icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

danielka2ko
26. apr 2012

@natalitimk aj naša zbožňuje takéto vecičky 🙂 budú z nich určite gazdinky 🙂
@dadulajda a s hračkami je to aj u nás tak, kým varím a malá sa pri mne hrá vyzerá to tam ako po výbuchu 🙂
@tintus aj naša teraz málo papá, zo začiatku to šlo veľmi dobre, ale teraz sa to riaden pohoršilo, neviem prečo...tiež je pre ňu MM to hlavné, len oja nemá 10 kg :( má 7,5, ale šidlo to je teda riadne 🙂
@ali76 ani sa nenazdáš a bude sedieť, naša malá za týždeň urobila také pokroky, že som len pozerala, to príde, uvidíš 🙂

lujzabb
26. apr 2012

Ahojte maminky...tiez mam doma augustovciatko...dievcatko. uz som to tu chvilu citala a rada sa k vam pridam.
citam, ze uz davate jogurty...ja som skusila klasicky biely smotanovy...to boli ksichtiky 🙂 zjedla dve lyzicky a potom to vygrckala 😒

bejka82
26. apr 2012

@mima1311 ty, to je supeeer 😀 😀 ,,ja nič ja muzikant,, bude určite nejaký šéf 😀 😀 😀

bejka82
26. apr 2012

@viva02 to je super otázka, tak to ja riešim furt. vždy ju tam mám obloženú, už mi pride ako obložený chlebíček 😀 😀 😀 aj už sa mi pokúša aj vstať, tak už sa búcha aj tam. 😝 Bože moje malinké doudierané 😅

viva02
26. apr 2012

@lujzabb Ahoj 🙂

No ked uz sme pri tom grckani, nas maly strasne vracal po prikrme s vajecnym zltkom. Bolo to pred 3 tyzdnami a v pondelok som mu opat skusila dat zltok, ci nebude mat reakciu a opat mal silne vracanie. ☹ Moze sa takto prejavovat alergia na vajicka?
Pritom v minulosti uz zltok mal cca. 3x a bol v pohode...

viva02
26. apr 2012

@bejka82 Ved to, ze malinke sa snazi vstat, stvera sa po tyciach a pri tom pada na vsetky strany, teda do tych tyci na postielke. Alebo sa po styroch rozbehne v postielke a neodhadne asi rychlost alebo co a ako baranidlo narazi do steny postielky, do tych tyci. No hlavka stale doudierana. Tak sme uz aj my oblozili postielku. 🙂

lujzabb
26. apr 2012

@viva02 tak to neviem ci to moze byt alergia....mozno mu len nechuti..moja zas zltok miluje.ked jej ho dam, tak zje cely poharik.
este by ma zaujimalo ci davate do jogurtov aj domace dzemy...dakde som to uz citala ale nie je to potom velmi sladke?

lujzabb
26. apr 2012

@viva02
@bejka82
pridavam sa do klubu doudieranych hlaviciek 🙂 moja mala je poriadne aktivna, len sa dacoho chyti a uz aj stoji...cely den nic ine nerobim len ju chytam...ona totiz ked sa postavi tak sa pusti a zatlieska si 🙂
uz sa to teraz lepsi lebo sa naucila padat na zadocek..ale aj ked nepada na hlavu tak za nou bezim...pre istotu..no a to sa nabeham 😝

mima1311
26. apr 2012

@lujzabb pises o mojom malom ? mne dnes uz bolo skoro az do placu , ja mu uz nestacim 😝 , som sa tesila ako pako , ze uz je vecer a ide spat , som total odrovnana , len na neho ciham 😀 kde je a kde sa momentalne aktivne skriabe , co na neho moze spadnut , odkial on moze spadnut , kde sa buchne , o co sa buchne , ci nieco nezhodi .......este by som dlho vsetko vymenovavala ....aj tak som dnes neustrazila , 😠 zhodil zo stola v kuchyni skleneny hruby podnos 😲 na nom mam solnicku , korenicku , stojan na sparadla , stojan na servitky a cukornicku ---to bola rana 😲 , nastastie sa nerozbil , ani sa nic nevysypalo , nechapem ako 😝
V postielke uz znicil kolotoc , strhol ho dole , aj ten prisrobovany stojan 😲 a na ten kolotocik ,na tu konstrukciu kde drzia hracky skocil a bolo po nom , iba strojcek ostal 😠 , teraz som mu tam dala zeleznu tyc a na to baldachyn , som ho nasla na nom visiet ako kocura , ja uz z neho nemozem , kde berie tolko sily a energie , uz so mu aj par x capla ,, nezne,, 😉 po rucicke ...nepomohlo , len sa nasral a skrecaaaaaaaal , ked poviem NIE TO NESMIES tak spusti taky rev , ze mi ide hlavu urvat , no rastie nam pekne kvietko 😝

mima1311
26. apr 2012

uz som sa vyzalovala , je mi lepsie 😀 , cakam na polutovanie 😝 😀

Baby mne dnes maleho pripieklo 😲 😝 , nechapem ako , bol nakremovany , ale len obycajnym kremikom 😢 , musim faktor kupit , bol v kociku , na nom strieska az pred oci stiahnuta , teda do tvare mu nesvietilo , pridem domov a on akoby mu lica a nostek vymaloval ,som ho nahrubo teraz ponatierala , bude mat citlivu pokozku ako ja , ale ako je to mozne ? zeby ho chytilo napriek vsetkemu ?

krhlicka
26. apr 2012

@mima1311 mimus, zase som sa nasmiala 😀 mate doma Tarzana tusim, nechce prist trosku priucit aj nasu malu 😉
My nemame doma taku sportovkynu, ale teda aj ja som rada, ked ju ulozime do postielky a trosku vylozime nohy...a to nie je ziadna divozienka, len taky tulenik zlatucky 🙂

baby viacere pisete, ze davate jogurty, ja sa nanho chystam v 10tom mesiaci, vsak mala pije moje mliecko...ale tiez nam mudr. odporucila od 8meho mesiaca.

mima1311
26. apr 2012

@krhlicka sa ti to smeje , pockaj , dam ti ho na prazdniny 😝 som uz z neho besna , presne TARZAN , si to vystihla , to ze uz par x visel na zaclone ani nespominam , mame take dlhe tie nitkove , az po zem , sa ich chyti , drzi , vytiahne sa o ne a visi 😠 , som uz 2 x ho tak nasla , teraz ich usposobujem tak , ze na nich viazem uzol velky a tym sa vydvihnu hore , uz na ne nedociahne 😝
Ak nemas potrebu davat jogurt tak pockaj , vsak ak prospieva , co prospieva 😉 a chuti jej nieco ine , nic sa nestane ak vyskusa neskor , myslim ze v tvojom mliecku ma vsetko co potrebuje co sa tyka bielkovin a zivin 😉

lujzabb
26. apr 2012

@mima1311 tak mame podobne deturence...moja ma baldachyn nad postielkou a pravidelne na nom "visi"...to uz ked vidim z kuchyne tak ma vzdy obleje pot ze ci to tentokrat stiham zachranit...tiez by som mohla dlho menovat jej aktivity 🙂
mne je do placu ked ma uz boli chrbat a ruky z toho nosenia...od 7 mesiaca je na mna hrozne naviazana a ked si ju nevezmem na ruky tak doslova krici "aaaaaaaaaaa" alebo ked ma nevidi tak to iste...dnes som ani na wc nemohla ist...nakoniec som ju musela zobrat so sebou 😅

mima1311
26. apr 2012

@lujzabb tiez chodime spolu na wc obcas 😀 😀 😀 , ja som sa uz par x chystala baldachyn zrusit , ale zas vzdy som ho chcela a az teraz pri tomto ho mam , tak mi je to luto , no uvidim dokedy ma to bude bavit ho stale zachranovat a chytat z neho ...to kricanie tiez poznam a beda prebeda keby ze akolo neho prejdem a ,, nevsimnem si ho,, to vie tak prelutostne plakat ze az 😢 , vzdy ho aspon musim pohladkat alebo sa na neho usmiat ....moj ale ked pride mm , tak sa zavesi na neho , sa nemoze ani preszliect , tak aspon chvilenku si spocnem , ale fakt len chvilenku , poväcsine za chvilu mm zdrha 😠

krhlicka
26. apr 2012

@lujzabb ahoj, s tym vysenim na mamke je to aj u nas tak 😉 hrame sa spolu, odidem nenapadko do kuchyne, mala sa hra s niecim a zrazu spusti. Ale to je taky rev a piskot, az mi usi trha 🙄

krhlicka
26. apr 2012

@mima1311 praveze my by sme potrebovali aj nejaku akciu, lebo nase knednosidlo si tiez vyzaduje dost pozornosti....podajte mi taku hracku...nie tu nechcem, chcem inu a krik k tomu. Tiez vie byt poriadne jedovita... Ale ked sa na mna usmeje, ci pokrci nostek ako jezko...juj by som ju zjedla od lasky 🙂

lujzabb
26. apr 2012

@krhlicka na jednej strane mam dost z toho nosenia...ale zas ked sa ku mne prituli, hlavicku si polozi na mna, tak som v siedmom nebi 🙂

ikusa11
26. apr 2012

caute baby,dakujem za vase nazory a odpovede ohladne toho papkania a odstavovania,dva dni som mala mimo pc a teda ste tu poriadne popisali,ale vsetko som precitala. 😉

danielka2ko
26. apr 2012

@mima1311
@lujzabb tak to sme tri co mame podobne deticky, ja uz rozmyslam ze malej prilbu na hlavu kupim 😀 chranice na kolena uz ma 🙂 sice ich vacsinou az na lytkach ma, ale ma 🙂 na wc tiez spolu, ked ju nezoberem, necham na chodbe po chvili dojde, ked okolo nej prejdem a si ju nevsimnem, taky zalostny plac ze ju beriem hned na ruky jak mi je jej luto 🙂 a do zaclon si velmi rada utiera rucky po obede 😀

danielka2ko
26. apr 2012

a este som sa chcela spytat, aky krem na tvar -s ochrannym faktorom je dobry? Chystám sa zajtra do mesta, tak by som ho uz aj kupila , dakujem 🙂

gabika84
26. apr 2012

ha, vy- blede tvare- to mate tazke, to Beli len tak rychlo neprihori 😝
@danielka2ko vyskusaj urcite lekaren, tam ti poradia. viem, ze dobry je aj Daylong napriklad. 😉

tak ja som dnes mala tiez o zabavu postarane. varila som pre Belu obed v kuchyni, nechala som ju hrat sa v postielke. pri prebalovani si uchmatla flasticku s osviezovacom vzduchu pre babatka. taky prirodny, so silicami, s pumpickou navrchu. tak som jej ho nechala nech sa hra. ako si tak varim, zrazu si uvedomim, ze je nejak podozrivo ticho. a ticho byva vzdy zradne! 😕 😝 vyjdem na chodbu, ze hm, ako to tu vonia. potom ma napadlo, ze pochybujem, ze vie Bella pouzivat pumpickovy sprej 😀 vojdem do izby, srobovacia flaska otvorena, Bella komplet mokra, mokra plachta, mokry matrac. 🙄 a ona si prehadzuje flasku z ruky do ruky, ticho ako myska...tak som ju prezliekla, matrac vytiahla a popri miesani obeda som jednou rukou fenovala matrac v kuchyni. v tom sa otvorili dvere- madam sa pribatolila do kuchyne. zacne sa- klasicky- hrat s tym najspinavsim, co moze byt- metla s lopatkou. vypnem fen, beriem Belu, ktora by hadam aj v smetnom kosi skoncila. 🤐 dam ju na druhy koniec kuchyne, o chvilu plac. zacala sa stverat hore a cely matrac ju privalil. dieta nikde, len matrac beha po kuchyni 😀 u mna, samozrejme, ziadna lutost- sama si sa tam dostala, tak aj aj dostan spat. samozrejme to o chvilu zvladla. Niekedy je to u nas fakt na prasky 🙂

gabika84
26. apr 2012

@maxa77 a aky poharik mate? ono ked si dieta zvykne na flasku- je to makke a tecie to same, tak sa tazko zvyka na poharik, pri ktorom sa musi "narobit", aby nieco vypilo. Bella to pochopila hned na prvykrat, ako sa z neho pije, napriek tomu ho odmietala. davala som jej tam vodu, cucla si, zaksichtila sa a nechala tak. raz som jej tam dala ten hippkovy caj na skusku- mizol len taky fukot. tak som zistila, ze ho vie velmi dobre pouzit, no nechce vodu. sladeny caj som ale nechcela davat, tak som zvolila kompromis. kupila som detsky caj Leros- sice je to caj, ale aspon v nom nie je ziaden cukor. kupila som jahodovy a Bele vcelku chuti. poharik mame Momma. neda sa prevratit, ma super uska na drzanie, je primerane velky-maly, takze nie je tazky, vobec netecie a ten sosacik nie je umelohmotny ale taky tvrdy silikon.

danielka2ko
26. apr 2012

@gabika84 Ďakujem za tip 🙂 a že my, bledé tváre 😀 😀 😀 A ako tak čítam, tiež máš doma veselo, podarené sú tie naše deťúnce, každý deň niečo nové vymyslia 🙂

verka
27. apr 2012

baby k tomu opalovaciemu kremiku, ja pouzivam pre vsetky tri deti La rochce, faktor 50 pre deti, teraz je akcia, s gelikom po opalovani za 20 eur.... ja si pri detoch na toto fakt davam pozor, odkedy su na svete.....

maxa77
27. apr 2012

@gabika84 mame Lovi a aj Mam.. mne sa tie naustky nezdaju nejake extra tvrde.. raz som skusila v noci dat mu cajik z poharika a zacal pit pekne ale asi po 10 sekundach zistil z coho pije a dalej nechcel.. musela som mu to vymenit za normalnu flasku.. no hrozne s tymito detmi aky vedia byt spekulanti.. 🙂 donedavna sme mali velky problem vypit aj s normalnej flase inu tekutinu ako mlieko.. vodu vobec, caj sackovy vobec, ovocne stavy vobec, jedine co vypije tak granulovany caj a aj to len vtedy ked pozera v telke reklamu, je zaujaty a nevnima ze pije.. ked sme vonka tak sa mi vobec nenapije.. dufam ze v lete sa rozpije ked bude horucavy

majulino
27. apr 2012

ahojte mamicky pomozte mi prosim som v kuse nervozna kricim na maleho v kuse place hryzie ma nepomaha nic ani plac ani po zadocku nic on nas totizto ked nemal zubky takto budil je to na nevydrzanie a do toho moj mm ze som bordelarka lebo mame neporiadok no aby pohol s prstom to nie v kuse sa na nieco stazuje najnovsie ho boli chrbat lebo majko chce byt pri nom ked sa vrati z prace ☹ 😢 no maminka si nemoe ani lahnut ani nic leo ked ma nevidi je zle som zufala......

natalitimk
27. apr 2012

@majulino -to maju teraz naše deturence najhorsie obdobie ☹ ,treba vydržať 😖 kym sa naučia chodit a troska ich zaujme aj televizor. 😵 a čo sa tyka neporiadku a nas je to to iste 😝 len ja to všetko nahadžem na hraciu deku 😝 a upracem až večer inač to nema vyznam, 😉 a môj mužiček chodi domov až tak 19.30 t 😒 akže malička už pomaly ide spinkať,neboj chceto len troška času a bude fajn

majulino
27. apr 2012

@natalitimk to nie je majkov bordel ale z eten bordel je vsade v kuchyni v spalni lebo niekto si po sebe nevie odlozit oblecenie riad... a vecer som taka znicena ze sa ledva hybem tak si vsetko nechavam na rano no dnes moj drahy vvstal skor ako ja celych 8 mesiacov nevidel bordel nikde a teraz ho vidi vsade. majka zaujima aj telka aj notebook no place aj tak stale dookola a ja neviem preco nie je hladny ani smadny nechce ist voon plienka sucha dasienka natierame...

natalitimk
27. apr 2012

@majulino -možno citi nervozitu steba, ☹ a niekedy nepomaha ani dasienka natierať ☹ .Ja som večer tiež hotova 😝 tak si kuchynu necham na rano a tak nadavam že som to mohla vačer 😖 .ale tak mm aspon vtom je tolerantny že to nekomentuje 🤐 skus sa snim porozpravať že sa teraz musiš viac venovať malemu tak nestíhaš 😝

dadulajda
27. apr 2012

@natalitimk vidis to je dobry napad s vareskami.tak nebudem kupovat ziadne hudobne nastroje. 😉 aj tak by mu vydrzali asi tyzden a odhodil by to... 😝
@maxa77 presne papuce! 😀 😀 to aj u nas...a samozrejme vsetok co svieti je najsuper. 😉

Dneska bol maly zlaty...priliezol za mnouna vecko a ked uvidel,ze ide pracka,sadol si ako pred telku a prisaham vam ze polhodinu tam sedel!! 😀 😀 chodila som sa nanho kukat,co tam robi a stale len kukal,obcas potukal po skle..a kukal... 😅