icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katarina6
29. apr 2012

@gabika84 daj nejake fotky Belly....ved uz som ju nevidela ani nepamatam.... 🙂 naposledy na tej dovolenke par foto co si dala 🙂..... Belly a la jacskon 5 by bola sranda 😀DDD.....

No mne sa nepacia tie fontanky 😀.... a aj si myslim ze by ju to tahalo..... ja ked mam cely den vrkoc tak ma z toho boli hlava... tak to malej nechcem davat..... skor jej skratit vlasky, ale bojim sa ze tu ofinu neodstrihnem tak ako ikusa tu myslim radila..... nechcem aby to mala zarovno podla hrnca, a vraj hore to vycesat a tak prestrihat ale ja neviem presne ako, a sa bojim ze to bude mat blbo.... :-P... tak jej to zahrnam na jednu stranu nejako..... inak jej to dost do oci lezie.....

gabika84
29. apr 2012

@katarina6 no, som si aj myslela, ze asi nebudes ten "copikovy" typ. tak uz len nejake sponky alebo co...
tu je moj skriatok strapaty 🙂

gabika84
29. apr 2012
katarina6
29. apr 2012

@gabika84 Jezisi ta je nadhernaaaaaaaaa!!!!! Zlatusik!!! uplne sa meni!!! uz je velka slecna!!! to je neskutocne.... ako nam tie dietky rastu.... prednedavnom taky vyhukany ksichtik, oci vypucene a len kukali a teraz zamerny sibalsky usmev a ze co by som vyviedla! 😀DD ale sak aj Bellinka ma kopec vlaskov! 🙂 Nasa ma teda riadnu ofinu 😀DD, ale vy mate tiez dost, predvcerom som bola s kamoskou a jej mala nema skoro nic, tak tiez lamentovala ze aj ona chce mat take vlasate ako talia 😀DD..... a muz jej hovori: neboj, raz aj nasa bude mat 😀D, no zlati boli...... vlasate, nevlasate, su to uz nase velke damy a pani, velki ludkovia! 🙂 betarske tvaricky!

katarina6
29. apr 2012

@gabika84 .... a nie nie som fontankovy typ 😀DD.... skusim sa odvazit a nejako jej to zastrihnut... alebo sponky nejake pukacky najst.... len aby ju to tiez netlacilo......

gabika84
30. apr 2012

@katarina6 dakujeme 🙂 veru teraz je to uz len o tom "co by som kde vyparatila". kati, sak ked si netrufas na zostrih, chodte ku kadernicke 😀 😉 na pockanie, bez objednavky, mozete podla mna aj k panskej 🙂

krhlicka
30. apr 2012

@gabika84 juuuj Munekyta mala, nadherna je 🙂 @katarina6 tie sibalske usmevy su najkrajsie! Tali je tiez krasna kocka a riadna vlasana. Ja tiez neviem ako Dory ucesat....minule som jej spravila uces a muz sa rehotal, ze vyzera ako nejaky stary cesky politik Marian Calfa 🙄
@vanilashot vau, tiez obdivujem ako to zvladas pri babatku...diplomovka je hotovy horor pre mna 😒 klobuk dolu a velka gratulacia 😉

vanilashot
30. apr 2012

@katarina6
@dadulajda
@krhlicka ďakujem vám baby, no nebola to žiadna sranda, dosť sme si toho zažili za tento rok, čo som končila školu 🙂 malú som brávala na prednášky, učila sa so mnou, písali sme spolu semestrálky 🙂 ale dalo sa to 🙂 som rada, že to hektické obdobie je už za nami 🙂 o mesiac ma čakajú štátnice, tam sa ešte trošku zapotíme, ale tak to je už posledná taká veľká skúška 🙂 a aby toho nebolo málo, tak sme sa úpenlivo vrhli do hľadania nášho vlastného hniezdočka, nakoľko teraz bývame v podnájme 🙂 tak nám baby silno držte palčeky, nech sa nám to podarí 🙂

natalitimk
30. apr 2012

jaj baby dnes to bolo vonku hotova katastrofa 😝 -ja neviem ako vaše deturence ale naša ak nema uviazanu čapicu tak koniec ☹ .dnes som jej dala len šatku-no konec-ja na hlavu a ona dole 😝 ja naspäť a ona hned dole 😠 .tak ja neviem čo jej mam dať teraz ked je tak horuco na tu hlavku aby to nedavala dole 😠 😠 😠

bejka82
30. apr 2012

konečneeeee máme 1. zúúúúúúbok 😀 😀 😀 a to som zistila len tak náhodou dnes ráno 😅 Chvála Bohu to malinká zvládla bravúrne, dúfam že keď pôjdu ostatné tak to bude tak isto 🙂
@natalitimk ja malinkej dávam takú háčkovanú čiapočku, zatiaľ v pohode (klop-klop) alebo šatku 🙂 u nás je problém s viazacími 😀 😀 ale akurát jej chcem kúpiť tie čiapočky na leto také šatkové alebo ako by som to nazvala. zakryje aj krk aj šilt to má.... ja neviem čo jej mám dať na hlavičku lebo má strašne veľa vláskov a je jej teplo 😝
ozaj včera sme boli v maxe a herečka 1x sedela v tom hracom vláčiku (čo treba hodiť 0,5 E) a ide to 😀 no neskutočne sa jej to páčilo, len chudáčik ocko musel s ňou behať kolem - kolem dokola 😀 😀 😀(super to vyzeralo 😀 ) som si myslela, že sa toho bude báť ale nie 😀 😀 no a už môžme odkladať drobáky 😅 😝

mima1311
30. apr 2012

No ale ste toho popisali 😀
@katarina6 kraaaasna princezna 😉
@gabika84 a dalsia v poradi , kraaaasne dievcence mate 😉
@natalitimk no tak to ako u nas , predbiehame sa kto skor nasadi a kto stiahne -...krpec zatial vedie 😠 uz sme vyskusali klasicky klobucik , piratsku ciapku , aj ciapocku na snurky , aj bez snurok ...vsetky boli v mziku z hlavy ...tak ho len musim zabavit rychlo ked mu ju dam a potom prizabudne , no nie nadlho 😖
@bejka82 gratulujemeeeeeeeee , tak uz moze struhat mrkvu 😀

Tak dnes moj sikovnik rozbil hned rano sklo na skrinke od TV , sklo bolo vsade , este aj v choditku 😲 to bolo roboty , tak teraz ma uz skrinku super volnu , uz ani tie dvierka otvarat nemusi a moze vyhadzovaaaaaat 😢 , ku tomu zaspinil celu stenu okolo postele nasej 😠celu ju ,, ocapkal ,, ruckami , samoska ze skor ako capal , najskor dobre oslintal 😠aby bolo lepsie vidno , tak to mame ako vzor na stene ....same packy , odtlacky ruciciek ... 😲
Sople povolili , ale stastie ze sme uz na chalupe , lebo ten neskutocny krik a piskot co prti tom on vydava , pocitam ze do druheho dna by klopala u nas socialka , on sa az skoro ,, zanasa ,, placom ...no nastastie uz ustupili , posledne dve noci bolo OK , ale dnes je daky redivny , uz 3 ti x som ho musela po zaspati vybrat z postielky , co nariekal , sedel , stal , zakladal si cumlik a nevedel zaspat ....treti pokus zatial uspesny 😉

bejka82
30. apr 2012

@mima1311 😀 no ešte že prerábate 😀 ja by som to dokončenie prerábky nechala až kým malý bude mať 18 😀 😀 😀 😀
juj, tak to mi je ľúto že sa malinký tak trápi ☹ držkáme palčeky aby to čo najskôr prešlo 😉

mima1311
30. apr 2012

@bejka82 😠 😠 😠 ta izba uz bola prerobena 😠 😠 😠 no hlavne ze sa neporezal 😲 😉 tak to vidim asi tak 😀 , skor ako sa ozeni , uz nic nerobim v chalupe , naco 😠 😀
dakujeme za palusky , snad uz bude lepsie ...

A este kocky , chcem sa opytat , to moje chlapcisko uz ma po nozkach MODRINY 😲 😲 😲 je to normalne ?????? sice pri jeho aktivitach sa neni co cudovat 😀 , ale aj tak ..... 😒

bejka82
30. apr 2012

@mima1311 aj našej som minule našla jednu modrinku 😅 a to pritom vôbec nie je taká akčná a tvôj beťárik 🙂 a to akože nie je normálne?

mima1311
30. apr 2012

@bejka82 no neviem , este sa mi to zda skoro 😀 😀 😀 ale asi ani mozno nie , ked uz su pohyblivi 😉 😀
hlavne ja si uz niekedy pripadam ako nenormalna 😀 a inac moj maly je ,, zalubeny ,,do jedneho stromu na zahrade 😀 , do ceresne , stale sa nan diva a vytaca hlavku dohora, mozem ho otocit akokolvek , som myslela ze tam videl vtaciky , ale nie vzdy su tam ....uz mam strach ci nerozmysla ako sa nan bude skriabat 😲 😀 😀 😀

bejka82
30. apr 2012

@mima1311 😀 😀 😀 😀 😀 jujuuuuuuj 😀 😀 😀 😀

gabika84
30. apr 2012

@krhlicka dakujeme 🙂 ak si myslela babiku, tak ma napadla jedine Chucky 😀

dnes zase kopec srandy. v obyvacke som postavila nabok taky ten klasicky kos na pradlo, aby som Beli zahatala pristup ku kablom. na chvilku som isla do detskej a zrazu pocujem plac. som sa rychlo vratila so obyvky, a co nevidim- po nasej obyvacke beha prevrateny kos na pradlo a vydava strasne zvuky. poltergeist to nebol 😀 Beli sa k nemu stavala, cely sa na nu preklopil a ona chudatko skoncila ako v klietke 😅 tak som sa na tomto obrazku vo dverach zasmiala, nasledne som nahodila vazny vyraz a isla mojho skrecka polutovat, akoze "ten kos jeden skaredy hapal na Beli, noooo!" 😀

katarina6
30. apr 2012

@gabika84 ku kadernicke? 😀DD s tymi tromi vlasmi? 😀DD to nebudem veru platit.... 😀 radsej jej kupim sponku 😀.....
Gabi, tak pradelny kos 😀DDD s Belou 😀DDD ta teda dava...... no sranda..... za chvilu ti bude nosit stolicky 😀DDD

baby, moja ma tiez uz sem tam modrinku na nohach... no tak to bude z toho lezenia, co uz.....

mamicky, inak tu je zaujimavy clanok, ako pomoct dietatku k lozeniu, je to dost zlozito pisane, ale vyzera to ze som to vsetko tak s malou robila, a ani som si to necitala 😀, tak mam dobru intuiciu.... 🙂:
http://babetko.rodinka.sk/babetka/psychomotoric...

tintus
1. máj 2012

Tak uz aj my sa hlasime k usoplencom ☹ Asi som ju nakazila ☹ Chudatko nechape preco sa jej neda dychat nostekom. A dneska sme mali mat mamickovske stretko zo strednej a akurat toto 😒 Dufam, ze zajtra bude lepsie 😉

katarina6
1. máj 2012

@gabika84 vzdy sa zabudnem spytat.... ten zltok sa ako dava jest? akoze uvarit na tvrdo, prekrojit, vybrat zltko a to dat malej roztlacene zjest s niecim? napr. s ryzou? ci ako? Moj manzel zltko neje z vajicka lebo vravi ze je plne cholesterolu, ze len bielko je zdrave...... a pre babatka to je ok? preco vlastne len zltko?
GAbi a ako casto davas malej maso..... mne sa ho nechce casto davat, to sa da nahradit tymi strukovinami ze? ci nie? sorry ze ta otravujem, nestiham si citat ani to pdf Bukovskeho, ty mi skor odpovies nez ja to najdem vsetky info.....
a chlieb ci rozok davas malej papat? nenaduvaju bruska tie kvasnice z toho? ci to len tak zuzla?

gabika84
1. máj 2012

@katarina6 ano, davam presne tak. dobre uvarim, vyberiem zltok, rozdrobim/rozmixujem do prikrmu. pol zltka na jednu davku, tzn. jeden zltok na dva dni. bielok neviem preco sa nedava, tusim kvoli stravitelnosti... deticky sa kvoli cholesterolu este trapit nemusia 😉 mne napr. na laktacnej poradni radili: 3 dni maso, 2 dni zltok, 2 dni cista zelenina (a tak opakovat...) ja som si to upravila po svojom, davam 2 dni maso, 2 dni bez masa... bezmasite dni dam bud strukovinu alebo zltok... jedalnicek Beli vyzera asi takto: na ranajky ovocie ( domaca presnidavka/banan s rozmrvenymi celozrnnymi piskotami) alebo ked nemam cas a chut, tak iba mlieko 😅 , obed zelenina s masom/bez masa (posledne dva dni mala napr. kombinaciu- psenova kasa, s mungo fazulou, mrkvickou a nizkotucnym acidkom- a cuduj sa svete chutilo 🙂 zajtra urobim nieco jednoduchsie- asi kuracie s brokolicou napr.), no a na veceru jej davam obilnu kasu (ovsena/ psenova/ kukuricna/ pohankova/ spaldova/ ryzova) s trochou ovocnej presnidavky (cca 3/4 kase a 1/4 ovocia)
- rozky a chleba nedavam, max. korku chlebovu, ked ju nutne potrebujem niecim rychlo "umlcat/zabavit" 😅 obcas pohankove chrumky do kocika (tiez to nemam rada, lebo sa s tym vzdy strasne zapatle 😒 )

gabika84
1. máj 2012

a do kazdeho obedoveho prikrmu davam este lyzicku za studena lisovaneho oleja (lanovy/tekvicovy....) a ked nezabudnem, tak na prvu lyzicku kvapnem dve kvapky Vigantolu 🙂 ale priznam sa, ze na ten Vigantol v poslednej dobe zabudam 😔

gabika84
1. máj 2012

kocky otazka do plena: Uz viete, co kupite drobcom na prve narodeniny?

bejka82
2. máj 2012

@gabika84 tak to je u nás tiež dilema 😀 samozrejme tortička musí byť 😉 a tiež prijmeme dobré nápady 🙂 ale u nás máme skôr meniny 15.mája, no ale to ju asi vyzbrojím s oblečením 😅

lujzabb
2. máj 2012

@vanilashot mas moj obdiv...ako to vsetko s babatkom stihas...viem ake je to tazke, lebo tiez studujem... ale ked sa mala narodila tak som skusila jeden semester s nou (tiez som ju nosila vsade so sebou v satke 🙂 ) a potom som prerusila na rok skolu, lebo som bola v koncoch ☹ fakt ta obdivujem ako to zvladas...

lujzabb
2. máj 2012

@gabika84 ja mam v plane tortu taku aby aj ona mohla papat (mozno z ovocia, jogurtu, piskotiek...este to domyslim), a urcite nejake nove hracky, lebo s tymito co ma sa uz nudi 😉 hraciek nikdy nie je dost 😀

natalitimk
2. máj 2012

tak naša nelka ma dnes 9m.,a ideme dnes k lekarke ☹ strašne kašle a ma sopliky 😢 baby môže to byť tym že sa tak rychlo zmenilo počasie? 😒

natalitimk
2. máj 2012

@gabika84 -tak pekne zdravo sa stravujete 😉 ja som včera kupila kus kus ale neviem či to môžem dať aj malej 😠 ,a na tu pohankovu a spaldovu muku sa chystam,ale ako robiš stoho kašu?A na narodky som už tiež rozmyšľala 😉 ,aj krsna sa už pytala 🙂 tak tam dostane kočiar taky veľky do deckej a my jej dame 😝 😝 netuším

viva02
2. máj 2012

@katarina6 Vajecne bielko sa nemoze do 1. roka, lebo je to velmi silny alergen.

viva02
2. máj 2012

@gabika84 Tiez v poslednej dobe zabudam na ten Vigantol. 🙂)