icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

natalitimk
3. máj 2012

mam typ na darček pre vaše deturence na 1rok. 😉 Ja mam aj syna je tiež august 🙂 a on dostal na narodky smyklavku 😵 jasne že sa nebudu na nej ešte vedieť super šmykať ale ked prišla jesen upršane počasie tak to bola hračka na nezaplatenie,dali sme ju mu do detskej izby nafukali bazen kupili guličky a poviem vam teraz ma skoro 4r. ale ešte ho to stale baví 😀 😀 😀 síce guličky su po celej izbe ale o zabavku bolo postarané 😅 😅 😅

ikusa11
3. máj 2012

@majjka1985 nevadi,ani nasa este nesedi na 100percent a vcera sme boli na poradni a doktorka povedala ze kraaaaasne sedi.pritom aj nelka pada obcas.ale ked doktorka povedala ze je ok tak jej verim. 😉

ikusa11
3. máj 2012

@schaja tie su rozkosneeeeeeeeeee a rovno dve.juuuuuuuuuuuuj

majjka1985
3. máj 2012

@schaja dakujem za odpoved 🙂 Tvoje bábiky sú nádherné 🙂 Všetko dobré prajem 🙂

bejka82
3. máj 2012

@schaja jooooj, krásne krásne krásnulinké sú 😀 😀 My s mm vždy keď vidíme mamičku s dvojičkami tak sa zamyslíme, že ako by sme to zvládli mi. ale bez pomoci by to určite nešlo 🙂

schaja
3. máj 2012

@bejka82 neboj zvladli by ste to- my sme tiez s mm sami a dasa 🙂 a ja idem na buduci tyzden do prace a budeme to musiet zvladat...

bejka82
3. máj 2012

@schaja tak to klobúk dole. to sa asi musím zamyslieť, však ja to niekedy nevzládam s jednou 😅 jasné keď musíme tak by sme to zvládli ale my sme v PP úplne mimo rodiny ( no ale to je jedno, ešte to nemusíme riešiť) uvidíme 2.tehu (či sa nepritrafia 2 fazulky) 😀 😀 fúúú to by bolo 😝

my sme s mm rozmýšlali, že 2. bábatko asi cca keď Sofi bude mať min. 4-5 rôčkov, to už bude vedieť povedať čo chce, čo ju bolí (ak by náhodou), a bude trošku samostatnejšia (dúfam 😅 ) príde mi to také najideálnejšie. a ešte si Sofinku chcem užiť a keď bude druhé tak aj to druhé bábo, tak aj preto. Ak by som mala teraz, tak to by boli len fofri a ani jedno bábo by som si neužila 😕

katarina6
3. máj 2012

@schaja joooj ake su krasnucke!!! ale teda vobec neviem ktora je ktora 😀DD su rovnake fakt..... ty ich asi pekne rozoznas ze? a aj ked si porodila tak si si zapamatala ktora je ktora? ci si pozerala na visacku na rucke co mali a tak videla meno? 😀DD

schaja
4. máj 2012

@katarina6 zo zaciatku som sa velmi bala aby som ich nepoplietla - lebo im brali krv, robili testy...a visacky mali pod supkami na nozickach tak som ich nevidela, vtedy som ich rozlisovala tak ze Alex mala viac vlaskov 😉 , potom obom vypadali a boli obe plesate 😵 - ale to som uz na nich videla rozdiel a pre ostatnych na lahsie rozlisovanie maju nausnicky kazda s inym ockom 😉

ikusa11
4. máj 2012

@schaja a pomylis sa este niekedy?a ocko ich rozozna?

schaja
4. máj 2012

@ikusa11 no teraz sa uz daju lahko rozlisit- Alex je stale usmiata a Nicole vie rychlejsie behat a vsade sa stvera,ale tak ked ich mam v kociku rovnako oblecene a maju na hlave ciapocky tak sa musim lepsie kuk ktora je ktora 😉

mojdend
4. máj 2012

Pridam sa aj ja, my sme uz dovrsili 9mesiacikov, nechce sa mi tomu ani verit, ako to rychlo leti. mame 9.4kg a vraj 79cm, ale podla mna ho dr zle namerala, lebo 80 oblecenie je mu velke, tak ja myslim, ze ma tak 75cm. lezie kam chce, sice pomalym tempom, ale predsa. posadit sa tiez vie, to sa mu veelmi paci. najradsej ma kukat sa na pracku, nahanat vysavac a trepat vareskou, popripade vsetky hracky hadzat na zem, ked sedi vo svojej papacej stolicke a potom pozera dolu a caka, kym mu ich niekto poda, aby ich mohol zase hadzat o zem. od pondelka ho trenujeme na nocnik a verte alebo nie, ono to funguje, maly kaka aj cika do nocnicka. samozrejme stanu sa aj nehody, ale podla mna je to nasa chyba, lebo on nam to asi aj dava najavo, ze mu treba,, len my musime zistit, aky presne je ten jeho signal. Pije aj s hrnceka aj s treningove poharika a velmi sa mu to paci. papa rano mliecko, tak 120-150, potom na desiatu 2-3 kusy ovocia, uplne zboznuje avokadu s bananom alebo jablckom. na obed spapa okolo 200g zeleninky s maskom, na olovrant bud keksik detsky alebo trosku ovocia, na olovrant 150ml kase, vecer pred spanim 120-150 mliecka no a v noci ho kojim tak 1-2krat. no a v nedelu letime na Kretu na 6 dni, trosku si oddychnut. sice je to pre nas velmi podobne ako tu na Cypre, ale trosku zmeny nezaskodi, tak uz sa tesiiiim velmi velmi, konecne mam tyzden volna z prace. to ja ked sem nepridem par dni, tak potom nestiham citat, co mate vsetky nove, tak po tyzdni toho bude hooodne. ale to je super, len piste. no a objednala som si knihu Rodicovstvi je veda, viem, ze na slovensku je vsade vypredana, tak mne sa podarilo zohnat z ciech, tak viem, ze vela z vas ju chcelo zohnat, tak ak sa vam podari, tak v cechach ju maju. pekny den vsetkym drobcom aj maminkam!

ninuska8
4. máj 2012

@mojdend super, maly je uz riadny valibuk, tak nech vam na dovci nerobi hanbu🙂 my uz tiez pijeme z poharika ale on len tak cucka hrozne malo pije, dokonca aj v tych horucavach som mu musela zakazdym ponukat a s tym nocnikom to mate dobre, ja som svojho posadila a zjavne nechapal naco sa to pouziva, mohla som ja tlieskat, spievat, nic nezaberalo, on proste v jednom kuse lozi a ked je unaveny tak sa mi posatavi k papuciam a caka kym ho nezdvihnem na ruky...a uz davate aj umele mliecko? z coho ho pije?

ninuska8
4. máj 2012

este som sa chcela spytat, baby, ktore dojcite uz ste mali menzes? lebo ja som dostala pred vyse mesiacom a odvtedy nic, uz som si aj test robila a tehu nie som tak neviem ci je to pocas dojcenia normalne take nepravidelnost alebo co mam cakat???? 😲 dakujem

mima1311
4. máj 2012

@natalitimk ahoj , tak ako je malej ? kasel povolil ? kus -kus uz moj papkal , velmi mu chutil a je to bleskovo hotove 😀

mima1311
4. máj 2012

@lujzabb ahoj , no moj by bol najedeny piesku asi aj na tyzden 😀 , vsetko sup do pusinky , este ked ma ,, dudku,, tak len veci v rucickach obzera , ale ked je vypluta , tak nehrozi nic , aby mu ustami nepreslo 😲

@gabika84 tak tomu sa hovori ,, zdrave ,, stravovanie 😀 este pol litrak piva k tomu 😀 je prenaaaaadherna , strasne je krasna a viem ze ten spekacik je len na oko 😉 a darmo ty budes varit brokolicku , ke pred tym jej uz pod nosom presla vona , speku,, 😀 😝

@bejka82 peknu nevestu mi chovas 😀 tak vidim ze chyta tahy zbojnika 😀 aby sa raz nevybrali sami na navstevu , ked su uz motorizovani 😉 vidim ze mate lopticky , ja som planovala kupu ale potom zdravy rozum zvitazil , vsak nebudem cely den na styroch a zbierat gulicky 😀 ale ak dostanem zatemnenie , tak to risknem 😝 a okuliariky ma aj moj , som myslela ze ich bude strhavat , ale na pocudovanie drzaaaaaal 😀 sedel v kociku a hladel spopod nich , este mu malinko padali , chce to väcsi nos 🙂

@mimikett no dalsia krasavica do radu a aka vypada byt straaaasne dlha 😲

@katarina6 ahoj , my uz dalsie neplanujeme 😀 ale ked bola moja prva vo veku 9 mesiacoch , uz som bola ja zas v tretom mesiaci 😝 takze radosti bolo neurekom ....

@majjka1985 neboj , posadi sa zo dna na den , to bude prekvapko 😉

@schaja jeeeeej ake kraaaasne bambulky , mas sa co obracat 😉

mima1311
4. máj 2012

@mojdend no teda ty mas doma sikovnika , nas sa s nocnickom asi pohadal a nebavi sa s nim 😝

mima1311
4. máj 2012

ahojte ,ja som par dni len citala , nechcelo sa mi pisat ,moj sa stale meni co sa tyka spravania 😀 uz par dni sa vie zahrat aj sam , rekord mal 2 hodiny v postielke , co sa sam ubavil , ale musela som byt v izbe , pokial zbadal ze len mam v umysle sa vyparit , tak take revy , ze som si to hned rozmyslela , tak som si aspon hackovala a odpocinula pri nom 😝 sopliky mame stale , ale aspon v noci uz spinkame 😉

mojdend
4. máj 2012

@ninuska8 UM uz davame, zacali sme v polke aprila a nastastie mu chuti, tak sa kojime uz len v noci. pije normalka z flasky, je uplne jedno, z akej, jemu vyhovuje kazda. no a co sa tyka menzesu, tak ja som este vobec nemala ani raz 😅

mima1311
4. máj 2012

este dake aktualne foto s dneska , moj maly pri ,, upratovani,,

natalitimk
4. máj 2012

@mima1311 -kašeľ už pomaličky povoľuje. 🙂 kus kus už tiež ochutnala ale žiadne zazraky sa nekonali ☹ ale spapala ho.a dnes konečne začala loziť 😀 😀 ,ešte to nie je na maraton 😝 ale aj to bude. 😵 😵

mima1311
4. máj 2012

@natalitimk no teeeeda , tak dalsi chrobacik uz je ,, motorizovany ,, 😀 😀 😀 ten nas sa stae stavia a stavia a dokonca uz sa aj pustil a stal niekolko sekund 😀 😀 😀 ale zachvilu capnul na prdelku 😝

ikusa11
4. máj 2012

baby,chystate sa niektore na preteky lezunov?u nas to ma byt teraz 6teho,ale nelka nie a nie lozit,juuuj,ja som sa tak tesila,odkedy som pocula o tych pretekoch pred par rokmi tak som si vravela,ze pri druhom babatku urcite pojdem,ked nam budu sediet mesiace a vyslo to perfektne,len nelka nelozi.skoda,urcite to bude mila akcia,tak pojdeme aspon pozriet pretekarov 😉

mima1311
4. máj 2012

@ikusa11 jeeeej to by sa mi velmi pacilo 😀 😀 😀 , skoda ze u nas nic take nieje 😠 keby ze sutazime a postavim sa pred maleho a ukazem mobil , ci vladac 😝 , tak mame ISTO 1.vu cenu 😀 😀 😀

kosodrevina
4. máj 2012

@mima1311 teeda, ty máš fakt ďábla 🙂))))
moja herečka začala len teraz loziť, ale ide jej to bravúrne, už sa aj pechorí stavať sa, celkovo za posledný cca týždeň obrovský pokrok.... ja jej síce stále opakujem, že má kopec času na behanie, ale asi to moc nepomáha 🙂)) len s jedlom žiadne pokroky, furt papá ako také vtáčatko, ale chudá teda rozhodne nie je..... ale ani bacuľka... taký normál 🙂))) a je neskutočne krásna, ako asi pre každú matku to jej dieťa....

kosodrevina
4. máj 2012

a pozerám, že skoro všetky detičky už majú odrážadlá, tak dajte dáky tip na nejaké nezničiteľné za rozumnú cenu....

mima1311
5. máj 2012

@kosodrevina ten moj nema odrazadlo , to je nocnik 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 odrazadlo teda ma, taku tu motorecku malu , ale este by na nej veru nevedel a pri jeho akcnosti by som ho tam este veru ani neposadila 😝 a vrav mi nieco o dohovarani, tiez tomu mojmu hovorim uz od vyse 3 mesiacoch , ze nech v klude lezka a nie na nozicky , nech si ich este posanuuje...NEPOCUVA MA 😝

bejka82
5. máj 2012

@mima1311 jak sladučko spinká, hotový Anjelik 😉 no ale v tej stoličke mu už rožky vykúkajú 😀 😀
no s loptičkami sme aj mi váhali ale nakoniec sme sa zlomili, pravda je že na druhý deň utekala kupovať bazénik 😅 Najlepšie bolo, že keď sme prišli domov (asi som to už písala ani sa nepamatám 😝 ) manžel jej dal 5ks loptičiek, chúdatentko moje (je ich tam 100ks) tak nastúpila maminka a všeeeeeeetko jej vysypala na postel 😅 to bolo radosti, po jednom ich ochutnávala a zahadzovala 😀 😀 😀 😝

Dnes ráno som pustila malej rozprávočku ,,Krtek,, no čuduj sa svetu ani sme nevedeli, že ju máme. veľmi sa jej to páčilo 😎 že to maminku skôr nenapadlo 😅

natalitimk
5. máj 2012

@ninuska8 -ja mam menzes od tehu teraz asi 2x 😒 ,ono to počas kojenia budeš mať take rozhadzané nepravidelné ☹

mima1311
5. máj 2012

@bejka82 presne , krasne spinka , tak z chuti , ved neni cudoby pri tolkych dennych aktivitach , a ten posed je jeho typicky , tu jednu nozku musi mat vzdy hore vylozenu 😠 , vegetak jeden ,, 😀 ako ho to odnaucit skor , ako to bude robit aj pri velkom stole ? 😀 😀 😀
No lopticky stale zvazujem , ma rad pestre veci a rad hadze 😀 tak kym by vsetky vyhadzal , mozno by som aj wc stihla 😀 😀 😀a bazenik mame , uz len lopticky , ale videla som aj tu na bazariku , aj v tescu , no chcela by som take za rozumnu cenu 😎
no vidiiiis , to je napad , vyskusame aj my , co povie na dvd 😉 aspon chvilocku denne by sa zislo a rozpravok mame asi 500 neprehanam , sme to prv kupovali ako divi pre tych prvych dvoch a myslim ze tie kraaasne nase rozpravocky typu krtko , chrobaciky , bambulka a spol , nemaju chybu 😉 i ked zastanca tv - deti nie som ,radsej priroda , no taka 10 .minutovka volna pride k dobru 😝
ozaj baby nemate niektora Spievankovo ? vsetci to vychvaluju , ze sa to detickam mooooc paci .