Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@katarina6 no my pijeme iba prsnik a nedavno sa naucil pit z poharika so sosakom, mali sme problem od troch mesiacov malo priberal, a tak nam predpisali nutrilon, lenze moje dieta gumu do pusy neda ani za nic, u nas nejestvuje ani cumel ani flaska, proste to odmietal aj ked bol hladny, kedze som mala malo mliecka, tak som musela robit vsetko pre to, aby zacal priberat a doterz dojcim, on proste od malicka vedel co je dobre🙂 ale to je extrem, som sa naplakala pre to, teraz uz s cumlom ani nezacinam, lebo je s tym len neplecha ked v noci vypadne, to poznam pri karolinke..
inak, tie mamky co este kojite, kolko krat do dna davate detickam prsnik, u nas je to asi patkrat cez den a teraz aj v noci, kedze sa nam pokaslalo spanie, inak tejto noci bol des, horuckoval, spinkal len na rukach, tak neviem hrozne sopliky mu idu, aj sme boli na pohotovosti ale vraj len viroza...tak poradte nieco, lebo uz som chodiaca Ruženka...
.
tak ak som spravne pochopila ten hrbolček v topanočke nie je potrebný?Môjmu staršiemu synovi ešte doteraz zhanam topanočky aby mali hrbolček.Tak teraz neviem.
@ninuska8 tak ja ešte stale dojčim -cez den je to stale ked ide spinkať,no a vnoci to je tiež hrôza ☹ .Aj 3 ,4 krat.Ale nejako to neriešim kedže syn mi vstaval v noci do svojich 3rokov. 😝 Ale zvykla som si 🙂 🙂 🙂
baby neuverite co sa naucil moj majko 🙂 🙂 🙂 vie si pytat jest a pit takym srkanim si pyta caj alebo mlieculko a olizovanim a cmukanim si pyta jest 😀 😀 boze je taky zlatuckyyyyyyy a este si aj da fukat nostek ale iba s vodickou ale normalne fuka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@ninuska8 ahoj nikus niekde som citala ze su to priznaky aj na zubky ☹ drzim palce nech sa uzdravite, ja kojim syna asi 4 krat za den ale ak by si pytal viacej tak mu dam a v noci neviem kolko krat papka lebo spi pri nas na posteli ja spim bez vrchneho dielu pyzama a ak sa len otoci a zoberie si :D 🙂))
inak aj my sme mali problem s priberanim a pitim z flase no pomohla mi flasa babylove imituje zensky prsnik a teraz je problem lebo nechce iny a tento si rozhryzol 😒
@ninuska8 aj ja este dojcim. uz som tu pisala, ze v noci hroza teraz, Bella bola vcera od 7mej do 7mej 8x hore!!! 😢 z toho som jej 5x davala pit. ale urcite sa nebudi kvoli tomu, zeby bola hladna... neviem preco, azda zubky... cez den dojcim ako kedy, ale 5x urcite. vacsinou jej davam mliecko aj po jedle, na zapitie 😅
@katarina6 ahoj katus, ta kefka vyzera takto (ja mam ale od ineho vyrobcu) http://www.predeti.sk/kefka-zubna-prstova-s-puz... dnes sme skusali poprvykrat, Belinde sa to normalne pacilo, ked som jej s tym behala po zubkoch a dasnach 🙂
@gabika84 Martinko sa narodil s mierami 3500g a 50cm, na poradni na sedem mesiacov mal 8400g. myslim, ze celkom pekne, teraz ma uz hadam viac🙂 celkom sa rozpapal, on mal normalne take obdobia, ze nechcel jest a nevedela som pricinu, proste sa nastval, ked som ho zobrala z hrazdicky k prsniku a nechytil, musela som mu spievat, navesat si na krk hracky aby sa popritom hral...on v podstate doteraz je tak, ze sa hra alebo cumi na nb. a pustam mu pesnicky...🙂 a vy kolko vazite?
tak dnes som zazila s Dankom dalsi moment, ktory mi vyrazil dych a vohnal slzicky do oci... prvykrat povedal mama! a odvtedy chodil po byte a stale ma-ma, ma-ma :D tata ziarli, tak ucime uz aj ta-ta :D
co sa tyka spania, klop-klop, my spime oproti vam asi celkom dobre. Jeden den od 20:00 - 04:00, potom este do 06:00, dalsi den, aby sa nepovedalo, tak sa zobudime asi trikrat za noc, a vstavame o pol siedmej. Ale mne to neva, tesim sa, ze to nie je extremne vela, dolezite pre mna je, ze prvu fazu potiahne asi cca 6 hodin.
co sa tyka papania z prsnika, cez den asi 3-4krat, noc neratam, to je podla toho, ako spinka. Ale cez den uz vela nepije, ale snazim sa ho aspon tie 3-4 razy dat na prsnik.
@gabika84 aj ja mu davam po jedle, ale niekedy nechce, hlavne poobede, ked sa dost napapa...zato pred spanim si pyta a potom tak pomedzi, dnes som napr. dojcila len 4x aj to len cuckol, chudacik taky je zahlieneny...Izabelka ta podla mna potrebuje len citit pri sebe, skus ju ponosit, alebo nech k nej vstane manzel, ja mu nedavam ked sa zobudi pred polnocou, len s nim pohopkam na fitlopte alebo dakedy staci len pohladkat, teraz ked je chory, tak robim vynimky, len dufam, ze si nezvykne betarisko...
@natalitimk och, nestras to ja uz som si zvykla, ze spinka dobre a naraz toto, no ale sak zivot je zmena a materstvo urcite nie je dovolenka, ja som spotena vkuse a vecer padam od unavy, chudak mm, ani sa mu nemozem plne venovat 😝
@ninuska8 ja malu v noci vobec nenosim na rukach. spime spolu v posteli, takze sme stale spolu. ja to skusam s dudlom, spievanim, hladkanim atd. ale nepomaha nic niekedy, iba prso. ona zacne niekedy plakat, ale place so zavretymi ocami. keby ju vezmem na ruky, hned by mala oci jak sova a bola by hore.
co sa tyka tych mier, neviem co doktorom vadi. podla mna 7mesacne 8 a pol kg dieta rozhodne nie je "podvyzivene" (to k teme priberania a nutrilonu) som rada, ze si to kojenie nevzdala. 😉 Beli sa narodila 2900g, na 7mes. poradni mala 7300g.
@gabika84 no presne oni z toho robia velku vedu, ale ved dojcene deti maju oproti tym na UM ovela mensie vahove prirastky...najhorsiu chybu som aj tak robila ja, ze som ho bezala vazit kazdy tyzden a vzdy to bolo malo, no a potom som to vzdala a ked som sa ukazala po mesiaci, zrazu bolo vsetko ok a v priemere pribral za ten cas velmi dobre, takze najvacsia somarina je stresovat sa vahou....
aj Karolinka spala v takom case pri mne, a ju som tiez takto dojcila, ale potom som otehotnela, zacala ma kopkat do bruska tak musela pre dobro braceka preputovat do postielky, hoci to bolo narocne naucila sa na cajik a potom aj ten vynechala a ostala pri jednej flasi nutrilonu nadranom...dodnes spominam ako som vzdy pri robeni tohto nutrilonu rano vracala, kedze v prvom trimestri mi bolo na grc stale 🙄 to boli casy🙂
Ja som sa musela vratit do prace, zarezavam uz dva tyzdne, tym padom maleho kojim tak, ze ked som doma kojim a ked idem do prace, tak odsajem a necham doma pre svokru vo flaske. lenze mam menej a menej mliecka a dnes rano som musela ist behat do obchodu a kupit nutrilon, nech mi maly neostane hladny. Som z toho hotova, chcela som kojit aspon do roka, maly ma teraz 8.5 mesiaca. Som rada, ze sme to aj takto dlho potiahli, ale ja som ho kojila rada a s laskou a ak by mi odislo uplne mliecko, bude mi to chybat. Problem je, ze nerobim v rovnaky cas a preto je to tazko naplanovat a odsavat tiez. Papa mliecko len rano na ranajky a potom vecer pred spanim a v noci raz. Tak dnes vecer dostal prvykrat UM, lebo ja este aj teraz trcim v praci ☹
@mima1311 🙂 všetko naj naj naj pre oslávenčeka 😉 😉
ja som včera bola kúpiť malej topánočky, také tie klasické, vysoké. no ale aj som ich odniesla spať pretože som jej ich vôbec neobula. má taký vysoký nart. 😉 aj som z nich vybrala šnúrky ani tak som jej nenarvala tie moje nožičky to topánok 😅 tak som pozerala na inernete aké by som jej kúpila a tiež sa mi pozdávali tie zn. Rak. no ale neviem ich nikde nájsť a malá si ich musí vyskúšať, tak cez inernet nechcem obj. 😝
Zdravim zeny, tak moje obe deti odmietali flasu, nevedeli z nej pit, neviem ako by prezili keby sa mi nieco stalo 😒
Taki cuciakovi zavislaci. Cumle sme mali max. do pol roka aj to nasilim, ked isli spat tak sme ho priviazali salom... 😀
Ale Kubko sa teraz velmi rychlo naucil pit z poharika, asi na druhy pokus, som bola prekvapena ako sa hadze za poharikom, to Maroska sme ucili dost dlho....si pamatam ze sme ho v lete niekedy aj nasilim hydratovali striekackou, ked nechcel z nicoho pit, a ja som sa bala ci mu bude v horucavach stacit kojenie...
Ohladne topanociek, my sme predtym zili v Cechach, a tam su pre deti najkvalitnejsie topanocky cerifikovane v Zline, maju taku visacku so zirafou, doteraz objednavam topanocky z CR, ten isty typ vzdy o cislo vacsie Maroskovi...
Davam aj link, ak chcete kuknut...
http://www.detske-boticky.cz/obuv-detska/
Posielaju aj na SR, postovne v pohode, ale optimum je topanocky predsa len vyskusat...
@ninuska8 Skus pred odsatim dat do nosteka morsku vodu, najlepsie Sterimar, po odsati nosne kvapky.Nadzdvihnut postielku, nech ma hlavu vyvysenu, zvlhcit vzduch v izbe, mokru plienku na postielku, event. nejaky eukalypt.olej do aromalampy, alebo nechat vyparovat harmancek so solou a tymianom...No a kojit do skakavenia 🙂 Odsat najlepsie pred kojenim....Ak mas doma Fenistil kvapky zo 3 kvapky aspon na noc...
@bejka82 Tak sme na tom rovnako ,ako som uz pisala vyssie , nas ma tiez vysoky nart a velky problem s botkami , vela sme ich museli dat bokom , co tam vsunie len prsteky a dost , tie znacka RAK obul v poho 😉 je to znackova obuv a riadne draha , mne sa ich podarilo kupit tu na MK nove a za 2 alebo 3 eura 😀 😀 😀 som bola stastna ako blcha , pociatocna cena bola riadna , no ale chodit bosi nemozu 🙂 a som super spokojna aj s tymi remenackami , tam si usposobym sirku aku potrebuje ....DAKUJEME za blahozelanie 😀
@krhlicka VELKA VDAKA 😀 ved to , ze nech su zdravi 😉
@ninuska8 -no ved naš Erik sa tak naučil vstavať častejsie cez noc-lebo ked bol chorí tak som mu davala častejšie papať a tak si zvykol.To bolo potom plaču ked som mu nechcela dať,potom som to vzdala dala som mu kedy chcel a ked podrastol zmudrel 🙂 tak som mu vysvetlila že mu vnoci už jesť nedam:a čuduj sa svete pomohlo. 🙂 🙂 Už spinka celu noc,ale to sa nam podarilo 3dni pred tým ako som išla do pôrodnice takže cely ten kolotoč tu mam zasa. ☹ 🙂 ☹ 🙂
@ninuska8 um je asi umele mliecko tak to nie raz sme mu davali sunar aj to iba kvoli tomu ze mi robili ct a kvoli nejakym liekom som nemohla kojit dostala som migrenozny zachvat ci take cosi a odvtedy iba kojim a pije cajik alebo iba cistu vodu uz aj taku neprevarenu 🙂 ale najviac mu chuti ta v ktorej sa kupe 😀
jak to je u vas-deturence a nočník-naša Nelka kaka už len do nočníka,normalne nebude kakať až ked ju posadím na nočník tak hned začne tlačiť.Už nam to trvá 2tyždne.Včera bola nestihačka tak som ju chudinku dala na nočník až večer a hned tlačila. 🙂 🙂 🙂 bambuľka moja šikovná 😉
@mojdend hehe, dakujem, no ved uvidime, Bela zrovna nema po kom zdedit tolkej krasy, ale nechame sa prekvapit 🙂 ja si nemyslim, ze mas menej mliecka, len je uz ovela tazsie si ho odsat, ver mi. viem to z vlastnej skusenosti (a to mam elektricku aventku doma) aj kamoska zvykla odstriekavat, ked isla raz za dva mesiace ku kadernicke a strazil manzel. minule bola z toho taka hotova, ze ho zobrala aj s malou so sebou, aby mohla pripadne nakojit. vravela, ze odsavala asi hodinu a odsala cca 40ml. a to stale v pohode plne dojci. hold, deti su najlepsie a najvykonnejsie odsavacky na svete. 😀
@natalitimk boze to by sa mi hodilo s tym nocnikom 😀 nas vobec , sedel na nom raz aby mi urobil radost a par x som ho cvakla fotakom a priiiii ze uz staci 😝 , to bude tvrdy orech , zato behat by uz behal davno , pusa sa mu nezavre co s nou stale mele- mele 😀 zrozumitelne ale nie cielene ....dnes je uz treti krat cely dokadeny 😠 ZUBY a nie a nie vyjst potvorky ☹
Ahojte, ,,nove" maminky, vitajte 🙂 Peknu debatu tu mame 😀
Ja este kojim ako salena, ani to radsej nepocitam....mame doma milkoholicku. Cez den cica furt a v noci ako upirik tiez. Fajn, ze preferuje moje mliecko, ale snazim sa ju ucit aj na vodu. Treningovy poharik si zatial prevracia cely na seba, taaaak sa z toho vytesuje, ze sa obleje 😝 A zasa flasu pouziva ako kusatko...asi skusim tu slamku, co spominala @katarina6
Spanok je teraz fajn, stale spi kazde dve hodiny. Ak to presvihnem, tak mame doma selmu zurivu... Zase je nastahovana u nas v posteli, prilepena na mne. Ale za to rano nas budi tak, ze nam ohmatava rucickami tvare....tu pichne tatu do ocka, mne do nosa. O zabavu mame postarane 😀
pekny dnik vam prajeme, ked sa princezna zobudi, cupitame do lesa.

No moj maly nosi na vonok teraz tie biele , je to znacka RAK a po doma zatial tie remenacky a vysoke papucky , tie som necvakla , maly v izbe spi , u nas ale bude dost problem s obuvou , Jakubko ma hrubu nozku , aj nart ci ako sa to vola , ma problem vsunut nozku do hocjakej topanocky , na to su super tie remenackove , daju sa prisposobit ...