa len pousmeju, mavnu rukou a neriesia take poznamky a rady.....

dadulajda
8. apr 2012

@katarina6 kati krasne si to napisala,ze nase babky dostali setko zadarmo, v Bio kvalite...ja som bola tiez na par dni u babky a to co som si tam zase vypocula...babka uz malemu chcela davat puding so stavou z mandarinok a slahacku!(taku tortu proste) tooolko sme sa zase nahadali ze preco mu to nechcem dat...a odpovede a somranie..ze oni sa s tym"nesrali" s prepacenim a su tu.A ze tieto mlade matky len vymyslaju...no jaaaj... 😖 este ze ste tu kocky a necitim sa ako divna. Ked chcem,aby maly jedol co najzdravsie. 😉 🙂

@gabika84 nerobila si este cuketu? lebo BUki ma v recepte aj bielu fazulu a ta sa moze az od 10.mes.Ja som mu cuketu skusila so zemiakom,ale moc ho to nebralo. 🙄 A slivky zatial robim s pohankou,ale chcem to uz nejak obmenit?len tiez neviem s cim..vlocky by chutili divne. 😝

gabika84
8. apr 2012

@katarina6
@dadulajda nebojte kocky, nie ste divne 😀 takych je nas viac. zo strukovin mala Bela iba cervenu sosovicu a hrasok. ale planujem dat aj obycajnu sosovicu a cicer. fazulu asi az neskor. maso robim presne tak, ako si pisala katus. cuketku jedla beli medzi prvou zeleninkou, jej celkom chutila, jedla ju iba cistu, uvarenu-rozmixovanu. dadus ja chute neriesim. preco by si nemohla dat ovsenu kasu so slivkami? uplne v pohode, mnamka. 😝 ovsena kasa sa podla mna hodi uplne s kazdym ovocim 😉 ja davam s jablkom, hruskou, slivkou, bananom... neskor ked budu marhule, broskyne atd. tak aj s tym..
dnes Beli papala na ranajky mrkvovo-jablkove pyre, na obed bude spenat so zemiacikom a zltkom a na veceru kasa (asi jacmen) s jablkom co ostalo z ranajok. zajtra asi sosovica s niecim, no a potom zase dva dni masko.

krhlicka
8. apr 2012

@gabika84 @dadulajda @katarina6 ked uz o prikrmoch kocky, nasa mala ziadne momentalne nechce. Mozem sa aj na hlavu postavit, chce len moje mlieko 😕 posledne 3 dni je az zuriva, ked jej ponukam obed, spapa dve tri lyzicky a odtahuje sa, place na ratu. Ked ju dam na didu je dobre 🙂 zeby to bolo zubami, ja uz neviem 😒

a poznamky tipu: ale daj jej jogurtik, babicka da keksicek, a ta mama ti nechce dat! ....to uz ide jednym uchom dnu a druhym von🙂horsie je, ze si aj tak urobia po svojom, aj ked poviem nie...

katarina6
8. apr 2012

@krhlicka ano, nasa mala mala tiez take maniere.... tiez papa menej a niektore dni vobec..... urcite to bude tymi zubami.... kdesi som citala ze to prerezavanie moze sposobit aj nechut do jedla, aj horucky, nespavost... vsetko mozne..... tak chvilku pockaj a myslim ze o chvilu vykuknu dalsie zubadla 😀.... sa mi zda ze to ma taku postupnost, ze najskor mne mala sa budila v noci a plakala.... ale papala cez den normalne, potom sa pridala nechut do jedla, tiez len mliecko moje chcela a jeden den ani to nechcela.... nocne zachvaty placu vo vysokych decibeloch a o 3 dni potom vykukol prvy zub a potom dalsi sa prerezal....... tak asi to tak bude aj u vas.....

@dadulajda ja si tiez myslim ze ovsena kasa ide k hocicomu, je to taky zaklad a ovocie k tomu akekolvek ako ceresnicka na torte... takze kludne mozes dat slivky.... a tie slivky davate baby surove? ci ich tiez varite? Inak som si kupila taku prilohu Mama a ja o prikrmoch a hovoria tam ze varena zelenina a ovocie straca vela vitaminov a propaguju tam taky Avent parič s mixerom, kde sa to len naparuje a zachova si to 75% vitaminov..... asi by to bolo fajn kupit, ale teda sa mi nechce zas vrazat do toho peniaze.... Nemate to nahodou niektora kupene?
... a je to fakt strasne s tymi nasimi babkami, aj ta moja by malej davala vsetko mozne.... ujovia a tety takisto.... len sa na mne smeju..... ale kaslem na nich.... Clovek fakt musi mat silny charakter aby dokazal vsetkym odolavat a stat si za svojim..... ale ja som aj tak vzdy bola ina v tomto, oni to vedia, no vzdy budu dobiedzat a frflat mi...... Oni sa nevzdelavali, nic necitali, prosto prosti ludia, tak sa na mne smeju ako ja vsetko studujem... namiesto toho aby boli radi ze som zodpovedna matka co sa snazi dat to najlepsie decku...... Moja mama je uz v tomto lepsia, uz si na to viac zvykla aj ked mi tiez vzdy frfle na zaciatku, nakoniec to akceptuje a robi ako ja chcem...... a neskor z inych zdrojov - tv, od znamych atd... ked sa o tom rozprava zisti, ze som mala pravdu a robim to dobre.... ale tiez jej to trva kym na to pride.....a mna zbytocne rozculuje.......
No ako sa vravi - je to rodina ktorej na mne zalezi preto sa staraju, ak sa nebudu starat tak to tak nebude.... tak si to musim vzdy hovorit, ze to nemyslia zle, boli inak vychovavani.....

@gabika84

krhlicka
8. apr 2012

@katarina6 Kati a podla Bukiho sa ma dat kedy jogurt, nevies nahodou?samozrejme plnotucny smotanovy, ja som este nedavala. Zatial len masko, zeleninu, strukoviny velmi malo...len cervenu sosovicu. Od hraskovej polievky ju naduvalo brusko. Brokolica tiez zle nedobre. Masko zatial kuracie, morcacie. Zajca mame iba cokoladoveho 😀
V tej postupnosti mas pravdu, tusim aj pri prvych dvoch spodnych bola to tak bolo 😒

katarina6
8. apr 2012

@krhlicka no ja neviem ako podla Buk., mne iba GAbika poslala par naskenovanych tabuliek, o jogurtoch sa tam nepise, ale co mam tu prilohu Mama a ja o prikrmoch hovoria az po roku davat mliecne veci..... citujem:
" Dojcenym detom jogurt v prvom roku zivota podavat nemusite. Materske mlieko im bohato staci. Tvaroh sa v prvom roku zivota neodporuca pre vysoky obsah bielkovin. Viaceri ho povazuju aj za vyznamny alergen... potom este pisu Bezpodmienecne vynechat:
"bielok z vajicka, mlieko, tvaroh, tavene syry, tvrde syry - pre vysoky obsah soli, vsetky nizkotucne mliecne vyrobky, smotanu."
Ja som tu davala link ze som si objednavala tuto prilohu mama a ja , stalo to 2,70 Eur a je tam vela popisaneho a zhrnuteho az do predskolskeho veku..... tak aspon to som kupila, ten bukovskky je fakt strasne drahy.....34 Eur.... tak som aspon toto kupila:
http://forum.mamaaja.sk/vyziva/

su tam aj recepty tak je to fajn..... mozno by som par stran vam tu mohla aj naskenovat.....

krhlicka
8. apr 2012

@katarina6 vidis to, kade chodim, tade ine rozumy zbieram...svagrina, ze ci uz davam jogurt, kamoska tiez.
NO nedavam 😀 nasa Mudr. tiez odporuca az od roka, len som chcela vediet, co na to Buki 😉
vdaka, mam zopar fajn receptov a podedila som vela casopisov tipu Mama a ja, Dieta...ked nebudem leniva otvorit ich, tak sa aj daco docitam 😝

mima1311
8. apr 2012

Ahojte , ako sviatkujete ? my asi podobne ako tu viacere spominate , placeme , hnevame sa , zle spime , nechceme papat a este aj 5 x denne mame plnu plienku ,, kasicky,, takze tiez cakame kazdym dnom dalsie zubky , mame dva spodne a tusim pojdu 2 vrchne 🙂
Tie ktore chcete si stiahnut Bukovskeho , tak tu mate obe knizky ...ja som si uz stiahla a podchvilou citam , nieje to sice kniha 😖 tej by som bola radsej , da sa studovat hoc kde, ale aj toto potesi v stave nudze 🙂 http://www.ulozto.cz/hledej/?q=bukovsky

katarina6
8. apr 2012

@mima1311 Jeeej super! 🙂 tak to si stiahnem! 🙂 diky moc! 🙂

gabika84
8. apr 2012

@krhlicka zajac cokoladovy, si ma zase pobavila 😀 to by bol dobry prikrm... Dori by urcite neprotestovala 🙂
@katarina6

ja som jogurt dala, lebo my to odporucila uz pred mesiacom doktorka. zatial ho mala Beli len raz a raz vyskusala acidko. dala som si tu namahu najst to podla Bukiho (on nie je vobec nejakym zastancom mlieka a mliecnych vyrobkov):

"Ako zaradovat mliecne vyrobky do stravy vasho dietata?"
"Ak bude vase dieta konzumovat mlieko a mliecne vyrobky, zostavili sme pre vas vhodny postup ich zavadzania do stravy.
prvych 6 mesiacov: len materske alebo nahradne adaptovane mlieka
od 6. mesiaca: probioticky jogurt, nizkotucne acidko
od 9. mesiaca: tvaroh, mozzarella, cotagge syr, nizkotucny cmar
od 12. mesiaca: kravske a ine zivocisne mlieko, eidam, cedar, emental, ricotta, a ako sucast jedal v malom mnozstve nizkotucna smotana a maslo
treti rok: bryndza, feta, parmezan, parenica, ostiepok, gouda"

gabika84
8. apr 2012

@katarina6 slivky davam formou slivkovej presnidavky, ktoru som zavarala na jesen. teda uvarene a pomixovane. surove zatial nedavam nic, aj ked som premyslala nad nejakymi stavami riedenymi vodou (ale Beli zatial okrem mlieka nic moc nepije, tak asi az neskor)

gabika84
8. apr 2012

e este jeden Bukiho nazor (ci skor fakt): tiez som vzdy chcela davat vsetko plnotucne...
"- cim je v mliecnom vyrobku viac tuku, tym menej vapnika sa v tele vstrebava (aj to je jeden z dovodov, preco si myslime, ze pre deti je lepsie nizkotucne ako plnotucne mlieko a vyrobky)"

mlieko sa zvykne davat hlavne kvoli vapniku, avsak tuk zabranuje jeho vstrebavaniu v tele 😒 teda hoci v tabulkach na obaloch plnotucnych mliecnych vyrobkoch najdeme vacsie mnozstvo vapnika, jeho biologicka vyuzitelnost je ovela nizsia ako z nizkotucnych produktov.

katarina6
8. apr 2012

@gabika84 no lebo si pamatam ze @dadulajda tu davala studiu jednej lekarky ci koho o tom preco nedavat do roka jogurt.... tak sa tym riadim..... a teda davat mozzarelu 😀 mi pripada trochu vela..... ja sa rozhodnem podla kojenia, ak budem mat mlieko este do leta tak budem len moje mlieko jej davat a ine mliecne vyrobky nie... ak by som nahodou uz nemala tak jej zacnem aj tie mliecne vyrobky zavadzat.....

gabika84
8. apr 2012

@katarina6 akoze jasne, za mna tiez suhlas, Buki by mlieko nedaval najradsej vobec, napr. ze vitaminu D ziska dieta za den viac ako z mlieka, ak pobudne 20 min. na slnku a pod. ostatnych vitaminov je viac v zelenine atd...