icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katarina6
15. apr 2012

@natalitimk no u nas to je s nocnikom dost nijake.... Sice sa mi raz vykakala donho, ale to som ju dost nanutila sediet, ona mi z neho zlieza, nepaci sa jej tam, kupila som obycajny nocnik.....
Inak mi krasne zacne kakat aj cikat ked ju vzdy prebalujem.... ze keby som ju dala na nocnik tak pekne sa mi vycika, vykaka, ale vobec tam nechce sediet......
Bola som u kamosky na navsteve a ona ma tento nocnik:
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/2890...
a tam sa da rucickami drzat na tom predku ze nema ako odtial utiect, este aj ta gula co tam je, tak sa da otacat a su tam gulicky ze to vydava zvuk..... No a malu som na to posadila, a normalne sa jej tam pacilo, vobec odtial neutekala ani nema ako 😀DD..... dobre sa jej tam sedelo..... tak to asi vyzera ze budeme musiet taky nocnik kupit..... no ale ma to stve ze teda takto aby bola rozmaznana..... mala specialny nocnik 😠 ... tak este uvidim, mozno pockam a neskor ju budem ucit znova na ten obycajny.... alebo to vzdam a kupime jej tento....
Tie co este nemate nocniky kupene, urcite odporucam kupit rovno ten s tymi drziakmi na rucicky, lepsie sa tam dietatku sedi a nema ako utiect 🙂.....

Velmi ti zavidim, ze sa tebe uz maly naucil cikat aj kakat do nocnika 🙂, to je super!!! 🙂 😎

kosodrevina
15. apr 2012

Zdravím po dlhšej dobe.... idem tiež prispieť troškou do mlyna.... aj u nás sa stále kojíme, ale mňa to už nejako prestáva baviť 😖 už by som bola rada, kebyže sa kojíme len večer a v noci.... takže sa snažím obmedzovať denné kojenie..... teraz sa konečne rozjedla, lebo nebola bohvieaký papkáč (narozdiel od rodičov 🙂) a stále jej chutia viac kadejaký hippy, hami a pod....ako to, čo maminka s láskou navarí.....
zubov máme 5 a herečka je upírka, lebo horné zuby jej narástli hneď dvojky, horné jednotky nemá... no vyzerá úžasne 🙂))) a je s ňou už fakt sranda, normálna parťáčka, krásne reaguje, vyškiera sa, zlostí sa... začína byť hotový človek 🙂 je zlatá, plazí sa, mece sa, ale ešte nepochopila ako sa štvornožkuje.... ale preplazí sa kam potrebuje, tak do 2 och metrov...
pozerám, že niektoré detičky už začínajú aj behať... také ešte nedávame 🙂
zubnú kefku máme, dávam jej ju občas ráno obžúvať ...
bola dávnejšie reč o autosedačkách - kúpili sme Romer King plus a maximálna spokojnosť....

a chcem sa vás spýtať:
akú vodu resp. tekutiny dávate detičkám piť?
ja jej dávam už normálnu pitnú z vodovou, občas preženiem cez filtračnú konvicu...že zmena 🙂))) čaj bez úspechu... a nič nechce z fľaše, takže cucáme cez netečúci pohárik.... btw skúšali ste cez ten pohárik piť????? veď to je riadna makačka 🙂))

katarina6
15. apr 2012

@kosodrevina
a nevies ako je to s isofixom na tuto autosedacku? Ja som bola rozhodnuta pre Romer Duo plus, no bola som v predajni to odskusat, a je velmi mala, to nam ledva vydrzi do veku 2 rokov,nie do 4r., a ta Romer King Plus je skvela - priestranna vacsia, aj sa lepsie polohuje tusim, no nema isofix.... Nevies ci sa to da nejako dokupit niekde alebo nejako lepsie zabezpecit?

Vodu davam pit malej s vodovodu, alebo tu dojcensku Lucku......
Ja som skusala pit cez ten netecuci poharik, a fakt je to makacka sat z toho aby nieco tieklo.... mala z toho nevie sat.... tak jej davam pit z poharika, alebo jej davam na lyzicke vodu, alebo cez tu slamku....

ikusa11
15. apr 2012

baby,ja uz rusim nervy z toho nocneho pricucnutia,ona je fakt stale na mne,ja nechapem,kedy si tak zvykla,ale asi tak,ze ona sa pricucne a hned netaha,tak ju necham a aj spim pri tom,potom prejde mozno 5minut a mozno hodina,neviem,nemam v spalni hodiny,chcem sa otocit a hned zacne hladat a ked nenajde tak spusti...fakt som velmi unavena uz...tak som dnes kupila nutrilon a manzel zacne krmit a uspavat....joj..ale aj tak niesom o tom nutrilone presvedcena.ja rano vstavam totalne dobita,akoby som ani nespala. no tak uvidim co bude vecer.

gabika84
15. apr 2012

@kosodrevina ja davam lucku, ale voda jej moc nesmakuje 😒 ked obcas chcem dat nejake tekutiny, spravim caj (ale len pol lyzicky toho granulovaneho na poharik)- to potom vypije. neboj, deti by mali zvladnut pit cez ten poharik, ide to tazko, ale nezabudaj, ze oni maju o dost lepsi saci reflex ako my 😀
@ikusa11 my sme 8x za noc hore- co ti budem hovorit 😒

atanusa
15. apr 2012

@ikusa11 ahoj, riesim presne to iste ako ty. Moja princezna sa posledne dva-tri mesiace pocas noci pricucavala aj kazdu hodinu. Tiez som jej dala prsnik a spala v tejto polohe, takze som nevedela ako dlho ho cicia a ked som precitla a chcela som si lahnut do normalnejsej polohy, tak sa hned zobudila... Rano som bola unavenejsia a dolamanejsia, nez vecer, ked som zalahla. Cumel mi mala odmieta od narodenia, takze tym si pomoct nemozem. Zacala som pocas nocneho dojcenia robit to, ze na dojcenie sa preberiem a ked mam pocit, ze uz prestala tahat a ze jej prsnik sluzi uz len ako cumel, tak jej ho vyberiem. Ona sa vacsinou otoci a zaspinka - myslim, ze si uvedomuje, ze zaspava uz bez prsnika, takze jej pri nahodnom precitnuti nechyba. Zacala som s tym cca pred dvomi tyzdnami a posledne noci sa na krmenie budi uz "len" 2-4krat. Takze u nas zabralo toto. Drzim palce, aby sa aj vam podarilo najst nieco, co zafunguje

bejka82
15. apr 2012

@natalitimk nooo to máš šikovnicu 🙂 to je super, že už tak používate nočníček. moja tam posedí ale nič, asi by som už s tým mala začať 😅

katka121
15. apr 2012

@natalitimk aj my už mesiac nočníčkujeme - včerajšia spotreba plienok za deň - 2 + jedna na noc....tatinko funguje suprovo, presne vie kedy malá tlačí a šup ju tam a keď sa zobudí šupne ju aj na cikanie.... no sú spolu neskutočne šikovní... (pre vysvetlenie - mama pracuje a tata je na rodičovskej u nás.....)

tintus
15. apr 2012

@ikusa11 Aj my sme pricucnute stale k sebe 🙂 Doteraz bola hore 2x za noc napapala sa a spala a teraz je hore kazdu hodinu a len cucat a cucat. Ja tiez pri tom vacsinou zaspim tak ani neviem ci pije alebo nie. A poobede tiez len tak spi ako aj v noci na prsniku. Ale ja dufam, ze su to teraz zuby uz mame 4 a asi sa dalsie hlasia na svet. Bojujeme. Nasa ani cez den toho vela nezje a stale len na mamickine mliecko. Uz sa mi rano zdalo ze tam ani nema co tahat tak som skusala UM ale ani nahodou 😝 Drzte sa 😉

timka156
15. apr 2012

Ahojte...chcem sa opytat, ci si Vase detičky nešúchaju očka. (Niekedy aj nostek). Neviem, ci je to z únavy, alebo nejaky varovny signál alergie. Väčšinou to síce robí pred spaním, ale dnes nejak casto.

krhlicka
15. apr 2012

@tintus @gabika84 @ikusa11 caute baby, citam, ze krpci tiez spia s vami na posteli🙂ako riesite denny spanok?davate do malych postielok?u nas bolo jedno obdobie, kedy spinkala mala cez den aj v noci v postielke.
No pokazilo sa to, ked sme boli u dedkovcov. Ani za svet v postielke. Ja som docela grogy rano po takomto spani, lebo sa nemozem dobre ulozit.

ikusa11
15. apr 2012

no,tak som nakoniec dnes ten nutrilon nedala,nejak s tym niesom zmierena,keby tak vstavala 3x za noc,napapala sa,prelozila by som ju a spala tak to by bolo super...ale ja som uz pre nu cisty cumel,bradavky mi natahuje,au jaj 😅

ikusa11
15. apr 2012

@krhlicka cez den spi len pol hodku,to ju mam na posteli alebo gauci kde na nu vidim a oblozenu z kazdej strany. 🙂

ikusa11
15. apr 2012

@timka156 myslim,ze to je z unavy,aj nasa nelka si sucha ocka.asi alergia u takych deti este nieje,skor sa to prejavi najskor nejaky ekzem az potom neskor je alergia,aspon u mojej starsej tak bolo.mala suchu pokozka a neskor jej zistili alergiu,ale to ma po mne,ja mam sennu nadchu.

kosodrevina
15. apr 2012

@katarina6 máme bez isofixu, King Plus je len bez isofixu (podľa tvrdenia v obchode...), a sa mi aj zdá také pevnejšie pripojenie bez isofixu, len s pásmi..... by som v tom nevidela žiadny problém.....zatiaľ som s ňou spokojná.... malá sa v nej vyvaľuje 🙂

kosodrevina
15. apr 2012

@gabika84 no veď sa spolieham na to, že vedia sať omnoho lepšie... ale fakt je to z toho pohárika makačka 🙂
teda, aj 8x v noci sme už vstávali, to bolo teda fakt o hubu....teraz je to tak 2 - 3 x sem tam viackrát, ale papať jej dávam len dvakrát.... takto to je celkom v pohode....

katarina6
15. apr 2012

@kosodrevina hmmm............. ja som si inak myslela najskor ze ta sedacka je na isofixe 😀... tak to je dost vystuzene pod nou..... chcem pre malu max. bezpecie, ale rada by som aj pohodlie..... nejako sa to teda neda oboje... Ach jaj! Skusim ju tam posadit este raz, a necham ju nech si sama vyberie, kde sa jej bude lepsie sediet..... lebo sa fakt neviem rozhodnut......

krhlicka
15. apr 2012

@katarina6 @kosodrevina my sme vcera polovali na autosedacku. Kati ak mas v aute isofix, urcite by som kupila sedacku na isofix. Vcera sme skoro kupili Romer Trifix, aaale, i tak tuzime po sedacke, ktora sa da dat aj proti smeru jazdy. Nasli sme aj stranku, mozno ju poznate....bezpecneautosedacky.sk, len by som rada videla tie sedacky aj nazivo 😉

katka121
15. apr 2012

@timka156 Jasne, moja súcha očká aj noštek - signál že sme unavení a o chvíľku sa ide spinkať - robí to už dlho.......alergia by bola s plným noštekom alebo opuchnutými očkami alebo kožný prejav....

timka156
15. apr 2012

@katka121
@ikusa11 dakujem, za odpovede 🙂 Pre istotu som sa opytala, lebo ma zneistila kamoska 🙂

gabika84
15. apr 2012

@timka156 jasne, sucha si ocka aj nostek, u nas 100%ne unava 😉 treba hned supnut buvat.

@katarina6 ja uz som objednala tu duo plus. nazivo som ju sice nevidela, ale co uz. isofix mas zvlast len na vajickach do 13kg (isofix bazy), vacsie autosedacky maju isofix zabudovany, resp. musis mat v aute tie haciky pod sedackou.
@krhlicka denny spanok je v poho, bo Beli spi jak drevo. sice tak 40 minut, ale ako drevo. cize postup- uspim na posteli a po chvilke tuhu prenesiem do postielky 😉

kosodrevina
15. apr 2012

@krhlicka
@katarina6
my sme bez isofixu, takže bolo rozhodovanie jednoduchšie... 🙂 hoci v predajni nás presviedčali, že upevnenie bezpečnostnými pásmi je vraj bezpečnejšie ako isofixom.... fakt neviem.... proti smeru jazdy som sedačku ani nezvažovala, lebo takto s malou môžem šoferovať aj sama v aute (celkom pobeháme🙂 a vidím na ňu, len ešte si chcem dokúpiť také zrkadielko, čo sa pripevní na spätné zrkadlo, aby som na ňu videla bez toho, aby som sa otáčala... ale keby sme boli v aute stále dvaja, tak je určite sedačka proti smeru jazdy bezpečnejšia....
hlavne konečne už aspoň nejakú sedačku máme, lebo už mi z tých možností švihalo.. 🙂 a herečka sa stále viac tlačila vo vajíčku 🙂

krhlicka
15. apr 2012

@kosodrevina tak to je skvela volba, jasnacka 🙂 ak by sme nemali izofix, beriem ju vsetkymi desiatimi. To mas pravdu, s tym, ze neuvidim na babatko. Ked sme v aute dvaja, tak mala sedi v zadu, ale ked soferujem sama, tak ju mam vedla seba na prednom. Ale i tak, ked place, tak ju nejako nebantujem, venujem sa jazde. Ak velmi treba, tak radsej zastavim 😉

katarina6
15. apr 2012

@krhlicka tak teraz som uplne popletena,nejako nechapem spojitost so smerom jazdy autosedaciek.... Ved ony sa daju dat obe do smeru aj v proti smere jazdy nie? Myslim tu Romer Duo plus a King plus.
a isofix my mame Maxi Cosi a teraz chcem kupit Romer, takze to mi urcite nebude na seba sediet...... Ja som myslela kupit isofix na ten King plus.... ale teda ked

@gabika84 aha, takze zabudovany isofix? Hmmm..... No ja asi teda vezmem ten King Plus, Gabi, ked ti ta Duo plus pride, hned si ju vyskusaj, aj v aute, aj malu tam daj, ak sa ti bude zdat taka mala ako mne, tak ju jednoducho vrat, a vymen za tu King Plus...... Skus pozriet obchodne podmienky, vacsinou vsade sa da vymenit tovar aj bez udania dovodu ak su zabalene.... Prip. si ju odskusaj na predajni a tu svoju nerozbaluj aby sa ti prip. dala vymenit...... Ma mrzi teraz ze som hovorila ze Duo Plus je Naj, aj je co sa tyka bezpecnosti, ale ta velkost resp. malost ma dost zarazila.... 😕 ... No uvidis ked ti to dojde, prip. ak ti to este neposlali, skus to zrusit... zmenit objednavku..... hlavne si predtym vyskusaj malu v tom niekde na predajni......

majulino
15. apr 2012

@krhlicka a ako chodite do lesa? nosis ju ci idete iba po lesnej ceste v kociku? aj my by sme chceli s majkom do lesa no nevieme ci mozeme ☹
ako riesite zapchu u deti neviem si dat rady po mrkvicke nekakame iba sa pucime no raz za dva tyzdne ju musi jest ☹

katarina6
15. apr 2012

@majulino zapchu.... no snazim sa viac kojit... aby to hovienko tak nestvrdlo, alebo robim redsie prikrmy - dam tam viac vody... U nas mala kaka kazdy den 1x alebo viac... ak sa nevykaka za 2dni, a vidim ze uz ju to boli, a tlaci a nic.... tak pichnem spicku teplomera do zadku a potom jej vsetko pekne vylezie a ma pokoj. Moja mala mala zapchu z hrasku teraz..... sice kakala rano, no na vecer ju to velmi bolelo, tak nohy vystiera od bolesti ked ju boli brusko, tak som jej tam dala teplomer tiez a pekne to vyliezlo vsetko hned.....

mima1311
16. apr 2012

@timka156 Aj nas si sucha ocka 😉

Kocky ako dnes ked tak prsalo ,, teda aspon u nas 😀 😀 😀 ,, spinkali vasi drobci ? MOJ PRESPAL CELU NOC 😲 😲 😲 ja som este teraz v soku pozitivnom 🙂 a vstal dokonca o 6 -tej 😲 ,, zabudol ako vzdy zobudit ocina do roboty pred 5 tou 😀 a kedze som ticho lezala ani sa nepohla , ostal sa pekne tichucko hrat v postielke do pol 7 ......strasne by som vam to rada dopriala vsetkym sa takto vyspat 🙂 , verim ze tu pridete viacere s priaznivymi spravickami 😉

tintus
16. apr 2012

@mima1311 Blahozelam ku spinkaniu 😀 U nas dazd nezabral, kazda noc sa mi zda horsia a horsia ale stale dufam, ze su to len zubky 😅 Cez den je mala v pohode tak neviem preco v noci tak vyvadza 😝 pekny den 😵

mima1311
16. apr 2012

@tintus hernajs , tak to nebude dazdom 😀 vsak sme krajanky ....tak potom nas krpec dostal uz rozun 😝 😝 😝

Ved to mi bolo ,, divne ,, ze aj nas sa pokazil v spani a teraz zrazu prekvapko , zubky ho tiez moria a prehana ho , nie riedko ale casto , je mrzuty , uplakany ....kolko uz mate vy zubkov ?

majulino
16. apr 2012

@katarina6 my sme skusali vsetko teplomer, kompoova stava riedena vodou, iba ciste jablcko nastruhane vocne stavy riedene vodou caj riedeny a nic nechcem mu davat prehanadlo lebo to jedine mi ponukli v lekarni a potom este nizkotucne acidko no ocko na neho nema dobry nazor vlastne vobec na mliecne vyrobky ze vraj staci co ho kojim ☹