Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@bejka82 a preco idete na prevazenie ? zda sa dr. ze vazi malo , ci vela ? ja som zvedava ake cislo to dnes hodi malemu 🙂 myslim ze 9 by to mohlo byt , tiez striedam uz teraz s vodou , napije sa aj tej , ale cajik ma numero uno 😀 ja som davala najskor ten granulovany, ale len trosicku do flasky , nie ako pisali davkovanie , teraz som uz ale kupila taky sackovy bez cukru v lekarni od 6 mesiaca , mali ale rozne prichute a ze dve ecka , brutal cena za krabicku sa mi zda 😠
tak k tej čistej vode-môj syn pil len čistú vodu asi rok a pol.Tak ochutnal džús a teraz pije už len prichuťové tekutiny,nemusia byť veľmi sladke ale trocha tam vždy musi niečo byť.Nelka teraz pije tiež len čistú vodu tak som zvedava ako dlho 🙂
baby davate uz niektore sediet deti do kosikov v obchodakoch v potravinach?lebo s kocarom nechcem chodit,nemam kde nakup potom nalozit ,tak by som uz sama chcela ist,tak ma zaujma ci vy chodite.
@ikusa11 ahoj, nasa mala sedi ako maly nasraty Budha 😀 sem tam sa zakolise a supne sa na chrbatik. Ale do sedu sa sama nevie zodvihnut. O lozeni ani nehovorim. Ako som uz pisala, cakam na to salto vpred a vzad 😝 ale koniec zabavy....podla mudr. ak sa nam nerozplazi do mesiaca, mame ist kukucnut rehabilitacnu. Aj ked ja som ako mala najskor chodila, potom lozila....uvidime, co bude.
Ikus ty si odbornicka na vlasky.....ostrihat krpani ofinku, ked uz ju ma dlhu?....skocime aj s @katarina6 a slecnami k tebe 😉
@mima1311 no som sa jej pýtala na tie jogurítky a že mi nechce to mliečko. a že čo jej dávam papať cez deň, tak som jej povedala a že radšej nech prídem. ale mne sa nezdá, že by tam bol problém lebo s papkaním Chvála Bohu nie je problém i keď nepije mliečko 😅 tak uvidíme zajtra.
a ako ste vy dnes dopadli?
@katarina6 @petruskavikik
@ikusa11 dakujem dievcence za rady ohladne vykakania sa... Vcera aj dnes sme kakali- takze sme obe spokojne 😝
@ikusa11 ja som dala raz malu do kosika, ale nepacilo sa jej tam - no to bola unavena, mozno preto, skusim nabuduce. Inak v Tescu si mozes dieta aj priputat, co mi pride super 😉
@bejka82 no 8 mesacna poradna dopadla dobre , maly ma 9,200 g a 75 cm , hlavicku 44 cm 😀 no to cislo bolo aj minule , zeby mu nerastla hlava ? rozumoch ma az moc 😀
Prve co bolo sa opytala , ci sa uz sam posadi , tak zrejme by to uz deticky mali vediet v tomto veku , 😉 ked som jej povedala ze on uz mesiac stoji , chodi okolo postielky , skoro ju vyvalilo 😀 pytala sa ci si preklada hracky , ci ich chyta uz prstikmi ...pytala som sa o tu vodicku , resp. cajik , tak vraj to je vela co vypije , nemal by tolko , skor mliecko, vraj si tou vodickou nahradza to mliecko , zaplni si brusko , nemalo by dieta vraj pocas celeho dna -noci vypit viac ako 1,5 litra tekutin ...to urcite on tolko nema , ani ked sa pospocitava aj polievocka aj kasa .... ...vravela som jej ze mlieko mi razantne odmieta , moc sa jej to nezdalo , ze mu ho treba ...to viem aj ja , ale co s nim , jednoducho ho pit nechce , pytala som sa na jogurty , vraj uz mame urcite davat a ze aspon 3 mliecne jedla ma mat behom dna , kedze on uz nepije v noci , takze jeden pokrm je cely jogurt , druhy mliecny pokrm je vecerna kasa , vravela ze aspon 200 ml a ze teda este jednu davku treba do neho dostat 😖 , tak asi este aj na ranajky budem kasu robit , skusim este to mliecko , ale zatial to bolo bezuspesne z jeho strany ...vravela ze ma ,, mlsny jazycek ,, 😀 no bude po maminke 😝 😝 😝
A inac baby , uz som sa chcela davnejsie opytat , ale skleroza je dost hlupa choroba 😝 este ze neboli , akurat sa clovek nachodi 😝 .....moj maly ma na nozickach na hrubom palceku ,, na oboch nozkach ,, popukane nechty , neviem to tak presne opisat , akoby mal cez ne vodorovne ryhy , asi tri a ma ich take akoby hrubsie ...hned si to dr. vsimla , vraj mu treba este dokupit vitaminy aspon na dva mesiace na nechtiky ....nepoculi ste o tom ? ktore by boli najlepsie ? aj my vravela a ja trubka som zabudla , sa mi vidi ze na ,, ce ,, sa to zacinalo 😠 vraj to byva rodove , no nik to u nas nema ☹
@mimikett ja vozim maleho uz v tej stolicke - v kosiku , uz by mi v tom lehatku nebol , by ho asi rozlamal 😅 ale ked bol mensi a este nie tak extrem pohyblivy , tak som ho vyuzivala velmi casto , ked som nebrala vajicko , je to super 😉 @ikusa11 ja davam uz davno , paci sa mu tam ....
@krhlicka Nie , calcium to nebolo , 🙂 budem jej musiet volat a dohanbit sa aka som trubka 😠 , no ja som bola z toho nasho nervozna , dr. vypravala a vypravala , medzicasom jej zvonil niekolko x telefon , ja som toho mojho opiciaka drzala na rukach len v pamperske , tam bol taky hic a on sa len po mne skrabal a skrabal , metal ako ryba na suchu a sedel mi uz pomaly na pleci 😝 😀 😀 😀 mne tieklo az dole nohavickami 😝 total spotena ....ze do skolky 😝 😝 😝 😀 , este som rozmyslala ci to nemohlo byt calibrum ? - ale to uz je pre väcsie dietka asi od 3 rokov .....no asi este skusim najskor posmejdit po nete , co to na mna vypluje 😎
A ty si to mala v akom veku ?
Ahojte baby.clovek sem 4 ci 5 dni nepride a normalne sa straca! 😀 😀 ahojte vsetky nove co nepoznam a aj tie "stare zname" 😉 citam tu tolko tem,ze ani neviem kde sa pridat,ale radite si navzajom celkom dobre,tak sa nejdem montovat. 😝 len som vam chcela kocky napisat @gabika84 a @ikusa11 ze ten spanok mame v noci taky isty...ja som ale dokojila v 7 mes. 😒 takze malemu cecok tak nestaci akoby mozno sam chcel.ale za poslednych par dni sa mu podaril zazrak-nieco taha! je mozne zeby mi znovu pustil mlieko? 😕 😨 teda nic moc,ale raz za den sa z toho naje tak trosku a raz v noci....uz to tiez trva odvtedy vyse mesiaca..som na prasky z toho...najskor som si myslela ze zuby,potom nadcha,potom hlad, kadeco...ale uplne mu staci,ked si ho zoberem ku sebe a "koji" sa. fakt dufam ze ho to cim skor prejde, lebo asi budem musiet nieco zacat brat.uz to nezvladam cele dni aj noci s nim sama. 🙄
@mima1311 myslis Jakubka ze ma take nechtiky?lebo aj Pato ako lozi,palceky ma dolamane...ja som si myslela ze preto,ze sa mu nozky zapieraju ako lozi a m ozno sa zlomi vtedy ak je dlhsi...ak ti nieco ale poradila dr.aj ja kupim malemu.Myslim ze calcia ma dost.ale lamavost nechtov u takych deti je mi divna. 😒
A boli sme na kontrole u dr.ktora nas potesila, ze maly (maly..HA!!) ma 9600g a 73cm...takze viem preco ma boli zaludok ked ho natahujem po celom dni. 😉 a zas nas dojala,ze najblizsie bude ockovanie 😢
@dadulajda no on to nema zlomene na konci nechta , si pozri na svoj nehet a predstav si , ze mas na nom ryhy , myslim na tej celej casti nehta od konca az po zaciatok pri nechtovom lozku , ak nezabudnem , tak to odfotim , len to ho asi budem musiet zabavit aspon troma ovladacmi a mobilmi , aby bol aspon minutku bez pohybu 😝 ...niekedy byvaju na nechtoch take biele skvrny , po celej casti nechta , tak on ma vodorovne 2-3 ryhy z jedneho boku az po druhy ... 😢
No vahu mate peknu , ste o 400 g tazsi 😉 tak pri svojej vahe mas co robit ....
@dadulajda dadi, pokial maly taha a prehlta, tak asi tam este nieco mas! 😉 ja si stale myslim, ze cim viac dieta pije, tym viac sa mlieka tvori. samozrejme teraz moze uz produkcia trochu klesat (ale nie je to o velkosti prs- mne su zial uz tiez podprdy trochu velke ☹ ) ja mam skor problem (moja kamoska to iste), ze dlhsie trva ten spustaci reflex pri kojeni, tzn. Beli sa niekedy pekne namaka, kym zacne tiect. niekedy su to aj take 2 minuty, co taha naprazdno. ale potom uz v pohode. aj laktacna mi to potvrdila, ze je to kvoli tomu, ze telo postupne akoby znizovalo produkciu, resp. uz vie, ze babo nie je novorodenec, a tak potrebuje mliecka uz menej. ak ale chceme nadalej kojit a vyskytnu sa mierne "nedostatky" ci problemy, odporuca sa klasika, ako homeo Ricinus Communis, senovka, atd....
@gabika84 no teda , som si myslela ze babätka s tymto problem nemavaju , teda som o tom este nepocula , ani moji dvaja to nemali a tak ma to zaskocilo a najmä aj to ze dr. nad tym krutila hlavou a tu pocujem kolke mate problemik s nechtikmi ...cim to moze byt ? nepytala si sa ? moja vravela ze vitaminy , ze mu nieco chyba ...
Dievčatá, nieviem už kto tu dal ten recept na príkrm z červenej šošovice - ďakujem moc, malinkej moc moc chutí. šupnite sem ešte čo varievate také netradičné..... nech sa poučím - ja som stará škola.
@mima1311 no ja ti tiez tie maleho odfotim teda. 😀 a kukam ze maly nechce mliecko?? 😕 ty kojis?ci umele nechce.lebo s tymi 3mliecnymi jedlami denne je to sice super,lenza ja mozem snivat,ze by moj maly zjedol cely jogurt,alebo 200ml mlieka na jedenkrat...akoze ja fakt netusim z coho ma taku vahu.on ked vypije 120ml tak si hovorim..hmmm bol hladny. 😅
@gabika84 no ale mne odislo natotalku.on presne ako ty hovoris ze postupne "pusti" to len za poslednych par dni.a nenaje sa z toho..on uz pije umele a na mojom sa len uspi a obcas si pricucne kustik 😉 no vies co ja mam pocit ze mam mensie prsia ako pred tehu normalne!je to mozne? 😕 akoze som aj chudsia o 3 kila ako pred tehu ale mne su vsetky podprsky velkeee. 😖 to budem v lete zase vyzerat v plavkach 😝
inak ricinus som skusala,moc to nezaberalo,newem ci som to dobre jedla 😒 a ked som si v lekarni pytala senovku,sa ma spytala to prehanadlo? a ja ze nie...a ona na mna kuka jak puk ze inu nepozna 🙄 😅 tak to nemam..
@dadulajda moj je na umelom uz od porodnice , ja som len do temer 2 mesiacoch prikojovala , co cici dali , tak na 1 flasku denne , viac ani kvapka ...tak mas asi take vydatne mlieculo , teda mala si , ked ti z neho tak pekne prospieval ....moj da na sup cely jogurt + aj niekedy cely banan , alebo aspon piskoty , kase urcite vyse 200 , je jedno ci riedka ci husta , dakedy aj 250 ...
@katka121 -aj ja som včera kupila červenu šošovičku teraz ju varím,tak som zvedava 😒 lebo naša je hrozna čo sa týka jedenia.Skoro nič nechce.
@ikusa11 -naša už tiež vozí a veľmi sa jej to páči,len musím dáveť pozor lebo chce olizovať ručku tak asi tiež kupim ten antibakterialny gél.
@dadulajda no rad sa aj ponosi 😀 , rad je v choditku aj na zemi , len tu zem u nas praktizujem jemu u zadku 😠 stale sa niekam skriabe , bude horolezec , je tym priam posadnuty , bojim - bojim ze si ublizi nestastne , tak prdlajs spravim , on by tak vsetko sam , za ruky sa moc vodit nechce , pochvilenke si sadne , musim ho pustit a ide si po svojom 😠 😝
baby ja ked čítam čo všetko vaše deti pojedia ☹ tak až mam strach o našu čo tobude dalej ☹ ved ona skoro nič nechce.ranajky žiadne to si hovorím,že je najedena z noci ☹ kedže vstava aj 3krat 😒 potom obed niekedy ale to musia byť zemiaky ,lebo polievočky nechce žiadne 🙄 olovrant ešte banan zje ale čo sa týka jablka tak to vôbec ani surové ani uvarené 😝 tak už jej začinam davať kremiky kedže tie spapa a večera ako kedy.Tak ja neviem čo s tým ☹

@mimikett ....no ked ti zacala menej kakat, tak skus viac kojit, alebo jej rob redsie prikrmy.... Mne zatial len asi 2x tak spravila ze sa vykakala az na 3den, no vykakala sa......tak som si len poznacila ake jedlo to bolo, ze to jej davat nebudem ked ju tak zapeka...... alebo prikrm spravim viac vodovy.... tzn. bude tam mat aj viac tekutiny, aj sa lepsie vykaka..... Ja si to trochu vsimam kedy take tvrde hovienka kaka.... a tusim ked menej kojim, ze jednoducho menej pije, tak je to tvrdsie...... Mne mala vodicky vypije tiez len par glgov..... ale davam jej vzdy po prikrme, teraz vacsinou z poharika, lebo zo slamky mi robi bublinky :-P opica jedna.... no skusam aj nadalej slamku, flasku so sosacikom, aj poharik.....
Mne dnes mala kakala asi 4x..... fuuuj to smrdelo! :-O Najskor tvrde... a potom redsie a redsie.....
@bejka82 ... co sa tyka toho cajiku... nedehydruje nahodou? sa mi cosi zda, ze on funguje ako kava - vsprudi, ale dehydruje.... ale nie som si vobec ista...... ja caj nedavam vobec, potom si zvykne na tu chut a nebude chciet vodu.... a Voda je najlepsia tekutina.... Ja doteraz neviem pit samotnu vodu, moja mama ma tiez cajikovala, ale davala aj vselijake sladke pitiva.... a neviem sa na cistu vodu naucit......
A to by aj mna zaujimalo ako vam dr. moze zistit ze su deti dehydrovane..... Nepytala sa nahodou kolko plienok spotrebujete za den? lebo inak nechapem ako by to mohla zistit... Prip.dieta by bolo take unavene, neaktivne.....alebo jedine kruhami pod ocami deti sa to zistuje 😀... ze vraj clovek malo pije ked ma kruhy pod ocami.... ak to teda nema zdedene 😀.....