Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@tintus
@natalitimk u nas to iste, mala sopli a sopli od pondelka- aj mala trosku zvysenu teplotu jeden den. Dnes to vyzera uz omnoho lepsie, takze nemusi ist k Dr. Ja mam rovnako zapchaty nos a pripisujem to jednoznacne tomu vyraznemu otepleniu sa. Normalne som bola najedovana nato, ze sme vcera sedeli doma a kukali akurat von z okna 😠
@natalitimk jej tak to je narodena ten isty den ako nasa mala🙂vsetko najlepsie zelame, hlavne vela zdravia!
@mimikett aj vam zelame skore uzdravenie, sranda, ze vonku teplo a vsetci mame zapchate nosy☹
@gabika84 uz ta myli to teplo vonka, ze by si oslavovala Belinkine narodky? 😀 my sme kupili nasej malej kamoske k prvemu roku taku malu buginku Hello Kitty a malicku babiku, ktoru vedia aj jednorocaci v pohode chytit a pleskat s nou hocikde 😉Celkom sa s tym zabavila a uz je z nej profesionalna mamina 😉
@krhlicka -jej tak to gratulujeme,nech nam rastú 🙂 🙂 🙂
dnes som mojmu drobcovi kupila krem na opalovanie garnier, myslim je to 50-ka aj s kremom po opalovani a bolo k tomu vedierko do piesku...no a ona sa krasne hra s tou lopatkou a hrablickami ceeeely den 😀 ked som isla ku pokladni zaplatit a zobrala som jej to tak spustila strasny rev na cely obchod 🙂 aj vedierko uz skumala, nahadzala som jej tam hracky a ona ich pekne povybera a takto dookola sa hrame...inak vy uz chodite s detmi na pieskovisko? ja by som aj isla len sa bojim ze bude ten piesok jest 😒
@gabika84 diky za info.... a to nizkotucne acidko davas vzdy do hlavneho jedla na obed? tzn. aj ked ma maso aj ked ma zeleninu, aj ked ma strukovinu? 2 lyzicky jej davas do toho?
s tymi narodeninami tiez rozmyslam ze co malej kupime - podla toho ci uz bude vediet chodit, a ako bude pevna tak bud to odrazadlo - neviem od akeho veku sa to kupuje, alebo taku tu trojkolku co ma vzadu rucku na tlacenie pre rodica, alebo by to chcelo nieco co bude 3v1 😀DD aj odrazadlo aj trojkolka aj bicykel 😀DD ale to by som asi chcela vela take zrejme neexistuje..... Hlavne si chcem dat pozor pri kupe trojkolky ak kupime, tak aby to bolo nieco lepsie, kde dociahne aj na pedale, lebo kamosky take kupili a vraj je to len na sedenie, ze dietatko nedociahne nozickami na tie pedale, takze sa velmi nenauci slapat.....
Kocik na babiky tiez som rozmyslala, ale ja by som jej rada kupila taky vacsi poriadny, a na to bude zrejme este mala a kupovat teraz nejaku malicku buginku na babiku a potom este kocik by bolo asi zbytocne..... tak neviem.... Alebo potom taku tu duplo stavebnicu - take zvacsene lego, to by som jej urcite rada kupila... to aj mna bavi skladat domceky a tak 🙂......
Torty asi spravime rovno dve nejake mensie 😀, jednu peknu marcipanovu nejaku farebnu aby boli potesene jej ocicka 🙂 a jednu taku co moze aj ona spapat a potesit jej brusko 🙂, kamoska robila taku zdravu pre maleho ked mal 1r. tak sa jej spytam na recept a aj ja taku spravim....🙂
@gabika84 ja kym odpisem uz je tu tristo dalsich prispevkov 😀DD......
- ten hupaci konik je podla mna take kratkodobe a nudnejsie, nez ked si moze sadnut na to odrazadlo a posuvat sa po celom byte a skumat vsetko mozne..... ja som bola akurat u kamosky a mala tam hupacieho konika, malu som na to posadila, vytesovala sa, ale neobsedela tam dlho..... nebavilo ju to velmi.......
- to choditko co dieta tlaci pred sebou je tiez dost na kratku dobu pouzitie, kamoska to ma a vravela ze len chvilu to maly pouzival, potom ked sa naucil chodit uz ho to nebavilo, takze tiez to nebude nic take na dlhsie....
- odrazacie auticko - alebo ine odrazadlo.... urcite ano, decko si posili svaly na nohach, moze sa presuvat po celom byte, dome, zahrade....atd.... takze sa nenudi len sedenim na 1 mieste, ma to dlhodobejsie pouzitie, az dokym sa nenauci slapat na trojkolke alebo jazdit na bicykli 🙂......
- babika - takisto schvalujem 🙂 - to moze kupit napr. babicka 🙂. Babika je hracka na velmi dlho, my so segrou sme sa hrali s babikami strasne dlho, aj do skoly sme uz chodili 🙂.... Aj ked su dievcatka ktore babiky nebavia, napr. moja sesternica, ta ma radsej take morcata na koliecka co jazdia po takej drahe 😀DD......
takze najlepsie sa zamerat na odrazadla..... aspon ja tak spravim..... je ich velmi vela druhov..... takze vybrat z nich nebude len tak.... alebo trojkolku ja budem pozerat......
a babiku dam asi kupit babke alebo tete 🙂)). aj ked mame vela sesternic a mozno po nich nejake zdedime tak mozno ani babiku kupovat nebudeme.....
a moj nesplneny sen je stale mat babkove divadlo 😀DD, ak ho niekde konecne najdem, tak mozno kupime to malej 😀.... zatial mame iba babku Sasa, a neskutocne sa mala z neho vytesuje.... uplne je ako na drogach 😀 uz len ked jej ho ukazeme 😀....
ahojte mamicky, ja ked pozeram tie fotecky nasich augustovciatok a predbehnutych a posunutyych augustovciatok, tak mi mame tie najkrajsie deturence 😀 😀 😀 😀 vsetky su stobodove 😵 😵 😵
Pozeram, ze sa tu pomalicky nacrtava tema 1.narodenin, ja uz tuho rozmyslam co malej kupime a dajako sme sa zhodli na tom odrazadle, trojkolke 3in1. No, ale tych druhov je milioooonnnnn - to zas bude kopec casu zabiteho na internete 😀 Take choditko co dieta tlaci pred sebou sme Ninke kupili k Vianociam a od pol roka sa s tym veselo hra- je tam taky hraci panel a to ju neskutocne uz ako dlho bavi az som sama prekvapena a dokonca uz dava sama prve krociky pomocou choditka. Raz som jej ukazala ako sa ma chytit a sikulka jedna si to zapamatala 🙂 Uprimne som o choditko kupila hlavne kvoli tomu hraciemu panelu 😉 Myslim, ze ked rozmyslate aj nad kupou karicky, tak staci aj karicka a choditko netreba, lebo viac-menej ucel to ma ten isty. Nasa mala susedka uz skoro dvoj-rocna stale chodi s karickou von a vozi si tam babiku, macka - je uplne zlata.
Torticky ako pise Katka budu tiez urcite minimalne dve- jedna na oko a druha taka light pre Nini- piskotky, jogutik a ovocie 😵
baby to su krasne BABY!!!! 😀DD Su prekrasne vsetky!!! a neskutocne uz velke slecny a ake sikovne!!! Beli 😀DD si uz opeka spekacku.... Sofi riadi auto 😀DD, Ninka motorku 😀DD.... no co z tych bab bude? 😀DDD Su strasne krasne!!! Vsetky do jednej!!! Keby som mala take stvorcata tak by som sa tesila 😀 par minut 😀DD dokym by mi nezacali revat vsetky naraz 😀DDD.....
a Ninka co to ma za topanocky? to su take na chodenie ci len take capacky?
....ako to strasne leti.... pred vcerom som si pozerala fotky a hlavne videa malej ked mala mesiac, a tak ma to dojalo, sa mi skoro slza vyronila.... tak od stastia, ale aj trochu smutno ze to tak rychlo uteka a uz nie je taka malinkata a nevinna.... 😀.... Mate natocene video vasich drobcov? to je fakt neuveritelne ked sa pozerate na to ako sa uplne inak pohybovalo take babatko a komunikovalo a ake to je teraz......
..... dievcata a kedy planujete dalsieho surodenca? 😀DD viem ze plan je jedno, to ako sa to vydari druhe..... U nas mm by chcel bud. rok dalsie,ja teoreticky tiez, ale proste ked nad tym rozmyslam, ze kde by tak obe deti spali.... Talia bude mat 2 r. a to akoze uz potom spia deti same v izbe? ci kedy sa davaju do vlastnej izbicky spat? asi to je velmi individualne, ale si to neviem predstavit ze ona by tam chudinka bola sama a my by sme boli traja spolu.... takze potom by to urcite bolo nakoniec tak ze muz by bol s taliou v jej izbicke a ja s malym surodencom v spalni..... asi by sme vsetci ani spolu spat nemohli ved by sa navzajom deti budili...... no a 2r. deti dost toho este vymyslaju, takze to neviem ako by som ustriehla velmi oboje..... asi som sibnuta ked rozmyslam uz nad dalsim babom 😀DD.... ved aj fyzicky som uplne vycucana aj z kojenia a mat dalsie tehu popri tom by bol dost zaberak...... Budem musiet presvedcit draheho ze by to bolo skutocne o drzku a musime s tym pockat aspon este dalsi rok..... 3r. decko je uz predsa len o trochu samostatnejsie...... a este taka otazka - ved ked kojim to sa ani velmi otehotniet neda ze? viem ze je to tak na 80% antikoncepcia, nie 100% 🙂, ale tak ja som od porodu nemala ani menzes.... takze podla mna ani nemozem otehotniet dokym kojim 😀DD.......
asi mi nejako hormony sibrinkuju ze myslim na dalsie babatko 😀DDD...
@katarina6 -tak určite otehotnieť môžeš,to už je davno mýtus 🙂 .Ja som v nedeľu dostala prvykrat mala menzes 😝 a my sme dali maleho spať sameho do detskej izby ked som otehotnela 😒 a to mal 2r a 3m. 😉 Teraz sa mu tam tak páči 🙂 🙂 že ani k nam už nechce ísť 😢 a na maličku vôbec nežiarli som sa bala že ako bude reagovať a že uplne nas prekvapil 😨 😨 a čo sa tyka videa tak to poslušne natačam 🙂 ,Erik to teraz chce pozerať 🙂 ani rozpravky ho tak nenadchnu 😉 ako video ked bol maly 😀 😀
@katarina6 otehotniet mozes aj ked kojis - dokonca aj ked nemas menzes - ja som sa na to pytala mojho dokiho - lebo ovulaciu mozes mat aj tak - povedal ze pri kojeni je mozne vsetko ale nic nie je zarucene. no a nase baby uz spia same - nam sa do spalne 2 postielky nezmestili a oni uz v jednej spolu spat nemohli lebo sa kopali 😀 ale mam monitor tak ich pocuvam a chodim kontrolovat lebo Nicole uz tak spekuluje ze ked sa v posielke postavi mam strach aby nepreliezla- resp. nevypadla - asi jej to znizim ese o jedno ale to uz bude uplne dole a bude sa mi zle vyberat 😒
@schaja potom v lete ked to bude aktualne tak vypytam a nahodim to sem pre vsetky 🙂.... teraz to sem nedam, dovtedy je casu dost..... a aj zabudnes kam si dala ten recept... 😀
postielku daj urcite uplne dole, ja som tak dala uz pred par dnami, lebo mala sa vytahuje hore, a je mi z toho zle ze by odtial vyletela...... a este ked ich tam same nechavas v izbicke tak to by som sa uplne bala....
no ale vies ty mas dievcata dve, tak im nie je smutno ako ked len jedna sama by spala v izbicke......
Daj sem nejaku aktualnu foto tvojich dievcatiek, ved uz musia byt velke slecny! 🙂
@natalitimk tak to je super ze sa mu pacilo byt v izbicke.....to je fajn 🙂......
Ahojte maminky 🙂 Tak ja som tu už fakt dlho - predlho nebola, ani si všetko nestíham prečítať, len tak zbežne... Vidím, že naše deťúrence nám rastú do krásy. Naiste samé krásne bábätko :-* Naša Karolínka nie a nie sa posadiť. Keď vidím ako Vaše bábiky už sedia na odrážadlách, tak ... Trošku posedí a potom bác ☹ Keď sa má čoho držať tak v pohode, ale tak na posteli sa musí vééééľmi sústrediť, aby necupla ☹ Inak je zlatunká, máme už 6 zubov, aj sa nám viac rozpapala, aj sa už rozrečnila 😀 Furt si dačo melie... tata, mama, nana, dede... TAk len dúfam, že už sa aj sama posadí. TAk Vám prajem krásny slenčný deň 😎
@majjka1985 netrap sa ze nesedi - nasa Nicole ta sa sama postavi a Alex tiez este nevie sama sediet- a to su jednovajecne dvojicky -takze jasny dokaz ze kazde dietatko je individualne- proste jej sa este nechce ale neboj ona to dobehne. No a pridavam nejake foto mojich zlaticok 🙂

@natalitimk Kuskus mozes dat kludne malej, je to vlastne cestovina zo semolinovej tvrdej psenice. Inac, cestoviny davat radsej bezvajecne.