Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@katarina6 ja mam ucet v tatrabanke od mojich studentskych cias. tento sporiaci mam v ramci bezneho, takze zan neplatim. nechodia mi naspat peniaze 😀 to si asi celkom nepochopila. ale ked kartou zaplatim napr. 40 Eur, z bezneho uctu sa mi strhnu este 4 dalsie Eura a idu na ucet sporiaci. je to vlastne len o odkladani penazi. mozes si sama nadstavit, kolko percent z minutej sumy ti pojde na sporiaci. ja som si nadstavila 10%, ale ked niekto nema tolko prostriedkov, mozes si dat trebars len 3%. tak sporis centik k centiku 🙂 vsetko sa da riesit aj cez internet banking, cize ked raz nebudem mat peniaze, mozem mesacnu sumu a percenta z nakupu znizit, pripadne sporenie zrusit. ten ucet tiez nie je terminovany, kedykolvek si mozes peniaze presunut spat na bezny ucet. je to v podstate take sporenie do online pancuchy 😝
@katarina6 a este k tomu sporeniu: chcela som otvorit nejaku tu poistku pre Belu (tusim to bola Farbicka od Allianzu, robi tam moja znama). jedna z "uzasnych" veci je, ze si to mozes vybrat az po 18 rokoch. to by sa stale dalo nejak prekusnut, ale sranda je, ze to vlastne nemozes vybrat ty, ale vyhradne len tvoje dieta po 18tke. sice to zabrani tomu, aby peniaze minuli rodicia, ale rozmyslala som aj takto: ja budem kazdy mesiac ako blb odkladat 50 Eur pre Belu. z nej mozno do 18tky vyrastie shopoholicka, v den 18tich narodenin pojde do sporitelne, vyberie v prepocte na koruny 325 000.- a nakupi si za to topanky a kabelky 😔 to som trochu prehnala, ale chapete, ako to myslim? nemyslim si, ze kazde 18 rocne dieta je schopne zodpovedne disponovat s takou ciastkou. my si predstavujeme, ze si to odlozia na horsie casy, budu sporit dalej, daju to na auto/byt, ale co ked nie?
@gabika84 jasné, najlepšie bude keď už bude teplo 🙂 ja by som brala aj oravu, my tam máme starých rodičov 😀 😅 akurát sme u nich a ten čerstvý vzduch malinkej asi veľmi prospieva, pretože mi ráno spala 2,5h, neskutočné dačo 😕 tak som rada. to asi jej ten tatranský vzduch doma nestačí 😀 😀 Bože tá somnou zametá 😀 😀 😀 ale aj tak ju zbožňujem 😉
@bejka82 no co,boli ste pod vodou?nelka vcera bola 3x a v pohode,len ju musim ja ponarat,nepaci sa jej velmi instruktorka.mame tam jedno take zlate dievcatko,to place ked uz ju vidi,chudatenko a ona ju tak v placi ponara,tak mne je jej tak luto,to by som ja nedovolila,ja uz som mala aj rec pripravenu,keby ma prehovarala.nelka bola trosku taka vyplasena ale rychlo sa ukludnila...poklad moj
@gabika84 aha, 😀, online pancucha to je dobre 🙂))... tak to potom asi nie, lebo ja nakupujem casto a z kazdeho este keby nieco dalsie strhavalo 😀DD, to by som mala dost nekontrolovane..... Ja jej platim 15Eur cisto sporenie a 3 Eur tam je nejake zivotne poistenie - proti urazu atd..... keby mala tak dostane peniaze.....
no a zakazdym este ked mi niekto da pre malu peniaze, hned to tam supnem na ten ucet, napr. dostala teraz za zubky 😀, ze jej vyliezli od prababky, aj babky, bratranec poslal peniaze k nar., a tak.... dokonca sestra jej tam chce posielat kazdy mes. 5Eur, hovorim ze to nie, to je vela, o chvilu budem mat dalsie deti, ved to sa nedoplati 😀DD potom budem mat vlastne.... staci len ked bude mat sviatok nejaky a hotovo.... 🙂 aleto takto za zubok 😀DD, bolestne.... nepravidelne......
Ja mam toto zivotne poistenie tiez do 18tky a neda sa to kedykolvek vybrat, nejako najskor az za 2r., ale vraj ak by som urgentne potrebovala mozem aj skor, len asi to bude spoplatnene..... Ja sa toho nechcem chytat, ani to brat ako moje peniaze...... tak dufam ze to do 18tky vydrzi...... NO a s tym vyberom, ja som sa na to konkretne nepytala ci to moze vyberat len mala, ked bude mat 18r., ale myslim si ze nie, ja som napisana ako zakladatel uctu, a jednoducho, ak by som aj videla ze je pojasena v 18tich, tak jej tie peniaze nedam, resp. nepoviem jej o tom ucte a hotovo! 🙂 Pockam kym dospeje.... nejako jej to predlzim.... alebo pojde do banky len so mnou a tie peniaze jej vezmem, urcite na mna nebude volat policajtov 😀DD, to by velmi trpko olutovala! 😀. Ja to skor beriem, ze budem sledovat ako sa vyvija ake ma zaujmy, ak bude nieco drahe potrebovat na svoj konicek aby sa zdokonalila a bude stale plakat ze jej to nekupime, tak jej poviem v 18tich ze si to moze kupit za svoje peniaze.....🙂, takze to budem tajit ten ucet, a az bude mat rozum tak jej o nom povieme 🙂......
@gabika84 Aj my máme pre obe deti Farbičku, ale naše to majú tuším do 21 rokov. Dali sme to tak, aby mali rovnakú sumu, platíme 1 x ročne, super na farbičke je, že tam je aj poistenie na cesty do zahraničia v cene.
Ono aj treba myslieť na to, že ak chcete mať ešte dalšie dieťa, budete mu chcieť dať toľko isto ako prvému.....takže ak plánujete ešte potomkov, žiadne premrštené sumy.....
A nepodceňujte svoje dievčence !!! Mamičky, mamičky, to sú čo za katastrofické scenáre - že shopoholic 😀 😀 😀
@katarina6
@katka121 nikdy nevies 😀 aj kvoli tomu cestovnemu poisteniu som na to myslela, kedze my dost vela cestujeme (resp. este planujeme cestovat), ale pani vravela, ze sa to vstahuje iba na europu, co by nam moc nepomohlo ☹ s tym, ze treba mysliet na druhe dieta, to je pravda... zatial nan nemyslim 😝 ked pride, necham platit poistku tatovi 😅
@katarina6 @gabika84 vdaka za tipy na sporenie pre baby kocky, sa na to chystam uz 8 mesiacov 😀
Baby aj u vas sa jeduju krpci, ked nieco nedovolite,? Nasa mala sedi v stolicke na krmenie a pisti jedna radost, lebo by chcela otvarat skrinky, kde mam hrnce a vyhadzovat 😝Tak vie zapistat, ze na chvilu neviem, ci som ozaj neohluchla 😕Alebo hra sa babkinym mobilom, ta jej ho potom nachvilu vezme a slecna sa jeduje akokeby sme zrazu 5 deticiek doma mali, tolko kriku 🙄
@ikusa11vrci pri jedle 😀 asi aby jej ho nikto iny nezjedol 😝
@bejka82 veru, toto nase male sidlo si uz vie dupnut, az na 5te poschodie je cut ten piskot 😉
no baby tak ja som bola vcera dat robit nelke pas,taka sranda,normalne ju fotili na pas 🙂 🙂 dala som jej aj stipcek na tu jej miniofinu,ze akoze dievca 🙂 dufam,ze ma tu neukamenujete,rozhodla som sa pomaly odstavovat nelku od mliecka.a tak ma zaujma,tie co nekojite ale davate UM ako vyzera vas jedalnicek,kolko krat v noci papaju deticky mliecko a aj kolko ml.nelka mi nutrilon vypije,chuti jej,takze napapana bude a tolko si ju potulkam,ked to bude potrebovat.no ved uvidim ako to pojde a ked bude cicu vyzadovat,tak to posuniem o nejaky mesiac.
@ikusa11 ahojko, no to si neviem predstavit ze fotka maleho babtka, sedela ti alebo ako ju fotili? my sme chceli ist toto leto do zahranicia a skvele si to nacasovali s tymi pasmy...aby zarobili...a na kolko mesiacov, rokov plati pre mimco?
a odstavovanie, je to tvoje rozhodnutie, ale aky vyznam je odstavit dieta a dalej ho nabchavat umelym mliekom? to len tak som dnes nad tym rozmyslala, lebo som bola u mojej dr, lebo som teraz pre zmenu pn ja, kedze deti su uz zdrave a zacala ma poucat ze odporucaju kojit do 6mesiacov a potom odstavit.... 😕 ... no ja som prvych kojila min., rok az rok a pol....a chcela by som aj malu, sice uz pomaly zje vsetko co nezje ju, ale neche pomackane, dam jej do puse kruzok uvarenej mrkvicky a ona to sama pomacka..a este nema ani jeden zub... 😅 ...davaju si nacas...
@emily3 no tak ked som tam sla tak mi akurat zaspala,cakala som,ze tam bude vela ludi,ale hned sme prisli na radu,tak som ju musela zobudit,cakala som plac velky,ale nic,zlata bola strasne a pekne mi ju odfotili na prvy krat.mala som ju na kolenach a len tak som sa vytocila,aby bolo biele pozadie.platis 8eur a pas plati AZ dva roky 😖 .
takze nemackas,nemixujes?nelku napina ked citi kusky a nema rada ani velmi huste,skor take polievocky.a to ma 4zuby.
@susanq keby sme boli v sukromke tak to tu vybalim,ale je to tu na mna velmi verejne.ale niesom o tom ani ja uplne presvedcena,takze ked nelka zaveli,tak ideme dalej 😀 zvlastne mam pocity,pritom simonku som tiez kojila 9mesiacov a vobec som nemala vycitky,islo to uplne bez problemov.
@ikusa11 -aj ja by som už chcela pomaly odstavovať 😒 aby som potom stym nemala problem 😉 ked bude staršia mudrejsia, 😝 ale one je už asi dost mudra teraz kedže žiadne mlieko nechce.ani um. ani kravske. ☹ skusala som už aj to 🙄
@natalitimk tak budes musiet asi viac druhov poskusat.nelka vypije nutrilon,takze potom to budem davat.
ja si myslím, že to je každého osobná vec kedy prestane kojiť. a na UM nie je nič zlé, pre Boha však ženy ktoré nemôžu kojiť by potom čo robili ak by to bolo také hrozné??? jasné že kojenie je lepšie ale aj UM je ok. nemôžte to tak odsudzovať! však my sme boli tiež na tom vychované a sme tu 😅 😕 a ja som od jedneho dr. čo robí na sone počula, že je z ich hľadiska lepšie kojiť do 6mes., že ženy kt. kojili dlhšie majú vačšiu šancu na r......(to radšej ani nenapíšem) to aby každého obišlo 🙂
@ikusa11 a ak si sa tak rozhodla a nie si si celkom istá, ja by som ju cez deň kojila a na noc by som jej dala UM. 😉
Baby chcem sa vás spýtať či neviete poradiť čo mám robiť s mojou herečkou. POsledné dni sa mi v noci budí každé 2-2,5h a to mi už spala aj 5h vkuse. nemám ani šajnu prečo to tak je 😝
a dnes sme sa aj my pridali k 8 mesačníkovým detičkám 😀
@bejka82 no vitajte medzi 8smickarmi, zelame vela zdravia a usmevov malej princeznej 😀 netlaci sa jej dalsi zubok? ja som tu pisala minuly tyzden, ze mala sa tiez stale budi a nakoniec v nedelu vyliezla spodna dvojka. Teraz sa tlacia horne dvojky, budeme mat doma upirika 😕 Dnes nas babka vyzbrojila homeopatikami CHamomila nieco...
drzte sa kocky 🙂
@ikusa11 jasne, ked to tak citis a mala to zvladne, preco nie. Ja som ten pripad, ze furt len tricko vyhrnam, vsak treba dodrziavat pitny rezim 😀
@bejka82 cez den prave uz tak vela nekojim,ked jej aj dam tak musi mat ticho a klud,lebo ked pocuje svoju sestru alebo ju nieco zaujme tak sa hned pusti a taha sa hore,nech ma lepsi vyhlad.ja to asi prave opacne urobim,cez den pomaly prestanem,ved uz aj jogurt dely spapa a v noci este pokojim,nech sa mi pomaly znizuje tvorba mlieka.kolko krat pije este sofi mliecko cez den?a v noci?a kolko ml?
@krhlicka ale ved aj ja som tak robila,mrzuta bola dala som cicu a hned bola tisko,zaspavala na cice,vonku sme boli,caj bol studeny,tak som jej dala na lavicke.teraz mi uz zaspi cez den na brusku,hladkam ju po chrbatiku a za 5minut spinka,v kociari zaspi bez problemov,vecer vypije kasu,pomojkame sa a spi.len v noci je vela hore a cucka,cucka a cucka.ved aj teraz som uz pol hod.hore,herecka nastastie este zaspala.toto si celkom neviem predstavit,ze ci sama zaspi este napr takto o piatej rano.no ved uvidime.pomaly a postupne to urcite zvladneme bez placu a v klude.
ja len k tomu kojeniu vs. UM 🙂 tiez som Kikusu kojila do 6 mesiacov a odvtedy je na Nutrilone - nemali sme ziadne problemy (klop - klop), mliecko jej zachutilo hned na 1. krat a u nas to vyzera teraz v 8 mesiacoch takto - o 6stej rano 150ml mlieka, o 15stej 150ml mileka, pred spanim 150ml a okolo 1dnej v noci 150ml.
Chcem sa vas spytat baby, co mate deticky jedaciskov, co im davate papat na obed? Lebo ked mojej malej dam zeleninka + masko 250ml, tak za 2 hodiny pyta jest 😅 neviem, cim by som jej to mohla zahustit. Co davate vy na obedy?

ale ste popísali.... ked ste pri tých finančných produktoch, ja som nedala malej žiadne sporenie, zrejme len zriadime stavebné sporenie... riešila som to tak, že som zvýšila životnú poistku sebe 🙂 (od dvoch rokov je tam poistená aj malá) ........... došla som k záveru, že sa tie peniaze na klasickom sporení maximálne znehodnotia.... a teraz ich mám aj tak málo na to, aby som ešte sporila, lebo presne ako napísala @gabika84 oplatí sa až pri vyšších sumách..... a začala som výrazne raziť teóriu, že treba zarobiť, nie ušetriť 🙂 a keď ja budem zdravá, verím, že nejaké peniaze obstarám.... (platí aj o manželovi 🙂)))