icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

majulino
16. apr 2012

@mima1311 my mame dva zubky dolne vysli nam behom 15 dni a nebyt toho ze ma majko uhryzne tak ani neviem ze mame prvy zubcek 😀 spal dobre teploty nemal neplakal neprehanalo ho.... a pri druhom sa v noci zobudil 2krat s mrncanim inak nic 😀 no a teraz trosku sopli a hryzie vsetko co mu pride pod ruky 😀 😀 😀

mojdend
16. apr 2012

@gabika84 Ahoj, s tym mlieckom je to pravda, deticky su najlepsie odsavacky, len keby som musela odsavat raz za cas, nie je problem, ale kazdy den je to tazke. tak som musela zacat dokrmovat. a vcera rano po tom, ako som ho nakojila z oboch prsnikov, spapal este 180ml nutrilonu len taky fukot. no nic, taky je life, hlavne, ze mu chuti aj to. a poviem ti, teda prsia mam ovela mensie, aj mangel si uz vsimol. To ked uz vobec nebudem kojit, tak ich asi budem mat este mensie, ako pred otehotnenim a to teda nie je bohvieco 😒 som si konecne uzivala krasnz dekolt v trickach 😀

krhlicka
16. apr 2012

@majulino ahoj, boli sme v satke aj s kocikom, satka vyhrava 😉 ale aj s kocikom sa da, ak su chodniky dobre.
Na zapchu nam pomohli probiotika Bio Gaia. Dala som len raz vecer a na druhy den kakala aj 3x 😀
@katarina6 ja uz mam tiez dobry hokej v tych autosedackach 😕nam povedali, ze nevedia o ziadnej, ktora by sa dala vozit aj v proti smere jazdy 😒
U nas vcera vyliezol 3ti zub, spodna 2jka 🙂

majulino
16. apr 2012

@krhlicka a to chodite iba na prechadzku ci aj hlbsie do lesa a nebojis sa kliestov a tak??? mm j hubar a uz to zacalo lakat aj mna tak by sme chceli ist aj so synom nakolko nevydrzi bezomna ani hodinu ☹

tintus
16. apr 2012

@mima1311 My uz mame 4 zubky, 2 hore a 2 dole a teda uz ma par krat aj pri kojeni dohryzla. Ak bude stale hryzt tak neviem, kojeniu som rada ale trpiet teda nechcem. A ked sa s nou vyvadim tak sa na mna este vyskiera potvora jedna 😀 A tiez ju prehana chudatko uz ma ritku cervenu z toho 😖

natalitimk
16. apr 2012

@mima1311 -tak naša mala dnes hroznú noc.od 11.30 vstavala každú hodinu do3.A o 5už bola zas hore a 6.30už usmev. ☹ Dažd jej nevadil lebo u nas slabučko pršalo.A zubky jej dalšie nevidim.Ale ona nam celkovo zle spí.Je to riadna zmena kedže syn v noci nespal ale cez den dvakrat po 3hod.A Nelka ta 2krat ale 1hod.To ti zavidim,že ti tak dobre spinká.Tak nech vam to vydrží.Ja si na to ešte počkám 🙂

mima1311
16. apr 2012

@tintus Tak my mame len polovicku 🙂 ale verim ze uz uz budu aj tie druhe dva na ,, svete,, ritulku mastim ako o zivot , zatial v poho , ale sem tam sa mi zdalo ze mu ju uz vystipe , pomedzi krem na zadocek to istila na hrubsie ,, modra indulona ,, 😉
@natalitimk ved som myslela ze ten dazdik by ich mohol lepsie uspat , tak to ti nezavidim taketo buntosenie , moj ale teraz spal prvu noc celu , tak keby ze je to uz pravidlo , tak by som bola stastna ...na a co mi je divne , ze spi od pol 9 a este stale spi , uz to budu zachvilku 3 hodiny 😲

ikusa11
16. apr 2012

@majulino a slivkovu hippku si skusala?je myslim aj vyziva aj dzusik.alebo susene slivky namocit vecer do vody,rano pomackat a dat spakat,hm?

majulino
16. apr 2012

@ikusa11 vyzivu aj dzus som skusala skusim este susene slivky dr povedala ze sme dehydrovani no ja pijem 5l na den a majko okrem mliecka este 400ml caju a 50 ml polievocky no u iba trikrat do tyzdna a nejem ani cokoladu ani banan nic co by mu mohlo uskodit

natalitimk
16. apr 2012

no hrozne počasie ☹ tak vydržať z 8mes. dieťaťom cely den v izbe,tak to chce nobelovu cenu 😒 hrozne som unavená,nech už chodí,potom to bude lepšie. 😝

krhlicka
16. apr 2012

@majulino hlbsie do lesa nie, zasa az taki ,,lesnici" nie sme. Z kliestov mam obrovsky strach, ale to by sme nemohli nikam chodit.
Fiha, to ako lekarka vie, ze je maly dehydrovany? nasa mala pije trosku vodicky (caj odmieta) a inak furt cuca moje mliecko. Zelame vam, nech sa co najskor malickemu ulavi🙂

krhlicka
16. apr 2012

@natalitimk pocasie hroza aj u nas, prave si lamem hlavu, ci ist von alebo neist. Ked boli mrazy, chodila som bez problemov. Teraz som nejaka leniva 😝 Asi sa premozem a vystrojim nas aspon na hodku, ked sa mala zobudi 🙂

ikusa11
16. apr 2012

@majulino dehydrovany???to fakt?

ikusa11
16. apr 2012

baby otazka,uz vam sedia deticky?alebo lepsie,komu este nesedia?mne nelka sedi tak nejak labilne,predklana sa dopredu,alebo pada doboku.ona je strasne rada na brusku,ja som ju sadat ani nedavala ale sem tam ked skusam,tak je to take ...nerovne.mna len napadlo,ci nemoze skodit,ze som ju tak strasne vela nosila..a nosim doteraz 😝

natalitimk
16. apr 2012

@ikusa11 -aj ja mam Nelku.Naša už dlho sedí sama 🙂 už jej nedavam ani vankúš,ale to bude tým,že zase ona na brušku nechce byť.dnes som ju trapila tak začala cuvať,tak prešla aj 3metre.Tak už len teraz čakať kedy začne do predu 🙂 🙂 🙂

natalitimk
16. apr 2012

@krhlicka _ale u nas cely den vkuse pršíííípomooooc 😢 😢 😢 😢

majulino
16. apr 2012

@ikusa11 fakt mi povedala ze sme dehydrovany aj ked ja si osobne myslim ze pri takom mnozstve tekutin sa to neda
aj moj majko donedavna sedel ak labilne prehybajuc sa z boka na bok no zacala som ho davat castejsie si sadat a je to teraz dobre sedi velmi pekne
on tiez chcel byt iba na brusku 😀 😀

mima1311
16. apr 2012

@majulino teda ze dehydrovany , odpadnem , pocuj a ty teda dobre das ze 5 litrov 😲ja ked som dala v ramci chudnutia 4 , som si myslela ze aky borec som 😀
@ikusa11 moze to byt tym , ze ked boli deticky spokojnejsie na brusku , sediet sa im tak neziadalo , ak ju zacnes davat , rychlo sa to napravi , posadi sa sama ? neboj , podla mna sa to hned ako zacne castejsie sediet napravi ..

@natalitimk aj moj na brusku bol nerad , nevydrzal tam vlastne dlho , tak sa hrabal do sedenia , tiez velmi pekne sedi , vie si sam aj sadnut aj na mäkkom aj tvrdom podklade , u nas vankuse za chrbtom ani nikdy nehrozili , nevydrzal sediet dlhsie ako par minutiek , uz bol zvrtnuty a trebalo ist o kus dalej , takze ani penovu podlozku na hranie nevyuzijeme , kazdu chvilu je niekde inde 😀

ikusa11
16. apr 2012

@mima1311 nie,nesadne si sama,kdeze 😨

mima1311
16. apr 2012

@ikusa11 tak este nie je pre nu ten spravny cas 😉 ked ten cas nastane tak sa posadi , ono to zväcsa je zo dna na den , ja som si pri mojom ani nevsimla kedy sa posadil sam , on skor sa postavil v postielke , ked lezal , chytil sa tyciek a vytiahol sa do sedu a nasledne sa postavil ...pred par dnami som si vsimla na posteli ked sme sa hrali , ze sa prevali na bok , zaprie sa ruckou a uz sedi ...robi to akoby to vedel od narodenia ....co on zas vobec nevie je lozenie , jednoducho sa aj postavi na styri , da jeden posun vpred a uz sa plazi , plazit sa ale vie nadzvukovou rychlostou 😀presmejdi tak vsetky izby ...

ninuska8
16. apr 2012

@ikusa11 matko je tiez najradsej na brusku, az donedavna vobec nesedel stale ho tahalo dopreu, na brusko, alebo sa zvali nabok, ale odkedy som ho zacala krmit v stolicke, tak sa to zlepsielo, asi len potreboval ukazat, ze sa da byt aj v takej pozicii🙂 ale nedavam ho dlho sediet, ani by sa to nemalo, az kym si dieta samo nesadne a riskujes, ze ked si ho raz dvakrat posadis, zapaci sa mu to a potom uz nebude chciet stvornozkovat...aspon mne sa tak stalo pri dcerke🙂
netrap sa tym, jej sa svaly spevnia, ked bude najma na brusku🙂
inak my uz asi tri dni riadne stvornoskujeme, je to parada a maly je z toho nadseny, dostane sa kde chce, aj tam kde by nemusel, uz sa ani nemozem kludne vytoto 😝

ikusa11
16. apr 2012

@ninuska8 ja aj ked ju taham za ruky do sedu tak ona herecka vystrie nohy a ani nahodou nepokrci 🙂 ona cche uz rovno stat 🙂 ale nedovolim dlho.

bejka82
16. apr 2012

@krhlicka presne kvôli tomuto u nás ocko zrušil spoločné spanie 😅 🙂

mimikett
16. apr 2012

ahojte mamicky, citala som tu o piti tekutin, ja som postrehla, ze v poslednej dobe mi kaka tak raz za tri dni a je to take tuhsie, predtym mi kakala pekne kazde rano. A moja ani Niniskina strava sa nezmenila. Napadlo ma, ze ci to nemoze byt nedostatkom tekutin. Rano ju nakojim, potom papa normalnu stravu- desiata, obed, niekedy chce mliecko hned po obede, niekedy az napriklad za hodinku, dve, zalezi od toho kolko spapa a za celu tu dobu mi vypije asi tri glgy vody alebo cajiku. Mne to pride hrozne malicko, ale naozaj neviem ako mam do nej dostat daco tekute. Flasky vobec nechce, so srkalkou sa skor hra, tak skusam normalne z poharika, to si da tak tri glgy a hotovo 😒 No neviem, mam pocit, ze vsetko potom dohana v noci 😝

mima1311
16. apr 2012

@mimikett podla mna mas pravdu ,len teda mas to tazke , netusim ako dostat viac tekutin , castejsie podavat ale zas moc vela aj tak isto nevypije , myslim ze sa to zlepsi ked sa nauci lepsie pit z pohara ...ja som malemu kupila tie flasticky s tymi sosakmi co sa z nich vodicka , cajik nevyleje , no moj sa s tym hra a kuse do toho , pit z toho nechce - nevie , slamku som neskusala , ja som praveze chcela trochu mojho odnaucit od flasky , on je taky cucos 😖 asi preto ze je na flaske od narodenia , mne sa zas opacne zda , ze moj vypije az moc , nemoze to byt tiez na ,, zavadu ? ,, on nema ziaden problem vypit 3-4 flasticky cajika za den , objemovo tak 150 jedna , teda rozhodne z pol litra vypije , aj viac a to ho obmedzujem este 😢 uz mu striedam cajik s vodou , aby ho tolko nemal , tiez to neni asi dobre take mnozstvo , ci ?
Zajtra ideme na poradnu , musim sa opytat dr, co ona na to ...mliecko mi total odmieta , som z toho nestastna , tak nahradzam bielkovinu jogurtami a kasami , vypije iba kasicku z mliecka , ciste mlieko nie , to pijaval poslednu dobu len v noci , vtedy vypil v poho v polospanku celu flasku , teraz uz v noci len pricucne trosku caju ak sa zobudi , tak aj toto mliecko odpadlo 😖

mimikett
16. apr 2012

@mima1311 fuuuu, 3-4 styri flasky- to mas pekneho pijana doma 😀 Pri nasom tempe to dame tak za rok 😅 Pit jej ponukam praveze dost casto. Skusim este tu slamku a susedka mi hovorila este o jednej pitke, tak kupime asi aj tu. Skusala som jej tam dat aj moje mliecko, ale to mi potom dva dni nechcela srkalku ani vidiet -asi sa zlakla , zeby dosla o prsko 😕 Jajajjjj.... Nas caka poradna buduci tyzden, tak som zvedava co Dr. povie.

mima1311
16. apr 2012

@mimikett no je to riadny ochlasta 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bejka82
16. apr 2012

@mima1311 presne tak, je aj moja. tak daj prosím ťa vedieť čo ti zajtra povie dr. na to. tiež mi vypije neskutočne veľa čaju a som je začala teraz striedať aj vodičku. a mliečko cez deŇ ani náhodou. v noci ešte aj ano ale cez deŇ eeee 😅 my ideme v stredu kvôli tomu k dr. na preváženie ale myslím si že s tým nie je problénm ale dr. ju chce vidieť pre istotu.

bejka82
16. apr 2012

@mimikett ja čo sa rozprávam s mamičkami čo ešte koja (len aby to vydržalo čo najdlhšie 😉 ) tak to sa všetky sťažujú, že im deti nechcú ani vidieť fľašky. tak niečo v tom bude s tým kojením. my to máme o trošku s tým ľahšie ale na úkor toho že nekojíme ☹

petruskavikik
16. apr 2012

Ahoj @mimikett. No je dosť pravdepodobné že má plné bruško a preto ti nechce papať už viac. Sprav jej vývar s ľanových semienok. Je to prírodný olej, ja ho dávam malej od 4 tého mesiaca, kedy sme mali obdobné problémy. Mala by sa ti vykakať do hodiny. Uľahčí jej to priechod čriev a malo by jej byť potom lepšie. Držím palčeky.